Off topic συζήτηση για pellet και agropellet

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101399 από stratis 1

Stavrax έγραψε: Γενικά πάντως, σε όλα αυτά τα προϊόντα οι ισορροπίες μεταξύ συνθηκών κομποστοποίησης και ιδανικής αποθήκευσης είναι πολύ εύκολο να διαταραχθούν. Ακόμα και το κλίμα της περιοχής (πχ έντονη υγρασία) μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο.


Η περιοχη που μενω εχει πολυ υγρασια.
Τα πρωινα του χειμωνα συνηθως,δεν βλεπω τη μυτη μου απο την ομιχλη.
Καθε πρωι ειτε εχει βρεξει ειτε οχι,τα παντα γυρω ειναι βρεμενα.
Αυτα που περιγραφω εχουν να κανουν με τις χειροτερες συνθηκες υγρασιας.
Το πριονιδι το chip και το πυρηνοξυλο εχουν ενα ειδος αυτοπροστασιας απο την υγρασια και την βροχη.
Αν ειναι σε σωρο εκτεθειμενα εξω χωρις στεγαστρο,δυσκολα τα διαπερναει η βροχη.
Κανουν ενα φιλμ προστασιας μερικων ποντων εξωτερικα και μεσα παραμενουν στεγνα.
Αυτο βεβαια ισχυει για λιγες βροχες.
Οταν προσπαθουσα να φτιαξω κομποστ,το πριονιδι ηταν ολοξερο.
Για να το βρεξω δεν αρκουσε να το καταβρεξω τον σωρο με το λαστιχο.
Επρεπε να το ανακατευω παράλληλα.
Οσο νερο και να εριχνα απο πανω αυτο παρεμενε ξερο εσωτερικα.
Φετος εκαψα δυο τσουβαλια προπερσινου πριονιδιου που ειχαν μεινει στο τελος της αποθηκης .
Το υλικο δεν ειχε παθει απολυτως τιποτα.
Ηταν σε χρωμα και σε μυρωδια ακριβως το ιδιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101412 από OANNHSEA

Δηλαδη καιμε 200 με 300 κιλα για να ξεράνουμε 1000 κιλα πριονιδιου.
Μας μενουν δηλαδη 700-800κιλα στον τονο.


Ηλιακό ξηραντήριο με ταινίες με κίνηση μέσω μυών και τελείωσες.
Είναι πιο αργό - πολύ πιο οικονομικό...
Βέβαια θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να αρπάξει και φωτιά...

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101420 από john88s
Το πριονίδι μπορεί να "ανάψει" και να αυτοαναφλεχτεί κιόλας!!! Οπότε δύσκολο το βλέπω το θέμα με θέρμανση με wood chips.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101421 από stratis 1

john88s έγραψε: Το πριονίδι μπορεί να "ανάψει" και να αυτοαναφλεχτεί κιόλας!!! Οπότε δύσκολο το βλέπω το θέμα με θέρμανση με wood chips.


Αυτο τωρα απο που βγαινει?????
Δηλαδη κινδυνευουν τα εργοστασια παραγωγης πελλετ απο εκρηξεις ??
Καντο ποιο λιανα να το καταλαβουμε μπας και σωσουμε κοσμο!!!!
Καποια πηγη??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101425 από dimlyk
ειχε συμβει τετοιο ατυχημα στη ΣΕΛΜΑΝ πριν μερικα χρονια .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #101427 από stratis 1

dimlyk έγραψε: ειχε συμβει τετοιο ατυχημα στη ΣΕΛΜΑΝ πριν μερικα χρονια .


Δηλαδη στη σελμαν ειχαν αποθηκευσει σε σακια η χυμα πριονιδι η wood chip με υγρασια κατω των 10% και μια ωραια μερα στα καλα καθουμενα αυτοαναφλεχθει????
Σιγουρα δεν ηταν πελλετ η αλευρι?
Το ιδιο δεν μπορει να συμβει σε αποθηκες καλαμποκιου, σογιας,σταριου???
Με αυτο το σκεπτικο και η ζαχαρη που εχετε στο ραφι της κουζινας ειναι TNT.
Μπορει να εκραγει!!!
Ενταξει μη πατε να πεταξετε τη ζαχαρη εξω απο το σπιτι δεν υπαρχει κινδυνος.
Θα πρεπει να τη βρασετε και αφου ξεπερασει τους 140 κελσιου τοτε μπορει να εκραγει.
ΟΛΑ αυτα τα υλικα που ανεφερα ποιο πανω μπορουν να αυτοαναφλεγουν αλλα με την προυποθεση οτι ξεπερνανε τις 60% υγρασια και βρισκονται σε παρα πολυ μεγαλο σωρο ωστε η θερμοκρασια της ζυμωσης να μην μπορει να διαφυγει στο περιβαλον.
Η αλλη περιπτωση και μοναδικη οταν η υγρασια ειναι κατω απο 10% ειναι οταν στα εργοστασια που γινεται επεξεργασια δημιουργείται σκονη.
Αυτη η σκονη σε συνδιασμο με καποιον σπινθήρα (στατικο ηλεκτισμο)μπορει να ριξει το κτηριο
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by stratis 1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ