Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135184 από tas
1. Ισως να μη διατύπωσα σωστά το παράδειγμα του λέβητα, που δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στην περίπτωση του φίλου, αλλά σε σπίτια με μεγαλύτερες απαιτήσεις θέρμανσης.
2. Για σόμπα σε μικρούς χώρους, δεν έχεις άδικο.
3. Αυτό με τις εργατοώρες - που αναφέρεται συχνά-πυκνά κι όχι μόνο από σένα- δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή, για τις γυναίκες μας που πλένουν, μαγειρεύουν, σιδερώνουν και καθαρίζουν, υπολογίζουμε εργατοώρες; Ή αν ασχοληθούμε μια ώρα τη μέρα με τον κήπο για να ποτίσουμε-τσαπίσουμε κλπ., πρέπει να υπολογίσουμε εργατοώρες;
Δε χάλασε ο κόσμος αν κουβαλήσουμε 30-40 κιλά ξύλα κάθε μέρα. Γλιτώνουμε και τα έξοδα για το γυμναστήριο. :lol:
Το κόστος χρήσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, με τις τιμές ξύλου που υπάρχουν εδώ.
Οσο για το αν πρέπει να προκαταβάλεις τα καύσιμα του επόμενου χειμώνα, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αγοράζεις πέλλετ σήμερα και όχι τον Δεκέμβρη που θα είναι 20% ακριβότερο (δεν είναι όλοι πελλετοφτιάχτες σαν κι εσένα ;) ).
Κι επειδή ξέρω ότι έχεις ασχοληθεί με όλα τα είδη θέρμανσης, αν δεν είχες "καεί" τόσο πολύ με το τζάκι, ίσως να μην ήσουν τόσο αρνητικός.
Υ.Γ.: Έχει και μειονεκτήματα το τζάκι, αλλά συμβιβαζόμαστε γιατί τη βγάζουμε φθηνά και ζεσταινόμαστε... :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135190 από kosmidis80
Ειλικρινα φιλε με το τζακι δεν ειναι θεμα κ-εβο κτλ. Απλα η αποψη μου ειναι οτι ειναι η λιγοτερο συμφερουσα επιλογη ειδικα σε περιπτωσεις σπιτιων σε πολεις.

Οσο εκαψα εναν χρονο τον ξυλολεβητα ελεγα οτι επιτελους βρηκα αυτο που ξεσκισε το σπιτι σε ζεστη και που συμφερει... Μεχρι βεβαια που εβαλα τον καυστηρα! Ειλικρινα σας λεω οτι με αγοραστο πελλετ τα εξοδα που εκανα φετος ηταν κατα 100 E περισσοτερα απ οτι καιγοντας ξυλο. ΟΜΩΣ τα πλεονεκτηματα, τοσο σε ελαχιστη απασχοληση οσο σε διαρκη (24/24 & 7/7) θερμανση, ειναι πολλες φορες επανω σε σχεση με το 100ρικο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135200 από kdimitris80
Η καθε αποψη ειναι απολυτα σεβαστη.Απλα οπως σας ειπα θελω να τοποθετησω ενα τζακι και για να ζεσταινομαι τις ωρες που το κανω χρηση και θα μου ομορφαινει το σαλονι.Οπως σας εξηγησα και σε πιο πανω ποστ,οταν θα καιω ξυλα τουλαχιστον να εχω και καποιο ωφελος.Στην τελικη εδω στην Αθηνα αντε να κανει πολυ κρυο 2-3 μηνες.Δεν ειναι προβλημα τα ξυλα που θα καψω.Σιγα την ποσοτητα που θα χρειαστει.Απλα θελω να μαθω 2 πραγματακια.1)Χρειαζομαι αεροθερμο η φογερ?? και 2)Δεν μου εχει απαντησει καποιος,ουτε εχω δει καποιο ποστ.Επειδη θα κατασκευασω απο την αρχη το τζακι,η κατασκευη του θα ειναι ακριβως οπως ενα φογερ αν παρω αερθερμο???(Δηλαδη αν το κανω και με φυσικη ροη δεν θα εχω καποιο κερδος αν βαλω εναλλακτη και χαλυβδινη καμιναδα μισο μετρο με παταρακι?)Σε περιπτωση διακοπης ρευματος,αν η κατασκευη γινει και με φυσικη ροη θα υπαρχει προβλημα?Αν ναι,γιατι??Αφου θα δροσιζεται η εστια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135204 από kdimitris80
Μετα απο μια ερευνα αγορας,μου φαινεται οτι θα καταληξω στο felix 16kw της kratki.Αυτο που μου τραβηξε την προσοχη ειναι το μεγαλο ανοιγμα τζαμιου που εχει,το κλαπε,συν τα kw του,συν την τιμη του.1000 ευρω με φπα.Τι γνωμη εχετε για αυτην την εστια?Την εχει τοποθετηση καποιος φιλος απο το φορουμ να μας πει τις εντυπωσεις του?
Last edit: 9 Χρόνια 11 Μήνες πριν by kdimitris80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135211 από house
παίζουν πολλα κρατκι , εδω εχουμε και τον αντιπρόσωπο να στα πει καλύτερα ! (μεσα στις εστιεσ κοίτα)
Σίγουρα ειναι απο τις ποιο φτηνες εστίες !
Εγώ έχω ένα κανόνα όμως , να πας να τις δεις απο κοντα ! μαζι με την κυρα (αν δεν εχει ιδεα , θα σου λεει οτι θες εσυ , αλλα θα γλυτωσεις την μελλοντικη μουρμουρα )

Τωρα για τους ρομαντικους , και πως κουβαλανε οι φλωροι τα ξυλα , τι να πεις !!! εχουν δικιο :p
Εγω δεν θα έφτιαχνα ποτε σπιτι χωρις τζακι . γουστα , αλλα το να πιέσετε τον κοσμο να βαλει πελλετ και καυστήρες , μου φαίνεται πολυ μαλακία !!!
Επισης που τα λετε εδω στον "Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας" , μου φαινεται για διπλη στο καπακι !!! λαικα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 11 Μήνες πριν #135219 από kosmidis80
Αι ρα κανε καμια φουσκα με την μιξσας που θα μας πεις για το τι ειναι μαλακια και τι οχι, αρχι-αυναν

Στάλθηκε από το Lenovo A820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.138 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ