Τρίοδη βανα

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161385 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Τρίοδη βανα
Και ο δικος μου ο λεβητας μολις ζεστανει τα νερα (80λιτ) πεφτει σε αναμονη και με την αδρανεια τα νερα πιανουν πανω απο 80 βαθμους. Απ οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου υπαρχει αρμονικη συνεργασια κυκλοφορητη-λεβητα-τριοδης.
Η ερωτηση μου εγινε επειδη σε μενα υπαρχει προβλημα. Οταν το σπιτι πιασει την θερμοκρασια που οριζει ο θερμοστατης του χωρου και σβησει ο κυκλοφορητης για 20-30 λεπτα, τα σωματα κρυωνουν και οταν θα ξαναξεκινησει να στειλει νερα ο κυκλοφορητης, χρειαζονται ωρες να ξαναζεσταθουν γιατι η τριοδη (απ οτι μου ειπε καποιος συμφορουμιτης) επειδη ειναι πολυ μεγαλη (ειναι για λεβητες πανω απο 50 KW ενω ο δικος μου ειναι 25ρης) αργει να τα αφησει. Με την χρηση του θερμοστατη (που κρυωνουν ολα τα σωματα μαζι) τα επιστρεφομενα μου ειναι 35 βαθμων οποτε, καταλαβαινεις γιατι τα κοβει η τριοδη και χρειαζεται μετα ωρες..
Για να λυσω το προβλημα απενεργοποιησα τελειως τον θερμοστατη του χωρου και για θερμοστατηση χρησιμοποιω τις θερμοστατικες κεφαλές που ειναι εγκατεστημενες στα σωματα (αλλα με συνεχη λειτουργια του κυκλοφορητη). Στην περιπτωση αυτη δεν τραβανε ολα τα σωματα συγχρονως, οποτε τα επιστρεφομενα δεν ειναι τοσο κρυα ωστε να τα κοβει τελειως η τριοδη. Ετσι, η τριοδη λειτουργει κανονικα (ειναι των 60 βαθμων).
Και στο καθαρισμα του λεβητα εχω προβλημα, επειδη τον σβηνω κρυωνουν τελειως τα νερα των σωματων οποτε κανουν 8-10 ωρες να ξαναζεσταθουν. Για να λυσω και αυτο το προβλημα, στο αναμμα του λεβητα απενεργοποιω την τριοδη (με βανες που εχω βαλει) μεχρι να ζεσταθουν τα σωματα και μετα την ενεργοποιω παλι, (παντα χωρις θερμοστατη χωρου και με τον κυκλοφορητη μονιμα σε λειτουργια). Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
Εσυ οταν ενεργοποιειται ο κυκλοφορητης (πριν να εγκαταστησεις την τριοδη) θυμασαι τι επιστρεφομενα ειχες?
Σκοπευω να παρω μια μικρη βανα και να την εγκαταστησω, για να δουλευει το συστημα κανονικα. Τωρα ομως στο μεσο του χειμωνα δεν ξεκιναω τετοια δουλεια με μικρα παιδια στο σπιτι..
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161386 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Τρίοδη βανα
Να σου προτείνω κάτι να δοκιμάσεις βαλε κανονικά το θερμοστατη χώρου να δουλευει on off βγαλε εκτος την Τρίοδη αφου δεν ειναι για το λέβητα σου και ειναι για μεγαλύτερο και παίξε με τις θερμόστατικές στην επιθυμητή θερμοκρασία στα σώματα,Τι θα κανει?θα ξεκουράζεται και ο κυκλοφοριτης!!!!!εμένα ο λέβητας μου 40 kW με γραμμή και σώμα (10 σώματα )και χωρίς Τρίοδη ούτε μπόιλερ ζεστού ΝΕΡΟΥ χρήσης η άλλο δοχείο αδράνειας και με θερμοστατη on off και ο κυκλοφοριτης να ανοίγει στους48 ειμαι αρκετά ζεστός και οικονομικά και με ψηφιακά αξιόπιστα όργανα μέτρησης εισαγωγή επιστροφή εχω απο 8-10 βαθμούς διαφορά!!!!!!!.το παν ειναι να εχεις μετρήσει τι παροχή πελλετ εχεις για τα kw που απαιτεί το σπίτι αν φτάνουν η πρεπει να δώσεις ΦΑΕΙ για να φτάσει.δεν σου μιλάω ΚΑΝ για απολείες δίπλα τζάμια μονωσεις κ.α.Δοκιμασε το

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161388 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Τρίοδη βανα
Κωστα καλημερα και σ ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Τεσσερα(!) μεγαλα σωματα εχω στην σαλονοτραπεζαρια και ενα μεγαλο στην κουζινα που ειναι και τα πιο απομεμακρυσμενα (το σπιτι ειναι μακροστενο) και αυτα μου κανουν την περισσοτερη ζημια, αφου να φανταστεις οταν τα αλλα (που ειναι μικροτερα, σε δωματια και κοντα στο λεβητοστασιο) ειναι ηδη ζεστα, αυτα τα μεγαλα δεν εχουν παρει νερο ακομη. Σε αυτα αναγκαστικα οι θερμοστατικες βανες τους ειναι στο φουλ ανοιχτες ενω στα υπολοιπα ειναι ρυθμισμενες χαμηλα για να περισσευει ζεστο νερο.
Εχω δοκιμασει τον συνδυασμο που λες, χωρις τριοδη αλλα με θερμοστατη χωρου + βανες και τα επιστρεφομενα ηταν στη θερμοκρασια που ανεφερα 33-35 βαθμους. Και αυτο γιατι κανουν "ντου" συγχρονως τα 5 μεγαλα σωματα που ανεφερα. Δεν εχω ουτε εγω μποιλερ για ΖΝΧ ουτε δοχειο αδρανειας και η θερμοκρασια του νερου του λεβητα ειναι στο αυτοματο, κινειται δηλ απο 63-73, αναλογα την εξωτερικη θερμοκρασια. Με θερμοστατη χωρου σε λειτουργια, οταν ο λεβητας ξεκιναει να ζεσταινει στους 62 και σε λιγα δευτερολεπτα ερχονται τα κρυα, πεφτει στους 35 και μετα αρχιζει να ανεβαινει σιγα σιγα. Δοκιμασα στο περελθον να ανεβασω την τροφοδοσια οπως λες (απο 4,3 στο 6) αλλα αποτελεσμα δεν ειδα, μονο η σταθμη του πελλετ ανεβηκε. Καταλαβαινεις οτι ετσι για αρκετη ωρα στα σωματα κυκλοφορει κρυο νερο.
Οταν ειναι απενεργοποιημενος ο θερμοστατης χωρου και λειτουργουν μονο οι βανες, δεν εχω πτωση κατω απο 55 βαθμους, γιατι ακομα και τα μεγαλα σωματα που ειναι στον ιδιο χωρο δεν ανοιγοκλεινουν συγχρονως. Εννοειται οτι στην περιπτωση αυτη ο κυκλοφορητης δουλευει επι 24ωρου βασεως.
Τελικα φαινεται οτι τα 25KW ειναι λιγα για το σπιτι (που δεν ειναι "ντυμενο") και την κρυα περιοχη που μενω.

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 6 Χρόνια 4 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161392 από johnym30
Απαντήθηκε από johnym30 στο θέμα Τρίοδη βανα
Κανονικά αν η τρίοδη σου δούλευε σωστά και είναι πχ 55 βαθμών, τα νερά στο λέβητα σου δεν θα έπεφταν ποτέ κάτω από 52-53 βαθμούς, αν έχω καταλάβει καλα πως δουλευει η τρίοδη. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161393 από efstathios
Απαντήθηκε από efstathios στο θέμα Τρίοδη βανα
www.esbe.eu/gr/en/applications/oil-and-gas/oil-and-gas-3

Klikli αυτη ειναι η περίπτωση σου, διπλα σου λεει και ποια τριοδη σου ταιριάζει.

Vigas 80kw Ξύλου
3x1000 ltr buffer
300 ltr ZNX
esbe VTC 511 60c
esbe vrg 131 + cra111
Grundfos Magna 3 32/80
ρυθμιστής ελκυσμού upmann Z5

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161399 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Τρίοδη βανα
Καταλαβα.λιγο το ενα λιγο το αλλο .παντως ολα γινονται για καποιο λογο!!!!!!!!!!!μηχανολογο θερμουδραυλικο και ψαξιμο απο αρχη.καλο κουραγιο!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ