Θέλω κόντρα!

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140382 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Re:Θέλω κόντρα!
Εγω ειμαι ''καλός'' (προσεξτε οτι προσεξα κ εβαλα και τονο στο.. Ο ε! Αλλιως εσεις ετοιμοι εισασταν να διαβασετε.. κάλος!) και σας παιζω αλλα εσεις δεν παιζεστε με τιποτα!!
Εγω προτεινα να ΄΄κοντραρουμε΄΄ τα τζακια μας, αυτα που εχουμε σπιτια μας!!! Να βαλω κοντρα εγω με τον Παναγιωτη, τον Μητσο, τον γιωργο κτλ, εσεις γιατι περιπλεκετε τοσο τα πραγματα βαζοντας ορους επι ορων που ΣΙΓΟΥΡΑ πλεον δεν ειναι δυνατον να τηρηθουν??
Ο καπνοδοχος λεει ο ενας, το βεντυλατερ λεει ο αλλος.. Κοτσανες δηλαδη.
Φιλιππακοπουλε τι δουλεια εχουν οι αεραγωγοι σε μια τετοια συγκριση ενος τζακιου περα απο την προβολη σου? Να βρεις αλλον τροπο να προβαλεις την οικτρη κ απαραδεκτη ιατρικα μεταφορα θερμου αερα (οι γιατροι τα λενε αυτα και λυπαμαι τα παιδακια οσων δεν τα πιστευουν).
Σε προκαλω λοιπον, οποτε ετοιμασεις την δοκιμη να ερθω με τον εναλλακτη μου να τον βαλουμε πανω απο ενα κρατκι σου και μαλιστα μετα απο τον μαυρο τον δικο σου και τοτε να δουμε ποσα απιδια χωραει η ΧΑΝΕΙ ενας σακος! Η προκληση ειναι σοβαρη και θα γινει το τεστ μονον αν συμφωνει ο Φιλιππακοπουλος και ερθουν και 3 μαρτυρες μελη εδω του φορουμ. Μονος ορος ειναι.. κρυο το τζακι και το ανναβουμε να δουμε αποτελεσματα, μετα ας κρατησει το τεστ και 10 ωρες.
Προσεξτε και κατι αλλο.. Μην κανετε προχειρα τεστ σε τζακια αλλου κατασκευαστη (ινβικτα πχ η Κεβο η οτι αλλο) χωρις να συμφωνει και να ειναι παρων αντιπροσωπος του, ειναι αθεμιτο και μπορει στο τελος να κοστισει κ ακριβα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140385 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Θέλω κόντρα!
Στέλιο, ολίγον άσχετο,

έχεις υπόψη σου τι θερμοκρασία περίπου έχει η καρβουνιά, η θράκα δηλαδή? Εννοώ τα κοκκινισμένα κάρβουνα από τα ξύλα που καιγονται και γίνονται κάρβουνα στη βάση κάθε εστίας.

Ευχαριστώ.

Σχετικά με την "κόντρα" τώρα: Εγώ πρότεινα να γίνει με τις εστίες στον ίδιο χώρο, με το ίδιο καύσιμο, και την ίδια καμινάδα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν επηρράζει τη δοκιμή το ίδιο το σπίτι, δεν υπάρχει επιρροή από το μήκος/είδος/διατομή καμονάδας, και φυσικά καίτε την ίδια "βενζίνη".

Σαφώς και είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς εστίες σε ένα σημέιο για δοκιμή, αλλά νομίζω είναι ο μόνος τρόπος για ασφαλή συμπεράσματα.

Διαφωνώ με τη μεταφορά αέρα σε μεγάλη απόσταση. Το θέμα - αφού συγκρίνουμε εστίες - είναι να δούμε τι ποσό από της θερμογόνο δύναμη του καυσίμου, καταφέρνει η κάρε εστία να μεταφέρει στο "χώρο". Είτε μέσω ακτινοβολίας, είτε μέσω θερμαινόμενου αέρα.

Μετράς λοιπόν στη διάρκεια του χρόνου τι ακτινοβολεί και τι παροχή/θερμοκρασία αέρα παράγει η κάθε εστία.

Αν μάλιστα θέλουμε και λεπτομέρεια, μετράμε και θερμοκρασία-παροχή καυσαερίων ώστε να ξέρουμε και τι χάνεται, οπότε όλο το υπόλοιπο αποδίδεται στο χώρο.

Συγκριτική δοκιμή χωρίς κοινό παρονομαστή==ίδιες συνθήκες δοκιμής, δεν έχει νόημα ούτε θα δώσει σωστά αποτελέσματα. Σε πληροφορώ δε, ότι ακόμα και το δικό μου ταπεινό K-EVO, στο προθερμασμένο με ενδοδαπέδια σπίτι μου, που είναι και τούμπανο στις μονώσεις, μπορεί να "ξεγυμνώσει" πολύ αποδοτικότερες εστίες σε μικρότερα παγωμένα και αμόνωτα σπίτια.

Πάντα φιλικά....
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140391 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Re:Θέλω κόντρα!
Η καρβουνια υποθετω μεχρι 600 βαθμους εκτος κ αν αεριζεται καλα η πνιγεται απο σταχτες.
Πολυ σοβαρα το παιρνουμε το θεμα της''κοντρας'' δεν εχει νοημα ετσι, κανεις δεν ειπε οτι θα βγαλουμε ορθα συμπερασματα. Αλλα αντι ν ακουσω (εφ οσον το πηρανε πολυ σοβαρα καποιοι)πχ για αναλυτη στερεων καυσιμων ακουω για αεραγωγους κ ενα σωρο αλλα ασχετα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140395 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Re:Θέλω κόντρα!
Άρα Στέλιο , τί θες ακριβώς να μετρήσετε?

Μπορείς να αναγράψεις την διαδικασία επακριβώς διότι σε παραπάνω ποστ που τα έγραψες δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ακριβώς.
Έτσι όπως τα έγραψες απλά μετράς την θερμοκρασία στις περσίδες ανά τον χρόνο σωστά?
Τα κυβικά του αέρα καθώς και την ακτινοβολία πώς θα τα μετράς άρα και τις θερμίδες? Και άσε την ακτινοβολία ας πούμε ότι για τζάκια με μαντέμι και τζάμι είναι πάνω κάτω η ίδια (που δεν είναι και ένα 10% είναι διαφορά), τα πραγματικά κυβικά αέρα πώς θα τα μετρήσεις ώστε να πολλάπλασιάσεις τα κυβικά με ας πούμε την μέση θερμοκρασία του αέρα ??? (που το σωστό είναι να κάνεις ολοκλήρωμα).

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140398 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γιώργο με τη μεταφορά του αέρα μπορείς να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα ειδικά αν τα τζάκια μετρηθούν στο ίδιο μέρος .την επιφάνεια του τζαμιού απο το τζάκι και πόση ενέργεια θα βγάλει δεν μπορείς να την μετρήσεις.
Στέλιο το τι είπα εγώ σαν πρόταση δεν πάει να πει ότι σας το επέβαλα .εγω το λέω ξανά μια πρόταση έκανα και είπα να το δυσκολέψουμε ....δε θέλετε ....καμάρι σας .αν διαβάσεις ξανά πιο πάνω είπα δε θέλω να σας χαλάσω το παιχνίδι και βάλτε οτι κανόνες θέλετε και εγώ ακολουθώ γιατί πράγματι το είδα σαν παιχνίδι ....εσύ μάλλον απο τα λεγόμενα σου δεν το βλέπεις έτσι τελικά .αυτό που είπες περί ιατρικά απαράδεκτης μεταφοράς αέρα ξέρεις πολύ καλά οτι είναι άτοπο ....το ίδιο κάνεις με το βεντιλατερ σου.άλλωστε υπάρχουν πιστοποιημένοι σωλήνες μεταφορά θερμού αέρα είτε σου αρέσει είτε όχι .επίσης αν και οι κανονισμοί του φόρουμ μου το επιτρέπουν να κάνω διαφήμιση σε προκαλώ να μου δείξεις πόσες φορές έχω βάλει λίνκ εγώ απο σελίδα μου .υπάρχουν άτομα στο φόρουμ που με βλέπουν να γράφω και δεν έχουν καμία ιδέα οτι εκπροσωπώ κάποια εταιρία .όσο αφορά τον εναλλάκτη που αναφέρεσαι με είδες να γράφω κάτι ?????εσύ τον δικό σου τον εκθειάζεις και το διαφημίζεις , μας γράφεις συνέχεια για τον εναλλάκτη σου που ακόμα δεν τον έχουμε δει καν .και χωρίς παρεξήγηση αν δεν κάνω λάθος είναι βεβιασμένης ροής άρα δε θέλω καν να τον δω .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140402 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Re:Θέλω κόντρα!
Πρόλογος :

Δεν θέλω να κάνω επίδειξη γνώσεων αλλά επειδή έχω σπουδάσει μηχανική των ρευστών, να πω πως η επιστήμη σήμερα έχει 100% ακρίβειας μοντέλα για μη συνεκτικά (δλδ όπου το σώμα δεν δέχεται διατμητικές δυνάμεις ->τριβή) , ασυμπίεστα ρευστά.
Στα συνεκτικά και συμπιεστά ρευστά όπως ο αέρας τα πράγματα περιπλέκονται. Τόσο που ενώ υπάρχουν μοντέλα, αυτά αλλού χάνουν κ αλλού κερδίζουν. Το πείραμα πάντα χρειάζεται.
Εδώ λοιπόν έρχονται τύποι σαν τον Στέλιο δλδ άτομα με θεωρητικό υπόβαθρο σωστής απλής φυσικής που με το πείραμα έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα που ακόμα και μοντέλα τύρβης σε υπερυπολογιστές αποτυγχάνουν.
Αυτό βέβαια είναι το πλεονέκτημά του.
Το μειονέκτημα είναι ότι ο τρόπος γραφής του είναι το λιγότερο άκομψος ενώ η τακτική των προσωπικών επιθέσεων σε άλλα μέλη του forum , αφαιρεί σημαντικούς πόντους. Ουδείς τέλειος.

Το πείραμα:

Επειδή το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον, έκατσα και το σκέφτηκα καλά και νομίζω βρήκα τον τρόπο.

1. Μπορούμε να θέσουμε ως στόχο του πειράματος την εξακρίβωση της απόδοσης εστιών ως αερόθερμα και μόνο.
Το σκεπτικό είναι ότι τα τζάκια βεβιασμένης ροής, θα θέλανε το 100% της ενέργειας να αποδοθεί μέσω του αέρα. Θα θέλανε να μην έχουν τζάμι και να είναι μονωμένα εξολοκλήρου. Αλλά ο πελάτης θέλει να βλέπει και την φλόγα…
Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.
Άρα εξετάζοντας, την απόδοση μόνο μέσω του αέρα, ενώ η ακτινοβολία φυσικά υπάρχει, δεν μας ενδιαφέρει η ύπαρξή της.
2. Καύσιμη ύλη όπως είπα για όλους η ίδια. Προτείνω μια συσκευασία των 10KG τύπου RUF.
Αν δείτε στην υπογραφή μου και όσοι θυμούνται, διαπίστωσα μεγάλη απόκλιση στις μπρικέτες. Το να γίνει το πείραμα με ξύλα είναι αφελές.
3. Συμφωνημένη εξωτερική θερμοκρασία πχ 10C
4. Κατά τη διάρκεια του πειράματος , πόρτες και παράθυρα ΑΝΟΙΧΤΑ. (θα χρειαστεί μπουφάν και τα παιδιά βόλτα)

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε τα εξής :
α. Η εστία θα δουλεύει σε «άπειρο» χώρο άρα αποκλείουμε το εκάστοτε σπίτι από την εξίσωση.
β. Το ventilator θα δουλέψει (σχεδόν) στην ονομαστική του πίεση και χωρητικότητα.

Διαδικασία πειράματος.

1. Όλοι βάζουν τους ελεγκτές στην χειροκίνητη λειτουργία.
2. Συμφωνούμε σε μια σταθερή σε όλο το πείραμα ταχύτητα του ventilator πχ τα 400m3/hr. Αν κάποιος έχει 800άρι θα το βάλει στο 50% αν έχει 500άρι στο 90% κ.ο.κ. Αν κάποιος δεν μπορεί να επιτύχει το νούμερο ακριβώς, θα μπεί συντελεστής διόρθωσης στα αποτελέσματά του. Εδώ θα χρειαστούμε φωτογραφία από το ταμπελάκι του ventilator ή άλλη απόδειξη.
3. Αφή της καύσιμης ύλης.
4. Όταν το θερμόμετρο του ελεγκτή δείξει πχ 100C , τον θέτουμε σε λειτουργία και ταυτόχρονα είναι ο χρόνος Τ=0 για την εκάστοτε εστία.
5. Ανά 15' ή 30' , καταμέτρηση θερμοκρασίας.
6. Λήξη του χρόνου όταν το θερμόμετρο δείξει 50C.
7. Οι μετρήσεις θα περαστούν στο excel. Όσοι είχαν 400m3/hr αέρα θα πολλαπλασιαστούν επί 1, όσοι λιγότερο ή περισσότερο με τον αντίστοιχο συντελεστή διόρθωσης (πχ αν κάποιος είχε 450m3/hr με 0.89)
8. Το τζάκι που θα «καταφέρει» το μεγαλύτερο εμβαδό στην γραφική παράσταση κερδίζει. Φυσικά ο χρόνος δεν θα είναι ο ίδιος για όλους αλλά το εμβαδό θα το δείξει.

Ακούω τις απόψεις σας. :woohoo:

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by liakjim.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stavrax

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ