Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #62665 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας
Η αποψη ποια ειναι ???
Παιδιά ουτε περσιδες βάζουμε , και ξαναγυρίζουμε στα παλια . Φωναχτε τους τζακαδες να γυρισουν πίσω, και καλα Χριστούγεννα !

Ωραια και που κολαει το κρεόζωτο σε καμιναδα μονωμένη ???? Οποιος δεν βαλει μονωμένη καμιναδα , σαν και μενα τα περυσι , θα κλαίει τα βραδια ούτως συ άλλος ,γιατι θα του κανει τρελες υγροποιήσεις , αμα δεν εχει και Τ απεξω , κλαφτα χαραλαμπε ! Εχεις και ξύλα φετινά , αχαχα κλαψε και συ μαζι με τον χαραλαμπο !

Οποιος εχει καμινάδα μονωμένη , και ξερει τη του γινετε , θα ειναι πολυ ΑΚΥΡΟΣ αν δεν βαλει !

Τωρα για την παραπληροφόρηση , η μύγα = με ενα τουλαχιστον αεροθερμο 2000W ! Και τσαμπε απο εκει που δεν το ειχες , με καταναλωση 50-80W .
ΜΕτα μην ξεχνατε , οτι ειναι ακριβος πανω απ το τζακι , ακουμπανε μαζι , δηλαδη περνει και θερμοκρασια απ το τζακι(επαφης) . Αμα μιλάμε για κρεωον , θα δημιουργηθει μετα απο 4 μετρα καμιναδα , και παλι γιατι θα παιζει λογος αμονωτης !

ΔΕν λειτουργει ο εναλλακτης οταν μεσα εχει θρακα , λειτουργει μονο με φωτια ! Πας για υπνο και τον κλεινεις , Δεν παιζει μια και κανονικη καμιναδα ειναι , δεν την χρησιμοποιεις και ποτε αν δεν γουσταρεις (αμα κρυωσεις το ξανασκευτεσαι)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #62683 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας
φιλε house δεν καταλαβαινω γιατι δειχνεις οτι αρπαζεσαι
σαφως και σε μονωμενη καμιναδα μπορει αν δημιουργηθει κρεοχωτοι και επικαθισεις ... σαφως πιο δυσκολα απ οτι σε μια αμονωτη ...αλλα η μονωμενη δεν εχει καμμα μαγικη ιδιοτητα αυτοκαθαρισμου

οσο αφορα τον εναλλακτη η κουβεντα ειναι θεωρητικη μια και δεν υπαρχουν μετρησεις
και απ οτι φαινεται δεν διαβασες και οσα γραφτηκαν ...
ειναι προφανες οτι θα παρεις καποιο ζεστο αερα ... απο που θα τον παρεις ομως και με ποιες συνθηκες αυτο δεν το ξερουμε ...και με την ιδια λογικη γιατι να μην κατασκευασουμε μια καμιναδα-εναλλακτη και να περιοριζομαστε στο ενα μετρο ? δεν θα ειχαμε μεγαλυτερο θερμικο κερδος ?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #62697 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας
Τα διαβαζω ολα , κανεις λαθος , ισα ισα επισήμανα ενα προβλημα , γιαυτους που τραβανε αερα απεξω κατευθείαν στον εναλλάκτη ! Με αποτελεσμα να φέρνουν μεσα υγρασία που μπορει να τον σαπίσει !

To Thread ειναι ακρος παραπλανητικό μονο απ τον τιτλο ..... μετα το γυρισαμε σε θεωρητικο και παμε

Ειναι πανω απ το τζακι , δεν εχει επικαθησεις , αμα εχεις βαλει ινοχ λειο , που και που θα βλεπεις μεσα στο τζακι , να πεφτει μαυρλιλα σε σκονη ! Εκτος αμα καιες ρετσινες πλαστικα περιοδικα και τελος επειδη ειναι τις μοδας μπρικετες αφρικης με σκατα μεσα !

Αμα την ειχες περασμενη μεσα σε μεζονετα και με καθετη φορα , καντην οσο γουσταρει ! αλλιως 1 μετρο εχουμε περιθώριο , εγω ειχα 75 ποντους για να με παρει !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #62734 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας
μπορει ναχεις δικιο για τον τιτλο .... αλλα ολα καπως ξεκινανε κι αλλου καταληγουν (κουβεντα να γινεται)

και δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορεις να δεχτεις οτι και στην μονωμενη καμιναδα μπορει να πεσει η θερμοκρτασια των καυσαεριων ...με τα οποια αποτελεσματα αυτη εχει...

αυτο που ειπα για τον ενναλακτη ομως ειναι οτι ...χρησιμοποιει μεν ενα μερος απο τηνθερμοτητα των καυσαεριων αλλα κι αλλο ενα απο την θερμοτητα της φουσκας ...αρα το πραγματικο του κερδος του δεν ειναι τοσο μεγαλο οσο φαινεται


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #62773 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας
Πριν από αρκετά χρόνια ένας φίλος μου έφερε από τη Νέα Ζηλανδία μια αερόθερμη σομπα ξύλου μάρκας Yunca απόδοσης άνω του 70%. Την εγκατέστησε στο εξοχικό του και κατασκεύασε εναλάκτη με διπλή ΙΝΟΧ. Φ180 η σομπα και Φ250 με ελεύθερη είσοδο περιφερειακά που καταλήγει σε μονωμένο με κεραμοβάμβακα ντεποζιτο στο οποίο έχει βάλει και δεύτερη είσοδο με περσίδα από τον χώρο του σαλονιού, για να μειώνει την θερμοκρασία του ντεποζιτου. Από εκεί με μοτέρ αναρόφησης υψηλής θερμοκρασίας στέλνει θερμό αέρα σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Σε συζήτηση που είχα μαζί του επιμένει ότι με τον εναλάκτη έχει ακόμα λιγότερο κρεοζωτο από την εγκατάσταση ίδιας εστίας με αμονωτη ΙΝΟΧ που έχει κάνει στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη. Το αποδίδει στις μονωτικές ιδιότητες του αέρα που εγκλωβίζεται στο κενό μεταξύ των καμινάδων.
Σε εστίες foyer χωρίς βεντιλατέρ για να έχεις γρηγορότερη θέρμανση η χρήση εναλάκτη είναι πολύ χρήσιμη αν όχι μονόδρομος. Το μόνο που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου είναι συχνός έλεγχος και καθαρισμός της καμινάδας.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #65334 από love.bacardi
Απαντήθηκε από love.bacardi στο θέμα Προσοχή! Εναλλάκτης θερμότητας
καλημερα και εγω λοιπον με την σειρα μου δοκιμασα να κανω εναλακτη θερμοτητας με το τζακι.
1. μαντεμενιο τζακι σταρφιρε.
2.απλο κατασκευαστη τιποτα το ιδιαιτερο
3.ανοιχτο.

Ξεκιναμε λοιπον αγορασαμε 2 τριμετρους 22αριδες χαλκοσωληνες γωνιες, ημιγωνιες σκάστρα ξύλου σημαντικο γιατι οι απλες δεν κανουν. σκληρη κολληση χαλκου και μαλακη 2μετρα τουμποραμα με αλουμηνιο για την εκτονοση και ξεκινησαμε την κατασκευη. το σπιτι ειναι μια τριωροφη μεζονετα στην Αλεξανδρουπολη.
καναμε την σαρπαντινα και την βαλαμε στην πλατη του τζακιου(το τζακι εχει διπλη πλατη και μια καμαρα ανοιχτη και φενεται απο μεσα το λογοτυπο της εταιριας)εκει αναμεσα. βαλαμε την σκαστρα και μετα το συνδεσαμε στο πρωτο καλοριφερ. διπλα στο τζακι. βαλαμε τον κυκλοφορητη να δουλευει και αρχισε το νερο να γυρναει. ολα μια χαρα μεχρι που ο κυκλοφορητης ηταν χαλασμενος δεν ειχαμε ενημερωθει γιαυτο και σταματησε με αποτελεσμα να σκασει η σκαστρα κανονικα και εκει βγαλαμε την φωτια μεχρι να σβησει. αλλαζουμε το κυκλοφορητη με εναν wilo τον μεγαλυτερο απο την απλη σειρα πριν την pro στα 180 ευρω ειναι και ολα δουλευουν μια χαρα ουτε να επηρεαζεται η φωτια ουτε τιποτα. ουτως η αλλος το τζακι δουλευει ολη μερα οποτε το σπιτι ειναι σε πολυ καλη θερμοκρασια. εαν χρειαστει παραπανω ανοιγει τα καλοριφερ και η σαρπαντινα δουλευει σαν σωμα, αν εχεις αναμμενο τζακι και ανεβασει θερμοκρασια απλα σκαει απο την σκαστρα και ξαναγεμιζει απο τον αυτοματο πληρωσεως. επομενο σπιτι στην χαλκιδικη παλι τριωροφη μεζονετα με τζακι χτιστο ουτε μαντεμι γυρω γυρω ουτε τιποτα απλα ειναι τεραστιο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ