Ενεργειακό τζάκι - Πέλλετ - Λέβητας ξύλου?

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #130870 από egglezos
Νίκο σαν να βλέπω μπροστά μου να ξετυλίγεται μία καθημερινότητα μου...Ακριβώς τα ίδια στον δικό μου κλάδο λοιπόν (δεν το περίμενα ότι ήσουν σε κάτι εκτός θέρμανσης, εξ'άλλου έχεις τόσες γνώσεις που βάζεις κάτω ακόμα και ... μηχανολόγους δήθεν της θέρμανσης...πίστεψε με σε αυτό...)...και εμείς τα ίδια με τα νέα προϊόντα και τα λεφτά που μας τρώνε στην εξέλιξη, τράπεζες, αντιγραφές από μηχανουργεία (κάθε μηχανουργείο στην Ελλάδα πλέον φτιάχνει λέβητες...), εισαγωγές , εξυπνάδες από πελάτες που βρήκαν πιο φτηνά προϊόντα, κτλ, και να φανταστείς ότι 57 χρόνια δουλεύουμε χωρίς να έχουμε πάρει ούτε μία δραχμή σε επιδότηση!

Νομίζω ότι άμα κάτσουμε να πούμε ο καθένας μας τί περνάει μέσα σε μια παραγωγική επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν μας φτάνει ούτε μια ολόκληρη εβδομάδα τσιπουροποσίας...Τελοσπάντων, για λόγους οικονομίας του φόρουμ, το σταματάω εδώ.

Τελικά τί θα βάλει ο φίλος μας είπαμε? :lol: :lol:

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nikolas p

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #130871 από nikolas p
:lol: :lol: πραγματι!
δεν ειμαι δ/υ, ειμαι ιδιωτικου δικαιου σε δημοσια επιχειρηση.
αυτο ειναι καλο γιατι δεν παιρνω μισθο πεινας, απο την αλλη ομως δεν ξερω το ποτε πληρωνομαι.

το δημοσιο ειναι η χαλαρη αγελαδα :silly:
οποιος μπορει να τα "παρει", τα παιρνει. οι πιο πολλοι ομως παιρνουν μονο ενα μισθο πεινας.
το κακο του δημοσιου τομεα, δεν ερχεται απο τους φτωχουπαληλακους που δουλευουν ολοι ρελαντι
ερχεται απο τους "υψηλα ισταμενους" μιζαδορους που σε τρελαινουν

φιλε στεργιο δεν θελω να βγω οφ τοπικ, αλλιως θα σου ελεγα ενα παραδειγμα απο τα εκατονταδες που συναντησα απο την ενασχοληση μου με το δημοσιο, να τραβας τα μαλλια σου και να γελας με τις ωρες
για να εβλεπες το πως τα παιρνουν και το πως εκμεταλευονται τον δημοσιο πλουτο καποιοι "κυριοι".

μην τα βαζουμε με τους χαμηλομισθους δ/υ. αυτοι δεν φταινε σε τιποτα
το ιδιο το συστημα τους θελει ετσι για να μασανε αυτοι που φτιαχνουν το συστημα...
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by nikolas p.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #130872 από nikolas p

egglezos έγραψε: Νίκο σαν να βλέπω μπροστά μου να ξετυλίγεται μία καθημερινότητα μου...Ακριβώς τα ίδια στον δικό μου κλάδο λοιπόν (δεν το περίμενα ότι ήσουν σε κάτι εκτός θέρμανσης, εξ'άλλου έχεις τόσες γνώσεις που βάζεις κάτω ακόμα και ... μηχανολόγους δήθεν της θέρμανσης...πίστεψε με σε αυτό...)...και εμείς τα ίδια με τα νέα προϊόντα και τα λεφτά που μας τρώνε στην εξέλιξη, τράπεζες, αντιγραφές από μηχανουργεία (κάθε μηχανουργείο στην Ελλάδα πλέον φτιάχνει λέβητες...), εισαγωγές , εξυπνάδες από πελάτες που βρήκαν πιο φτηνά προϊόντα, κτλ, και να φανταστείς ότι 57 χρόνια δουλεύουμε χωρίς να έχουμε πάρει ούτε μία δραχμή σε επιδότηση!


βρε νικολα, τα ιδια και εγω! :lol:
ασε που αν υπηρχα ακομα, και εγω λεβητες θα εφτιαχνα και ας μην ηξερα το τι κανω, οπως βλεπω κατα καιρους αλλους κατασκευαστες. μαλιστα ειδα πρωην ανταγωνιστες στα γεωργικα μηχανηματα, να φτιαχνουν λεβητες πυρηνα, πελλετ, ξυλου κλπ
σε νιωθω οσο λιγοι...
για αυτο τσιτωνω οταν σε κατηγορουν καποιοι που δεν ξερουν το τι κανεις

Νομίζω ότι άμα κάτσουμε να πούμε ο καθένας μας τί περνάει μέσα σε μια παραγωγική επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν μας φτάνει ούτε μια ολόκληρη εβδομάδα τσιπουροποσίας...Τελοσπάντων, για λόγους οικονομίας του φόρουμ, το σταματάω εδώ.

πολυ σωστα!

Τελικά τί θα βάλει ο φίλος μας είπαμε? :lol: :lol:


ρισκαρω να πω, οτι επειδη νιωθει ανασφαλεια, θα το αναβαλει. θα το ψαξει ακομα πιο πολυ. θα ψαξει , θα ξαναψαξει, και θα φτασει το επομενο φθινοπωρο. τοτε αγχομενος λογω χρονου, θα ακολουθησει καποιον που τυχαια θα του πει: βαλε αυτο
μακαρι να ειναι καποιο παιδι απο το φορουμ, αλλιως θα παει στον γνωστο του "μαστορα" που εν τω μεταξυ θα του εχει παρουσιασει την "τελικη λυση"

ελπιζω ο φιλος οκταμπαλος να με διαψευσει!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos, stelios

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #130891 από eightball2020
Νικολα τα λες πολυ καλά,όντως αν είχα εταιρία θα σε έπερνα για πωλητή,για να το αφήσω τελευταία στιγμη όχι δεν θα το αφήσω.
Θέλω όμως να σας επισημάνω κάτι,μιας και πιστεύω ότι ήδη με βοηθάτε πάρα πολυ και σας ευχαριστω, αν και το έχω ξαναπει,αλλα το ευχαριστώ το λέω γιατί όντως με βοηθάτε.Το λοιπόν,μπορει να έχω να διαθέσω αύτα τα χρήματα,μπορεί να έχω mitsubishi(οχι evo x ρε γ@μωτο) αλλα δεν παύω να είμαι άνεργος,που βρήκα τα λεφτά?Ακύρωσα το γάμο που θέλανε οι δικοί μου και τα χρηματα που θα διαθέτανε οι γονείς και ο πεθερός μου τα διαθέτουμε για θέρμανση.Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι κάτι εύκολο η επιλογή που θα κανω μιάς και δεν είμαι και πολύ γνώστης,αλλα το ψάχνω,οπότε πρέπει να επιλέξω ούτε τη ferrari του λέβητα ξύλου αλλα ουτε κ το fiat,κατι ενδιαμεσο και καλο,οπως με το mitsubishi δλδ.
Σήμερα μου ήρθε μια προσφορα απο ένα παιδι εδω στην άρτα απο τον οποίο είχα πάρει και εναν θερμοπομπο της adax(εχω μεινει αρκετα ευχαριστημένος).
Η προσφορά ηταν για τον
1.BUDERUS Logano S 121 - (38)(2450ευρω)
2.α)Δοχείο Αδρανείας Χωρίς Εναλλάκτη 500 lt COSMOSOLAR RHTO 500 (670,00 €) ή
2.β)Δοχείο Αδρανείας Χωρίς Εναλλάκτη 750 lt COSMOSOLAR RHTO 750 (720,00 €)
3.Yλικα σύνδεσης Λέβητα Ξύλου Με Δοχείο Αδρανειας με ένα Κυκλοφορητη και δύο τριοδες βάνες ΧΩΡΙΣ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ + ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ ΛΕΒΗΤΑ (720,00 €)
4.Καπνοδόχος Διπλή Φ180 - 230ΛΕΙΑ ΔΙΠΛΗ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ 7 ΜΕΤΡΑΚΑΜΠΥΛΕΣ ΙΝΟΧ ΜΟΝΩΜΕΝΕΣ 45ο & 90ο 4 ΤΕΜΑΧΙΑΤΑΦ 90ο ΙΝΟΧ ΜΟΝΩΜΕΝΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΟΚΑΠΕΛΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΑ ΙΝΟΧ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ (570,00 €)
5.Εργασία Συνδεσης Λέβητα Ξύλου & Δοχείου Αδρανείας & Καμινάδα με Δίκτυο Θέρμανσης (600,00 €)
Σύνολο: 5010ευρω - 5100ευρω Πιστεύω ότι ο 38kw είναι μεγάλος,ισως και ο 26 είναι καλύτερος.
Τελικα ο Σαμαράς είναι Αθήνα? Διότι κατα τον Ιούνιο θα πάω Αθήνα στο Παίδων διότι έχει ενα θεματακι ο μικρος μου Κωνσταντίνος.
Οι λέβητες που λέτε για πόσα γεμίσματα μιλάμε?Ανάλογα τις θερμοκρασίες θα μου πείτε και τους βαθμους που θέλω και τη μονωση κ.ο.κ. Για 19-20 βαθμους εσωτερικο χώρο και 4-15 εξωτερική(διότι Άρτα δεν έχει και τρελά κρύα),ενα γέμισμα τη μέρα πχ και μια φορα τη βδομάδα καθαρισμο?
Μπορεί ο κύριος Σαμαρας να μου δώσει μία τιμή για όλο το πακέτο?Σαν αυτη που έχω ποιο πάνω,με τον windhager ομως.(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
1.Vigas(καλος και ο ποιο οικονομικος κατα τη γνώμη μου σε καύση)
2.Opop(καλος)
3.windhager(δεν γνωριζω χαρακτηριστικα)
4.buderus(καλος)
5.atmos(ακριβος)
6.Froling( δεν ξέρω και πολλα)
Αυτους έχω ξεχωρίσει
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by eightball2020.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #130904 από VOSDOGIAN
Καλησπέρα eightball2020 εγω δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατι βρίσκομαι σε μια κατάσταση παρομοια με την δικιά σου με μια τεράστια διαφορά εγώ δεν έχω μια :( ,διαβάζοντας το νήμα ειδα οτι συμμετεχουν άτομα με πολλες γνώσεις και είπα να το εκμεταλλευτώ μου προτάθηκε αυτός ο λέβητας στα 1900 ευρω www.estianet.gr/boilers/4/%CE%BB%CE%B5%C...%BB%CE%BF%CF%85.html με αυτα τα χαρακτηριστικά www.estianet.gr/files/boilers/c1627351b1...7d797cca8775b8f8.pdf εγω δεν τον εχω ξαναδεί και ήθελα καποιες γνώμες ευχαριστώ...
Αν χαλάω το νήμα του θεματοθετη ζήτω συγνώμη και να διαγραφή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #130907 από nikolas p
περαστικα στο παιδι οκταμπαλε. φανταζομαι οτι σε ταλαιπωρει το αναπνευστικο του. μην ανησυχεις ολα καλα θα πανε, και οι δυο μου κορες απο το πρωτο μου γαμο, ειχαν το ιδιο θεμα οσο ησαν μικρες. μεγαλωνοντας φτιαχνουν αυτα.

ξερω οτι ο χρηστος εχει αρκετη εμπειρια και το εχει ψαξει το θεμα, αρα για να λεει οτι ο vigas ειναι πολυ καλυτερος του buderus στα ιδια λεφτα, καλα θα τα λεει. αλλωστε οι γνωστές μαρκες καπου εξαργυρωνουν το γνωστο τους ονομα. αποκλειεται ο buderus να ειναι κακο προϊον, αλλά σιγουρα δεν θα ειναι και το κορυφαιο στα ιδια λεφτα γιατι το ονομα του πουλαει απο μονο του μιας και τον ξερουν ολοι σαν ονομα.
αλλά ειπαμε, το θεμα δεν ειναι μονο το μηχανημα. ειναι και ο ανθρωπος να ξερει καλα τι πρεπει να γινει.

ελπιζω ο κ. σαμαρας να σου δωσει μια καλη προσφορα στο ημεηλ σου και να μπορει να σε εξυπηρετησει.
λυπαμαι που ακουω οτι εισαι ανεργος αν και αυτο το μελλον μας περιμενει ολους με τους μασκαραδες που μας κυβερνουν (δε λεω τους πολιτικους, αυτοι ειναι πιονια, τους τραπεζιτες λεω) ενας λογος παραπανω να εισαι προσεκτικος λοιπον στην επιλογη σου.

ηδη σου εχει δωσει μια καλη προσφορα απο οτι εχω δει. αυτην
www.facebook.com/nsamaras.heating/photos...7007/?type=1&theater
δεν νομιζω να ειναι προβλημα το να παρουν καποιοι φοιτητες 3 μετρησεις το χρονο.

υπολογισε και την καμιναδα, δεν ξερω και τι αλλο, αλλά μιλαμε για μηχανημα αλλης κλασης απο τον buderus. ελπιζω η τελικη τιμη με την τοποθετηση να ειναι κοντα στην προσφορα που εχεις με τον buderus.
επιπλεον, η θερμιδικη διαφορα μεταξυ των δυο καυστηρων νομιζω οτι εχει μικρη σημασια για σενα που εχεις μονωμενο σπιτι 105 τμ μονο. γιατι αν καταφερνει να ζεστανει ψηλοταβανο, παλιο και αμονωτο σπιτι 500τμ με 26000, αναλογικα το δικο σου θα τα καταφερνε και με 6-7000. θα μου πεις οτι εκεινο ηταν με πελλετ που τροφοδοτει τον καυστηρα μονο του και εσυ θελεις να μην εχεις συχνα γεμισματα.
ελπιζω να εξηγησει και σε εμας το τι σκεπτεται για την περιπτωση σου και αν το συνολικο κοστος θα ειναι κοντα στην προσφορα που σου εδωσαν

και λογω ανεργιας σου, ελπιζω παραλληλα να μπορεσει να κανει το καλυτερο που μπορει σαν συνολικη τιμη και ας μην μας πει ποσο τελικα θα σου στοιχισει :)

υγ
η αποφαση τού να μην κανεις γαμο και να ριξεις τα λεφτα σε θερμανση ειναι οχι μονο σωστη, ειναι και θεαρεστη! ελαχιστοι πια κανουν θρησκευτικο γαμο γιατι ειναι ανοητο να μπλεξεις με εξοδα τετοιες εποχες. αυτα ειναι σόου κοινωνικης χροιάς και μονο.
ευχομαι το καλυτερο, οτι και αν σε φωτισει ο θεος. χαιρετω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.137 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ