Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #98243 από KERBEROS
Αισθητή πτώση των τιμών των καυσίμων


Αισθητή πτώση σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.Οι τελικές τιμές παραμένουν μεν σε υψηλά επίπεδα λόγω της φορολογίας που επιβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται τώρα σε επίπεδα σχεδόν 20 λεπτά χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το πετρέλαιο θέρμανσης αντίστοιχα πωλείται περίπου 7 λεπτά το λίτρο φθηνότερα σε σχέση με την έναρξη της περιόδου διάθεσης (15 Οκτωβρίου), η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. Και για το ντίζελ κίνησης, στο οποίο στο μεταξύ έχει μειωθεί και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, η μέση τιμή έχει υποχωρήσει κατά 21 λεπτά περίπου.

Αναλυτικά:

-Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών διαμορφώθηκε χθες σε 1,667 ευρώ το λίτρο, από 1,854 στις 16 Απριλίου του 2012 οπότε βρέθηκε σε επίπεδα – ρεκόρ όλων των εποχών (δηλαδή σε ετήσια βάση η μείωση είναι 18,7 λεπτά). Η πτώση της λιανικής τιμής αντιστοιχεί στην υποχώρηση της τιμής διυλιστηρίου στο ίδιο διάστημα, που οφείλεται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών.

-Για το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή είναι τώρα στο 1,295 ευρώ το λίτρο, από 1,37 τον Οκτώβριο οπότε ξεκίνησε η διάθεσή του στην αγορά, δηλαδή πωλείται περίπου 7 λεπτά φθηνότερα. Σε σχέση ωστόσο με τον περυσινό Απρίλιο το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30 %, λόγω της εξίσωσης του φόρου με το ντίζελ κίνησης. Η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη, 30 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Απρίλιο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση, άνω του 25 % στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να αποθεματοποιήσουν καύσιμα ενόψει της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με τον αντίστοιχο που επιβάλλεται στο ντίζελ κίνησης η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2012. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς δεν παρατηρείται εφέτος αντίστοιχο φαινόμενο, αντίθετα αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης.

-Και για το ντίζελ κίνησης η μείωση σε σχέση με πέρυσι υπερβαίνει τα 20 λεπτά καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται τώρα στο 1,371 ευρώ το λίτρο, από 1,58 πέρυσι. Η μείωση στο κίνησης, εκτός από την πτώση των διεθνών τιμών οφείλεται και στην περικοπή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έγινε ταυτόχρονα με την εξίσωση του φόρου στη θέρμανση.

Παρά τις μειώσεις αυτές, οι τιμές σε απόλυτα μεγέθη δεδομένης και της μείωσης των εισοδημάτων διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι στην τριετία 2009 – 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ελληνικών Πετρελαίων η συνολική κατανάλωση καυσίμων λόγω της κρίσης έχει περιοριστεί κατά 30 % ενώ έχουν βάλει λουκέτο περισσότερα από 1500 πρατήρια.

Στο μεταξύ χθες εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Γ.Ασμάτογλου ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος της διοίκησης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της αγοράς που πλήττουν πρατηριούχους και καταναλωτές.

www.thermansipress.gr/thermansi/%ce%b1%c...f%ce%bc%cf%89%ce%bd/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #98244 από KERBEROS
Στο διαδίκτυο οι εισηγήσεις του συνεδρίου - Παραγωγή, Επεξεργασία και Εφοδιασμός Βιομάζας

22 Απριλίου 2013

Στη διεύθυνση που ακολουθεί, μπορείτε να διαβάσετε τις εισηγήσεις από το διήμερο συνέδριο που συνδιοργανώθηκε από την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας (ΣυνΠΕ) και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στις 11 και 12 Απριλίου με τίτλο: «Παραγωγή, Επεξεργασία και Εφοδιασμός Βιομάζας»

Εισηγήσεις:
www.anka.gr/portal/index.php?option=com_...37&Itemid=62&lang=el

www.biomassenergy.gr/articles/news/3853-...-efodiasmos-biomazas

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #98284 από Grecu_

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #98287 από dimlyk
αναρωτιεμαι πως δεν τοχουν παρει χαμπαρι τα γραφεια στοιχηματων ...
πχ,,,ποιος θα ειναι ο νεοσ φορος του μηνα ?...η ποσοι φοροι θα συζητηθουν το καλοκαιρι ? :P

τα παλιοτερα χρονια υπηρχε ο φοροεισπρακτορας ..παρεα με κανα δυο χωροφυλακες ...μαζευε φορους για το κρατος η τον τσιφλικα
εχω την εντυπωση οτι οι σημερινοι πολιτικοι ... μονο αυτο τον τιτλο εχουν αποδεκτει και εξυπηρετουν .
αλλα και οχι για λογαριασμο του κρατους


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #98657 από vag1234
Σχετικά με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης - Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούραwww.taxheaven.gr/news/news/view/id/13402

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #98755 από LEONAS

vag1234 έγραψε: Σχετικά με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης - Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούραwww.taxheaven.gr/news/news/view/id/13402

Βλεπω για του χρονου να ξαναβαζουμε το πετρελαιακι B)

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.159 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ