Πόσο χρεώνει ενας υδραυλικός για την εγκατάσταση;

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18750 από mourgos
Φίλε μάστορα, έτσι θα ξεχωρίσει ο επαγγελματίας με τον ερασιτέχνη. Θέλει καιρο να κερδίσει ο τεχνίτης την εμπιστοσύνη του καταναλωτή. Εσύ έχεις την καλή πρόθεση να διορθώσεις κάτι σωστά αλλα υπήρξαν φαινόμενα στο παρελθόν ανθρώπων που έπρεπε να αλλάξουν ένα καζανάκι και του άλλαζαν όλη την λεκάνη χωρίς λόγο. Αλλα πάλι η αντίθεση μου δεν ειναι στην ποιότητα δουλειάς. Εγω θα νιώθω σιγουριά και εμπιστοσύνη οταν έχω ένα πρόβλημα και φωνάζω τεχνίτες να μου λένε οΛοι την ίδια διάγνωση και την τιμη που πιστεύει οκαθενας. Όχι να τρέχει το καζανάκι και ο ένας να λέει άλλαξε το φλοτέρ, ο άλλος άλλαξε την λεκάνη και ο τρίτος άλλαξε όλο το μπάνιο. Και φυσικά ο τελευταίος να κατηγορεί τον προηγούμενο. Ο επαγγελματισμός ειναι στο σύνολο και όχι μόνο στην αμοιβή. Και πάλι δεν σου λέω πόσο να κοστολογησεις την δουλεια σου. Απλά στην τιμη να περιλαμβάνονται όλα.
Η δουλεια που έκανα κράτησε σχεδόν 4 ώρες μαζί με το άναμμα του λεβητα, κάτι που χρειάστηκε να πάρει κλπ.
Να ξέρεις σου απαντώ με μεγάλη συμπάθεια γιατι βλέπω οτι έχει άποψη και γενικά ψάχνεις τα πραγματα.
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by mourgos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18752 από Βιομαζιστής
Πιθανολογώ πως ορισμένοι δεν έχετε καταλάβει ακόμη πως ζείτε (ζούμε) σε μια χρεοκοπημένη χώρα των
1.500.000 ανέργων.
Τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο με χθες. Ούτε βέβαια τα εξωφρενικά μεροκάματα των τεχνικών.
Οι βοηθοί μπορούν να δουλέψουν part time αν δεν υπάρχει δουλειά να κάνουν όλη την εβδομάδα και να πληρωθούν part time.
Ο valsam και ο kosmidis80 έχουν απόλυτο δίκιο στα λεγόμενα τους.
Προσοχή μην ξυπνήσετε κάποια μέρα και σας έχουν πάρει τις δουλειές οι Βούλγαροι τεχνίτες. Όχι οι ανειδίκευτοι, οι ειδικευμένοι.
Η Βουλγαρία ανήκει πια στην ευρωπαϊκή ένωση.
Προσγειωθείτε.

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Βιομαζιστής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18784 από valsam

Βιομαζιστής έγραψε: Πιθανολογώ πως ορισμένοι δεν έχετε καταλάβει ακόμη πως ζείτε (ζούμε) σε μια χρεοκοπημένη χώρα των
1.500.000 ανέργων.
Τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο με χθες. Ούτε βέβαια τα εξωφρενικά μεροκάματα των τεχνικών.
Οι βοηθοί μπορούν να δουλέψουν part time αν δεν υπάρχει δουλειά να κάνουν όλη την εβδομάδα και να πληρωθούν part time.
Ο valsam και ο kosmidis80 έχουν απόλυτο δίκιο στα λεγόμενα τους.
Προσοχή μην ξυπνήσετε κάποια μέρα και σας έχουν πάρει τις δουλειές οι Βούλγαροι τεχνίτες. Όχι οι ανειδίκευτοι, οι ειδικευμένοι.
Η Βουλγαρία ανήκει πια στην ευρωπαϊκή ένωση.
Προσγειωθείτε.

Τους βοηθους τους διωξαμε προ καιρου,τελειωσαν οι εποχες που ολοι ειχαν παρει βοηθους-εργατες ,σημερα ο μαστορας-τεχνιτης αμοιβετε στην καλυτερη περιπτωση με τον μισθο βοηθου στα περισσοτερα επαγγελματα (εκτος αυτων που οπως ειπα ειναι στο μελι ακομη,π.χ υγραεριτζης αυτοκινητου,θερμουδραυλικος,και γενικα των επαγγελματων που ασχολουνται με κατι το οποιο θα γλυτωσουμε λεφτα απο την χρησιμοποιηση του!)οπως ειπα ,ο πλακας ο μπογιατζης ο τουβλας σταματησαν να δουλευουν με το τ.μ προ καιρου και παρακαλανε για μεροκαματο των 50 ευρω σημερα,επαγγελματα που εχουν σχεσην με την οικοδομη οπως αυτα των υδραυλικων και θερμουδραυλικων!
Η πλακα ειναι οτι βρηκα στην Θεσ/νικη υγραεριο αυτοκινητου ιταλικο επωνυμο και το περναει με 750 ευρω ολα μεσα και οι περισσοτεροι το περνανε απο 1200εως και 1600 το ιδιο συστημα ,το τι κραξιμο εχω ακουσει απο τους 1200-1600ρηδες για τον 750ρη δεν λεγετε,μεχρι το οτι θα ανατιναχτει το αυτοκινητο μου ειπαν,ευτηχος ομως υπαρχει το ιντερνετ και σε φορουμ που ασχολειτε με την υγραεριοκινηση εχουν βαλει πολλοι στον συγκεκριμενο και οι περισσοτεροι εχουν μονο καλα λογια να πουν!
Το να διαβαλει καποιος καποιον επειδη ειναι φθηνοτερος χαρακτηριζοντας τον ,αλβανο απο παρκο,η πιτσιρικα βοηθο που πειραματιζετε στην κεφαλα μου κ.τ.λ για να μειωσει τις ικανοτητες του χωρις καν να εχει δει την δουλεια του μονο γελια μου προκαλει!
Ενα ειναι το σιγουρο στο τελος Θα επιβιωσει ο φθηνος και καλος,ο καλος και ακριβος θα αναγκαστει εαν θελει να φαει η οικογενια του να φθηνινει και αυτος ,ο φθηνος και κακος μαστορας θα εξαφανιστει οπως και ο ακριβος και κακος και οπως και ο ακριβος και κολημενος στο παρελθον -καλος που θεωρει οτι αδικειτε επειδη δεν αμοιβετε οπως αμοιβοταν προ 2ετιας-3ετιας!
Παρεπιπτοντος πηγα απο φιλο(προην εργολαβο) που εχει μεγαλο μαγαζι με σομπες-πελλετ-τζακια και του εδειξα την δουλεια που εκανε στου αδελφου μου ο πιτσιρικας και μου ζητησε το τηλ. του πιτσιρικα,τον τκακωσε κατευθειαν, και μεχρι στιγμης ο πιτσιρικας εχει παρει 3 δουλειες και εχει περασει 3 σομπες νερου πελλετ,μου ειπε το πρωτο πραγμα που ρωτανε οι πελατες ειναι ποσο κανει η σομπα το δευτερο ποσο θα μας καει και το τριτο ποσο κανει η εγκατασταση,οι 2 που συνεργαζοταν ζητουσαν 200 με 400 αναλογα την εγκατασταση,με το που το ακουγαν οι πελατες κοντοσκεφτοταν γιατι ισος δεν τα ειχαν υπολογοσει αυτα η τους φαιναιτον πολλα, τωρα με τον πιτσιρικα οταν τους λεω ενα κατοσταρικο βια-βια 150 μια χαρα τους φαινετε (και του πιτσιρικα γιατι η εγκατασταση σομπας πελλετ ειναι παιχνιδακι σε σχεση με το υδραυλικο τζακι) μου λεει ο φιλος εμπορας,μ@λακας ειμαι?να πουλησω θελω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18785 από mastoras
Καλημέρα. :)

Σας παρακολουθώ με προσοχή, σεβόμενος στα λεγόμενα σας. Ο αντίλογος όμως δεν παύει να υπάρχει, εφόσον αυτός γίνεται σε πολιτισμένο επίπεδο.

Εδώ θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με τις αμοιβές των τοποθετητών κλιματιστικών συσκευών. Οι τιμές-αμοιβές δεν άλλαξαν καθόλου. Παρόλο που είναι από τις πιο καθαρές τιμολογιακά και "μαύρες" εργασίες.

Οσο για το ένα οι τεχνίτες παρακαλάνε για μεροκάματο, επιτρέψτε μου να αμφιβάλω. :huh: Ίσως να "παρακαλάνε" μέχρι να τους κάνεις πρόταση για συνεργασία........μετά από εκεί αλλάζουν όλα. :lol:

Και προσοχή.....μιλάμε για σχετικό τεχνίτη, όχι για ανειδίκευτο εργάτη.

Εσείς εκ του ασφαλούς, και έξω από τον χορό, τα βλέπετε και τα αναφέρετε όπως θέλετε. Εγώ, που είναι η δουλειά μου, και τα ζω κάθε μέρα, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Το μεροκάματο στην οικοδομή ήταν 40-50€ για εργάτη,και 60€ για τεχνίτη. Αρα δεν "παρακαλάνε" να δουλέψουν με 50€........απλά ψάχνουν να βρούνε μεροκάματο.

Το ημερομίσθιο ενός εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείριση, ήταν 25-30€

Ο πλακάς αμείβεται από 9-10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ο υδραυλικός για μια αλλαγή βρύσης, η αμοιβή του είναι από 20-25€ χωρίς να ξηλώσει νιπτήρες€ Το ίδιο και ο ηλεκτρολόγος για μεταφορά μιας πρίζας σε άλλη θέση.

Η συντήρηση και καθαρισμός καυστήρα κυμαίνεται από 30-40€

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στις αμοιβές.

Ο πιτσιρικάς που "ξεσκίζει" το επάγγελμα, είναι αυτός ¨"που τόσα του χρειάζονται" για να τα παίξει το βράδυ στα φρουτάκια. Ούτε οικογένεια έχει να ταΐσει, ούτε πληρώνει "γαμισι@τικ@ πουθενά......οπότε είναι μια χαρά το χρήμα που παίρνει. Τα είπαμε αυτά μην τα ξαναλέμε.

Ο επαγγελματίας που ψάχνει τον κάθε πιτσιρικά για να κάνει την δουλειά του, απλά παρανομεί, και εξαπατεί τους πελάτες του, λέγοντας τους ότι θα τους στείλει ΚΑΛΟ ΜΑΣΤΟΡΑ. Όπως παρανομείτε και εσείς, που δεν πληρώνεται έναν επαγγελματία, και κορδώνεστε από πάνω που βρήκατε το τζάμπα.

Και τώρα εν μέσω κρίσης, σας δίνεται το δικαίωμα.......και δικαίως, να αντιδράτε στις αυτονόητες αμοιβές, για κάτι που το κάνατε πάντα, και όχι μόνο τώρα που υπάρχει πρόβλημα.

Για αυτό σαλτάρω........ :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18787 από mastoras
Οσο για τους ελαιοχρωματιστές, και το επάγγελμα, αγαπητέ μου συνάδελφε valsam θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες.

Ηταν το πιο κερδοφόρο επάγγελμα που υπήρχε. Ιδίως στις εποχές των παχιών αγελάδων, όπου η κάθε κατίνα ήθελα βενετσιάνικη τεχνοτροπία στο 50τμ διαμέρισμα της.

Ο σοβατζής δούλευε με 3-4€ το μέτρο, και ο ελαιοχρωματιστής με 6€ .....να μην πω στο φρεσκάρισμα.

Παράτησαν όλοι τότε τις δουλειές τους, αυτοί που δούλευαν σε ιδιωτικές εμπορικές και μη επιχειρήσεις, πήραν ένα ρολό και μια σπάτουλα, και άρχισαν να φτιάχνουν να βάφουν σπίτια.

Εάν βάλουμε και πολλούς αστυνομικούς που γνωρίζω, μαζί με αυτούς που δούλευαν τα απογεύματα για επι πλέον εισόδημα, φρεσκάροντας επιφάνειες σε τοίχους και ταβάνια, τότε μπορούμε να πούμε ότι αυτό το επάγγελμα "φράκαρε" από επαγγελματισμό.

Τώρα η δουλειά είναι καθαρά Αλβανικό θέμα, με αλβανική ποιότητα, και είναι φτηνοί και περιζήτητοι.

Με 250€ μια ομάδα από δαύτους, ξεπετάνε ένα σπίτι 100τμ ......σε μία ημέρα.....με τα υλικά μέσα στην τιμή.

Ο παλιός καλός Ελληνας τεχνίτης ελαιοχρωματιστής είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση, που κανένας δεν το θέλει, παρόλο που δουλεύει και αυτός με Αλβανικές τιμές.....τώρα λόγω κρίσης.

Και ξέρετε γιατί κανένας δεν τον θέλει ?

Γιατί έχουμε κακή νοοτροπία ......βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας, κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα εκτός από τον εαυτό μας, και επειδή κάποτε βρέθηκε στον δρόμο μας ένας "κακός τεχνίτης" .........μιλάμε απαξιωτικά για τον κάθε τεχνίτη συμπολίτη, πατριώτη, γείτονα μάστορα που γνωρίζουμε.

Αγαπητέ συνάδελφε valsam.......αυτήν την κακή νοοτροπία την βιώνουμε και εσύ και εγώ !!!!!

Μην κάνουμε τουλάχιστον το ίδιο και εμείς στα υπόλοιπα άλλα επαγγέλματα.

Π.Χ. Συνελήφθησαν κατά καιρούς ιερείς που έκλεβαν και ασελγούσαν. Και όμως η αυτή η κακή νοοτροπία σε συνδυασμό με το ελεύθερο ίντερνετ, έχει κολλήσει την ρετσινιά σε όλη την Εκκλησία !!!! Δεν είναι αδικία......να μην πω μ@λ@κια ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18790 από Βιομαζιστής

mastoras έγραψε:
Το μεροκάματο στην οικοδομή ήταν 40-50€ για εργάτη,και 60€ για τεχνίτη. Αρα δεν "παρακαλάνε" να δουλέψουν με 50€........απλά ψάχνουν να βρούνε μεροκάματο.

Το ημερομίσθιο ενός εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείριση, ήταν 25-30€

Ο πλακάς αμείβεται από 9-10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ο υδραυλικός για μια αλλαγή βρύσης, η αμοιβή του είναι από 20-25€ χωρίς να ξηλώσει νιπτήρες€ Το ίδιο και ο ηλεκτρολόγος για μεταφορά μιας πρίζας σε άλλη θέση.

Η συντήρηση και καθαρισμός καυστήρα κυμαίνεται από 30-40€

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στις αμοιβές.




Πλακάς τοποθέτησε πλακάκια δαπέδου σε καινούργιο σπίτι του κουνιάδου μου πριν από 3 περίπου μήνες, με 30€ μεροκάματο. Όχι με το τετραγωνικό. Πήγα και τα είδα. Πολύ καλή δουλειά.

Θα δείξω εγώ σε λίγες μέρες (λίγες εβδομάδες ίσως) πως γίνεται η μεταφορά μιας πρίζας σε άλλη θέση μέσα στο σπίτι. Οπότε μην βιαστείτε και φωνάξετε ηλεκτρολόγο και σας πάρει τα 25€. Που δεν ζητά μόνο 25€ αλλά περισσότερα. ;)

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ