Φτηνό ή τζάμπα pellet: το θέμα στην παρέα του Forum!

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #308 από sv2dxa
Ποιο είναι καλύτερο πελλετ ,
1. αυτό που όταν το βαζεις στο νερο διαλύεται εύκολα ή δυσκολα ?
2.Αυτο που οταν διαλυεται στο νερο και αφου στεγνωσει ειναι σαν πουδρα ( πολυ μαλακο ) ή είναι σκληρο και το ξύλο ειναι πιο εμφανες ?
3. Το ανοιχτόχρωμο ή το σκούρο?
4. Το ακριβό ή το φθηνό? ( γιατι αν ειναι να παρω πελλετ με 200 € και αλλο με 400 € πόση διαφορα θα έχω στην οικονομια και ποση στην καθαριοτητα ). Αξίζει ?

Αλλο ,
Τα ξύλα φέτος τα αγόρασα όσο και περυσι. Γιατι πηγα να αγορασω το ιδιο πελλετ και απο 250 μου το ζητησαν 290?

Τι ασφαλειες και τι εγγυήσεις προσφερει η Ελληνικη αγορα πελλετ για να εχει κινητρο ο αγοραστης λεβητα ή σομπας?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #310 από michalisgr
Καλημερα και απο εμενα...



Εβαλα ενα μικρο βιντεακι της κινεζουλας σομπας μου...
Δειτε το..

by the way... ξανα ανοιξαν τη σελιδα στο phorum.gr για τα πελλετ.. Οσοι ξανα πατε εκει ειστε για εμενα ΓΚΑΟΥ!!! Παλι θα την κλεισουν!! οποτε παραμενουμε ΟΛΟΙ ΕΔΩ!!!
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by michalisgr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #314 από Babis
Καλημέρα και καλώς σας ξαναβρήκα

Προέρχομαι από τα προηγούμενα νήματα όπου παρακολουθούσα τα πέλλετ και τα ξύλα και δεν σας κρίβω ότι μου έδωσαν πάρα πολλές πληροφορίες είτε τεχνικές είτε εμπορικές και θέλω να πιστεύω ότι και εδώ θα συνεχιστεί η προσφορά αυτών που γνωρίζουν τα θέματα. Σίγουρα όλοι εμείς οι άσχετοι κάνουμε ερωτήσεις που για τους λίγο ή πολύ ειδικούς είναι βαρετές αλλά θα παρακαλούσα για την ανοχή σας. Ευχαριστώ.

Η αξιοπρέπεια είναι σοβαρό αγαθό που 'χτίζεται' με τα χρόνια αλλά μπορεί να γκρεμιστεί στην στιγμή, γι'αυτό ας είμαστε προσεκτικοί.

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν οι ορθότατες παρεμβάσεις του Βαλλάντη του egglezos και άλλων πολλών (συμπάθα με Βαγγέλη και οι υπόλοιποι) και θα ήθελα να τους ξαναδώ εδώ να συνεχίζουν το σοβαρότατο έργο τους. Δεν γνωρίζω κανέναν είτε από το προηγούμενο ούτε από αυτό το νήμα.

Η πόλη μου είναι η Ξάνθη και τον περασμένο Αύγουστο εγκατέστησα έναν λέβητα ξύλου Ideal Tec (Σίνδος) από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επειδή με ενδιαφέρουν και τα πέλλετ, διαβάζω με προσοχή τα πάντα περί αυτών διότι πρόκειται να εγκαταστήσω και ένα σύστημα πέλλετ (Δόξα τω Θεώ, χώρος υπάρχει) πιθανότατα σε ένα με δύο χρόνια.

Σαν καύσιμο έχω χρησιμοποιήσει, μέχρι στιγμής, ξύλο βαλανιδιάς, μπρικέτες και πέλλετ. Θα απορείτε με το τελευταίο αλλά έκανα την εξής σκέψη: θα πρέπει να εξετάσω αν μπορώ να εκμεταλευθώ το πέλλετ στον λέβητα ξύλου και να εκτιμήσω πόσο καλό καύσιμο είναι. Έτσι λοιπόν πριν δύο εβδομάδες αγόρασα 10 σακιά πέλλετ (Alfawood) και όποτε έχω καιρό να παρακολουθήσω πως καίγονται ρίχνω και από ένα κιλό μαζί με τα ξύλα και τις μπρικέτες.
Τα πρόχειρα συμπεράσματά μου είναι ότι είμαι ικανοποιημένος από την θερμαντική τους απόδοση, καίγονται ωραιότατα όταν ο θάλαμος είναι ζεστός και δεν μπορούν να πέσουν από την σχάρα στο συρτάρι της στάχτης και ότι δεν αφίνουν σοβαρές ποσότητες στάχτης. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω το καλαθάκι που βάζουν στα τζάκια μέσα στον λέβητα και να έχω καύση πέλλετ μαζί με ξύλα (το ξέρω ότι θέλω πολλά αλλά λέω μήπως....). Προχθές πέρναγα από ένα χωράφι με ελιές και είδα έναν αγρότη να καίει κλαδιά και φύλλα και του λέω 'να πάρω μερικά;'. Μου λέει 'πάρτα όλα αν τα θέλεις'. Έτσι λοιπόν κουβάλησα λίγα στο πορτμπαγκάζ και έκανα μια δοκιμή που δεν θα την πιτσέψετε, δηλαδή εγώ δεν την πίστευα με τίποτα: έβαλα χλωρό κλαδί πάχους 5 με 6 εκατοστά και το παρακολούθησα να κάιγεται με ωραιότατη ανοιχτόχρωμη φλόγα (προς το γαλάζιο) και να μην αφίνει ιδιαίτερη στάχτη. Μου έκανε τόση εντύπωση που δεν μπορώ να την ξεχάσω, οπότε τα κλαδιά ελιάς από τα κλαδέματα είναι μια μικρή (πιθανόν) αλλά πολύ καλή εναλλακτική λύση. (και τα φύλλα καίγονται ωραιότατα και τα φύλλα..)

Πολλοί βλέπω ότι παραπονιούνται για τις τιμές του πέλλετ. Πιστεύω ότι η άνοδος της τιμής είναι φυσιολογική. Το καλοκαίρι μου λέγανε 3,75 στο 15κιλο και τώρα το πήρα με 4,00 δηλαδή από 25 λεπτά πήγε στο 26,7 λεπτά δηλαδή περίπου 7% ακριβότερο. Βέβαια κάποιος εδώ το ίδιο πράγμα το δίνει 28 λεπτά δηλαδή 12% ακριβότερο από το καλοκαίρι. Από τον περασμένο Φεβρουάριο που σκέφτομαι την αλλαγή από πετρέλαιο σε κάτι άλλο και ψάχνοντας στο διαδύκτιο συμπεραίνω ότι ένα 15 με 20 % είναι η διακύμανση μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα σε όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν πέλλετ εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον αυτό λένε οι μελέτες τους που 'βγάζουν στο διαδίκτυο. Αν τώρα είναι δυνατόν να βρει κανείς ακόμη χαμηλότερη τιμή το καλοκαίρι, τότε ... τόσο το καλύτερο.

Εκείνο που μου κάνει όμως εντύπωση και θα ήθελα τις γνώμες σας είναι το εξής: το καλοκαίρι όποιο σακουλάκι πέλλετ και αν έβλεπα έγραφε την θερμαντική απόδοση σε KJ, ενώ τώρα την .... ψάχνω και δεν την βρίσκω. Ίσως θα έπρεπε σαν καταναλωτές να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καλή δύναμη σε όλους

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #318 από sv2dxa
www.ekominko.pl/en/

Τιμη pellet

169 € 1000 κιλα ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #319 από vasilisk
και ειδες θερμογονο δυναμη που λεει? πανω απο 19,5MJ δηλαδη πανω αοπ 4650kcal το κιλο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #323 από soholis

sv2dxa έγραψε: www.ekominko.pl/en/

Τιμη pellet

169 € 1000 κιλα ?


Γιατι φθηνό είναι ? Ενας Πολωνος ποσα κιλα το μηνα παιρνει με τον μισθό του ? Δυο τονους ?
Σαν να παιρνει ο Ελληνας δυο τονους alfawood Χ 300 ευρω = 600 ευρω ( η τροικα εκει μας παει )

Ειναι και σε συσκευασια big bag δηλαδη σακοι των 1000 κιλων ( φθηνοτερο κοστος συσκευασιας )

ΥΓ
σε αλλο θεμα αυτου του φορουμ με τις τιμες πελλετ εχω βαλει ενα νημα οπου Ουκρανικο εργοστασιο πουλαει 88 ευρω τον τονο σε big bag και παραδοτεο στα συνορα της Πολωνιας η τιμη παει στα 104 ευρω ο τονος.
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by soholis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.143 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ