Τελικά σε ενεργειακό τζάκι ψηνουμε ή οχι?

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124094 από KRASOULIOS
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούω τόσες πολλές γνώμες από όλους σας και σας ευχαριστώ. Η βασική μου όμως απορία είχε να κάνει επειδή έτσι κι αλλιώς εμείς ψηναμε χρόνια και δεν με νοιάζει η απώλεια ζέστης όταν το κάνουμε,Αν υπάρχει κάποια διάφορα από το ανοιχτό παλιό τζάκι με το ενεργειακό οταν ψηνεις;;;Αν δεν είναι καλό για το ίδιο το τζάκι πέρα από την καμινάδα;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #124096 από stratis 1

KRASOULIOS έγραψε: Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούω τόσες πολλές γνώμες από όλους σας και σας ευχαριστώ. Η βασική μου όμως απορία είχε να κάνει επειδή έτσι κι αλλιώς εμείς ψηναμε χρόνια και δεν με νοιάζει η απώλεια ζέστης όταν το κάνουμε,Αν υπάρχει κάποια διάφορα από το ανοιχτό παλιό τζάκι με το ενεργειακό οταν ψηνεις;;;Αν δεν είναι καλό για το ίδιο το τζάκι πέρα από την καμινάδα;;


Αν καθαριζεις συχνα την καμιναδα του τζακιου για να μη παρης φωτια,ριχνε κανα κοψίδι μεσα να κάνεις το χαβαλέ σου.
Ακομα και αν μειώσεις καπως το χρονο της ζωης του (πραγμα που δεν το πιστευω)δεν αξιζει να στερηθείς τη χαρα της μπριζόλας στα κάρβουνα.
Για υπεύθυνες απαντήσεις ρωτάς μόνο τον κατασκευαστή.
Παντως η γνωμη μου ειναι οτι το τζακι δεν ψηνει καλα το κρεας στα καρβουνα.
Λογω ελκυσμου δημιουργειται ρευμα αερα που ξεραίνει το κρεας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KRASOULIOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #124159 από Nasikas

Στελιος1 έγραψε: Πρακτικα πλεον επειδη τα τζακια καινε στο φουλ κ οχι οπως παλια, αποδεικνυεται οτι ενας ετησιος καθαρισμος δε φτανει, θελει κ εναν ενδιαμεσο (σε 3-4 τονους ξυλα θελει καθαρισμα) φυσικα αυτο εχει αμμεση σχεση με τ ποιοτητα των ξυλων κτλ αλλα σαν μεσο ορο εγω εκει το βλεπω.
Το καλυτερο ειναι να μην εχει αναγκη η καπνοδοχος αν παρει φωτια (να θεωρουμε δεδομενο δηλαδη οτι θα παρει φωτια καποια στιγμη) και οταν συμβει αυτο και ειναι σωστη καθειστε να την χαζευετε. Μην φωναζετε τ πυροσβεστικη αδικα, αν δεν εχει λογο να μεταδοθει η φωτια δηλαδη (εχουν αγανακτησει και πιθανοτατα θα σας κανουν το σπιτι χαλια με τ σκονες τους νερα κτλ απο ''υπερμετρο ζηλο''). Εγω ενω εχω ευκολη αμεση προσβαση να την καθαρισω τ δικη μου αμμελω, αφου δεν εχω σκεπη τι να καψει? Που να μεταδοθει η φωτια? Οσοι εχετε σκεπη κτλ χτιστε την βαση της περιμετρικα μεχρι και πανω απο τα κεραμυδια.
Ξερετε πως εγινε το ατυχημα στο Τσερνομπιλ τοτε??
Δεν ψηνω γιατι ειναι βιτσιο να ψηνεις σε τζακι, καιγεσαι παιδευεσαι δεν ειναι φτιαγμενο για να ψηνεις..
Θεωρηστε δεδομενο οτι καποια απροβλεπτη στιγμη θα παρει φωτια, φροντιστε η φωτια να μην μπορει να μεταδοθει και μετα οσοι εισαστε βιτσιοζοι ψηστε αφοβα!

+1000
Νομίζω ότι ίσως ειναι η πιο σωστη τοποθέτηση.

(εξ αιτίας προσωπικων βιωματων και εμπειριών είμαι αντίθετος στα λίπη στο τζακι, αλλά δεν διεκδικώ το αλάθητο. Η αλήθεια μαλλον ειναι στην μεση- και έτσι την περιέγραψε πολύ σωστα ο συνφορουμιτης Στελιος1 )


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #124183 από kosmidis80
Εγω ξερω οτι το μεσημερι εψησα ρεγγα στο ενεργειακο τζακι μου να συνοδεψει την φασολαδα και απο το μεσημερι που επεσα για υπνο ξυπνησα τωρα! :lol:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Δημήτριος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #124187 από theoilia

kosmidis80 έγραψε: Εγω ξερω οτι το μεσημερι εψησα ρεγγα στο ενεργειακο τζακι μου να συνοδεψει την φασολαδα και απο το μεσημερι που επεσα για υπνο ξυπνησα τωρα! :lol:


Ωραίος. :)

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125003 από pontios74
TO energeiako tzaki λόγο του μεγέθους του δεν κάνει για ψησιμο κοψιδιών τα καιει και ξερενονται θα πρέπει να τοποθετησουμε πολυ ψηλα τη σχαρα μας για να ψηθουν σωστα τα κοψιδια,μπορουμε όμως να ψησουμε ανετα πατατες τυλιγμενες σε αλουμινοχαρτο γεμισμενες με chendar και μπεικον ή καμμια προβατινα σε γαστρα!αν υπαρχει πολυ καρβουνια απο ελια μπορειτε να την αφησετε 10-12 ωρες και θα γινει σουπερ!
Άσε που αν βαλουμε μπριζολακια τα λιπη θα την κανουν την εστια κΟ@@ς και καθε φορα που θα παμε να αναψουμε το τζακι μας θα ερχετε μια δυσοσμια που αργει πολυ να φυγει!
ΤΟ λιπος στην καμιναδα ειναι ατιμο κολλαει παρα πολυ και δεν φευγει ευκολα ασε που κολλαει στις ενωσεις και το καλοκαιρι θα ειναι οτι πρεπει για φωλια απο μελισσες μονο με καυτο νερο και λευκο ξυδι φευγει!
λυστε τον αποροφητηρα σας και δειτε πως γινετε το μοτερ απο τα λαδια!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ