Ελληνικά pellets

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86142 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Ελληνικά pellets

vag1234 έγραψε: Έκανα ένα τηλ. σήμερα εδώ: www.woodspellet.gr/

Ήθελα να ρωτήσω μερικές πληροφορίες..

Μου απάντησε μία ευγενική κυρία και μου είπε ότι:

Είναι βιοτεχνία παραγωγής πέλλετ..

Το πελλετ τους είναι από οξυά και δρυ..

Το τσουβαλάκι 15 kg στοιχίζει 4,5€..

Η παλέτα 1050 kg στοιχίζει 294€.. Δηλαδή 280€ οτόνος με ΦΠΑ και δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής..

Μόλις κατέβω Αθήνα θα περάσω να αγοράσω 4-5 τσουβαλάκια για δοκιμή..


καποια στιγμη ειχαμε ξανασυζητησει γι αυτο....

μια και απο οτι δειχνει θα χρειαστω το πολυ 100 κιλά ακομα για να βγαλω τη σεζον μεχρι το καλοκαιρι χμ.......

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86599 από thermonatura
Απαντήθηκε από thermonatura στο θέμα Ελληνικά pellets
Θα ήταν προτιμότερο, και με βάση την λογική να συνυπολογίσουμε τα κάτωθι :
αν πάρουμε ως δεδομένο ότι μιλάμε για ιδία ποιότητα πελλετ θα πρέπει να ανατρέξουμε σε χώρες που διαθέτουν εκμεταλλεύσιμη ξυλεία. Γιατί όπως είναι αυτονόητο αυτός που αγοράζει ξύλο για να κάνει πελλετ επιβαρύνεται με το κέρδος αυτού που του το πούλησε. Επιπλέον πρέπει να συνυπολογίσουμε το ελληνικό κόστο εργασίας και την απίστευτη ελληνική φορολογία. Πρέπει δε να προσθέσουμε την μεταφορά της πρώτης ύλης η οποία ανέρχεται για περίπτωση full truck στο 1 ευρο το χιλιόμετρο (με αλλοδαπό μεταφορέα).
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό δεν μπορούν οι Έλληνες κατασκευαστές να βγουν σε ίδιο κόστος. Παραδειγματικά αναφέρω ότι στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία (παραγωγός ξύλου) το εργατικό του κόστος ανέρχεται σε 10ευρω ημερησίως και η φορολογία του ανέρχεται μόνο στο 10%. Τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα . Όλα τα άλλα από δω και κάτω είναι αυτονόητα.

Διαγράφηκε διαφημιστική υπογραφή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86612 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Ελληνικά pellets
οταν ειπα κατι αναλογο ... καποιοι παραγωγοι βγηκαν και ειπαν οτι δεν ξερω τι λεω :)

μια και μπηκες οπως βλεπω καπως δυναμικα στον χωρο μας ...αν εχεις και καμμια πληροφορια για καμμια βιοτεχνια εργοστασιο κλπ μπορεις να μας τ αναφερεις κατα προτιμηση με καποια αναφορα σε ιστοσελιδα ....
αν βεβαια φοβασαι την ,,,διαφημηση ,,,μπορεις και μ ενα εμαιλ ...ετσι κι αλλιως το παρον θεμα ενημερωτικο χαρακτηρα εχει


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91633 από Pegasus
Απαντήθηκε από Pegasus στο θέμα Ελληνικά pellets
Καλημέρα στο forum,

Θέλω να καταθέσω την πρόσφατη εμπειρία μου μετά από εντατική αναζήτηση ελληνικού πέλλετ στην Αθήνα. Τοποθέτησα λέβητα βιομάζας φέτος αρχές φθινοπώρου και η επιλογή μου ήταν ο Primous της Mavil. Οι 2 πρώτοι τόνοι Βουλγάρικο που αγόρασα αρχή σαιζόν με κάλυψαν μέχρι τα μέσα Φλεβάρη. Εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον είμαι σε αναζήτηση καύσιμου υλικού και έχω κάνει αρκετές δοκιμές. Οι δύο περιορισμοί που έθεσα είναι το υλικό να είναι ελληνικής παραγωγής και με όριο τιμής τα 300 € ανά τόνο.

Μεταξύ άλλων οι δοκιμές μου περιλάμβαναν πυρινόξυλο, πέλλετ πυρινόξυλου διαφόρων κατηγοριών, μέχρι και κάποιας μορφής αγροπέλλετ. Φυσικά δοκίμασα και κάποια ελληνικά επώνυμα πέλλετ ξύλου των οποίων η τιμή μάλλον ξεπέρναγε το όριο που έθεσα με ποιότητα στα επίπεδα του Βουλγάρικου που έκαιγα ήδη και το οποίο επίσης κόστισε οριακά πάνω από 300 € ο τόνος. Διαπίστωσα ότι στην περίπτωση των άλλων μορφών βιομάζας, προκειμένου να συμφέρει η χρήση τους και σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, θα πρέπει η τιμή να είναι τουλάχιστον 30% κάτω από το πέλλετ ξύλου πράγμα που δέ συμβαίνει στις τρέχουσες τιμές αγοράς ενώ το απλό πυρινόξυλο από την άλλη που μπορείς να βρείς σχετικά φθηνό, έχει αρκετά άλλα προβλήματα όπως συχνότερη τροφοδοσία και καθαρισμό, κλίνκερ που επιβαρύνει το χώρο καύσης και την απόδοση, βρωμιά (σκόνη και στάχτη) και μυρωδιά καύσης ενοχλητική (ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή).

Πριν λίγες μέρες κάλεσα εδώ www.woodspellet.gr/ με αφορμή κάποιους φίλους που κάνουν αναφορά παραπάνω σε προηγούμενο post. Η ευγενέστατη πράγματι κυρία (σύζυγος όπως έμαθα αργότερα) με ενημέρωσε για την τιμή και άλλα γενικά στοιχεία, ενώ ήταν ιδιαίτερα θετική στο να επισκεφτώ τη βιοτεχνία για να πάρω μερικά σακιά για δοκιμή. Δε σας κρύβω ότι η χαμηλή τιμή με έκανε να έχω αρκετές επιφυλάξεις. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγα λοιπόν και γνώρισα τον συμπαθή και φιλικότατο ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας ο οποίος δεν τσιγκουνεύτηκε το χρόνο του για να εξηγήσει πράγματα σχετικά με τη δουλειά και το προϊόν του, ενώ ήταν σίγουρος για την πολύ καλή ποιότητά του.

Για να μην πλατιάζω έχω να σας πω τούτα:

Καίω εδώ και μια εβδομάδα το υλικό και είναι εξαιρετικό. Μάλλον για να είμαι ακριβής είναι τουλάχιστον καλύτερο από κάθε τί άλλο που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ακόμα και από κάποια επώνυμα ελληνικά (σαφώς ακριβότερα). Να αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά όπως την κατανάλωση η οποία εκτιμώ ότι κατέβηκε σε σχέση με πριν αλλά και τις θερμοκρασίες στο λέβητα οι οποίες ανεβαίνουν ταχύτατα. Η στάχτη είναι λιγότερη από κάθε άλλο υλικό ενώ αυτό που λέμε κλίνκερ απλά δεν υπάρχει! Ακόμα και η συσκευασία σε εντυπωσιάζει αφού το σακί είναι ανθεκτικό και δεν σκίζει. Δύσκολα βρίσκεις κάτι αρνητικό. Η σκόνη του πέλλετ στο σακί ίσως είναι λίγο περισσότερη από άλλα πέλλετς, ωστόσο αυτό δεν ενοχλεί στο βαθμό που προσέχεις πως το ρίχνεις στο σιλό.

Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει ο άνθρωπος να ανταγωνίζεται με μια βιοτεχνία μέσης δυναμικότητας και με αυτή την τιμή τα επώνυμα εργοστάσια, εγώ πάντως είμαι ευτυχής που βρήκα μέσα στην Αθήνα τόσο καλό υλικό και όσο η ποιότητά θα παραμένει σε αυτά τα επίπεδα είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα το προιόν του θα γίνει ανάρπαστο. Παράγγειλα το Σάββατο δύο τόνους για να έχω και για του χρόνου (ποιος ξέρει τί τιμές θα παίζουν στην αγορά πάλι από Οκτώβρη). Κρίμα που η αποθήκη μου δε χωράει περισσότερους τόνους...

Υ.Γ. Ελπίζω να μην ενοχλείται κανείς που κάνω έμμεση διαφήμιση με αυτή μου την καταχώρηση, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου forum..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91637 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Ελληνικά pellets
Ξεκινάει μέχρι την άνοιξη του 2014 βιομηχανία παραγωγής πέλλετ στην Χαλκίδα...

Μακάρι να βρούμε ένα ικανοποιητικό προϊον στον τόπο μας σε λογική τιμή και να απεξαρτοποιηθούμε από τα εισαγωγής..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91648 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Ελληνικά pellets

Pegasus έγραψε: ...

Υ.Γ. Ελπίζω να μην ενοχλείται κανείς που κάνω έμμεση διαφήμιση με αυτή μου την καταχώρηση, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου forum..


Καλώς τον Πήγασο!

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι αν η βιοτεχνία δεν είναι δική σου (αμφιβάλλω), μετά τη μίνι παρουσίαση που μας έκανες, τότε μάλλον πρέπει να επαγγέλλεσαι διαφημιστής... :silly:

ΥΓ: όπως κατάλαβες, το "ΥΓ" σου δεν είναι και πολύ πειστικό. :P


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ