Invicta Foyer 700 Grande Vision Revelable by alex_nous

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #69195 από thanasis65
Απαντήθηκε από thanasis65 στο θέμα Invicta Foyer 700 Grande Vision Revelable by alex_nous

Gdevil έγραψε: Να ρωτήσω κάτι?
Το να βάζουμε σε ένα χώρο 300 ή 400 κυβικά αέρα (του εναλάκτη) και να τραβάμε 30-40 για την καύση μας αφήνει κάποια κυβικά που "φουσκώνουν" τον χώρο μας.
Αυτά δεν εκτωνόνονται κάπου? Δλδ δεν φεύγουν τόσα κυβικά ζεστού αέρα κάθε ώρα από τον χώρο μας?
Δεν είναι πρόβλημα αυτό?


Πρακτικά δεν μπορεί να γινει, κανένα σπίτι δεν είναι τόσο σφραγισμένο ωστε να γινεται αυτο, σε όλα πχ υπάρχει ένας αποροφητήρας οπότε ναι φεύγει, φεύγει όμως αέρας 20-22 βαθμων και αναπληρώνεται με άλλον 70-80
Σε οποιονδήποτε κλειστό ζεστό χώρο έχουμε κατά κάτι υψηλότερη πίεση απο το εξωτερικό η οποία εξισορροπείται με ένα απλό ανοιγόκλεισμα της πόρτας, όσα κυβικά βαζει το μοτερ σε μια η και περισσότερες ώρες πρακτικά μπορούν βγουν απο την πόρτα σε λιγα δεύτερα μεχρι να μπεις η να βγεις....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #69199 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Invicta Foyer 700 Grande Vision Revelable by alex_nous
Για να συμπληρώσω, για την συγκεκριμένη εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε πολύ μικρό βιντιλατέρ για αυτό ακριβώς το λόγο. Αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου 200 κμ/ω οπότε σε μια λογική λειτουργία του τζακιού που θα δουλεύει στο 50% δηλαδή 100 κυβικά μέτρα/ώρα φτάνουν να καλύψουν τα 30-40 της καύσης και να δημιουργήσουν μέσα πιο αυξημένη πίεση από την εξωτερική για να μην μπάζει από τα μάπα κουφώματα! Δεν ξέρω πως ακούγετε θεωρητικά, πάντως στην πράξη έλυσε το θέμα της αίσθησης ρεύματος αέρα στην περίπτωση που καθόσουν δίπλα σε κάποιο παράθυρο μπαλκονόπορτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #69205 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Invicta Foyer 700 Grande Vision Revelable by alex_nous
δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις μεγαλυτερη πιεση στον χωρο ....ελαχιστες ειναι οι διαφορες και απλα νομιζετε οτι το μοτερ βαζει αυτα τα μ3 ...να το πω πιο κατανοητα ,,,αν οντως εχουμε ενα στεγανο κουτι και βαλουμε αερα με ενα ανεμιστηρα ....σε καποιο σημειο δεν θα μπαινει καθολου αερας


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #69228 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
άρα τζάμπα καίει η λάμπα που θα έλεγε μια ψυχή !!!κύριοι άλλοι λέτε οτι το λέει ο κατασκευαστής άλλοι ότι το κάνατε για να φέρνετε φρέσκο αέρα στο σπίτι σας !!! μην παρασέρνεται όμως και τους υπόλοιπους .Είναι απλά μαθηματικά !!αέρα για να ζεστάνουμε παίρνουμε τον υπάρχον του σπιτιού !!αέρα για τον θάλαμο καύσης μόνο απο έξω !!!!
οτιδήποτε άλλο κάνετε ενεργειακά είναι λάθος και μόνο λάθος .
στην Πολωνία(που πολλοί δεν την έχετε σε υπόληψη ) από 1/1/12 στην Γερμανία από 1/1/13 ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να πουληθεί τζάκι στην αγορά τους αν η εστία δεν έχει σύνδεσμο να παίρνει αέρα από έξω για τον θάλαμο καύσης.
όποιος μου απόδειξη ότι ενεργειακά άλλη τοποθέτηση είναι καλύτερη έχει ενα τζάκι δώρο απο μένα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #69488 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Invicta Foyer 700 Grande Vision Revelable by alex_nous
Καταρχήν να γράψω ότι χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο για την ανακυκλοφορία του υπάρχοντος αέρα (σε αντίθεση με κατασεκυές που βλέπω να εισάγουν εστω και σε κάποιο ποσοστό αέρα από έξω) όσον αφορά τον αέρα που ζεσταίνουμε (και έτσι ζεσταίνουμε τον χώρο μας).

Πάμε τώρα στον αέρα για τον χώρο καύσης.
(τζάκι δεν θέλω :P αλλά μια καλή συζήτηση πάντα με αρέσει :) )

Σαν αρχική διαπίστωση ξεκινάω από το γεγονός (για μένα) ότι ο αέρας καύσης σε όλες τις κατασκευεές που έχω δει και καίνει ξύλο είναι (είτε το επιδιώκουμε είτε όχι) ΠΑΝΤΑ από έξω.
Αν υπάρχει κάποιο άνοιγμα που φέρνει τον εξωτερικό αέρα κοντά στην εστία με κάποιον αγωγό τότε είναι προφανές ότι είναι από έξω.
Αν δεν υπάρχει τέτοιο άνοιγμα ούτε και αγωγός τότε η εστία τραβάει αέρα από μέσα από τον χώρο. Και ο χώρος? απο που θα αναπληρώσει αυτόν τον αέρα? Η απάντηση που δίνω είναι πάλι από έξω. Μέσω χαραμάδων στα κουφώματα. Δεν γίνεται να δημιουργηθεί κενό. Αέρας θα μπεί από έξω μέσα στο σπίτι.
υπάρχει μήπως καμία ενεργειακή διαφορά στην περίπτωση που υπάρχει ανοίγμα και αγωγός με την περίπτωση που δεν υπάρχει?
Η δική μου απάντηση είναι "καμία διαφορά"
Και στις δύο περιπτώσεις ο αέρας από έξω θερμοκρασίας 5 βαθμών πχ θα καταλήξει στην καμινάδα σε θερμοκρασία 150 βαθμών πχ.
Είτε ζεσταθεί λιγάκι μέσα στο σπίτι και μπεί στην εστία σε θερμοκρασία 20 βαθμών είτε μπεί κατευθείαν από έξω και στις δύο περιπτώσεις θα ανέβει στους 150 βαθμούς και θα βγεί από την καμινάδα.

Νομίζω δε πως αν υπάρχει διαφορά μεταξύ περίπτωσης με το άνοιγμα - αγωγό είναι μάλλον ενεργειακά αρνητική συγκρινόμενη με την περίπτωση εισόδου του αέρα από τις χαραμάδες των κουφωμάτων.
Και αυτό γιατί από τις χαραμάδες θα μπεί ακριβώς όση ποσότητα κρύου αέρα χρειάζεται η εστία.
Ενώ με το άνοιγμα - αγωγό που καταλήγει κοντά στην εστία (συνήθως βλέπω μία σωλήνα να έρχεται από έξω και να καταλήγει ελεύθερα κάπου κάτω από την εστία) μπαίνει πλεονάζων αέρας όταν υπάρχουν αέρηδες έξω. Και έτσι ουσιαστικά μπαίνει πιο πολύς κρύος αέρας από όσο θέλει η εστία. Και έτσι ζεστός αέρας από τον χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε θα βγεί από τις χαραμάδες των κουφωμάτων.
Μια περίπτωση που τα παραπάνω δεν ισχύουν είναι το σπίτι να είναι πάρα μα πάρα πολύ καλά σφραγισμένο οπότε δεν μπαίνει καθόλου αέρας από χαραμάδες.
Τότε δημιουργούνται προβλήματα στην εστία. Ειδικά όταν υπάρχει και κάποιος απορροφητήρας που δημιοουργεί επιπλέον υποπίεση στον χώρο. Δεν βρίσκει να τραβήξει τον αέρα που χρειάζεται και έτσι υπάρχει μη αποδοτική καύση.

Κλείνω τις σκέψεις μου με μία απορία
Γιατί στα τζάκια και στους λέβητες και στις σόμπες ξύλου δεν "κουμπώνει" η παροχή εξωτερικού αέρα πάνω στην εστία/λέβητα?
Γιατί μόνο στους πελλετολέβητες και στις πελλετόσομπες συμβαίνει αυτό?
ΑΝ ο εξωτερικός αέρας "κούμπωνε" πάνω στις ξυλόσομπες/λέβητες τότε θα ήταν ενεργειακά καλύτερα νομίζω.
Καμία ανεξέλεκτη είσοδος κρύου αέρα στο χώρο, καμμία ανεξέλεκτη έξοδος ζεστού αέρα από τον χώρο, κανένα πρόβλημα από υποπίεση, πάντα ο χώρος καύσης θα είχε όσο αέρα χρειαζεται.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #69500 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Invicta Foyer 700 Grande Vision Revelable by alex_nous
Αν δεν είχε εισαγωγή κάτω από την εστία και έμπαζε από τις χαραμάδες θα δημιουργούσε κρύα ροή από όλα αυτά τα σημεία προς το τζάκι κάνοντας αδύνατη την θέρμανση του σπιτιού. Όταν ο κρύος αέρας μπαίνει κάτω από την εστία δεν δημιουργούνται αυτά τα ρεύματα καθώς ο φρέσκος αέρας προλαβαίνει να ζεσταθεί από το τζάκι. Όταν το έχεις σβηστό πολύ απλά κλείνεις το κλαπέτο ή τις γρίλιες και σταματάς την ροή του αέρα από έξω.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ