Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν - 4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #180898 από craneman
Απαντήθηκε από craneman στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Που είναι η έδρα του στην Αθήνα; Δηλαδή που θα το φέρει στην Αθήνα; Ρωτάω γιατί οι μεταφορικές που μιλάω μαζί τους, μου έθεσαν το πιο σοβαρό ερώτημα, από που θα παραλάβουμε; Στα πρακτορεία στο Κηφισό; Στις αποθήκες στην Αγίας Άννης; και μετά θα το φέρουν στην Ελευσίνα. Το κόστος μεταφοράς είναι δικό μου. 
Last edit: 4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν by craneman.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #180899 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
ΒΑΣΙΚΑ λέμε δεν θα στο φέρει ,θα στο στείλει με καποια μεταφορική που θα πληρωσεις εσύ απο Τρίκαλα ή Καρδιτσα για Αθήνα .ποια μεταφορική θα ειναι θα την βρείς εσύ.Στον Κηφισό η Αιγάλεω φαντάζομαι θα το πάει ανάλογα . Απο κει μετα πρειπει να ερθει σε εσενα παλι με μεταφορική.Κοιτα το μειλ σου .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #180904 από rofos
Απαντήθηκε από rofos στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Πρέπει να υπολογίσετε, 
κόστος πέλλετ στον έμπορο + κόστος μεταφορικά προς Αθήνα ( στην αποθήκη της μεταφορικής)  + κόστος μεταφοράς από την αποθήκη στο σπίτι σας. Εκτός και αν έχει κάποιος δικό του τρόπο να το παραλάβει από την μεταφορική.
Εγώ όταν μου έστειλαν τον λέβητα από Θεσσαλονίκη πλήρωσα 50€ μεταφορά προς Αθήνα στο πρακτορείο της μεταφορικής, και 50€ από  το πρακτορείο προς το σπίτι μου. Κάτι ανάλογο γίνεται και με το πέλλετ.  

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #180905 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

​​​​Ωραια ας πάμε με το σενάριο του 2.2. Πέρσυ βγήκαμε μια η αλλη και αν βάλεις το χαμαλικι θα κέρδιζε το πετρέλαιο και το αέριο. Φέτος με 1.3 το πετρέλαιο που έχει σήμερα κερδιζει το πελλετ. Θα κάνουμε ακριβως τους λογαριασμούς τέλος χρονιας, αλλά και παλι το πελλετ παρόλο που υπερτερεί είναι νομίζω αρκετά ακριβό. 

Κοίτα 35-40% φθηνότερα από το πετρέλαιο στα δικά μου μάτια είναι αρκετά καλά. Μεγαλύτερο κέρδος και από την επιδότηση που δικαιούνται στο πετρέλαιο οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Ειδικά αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι πέρυσι κόστιζε 600-700 €/t. Έχει περιθώριο να πέσει ακόμα 50 €. 🙃

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #180906 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

κατ αρχην το ξυλο ειναι ανθρακας κι οχι υδρογονανθρακας που παραγεται στην διαδικασια της καυσης στο ξυλο 
2 κιλ βουτανιο παραγανουν 10 κλ νερο και η αποδοση των λεβητων παει απο 98 σε 110 
πως ειναι δυνατον απο 90 να παει 106 και ειδκα στο πελλετ με 8% υγρασια !!! που παραγει ελαχιστο νερο 
στα 2 κιλ 1 κιλ νερο κι αυτο στο ξυλο κι οχι στο πελλετ 
δεν ειναι καμμια τεχνολογια αιχμης η συμπυκνωση ,,,αλλα θελει καθαρα καυσιμα  
οταν η θερμοκρασια καυσαεριων πεσει η αιθαλη που παει??? 
μηπως καποιοι ανακαλυψαν την αμερικη παλι??? 

και ξερεις κατι για μενα μετραει μονο η εμπειρια των συναδελφων κι οχι οι πιστοποιησεις με τελειες συνθηκες η οι ατελεις μετρησεις του καθενος 
ο βαθμος αποδοσης πεφτει χρονικα για πολλους λογους ακομα και σε τελεια συντηρημενα μηχανηματα αλλα και γενικα μεσα στην ιδια χρονικη περιοδο καυσης ....κανεις δεν καθαριζει καθημερινα κανεις δεν ρυθμιζει καθημερινα 
ακομα και το ρευμα δεν εχει 100% αλλα οκ απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε τις συγκρισεις 




 
Πότε μάλωσες με την επιστήμη; Το 70-80% της ενέργειας από την καύση του ξύλου προέρχεται από πτητικούς υδρογονάνθρακες. Όταν βλέπεις τη φλόγα πάνω από το ξύλο, είναι οι υδρογονάνθρακες που καίγονται. Πρόκειται για πίσες, ρητίνες, κρεόζοτο κλπ. Ένα 15-20% της ενέργειας προέρχεται από άνθρακα (κάρβουνο). Θα σε παραπέμψω στη wiki και σε ένα Σουηδικό paper για ένα φρεσκάρισμα:
Wood fuel - Wikipedia
local_72553.pdf (chalmers.se)

1 κιλό βουτάνιο (C4H10) παράγει 1550 γραμμάρια νερού στην στοιχειομετρική του καύση. Παραπάνω σου έδειξα ότι 1 κιλό πέλλετ παράγει 584 γραμμάρια νερού. Όσον αφορά τις ενστάσεις σου στον τρόπο λειτουργίας της συμπύκνωσης στους λέβητες pellet, στείλε κανα email στη Windhager ή στη Froling. Οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να το δουλεύουν σε θερμοκρασίες 60/30 °C με ΒΑ μέχρι 104%. Αλλά εδώ δεν δέχεσαι το 90% που το μετράμε και μόνοι μας με τον αναλυτή, θα δεχτείς το ΒΑ της συμπύκνωσης;
Σε κάθε περίπτωση, πάρε άλλο ένα paper
(PDF) SMALL-SCALE PELLET COMBUSTION TECHNOLOGY STATE OF THE ART, RECENT DEVELOPMENT, IMPROVEMENTS AND CHALLENGES FOR THE FUTURE (researchgate.net)

Δεν ξέρω τι σου συμβαίνει, πραγματικά. Το νήμα υποτίθεται είναι για αναφορά τιμών. Συνέκρινα αποκλειστικά τα καύσιμα, όπως μπορούν να καούν καλύτερα, για να δούμε τι παίζει. Σταματάω το offtopic εδώ



 
κανεις συγκρισεις και πολυ σωστα κανεις αλλα μεροληπτεις ,,γιατι να δεχτω το 104 κι οχι τις αποδοσεις που δινουν οι κατασκευαστες αντλιων κλιματιστικων κλπ !!!! 
η απαντηση ειναι ιδια και στα 2 
ειπα το ξυλο δεν ειναι υδρογονανθρακας αλλα παραγει κατα την πυρολυση διαφορετικα πραγματα 
το επομενο λαθος βλεπεις νουμερα καθαρα υπολογιστικα ,,,ουτε γηρανση υλικων ουτε επικαθισεις που μειωνουν την αποδοση κλπ υπαρχουν ???
τα ιδια λενε οι εμποροι κι εχει κλαψει κοσμος με τα ξυλοκαυσιμα και τις αντλιες ...η πραγματικοτητα διαφερει απο λιγο εως πολυ  
αν σκεφθεις γιατι το ΕΜΠ εδινε 50% αποδοση για τζακια ,,,κι αν αφαιρεσεις ισως την οποια σκοπιμοτητα μπορεις να καταλαβεις αν θες
Νομίζεις ότι μεροληπτώ. Αν προσέξεις καλύτερα τις προδιαγραφές στις αντλίες θερμότητας το COP είναι είναι πολύ κοντά στα νούμερα που χρησιμοποιώ σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες αντίστοιχα. Στην πράξη, στη χώρα μας πάνω από 3.5-4 SCOP σπάνια θα δεις σε real world studies.

Όσον αφορά το πέλλετ, η αναλογία του ως προς το πετρέλαιο έχει επαληθευτεί επανειλημμένα από πολλά μέλη, συμπεριλαμβανομένου εμού, και ένα 10-20% απόκλιση δεν είναι αυτό που θα μας χαλάσει τη συνταγή στη σύγκριση τιμών.

Είσαι ελεύθερος να κατεβάσεις το εξελ και να αυξομειώσεις τις αποδόσεις για να συμπεριλάβεις τη χασούρα του συστήματος και να παίξεις με τις τιμές για την περιοχή σου. Οι δικές μου τιμές είναι ενδεικτικές για Θεσσαλία, αλλά δεν απέχουν πολύ από Θεσσαλονίκη/Αθήνα. Επικεντρώνομαι στα καύσιμα. Δεν πρόκειται για μελέτη θέρμανσης οποιουδήποτε σπιτιού.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #180907 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Σε ευχαριστούμε για τα πινακάκια. Σίγουρα παιζει ρόλο και η περιοχή που είσαι για τις συγκρισεις. Πχ. Για Αθήνα τα δεδομένα είναι τελειως διαφορετικά στη συγκριση Πέλλετ και Πετρελαιο. Το Πετρέλαιο στην Αθήνα οχι το πιο φθηνό αλλά το ΕΚΟ απο εταιρικό Πρατήριο είναι στο 1,25€ το λιτρο και το πέλλετ 1€ για την αντιστοιχη θερμοτητα αν παρεις τονο απο Alphawood. Αν πας σε Αυστριακα και άλλα πελλετ βγαινει η ίδια τιμή. Οποτε στην Αθήνα εγώ βλέπω το πέλλετ να είναι πιο φτηνο 20%. Και αν παρεις καλό σύστημα πετρελαίου μειώνεις και αλλο την διαφορά. Επίσης scop σε ενα πολύ καλο κλιματιστικό στην Αθηνα είναι  6, οχι 2,5. Εγώ προσωπικά οταν δεν έχει πολύ κρυο για οικονομία χρησιμοποιώ τα κλιματιστικά που έβαλα πριν 1,5 χρονο.  

 
Το 6 ξέχνα το. Μόνο στα χαρτιά και ούτε καν εκεί. Η πραγματική απόδοση των σύγχρονων inverter τερματίζει γύρω στο 4.5 στην Αθήνα. Το 2.5 στον πίνακα αναφέρεται σε Α/Θ υψηλών θερμοκρασιών ή παλιό κλιματιστικό όχι inverter. To 4 σε Α/Θ χαμηλών θερμοκρασιών ή κλιματιστικό inverter. Μπορείς να παίξεις μόνος σου με τα νούμερα κ να κάνεις συγκρίσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.759 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ