OPOP Biopel / BlackStar

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30594 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα OPOP Biopel / BlackStar

scalpel έγραψε: Από την άλλη, ίσως πάλι μάθουμε παράλληλα και ταυτόχρονα μιας και ο Biopel φιγουράρει ψηλά στη λίστα των υποψηφίων.

Η επίσημη θέση της εταιρίας πάντως στο επίσημο manual είναι πως πρέπει να γίνεται όποτε χρειάζεται. Το μικρότερο διάστημα καθαρισμού που έχει είναι κάθε 7 μέρες.

Τώρα ο Biopel έχει το ίδιο manual με τον Blackstar, τον ίδιο καυστήρα φορούν στα 30KW και σχεδιαστικά είναι αρκετά κοντά. Στο φόρουμ υπάρχουν χρήστες του Blackstar. Στο σχετικό θέμα είχε γράψει ένα χρήστης (για τον Blackstar):

perigatos έγραψε: Καθαρισμός του καυστήρα κάθε εβδομάδα, τα τουμπα κάθε 7 - 15 ημέρες.


There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30596 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα OPOP Biopel / BlackStar

scalpel έγραψε: Μου κάνει εντύπωση η απουσία σχολίων για τον Maxi 30

Δεν έχεις δίκιο: www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...=31&id=334&Itemid=53

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30600 από fisikos50
Απαντήθηκε από fisikos50 στο θέμα OPOP Biopel / BlackStar

χρηστος8 έγραψε: @ fisikos50



Φιλτατε σεβαστη η γνωμη σου μονο που διαφωνω καθετα...καλη η τομη αλλα...

Η γνωμη σου βασιζεται στην θεωρια κι εμενα στην πραξη.

Η τομη δεν μου λεει τιποτα αν δεν δω τον λεβητα σε λειτουργια... μονο ετσι μπορω να ξερω θερμοκρασιες καυσαεριων-καταναλωσεις-αποδοση-αξιοπιστια και ευχαριστημενους πελατες η οχι.

Δεν νομιζω να τα μαθεις αυτα απο μια τομη ενος λεβητα οσο κι αν την μελετησεις.

Αρκετοι λεβητες που φαινονται καλοι σε τομη εχουν σβηστει απο την ΔΙΚΗ μου λιστα λεβητων για καποιον απο τους παραπανω λογους.

Κριτηριο αγορας η τομη απο μονη της δεν ειναι σε καμια περιπτωση αν δεν συνοδευεται απο χιλιαδες ευχαριστημενους χρηστες.

Οσο για τις τομες που δειχνεις και τις υποτιθεμενες βελτιωσεις δεν μου λενε και πολλα...μονο μετα απο τοποθετηση-χρηση αυτων των λεβητων μπορει να υπαρξει συμπερασμα.

Μια βελτιωση στα σχεδια δεν σημαινει απαραιτητα και καλυτερο αποτελεσμα...στην πραξη θα το ξερουμε.

Φυσικα ολοι οι λεβητες εχουν αμεση σχεση με τις ασημαντες (για σενα) βραβευσεις και δεν γινονται τυχαια...αφορουν παντα μηχανηματα που δουλεψαν και κριθηκαν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΑ.

Αυτο ηθελα να θιξω και σε ευχαριστω που με βοηθησες να το αναδειξω.




Στην περίπτωση που αναφέρω, η τομή μας δείχνει (μεταξύ άλλων και) πόσο μυαλό κουβαλούσε αυτός που σχεδίασε το εργαλείο, αυτό για μένα έχει σημασία αφού εκεί πάνε τα λεφτά μου, με ενδιαφέρει τι σκέφτηκε να κάνει και πληρώνω μια καλή ιδέα κατά βάση και όχι μερικές εκατοντάδες κιλά σίδερο (που όπως ξέρουν ακόμα και οι γύφτοι, δεν έχουν και τόσο μεγάλη αξία).


Στην περίπτωση όμως που ένα εργαλείο στην πράξη δεν λειτουργεί καλά, τότε υπαίτιος μπορεί να είναι (και συνήθως είναι) ο Ελληναράς που το "εγκατέστησε" και το "ρύθμισε". Οπότε μπορεί ένα "καλό μηχάνημα" να μην λειτουργεί καλά στην πράξη, τι συμπέρασμα βγαίνει; Ή ένα "μέτριο μηχάνημα" μπορεί να λειτουργεί καλά επειδή αυτός που το εγκατέστησε και το ρύθμισε ήξερε τι να κάνει. Οπότε τι κρίνουμε, το μάστορα ή το εργαλείο;

Αν κρίνουμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα, τότε χρειαζόμαστε και τα δύο στοιχεία (καλό εργαλείο και καλό μάστορα), αλλά από τα δύο, πιο σημαντικό είναι ο καλός μάστορας, καθότι ο άχρηστος μάστορας θα αχρηστέψει και το καλύτερο εργαλείο χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Αλλά περί ορέξεως...
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by fisikos50.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30603 από scalpel
Απαντήθηκε από scalpel στο θέμα OPOP Biopel / BlackStar

Pri έγραψε:

scalpel έγραψε: Μου κάνει εντύπωση η απουσία σχολίων για τον Maxi 30

Δεν έχεις δίκιο: www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...=31&id=334&Itemid=53


Sorry,
εννοούσα την έλλειψη σχολίων στο συγκεκριμένο ερώτημα Biopel vs Maxi 30

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30620 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα OPOP Biopel / BlackStar
@ fisikos50

Οποτε τι κρινουμε,το μαστορα η το εργαλειο;


Φυσικα κρινουμε το εργαλειο εν ωρα λειτουργιας και μονο...τι σχεση εχει ο μαστορας που το εγκατεστησε. Ειναι δεδομενο για μενα οτι θα συνδεθει σωστα...

Το εργαλειο μας ενδιαφερει τι πουλια πιανει...τι θερμοκρασια καυσαεριων εχω θα μου το πει η τομη;;;

Μπορει να εχω μεγαλες θερμοκρασιες παρολο του οτι εχω καλη ρυθμιση.

Η καλη τομη του λεβητα αν και σωστα ρυθμισμενος σημαινει και καλη καταναλωση;;;

Η αξιοπιστια ενος λεβητα εχει σχεση με τον τεχνικο που το συνδεσε;;; η φαινεται απο την τομη;;;

Ο συνδιασμος ολων αυτων δινει ευχαριστημενους η δυσαρεστημενους πελατες...και δυστυχως η ευτυχως αυτο μονο στην ΠΡΑΞΗ φαινεται και οχι σε χαρτι.

Το ποσο μυαλο κουβαλουσε αυτος που σχεδιασε τον λεβητα λιγο με ενδιαφερει...

Αυτο ομως που με ενδιαφερει ειναι να παντρεψει τον λεβητα με τον καυστηρα τοσο καλα ουτως ωστε να εχει τα αριστα αποτελεσματα καυσης με την αξιοπιστια που ανεφερα παραπανω.

Ενας πολυ καλος λεβητας σε τομη δεν εχει απαραιτητα και καλο καυστηρα...γι αυτο και καποιους καλους σε τομη λεβητες τους εχω απορριψει.

Αυτην την μικρη λεπτομερεια δεν μπορει να την ξερει κανεις διαβαζοντας και μονο θεωρητικα...πιστευω συμφωνεις μαζι μου εστω σε αυτο.

Οποτε θεωρω ατοπο για καθε προβλημα στον λεβητα να λεμε οτι φταιει ο τεχνικος που τον συνδεσε.

Δεν βλεπω αλλο τροπο διαπιστωσης ποιοτητας-λειτουργιας ενος λεβητα περα απο την πραξη...μακαρι να υπηρχε φιλε fisike.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30639 από fisikos50
Απαντήθηκε από fisikos50 στο θέμα OPOP Biopel / BlackStar
Καλά, αν είναι να πούμε ανέκδοτα τότε αλλάζει το πράγμα...

χρηστος8 έγραψε:
...τι σχεση εχει ο μαστορας που το εγκατεστησε. Ειναι δεδομενο για μενα οτι θα συνδεθει σωστα...


Καλό ας πούμε είναι αυτό, δηλαδή όλα αυτά που έχουν συνδεθεί λάθος πώς το έπαθαν; Μήπως τα σύνδεσε ο μάστορας σωστά και μετά, τη νύχτα ας πούμε αυτά ξεσυνδέθηκαν μόνα τους και μετά, επειδή ήταν και νύχτα έκαναν λάθος και μπήκαν αλλού;

Ή μήπως μόλις έφυγε ο μάστορας που, φυσικά, το σύνδεσε σωστά, μπήκε ένας κλέφτης που όμως ήταν και ερασιτέχνης συνδεσμολόγος εξαρτημάτων θέρμανσης και είπε να τα βελτιώσει, αλλά όπως βιαζόταν τα έκανε λάθος;

Ή μήπως τα ξεσύνδεσε ο ιδιοκτήτης, αφού πρώτα όμως τα είχε φτιάξει σωστά ο μάστορας, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε και μετά τα έβαλε λάθος;

χρηστος8 έγραψε:
Η αξιοπιστια ενος λεβητα εχει σχεση με τον τεχνικο που το συνδεσε;;;



Μπα, ειδικά αυτό αποκλείεται, όλα είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν και ανάποδα, έτσι τα φτιάχνουν τα εργοστάσια και μόνο αυτή η έκδοση έρχεται στην Ελλάδα, ακριβώς για να μην έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας όταν τα συνδέσεις ανάποδα.




Πάμε και λίγο στα πιο σοβαρά, δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι δείχνει και τι προκύπτει από αυτό που δείχνει μια τομή, κάποιος π.χ. μπορεί να πιστεύει ότι είναι μια ζωγραφιά και την βάζουν είτε για πλάκα, ή επειδή φαίνεται σαν κάτι σπουδαίο, δεν είναι κακό αυτό, καθένας λειτουργεί με τα κριτήρια που καταλαβαίνει.

Όμως επειδή εδώ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ δικά μας και όχι κάποιου άλλου (π.χ. του ...πελάτη) γι αυτό η πλάκα δεν μας συμφέρει, πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που θα αγοράσουμε ΠΡΙΝ το αγοράσουμε και όχι να περιμένουμε τον μάστορα να μετρήσει κάποια θερμοκρασία και να μας ανακοινώσει το νούμερο. Τότε είναι ΑΡΓΑ πλέον.


Οπότε το πάμε το πράγμα κομμάτι κομμάτι.

Πρώτα θα βρούμε σε λέβητα, κάτι αξιόλογο και φθηνό αν γίνεται (ναι, γίνεται, αλλά μόνο αν δεις τομή).

Μετά θα βρούμε και έναν καυστήρα που να ταιριάζει ανάλογα και με τα λεφτά που έχουμε. Εκτός αν ο καυστήρας πάει πακέτο με το λέβητα, ακόμα καλύτερα τότε και συνήθως συμφέρει οικονομικά.

Μετά πάει ο μάστορας που θα τα εγκαταστήσει και θα κάνει μια στοιχειώδη ρύθμιση, όμως επειδή εδώ υπάρχει ρίσκο, συμφέρει να επενδύσει ο πελάτης σε χρόνο για να μάθει ώστε να επιβλέψει ο ίδιος κατά την εγκατάσταση και αργότερα ο ίδιος να μπορεί να κάνει αλλαγές στη ρύθμιση μόνος του (π.χ. όταν ο μάστορας θα του λέει ότι "όλα είναι εντάξει", ότι "όλα έτσι δουλεύουν" και άλλα παρόμοια, όμως ο πελάτης είναι στο σπίτι κάθε μέρα ενώ ο μάστορας συνήθως τα λέει αυτά από το τηλέφωνο...)

Αυτά γίνονται από πελάτες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και να λαμβάνουν αποφάσεις ενημερωμένοι. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό το σύστημα πρέπει υποχρεωτικά να συμφέρει και τους μαστόρους...


Το άλλο σενάριο είναι να πας σε κάποιον υποτίθεται καλό μάστορα και να βάλεις ότι σου πει (αυτό που "είναι καλό", αυτό από το οποίο έχει υποτίθεται εμπειρία, αυτό που καταλαβαίνει, αυτό που τον βολεύει, αυτό που του δίνουν καλύτερο ποσοστό, κτλ, κτλ), και μετά αν έχεις πρόβλημα τρέχα και κυνήγα τον.



Αλλά, όπως έγραψα και παραπάνω, περί ορέξεως...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ