Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #41748 από eliasger
Απαντήθηκε από eliasger στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Βάλε και ένα θερμόμετρο στην έξοδο .
Η μέτρηση θερμοκρασίας καυσαερίων λέει πολλά .

tzavars @ yahoo.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #42444 από tassos
Απαντήθηκε από tassos στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Καλησπέρα κι από μένα. Είμαι νέος όσο αφορά την θέρμανση με πέλλετ. Πριν από 4 μέρες έβαλα τον λέβητα prity με καυστήρα ferolli p7. Βασικά το βάλαμε σε 2 σπίτια 95 και 58 τμ. Αν και δεν έχει πολύ κρύο (μένω σε χωριό λίγο έξω από Θεσσαλονίκη) ζεσταίνει τρελά και τα δύο σπίτια τα οποία βέβαια δεν έχουν και κάποια σπουδαία μόνωση. Για αρχή θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όσο αφορά την λειτουργία του... να συμπληρώσω ότι τον δουλεύω με 2 θερμοστάτες χώρου με ένα ρελέ. Βασικά θέλω να ξέρω αν πρέπει να έχει λειτουργία αναμονής ή όταν κλείνει κάποιος θερμοστάτης να νεκρώνει τελείως ο καυστήρας μέχρι την επόμενη έναυση του. Όσο αφορά τους θερμοστάτες βλέπω μέχρι στιγμής μου βγάζει πού τακτικά "Α01", το πέλλετ το τραβάει μια χαρά. Σήμερα όμως έκανα ένα πείραμα, κλείνοντας τον έναν από τους 2 θερμοστάτες και ο καυστήρας έπερνε εντολή μόνο από τον έναν. Αυτό που είδα μετά από 5 ώρες λειτουργίας ( όχι συνεχούς φυσικά) ότι δουλεύει μια χαρά, ούτε ¨Α01" ούτε τίποτα. Κατάλαβα ότι δουλεύοντας ο ένας πχ, ό άλλος δεν λειτουργούσε, όταν όμως ο 1ος σταματούσε και καπάκι ξεκινούσε ο 2ος το αποτέλεσμα ήταν να μπερδεύεται ο καυστήρας και να μπλοκάρει αναγκάζοντάς με να πηγαίνω στο λεβιτοστάσιο καθέ λίγο και λιγάκι για να πατάω το "Ρ". Τελικά (αφού λίγο σας ζάλισα) μπορεί κάποιος να μου πει αν έχω δίκιο με το θέμα μου ή γίνεται κάτι άλλο; Ξέρω ότι είναι θέμα χρόνου να μάθουμε την λειτουργία μια και τόσα χρόνια καλομάθαμε με την ευκολία του πετρελαίου.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων και συγχαρητήρια για το σάιτ το οποίο είναι αρκετά κατατοπιστικό! B)
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by tassos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #42455 από terisds
Απαντήθηκε από terisds στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
-

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!!
Στράτος.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by terisds.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #42495 από tassos
Απαντήθηκε από tassos στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
ζέστη έχω. Όμως τόσες ώρες που το δουλεύω στο ένα σπίτι, δλδ με ένα θερμοστάτη δουλεύει μια χαρά. Όχι ηλεκτροβάνες δεν έχω, μου έβαλαν ένα ρελέ που ανεξαρτιτοποιεί τους θερμοστάτες χώρου, ΄μου είπαν ότι κάνει την ίδια δουλειά με τις ηλεκτροβάνες, δεν είναι διαμερίσματα, αλλά 2 μονοκατοικίες.
Σ'ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση. ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #42656 από cuprakias
Απαντήθηκε από cuprakias στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
καλησπερα και απο εμενα ...καθισα και διαβασα και τις 17 σελιδες ωστε να εχω μια εικονα απο το ολο συστημα βασικα θελω να αλλαξω μονο το καυστηρα και να τον τοποθετησω σε λεβητα πετρελαιου ο οποιος ειναι αυτος!!

[IMG=http://img201.imageshack.us/img201/1994/p4220012p.jpg][/img]

θελω να τον αλλαξω με τον μπλε το ρ7


απο εκει και περα θα ηθελα τη βοηθεια σας θα πετυχει.

1ον) θα πρεπει να κανω πατεντα αρχικα στο καπακι μπροστα του λεβητα ωστε να ανοιγει ευκολα για καθαρισμα υποθετω με 2 μεντεσεδες

2ον) η διαμετρος του καυστηρα που μπαινει στο λεβητα που ειναι σαν στρογυλος κυλινδρος εχει αλλη
διασταση στη διαμετρο του ? θα πρεπει και εκει να κανω πατεντα?

3ον)εχω ενα μποιλερ για ζεστο νερο 80 λιτρα .. το οποιο το εχω εκτος λειτουργειας... θα μπορουσα να το δουλεψω σαν δοχειο αδρανειας?

4ον) και για το δουλεψω παραλληλα με δοχειο αδρανειας πρεπει να βαλω και αλλο κυκλοφορητη πως γινεται η συνδεση καυστηρα - δοχειου και δοχειου με σωματα για το τελευταιο ξερω με το θερμοστατη απο το σπιτι μεσα

ξερω οτι μπορει να σας κουραζω με αυτα που σας αναφερω πιο πανω αλλα προσπαθω να βρω μια οικονομικη λυση γιατι να δωσω 2000 χιλιαρικα δεν παιζει .... απο τη αλλη δεν εχω χωρο για 2 λεβητες και δεν θα ηθελα να καταργησω το καυστηρα πετρελαιου θα τον βαλω σε εναραφι γιατι ποτε δεν ξερεις

ευχαριστω εκ των προταιρων

ps: απο οτι διαβασα καποιοι φτανουν μεχρι και 4 τσουβαλια την ημερα να καινε το θεωρω λιγο υπερβολικο και παρα πολυ για ενα σπιτι που θελει η θερμοκρασια του να ειναι στου 20 με 21 βαθμους
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by cuprakias.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #42668 από kostas.b
Απαντήθηκε από kostas.b στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!

tassos έγραψε: ζέστη έχω. Όμως τόσες ώρες που το δουλεύω στο ένα σπίτι, δλδ με ένα θερμοστάτη δουλεύει μια χαρά. Όχι ηλεκτροβάνες δεν έχω, μου έβαλαν ένα ρελέ που ανεξαρτιτοποιεί τους θερμοστάτες χώρου, ΄μου είπαν ότι κάνει την ίδια δουλειά με τις ηλεκτροβάνες, δεν είναι διαμερίσματα, αλλά 2 μονοκατοικίες.
Σ'ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση. ;)


Εχω την εντυπωση οτι οι θερμοστατες θα πρεπει να κοβουν τους δυο κυκλοφορητες που νομιζω οτι θα υπαρχουν αντιστοιχα για καθε σπιτι.Ο καυστηρας θα πρεπει να δουλευει ανεξαρτητα απο τους θερμοστατες και με βαση την θερμοκρασια νερων του λεβητα που πανω απο μια ορισμενη τιμη θα πρεπει να σβυνει απο μονος του ενω κατω απο την ιδια τιμη θα πρεπει επισης ν' αναβει μονος του ανεξαρτητα αν τα σπιτια ζητουν θερμανση ή οχι.

Διαγράφηκε link που απαγορεύεται

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.224 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ