Επικαιρότητα (Θέρμανσης - Ενέργειας - Οικολογία​ς)

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #94928 από KERBEROS
Άδεια λειτουργίας για μονάδα παραγωγής πέλλετ στην Ήπειρο

20 Μαρτίου 2013

Άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου, μετά από επέκταση της υφιστάμενης δραστηριότητας με προσθήκη μονάδας παραγωγής στερεών βιοκαυσίμων (pellets), χορήγησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στην εταιρεία ΠΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΥΜΦΗΣ Α.Ε.

Πρόκειται για επέκταση τη ςδραστηριότητας με προσθήκη μονάδας παραγωγής στερεών βιοκαυσίμων (pellets), με τα παρακάτω στοιχεία:

- Δραστηριότητα : ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ( ΠΕΛΛΕΤΣ)

- Επωνυμία Φορέα: ΠΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΥΜΦΗΣ Α.Ε.

- Θέση : Νομός ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

- Δήμος : ΖIΤΣΑΣ

- Περιοχή : ΒΙ.ΠΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οι όροι χορήγησης της άδειας λειτουργίας είναι:

α) Να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε από τη λειτουργία του εργοστασίου να μην προκαλούνταιδυσμενείς επιδράσεις σε βάρος της υγείας , ησυχίας και της ασφάλειας των περίοικων και των εργαζόμενων .

β) Να τηρούνται τα μέτρα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίαςμε αριθ. 2813/4/2012 και το πιστοποιητικό πυρασφαλείας με αριθμό 8279Φ.701.4/ 04/12/2012 να ανανεωθείέγκαιρα πριν από την ημερομηνία λήξης 04/12/2020 της ισχύος του.

γ) Nα τηρούνται οι Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η σχετική απόφαση.

www.biomassenergy.gr/articles/news/3530-...s-pellet-sthn-hpeiro

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #96441 από jnet
"Άνθρακες ο θησαυρός" της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Tweet
Του Σπύρου Δημητρέλη

"Άνθρακες" αποδείχθηκε ο θησαυρός της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο μέσω της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Την ίδια ώρα μόλις για πρόσθετα έσοδα 40 εκατομμύρια ευρώ «πάγωσε» η Ελλάδα. Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για τις εισπράξεις φόρων κατανάλωσης και τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που πωλήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους και τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα το Capital.gr.

Από τις 15 Οκτωβρίου εξισώθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης στο επίπεδο του 0,33 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σήμανε μια σημαντική αύξηση, της τάξεως του 30% για την λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (από το 1 ευρώ ανά λίτρο στο 1,3 ευρώ) και σε μικρή μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά περίπου 8 έως 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση ήταν ότι θα πρέπει να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο που γίνεται από την παράνομη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με το χαμηλό φόρο ως πετρέλαιο κίνησης με τον αυξημένο φόρο. Η διαφορά του φόρου ήταν ουσιαστικά το κέρδος για τους λαθρέμπορους. Μάλιστα, είχε προϋπολογιστεί ότι από την εξίσωση του φόρου θα εισέρεαν στο δημόσιο ταμείο πρόσθετα έσοδα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

Τα εισπρακτικά αποτελέσματα όμως από την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Στο τέλος, πλέον, της χειμερινής περιόδου προκύπτει ότι το «πάγωμα» των καταναλωτών με τον εξαναγκασμό τους σε μειωμένη θέρμανση και σε χρήση άλλων –πολλές φορές πιο ρυπογόνων– μορφών καυσίμων, όπως είναι τα καυσόξυλα ήταν άνευ δημοσιονομικού οφέλους.

Ας δούμε τους αριθμούς. Πέρυσι το πρώτο δίμηνο του έτους πωλήθηκαν στους καταναλωτές 1,1 εκατ. τόνοι πετρέλαιο θέρμανσης. Φέτος το αντίστοιχο δίμηνο πωλήθηκαν μόλις 374 χιλιάδες τόνοι, δηλαδή η κατανάλωση μειώθηκε κατά περίπου 68%. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης πέρυσι το πρώτο δίμηνο του έτους διατέθηκαν 367 χιλιάδες τόνοι, ενώ φέτος η αντίστοιχη ποσότητα αυξήθηκε στις 403 χιλιάδες τόνους (αύξηση 10%). Η αύξηση αυτή, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών οφείλεται τόσο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου το οποίο όμως αποδεικνύεται ότι δεν ήταν στο μέγεθος που πολλοί πίστευαν πριν την εξίσωση αλλά και στη σταδιακή αύξηση της χρήσης πετρελαιοκίνητων ΙΧ λόγω της ανταγωνιστικής τιμής του καυσίμου σε σχέση με την τιμή της βενζίνης (1,35 το λίτρο έναντι 1,65 της βενζίνης).

Τα ποσά των εσόδων αποδεικνύουν την εισπρακτική αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης. Πέρυσι εισπράχθηκαν από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης 68,5 εκατ. ευρώ. Φέτος το αντίστοιχο ποσό αυξήθηκε στα 123,6 εκατ., δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 80%. Ωστόσο, σε απόλυτους αριθμούς η αύξηση είναι μόλις 55 εκατ. ευρώ. Και αυτή όμως δεν είναι «καθαρή» διότι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης στοίχισε στα έσοδα. Το πρώτο δίμηνο του 2012 είχαν εισπραχθεί από τον ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης 151,5 εκατ. ευρώ. Φέτος την αντίστοιχη χρονική περίοδο έχουν εισπραχθεί 137 εκατ. ευρώ, δηλαδή χάθηκαν 14,5 εκατ. ευρώ παρά την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 10%. Έτσι η καθαρή αύξηση των κρατικών εσόδων από την εξίσωση των φόρων είναι μόλις 40 εκατ. ευρώ και όχι 500 όπως υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. Η υστέρηση αυτή φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία για την πορεία των εισπράξεων των τελωνείων.

Τα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης είναι κατά περίπου 450 εκατ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με τους στόχους που τέθηκαν κατά τη σύνταξη του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Να σημειωθεί πάντως ότι στελέχη του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν ότι μπορεί η εξίσωση του φόρου να μην έφερε ουσιαστικό εισπρακτικό αποτέλεσμα, βοήθησε ωστόσο στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μέσω της μείωσης των εισαγωγών καυσίμων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Πηγή:www.capital.gr

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #96547 από KERBEROS
«Καπνός» από την αγορά 1,5 εκατομμύριο τόνοι καυσίμων – στο – 18% η κατανάλωσηΣοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία για την ανώμαλη προσαρμογή που έχει σημειωθεί στην αγορά καυσίμων και δοκιμάζει τις αντοχές καταναλωτών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Το 2012 εξελίχθηκε σε έτος αρνητικών ρεκόρ και κορύφωσης του «τυφώνα» που σαρώνει την αλυσίδα των καυσίμων, κυρίως εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, όπου οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται από πηγές του κλάδου ως καταστροφικές.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

Η συνολική κατανάλωση καυσίμων έφτασε πέρυσι τα 7.110.799 μ.τ. από 8.665.633 μ.τ. το 2011.

Στα επιμέρους καύσιμα η εικόνα διαμορφώθηκε ως εξής:

Βενζίνη 2.901.768 μτ μείωση 13% από το 2011 (3.324.515)

Diesel κίνησης 2.073.867 μτ μείωση 6% από το 2011 (2.203.036)

Diesel θέρμανσης 1.922.064 μτ μείωση 33% από το 2011 (2.882.573)

Μαζούτ 213.100 μτ μείωση 17% από το 2011 (255.509)

Από τα επιμέρους στοιχεία ο μοναδικός δείκτης που εμφανίζει αύξηση σε σύγκριση με το 2011 είναι η κατανάλωση diesel κίνησης στην Αττική που ενισχύθηκε κατά 1% (περίπου 6 χιλιάδες μετρικοί τόνοι αύξηση) γεγονός που αποδίδεται στην άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης. Δεν ισχύει το ίδιο για τη Θεσσαλονίκη όπου παρά την άρση της απαγόρευσης υπήρξε μείωση 11% στο diesel κίνησης.

Γενικά τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμων στην Αττική κινούνται καλύτερα συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία. Για παράδειγμα η υποχώρηση στη βενζίνη στην Αττική ήταν 4% και στη Θεσσαλονίκη 24%. Ακόμη και στο πετρέλαιο θέρμανσης η Αττική κινήθηκε ελαφρά κάτω από το μέσο όρο (-30%) όταν η Θεσσαλονίκη με πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες βρέθηκε στο – 40% συγκριτικά με την κατανάλωση του 2011.

Όσο για την κατανάλωση μαζούτ, που σημειώνει τη δεύτερη μεγαλύτερη υποχώρηση πίσω από το θέρμανσης, εκεί αποτυπώνεται ανάγλυφα ο επιχειρηματικός μαρασμός του βιοτεχνικού και βιομηχανικού ιστού της χώρας. Στην Αττική η μείωση ήταν 19% και στη Θεσσαλονίκη 29%.

www.energypress.gr/news/Kapnos-apo-thn-a...-sto-18-h-katanalwsh

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #96571 από agge72
Η ζήτηση για βιομάζα και πέλετ έχει παρουσιάσει αισθητή άνοδο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ο στόχος της Ευρώπης είναι να καρπωθεί το 20% της συνολικής παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2020, και η βιομάζα είναι βασικότατος παράγοντας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Βέβαια είναι σίγουρο ότι όλες οι πρώτες ύλες δεν είναι δυνατό να βρεθούν αποκλειστικά στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, όμως, και κυρίως στις νοτιότερες Πολιτείες της, όπως στη Georgia, η περισσευούμενη καλλιεργούμενη βιομάζα ήταν περίπου 40% τη περασμένη δεκαετία. Η Ευρώπη μπορεί να πάρει μέρος αυτής της βιομάζας για να φτάσει το πλάνο της μέχρι το 2020.
Αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ είναι ότι η εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας RWE Innogy έβαλε σε λειτουργία τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής pellets βιομάζας στον κόσμο, κοντά στη πόλη Waycross της Πολιτείας της Georgia. Η κατασκευή αυτής της μονάδας pellets ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 και τελείωσε την άνοιξη του 2011. Η συνολική έκταση ολόκληρης της μονάδας είναι 300 στρέμματα ενώ το συνολικό ποσό για τη κατασκευή της μονάδας και την ανακαίνιση του λιμανιού της Savannah, που θα χρησιμέψει για τη μεταφορά των pellets στις Ευρωπαϊκές χώρες με πλοία από το καλοκαίρι του 2012, υπολογίζεται γύρω στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραγόμενα pellets θα χρησιμοποιούνται σε διάφορες μονάδες παραγωγής ενέργειας της RWE που κάνουν χρήση καυσίμων άνθρακα.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής pellets στο κόσμο βρίσκεται στη Georgia των ΗΠΑ
Ως συνέπεια, με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων από τα pellets η RWE θα μειώσει τις εκπομπές της σε διοξείδιο του άνθρακα γύρω στο 1 εκατομμύριο τόνους το χρόνο με τη δυναμική της μονάδας παραγωγής pellets να υπολογίζεται άνω των 740.000 τόνων το χρόνο. Με την ολοκλήρωση κατασκευής της μονάδας η RWE καταφέρνει να κάνει πράξη ένα ευρύ σχέδιο εκμετάλλευσης της βιομάζας από την ανάλυση και δημιουργία των πρώτων υλών μέχρι και τη παραγωγή της ενέργειας. Ήδη η μονάδα χρησιμοποιεί σε ποσοστό περίπου 30% βιομάζα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 50% τα αμέσως επόμενα χρόνια, ενώ στο μακρινό μέλλον υπολογίζεται ότι θα φτάσει μέχρι και το 80%.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #98084 από KERBEROS
Έκτακτη εισφορά και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ.


Όπως μεταδίδει η kathimerini.gr, σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10-15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30-35 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ωστόσο η διόγκωση του ελλείμματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας».

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25%- 35% στο εύρος του 37%-40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.

www.econews.gr/2013/04/19/fwtovoltaika-steges-eisfora-98980/

Εγώ τα έλεγα από την αρχή σε κάποιους, αλλά δεν άκουγαν!!!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #98085 από KERBEROS
Πτώση 70% στην κατανάλωση πετρελαίου


Πτώση 68,7% καταγράφηκε στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης το πεντάμηνο Οκτωβρίου 2012-Φεβρουαρίου 2013 σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ και αποτυπώνουν τις αναλώσεις στην περίοδο από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο και για το 2011-2012 και για το 2013-2013.

Αναλυτικότερα:
• τον Οκτώβριο του 2011 οι αναλώσεις ανήλθαν σε 307.218.000 λίτρα και τον Οκτώβριο του 2012 σε 36.265.000 λίτρα (μεταβολή -88,2%).

• Το Νοέμβριο του 2011 οι αναλώσεις ανήλθαν σε 406.048.000 λίτρα και το Νοέμβριο του 2012 σε 95.152.000 λίτρα (μεταβολή -76,6%) • Τον Δεκέμβριο του 2011 οι αναλώσεις ήταν 502.090.000 λίτρα και το Δεκέμβριο του 2012 ήταν 232.908.000 λίτρα (μεταβολή -53,6%) • Τον Ιανουάριο του 2012 οι αναλώσεις ήταν 618.443.000 λίτρα και τον Ιανουάριο του 2013 ήταν 171.392.000 λίτρα (μεταβολή -67,1%) • Το Φεβρουάριο του 2012 οι αναλώσεις ήταν 524.766.000 λίτρα και το Φεβρουάριο του 2013 ήταν 171.392.000 λίτρα (μεταβολή -67,3%).

Συνολικά το πεντάμηνο της περιόδου 2011-2012, οι αναλώσεις είχαν ανέλθει σε 1.833.800.000 λίτρα και το πεντάμηνο της περιόδου 2012-2013 ανήλθαν σε μόλις 567.634.000 λίτρα (μεταβολή -68,7%).

Παρά τη μείωση που αποτυπώνεται ωστόσο στα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, όπως προκύπτουν από έρευνα στο πληροφοριακό σύστημα τελωνείων για το χρονικό διάστημα από 15.10.2012 (έναρξη χειμερινής περιόδου) έως 28.02.2013 ανέρχονται περίπου σε 244.000.000 ευρώ ενώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 15.10.2011 έως 28.02.2012 ήταν 141.495.000 ευρώ. «Είναι προφανές ότι κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο υπάρχει αύξηση στα έσοδα του πετρελαίου θέρμανσης από τον ΕΦΚ, σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο παρά τη μείωση της κατανάλωσης του συγκεκριμένου προϊόντος, η οποία αφενός σχετίζεται με τη μειωμένη ζήτηση λόγω κλιματολογικών συνθηκών, αποθεματοποίησης και υψηλής τιμής διάθεσής του, αφετέρου όμως με τον περιορισμό του λαθρεμπορίου λόγω στροφής στη χρήση του πετρελαίου κίνησης αντί θέρμανσης», αναφέρουν στο έγγραφό τους οι κ.κ. Στουρνάρας και Μαυραγάνης. Επισημαίνουν δε ότι το πρώτο δίμηνο του 2013 και όσον αφορά στις ποσότητες του πετρελαίου κίνησης που τελωνίστηκαν υπήρξε μια αύξηση αυτών σε ποσοστό 7% σε σχέση με το τις αντίστοιχες ποσότητες του 2012, «γεγονός που καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο μέτρο λειτούργησε ως θετικός παράγοντας στον περιορισμό του λαθρεμπορίου». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παραθέτει επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι κατά το 2012, στον τομέα των ενεργειακών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 3.661 έλεγχοι, βρέθηκαν 544 παραβάτες, βεβαιώθηκαν 5.658 φορολογικές και απλές τελωνειακές παραβάσεις και 221 λαθρεμπορίες ενώ εντοπίστηκαν 34 παράνομες υπόγειες και υπέργειες δεξαμενές καυσίμων και τα επιβληθέντα πρόστιμα διαβιβάζονται για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τελωνεία. Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 15 Απριλίου και υπογράφεται από τους κ.κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη, αναφέρεται για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ότι, βάσει των διασταυρώσεων και των εκκαθαρίσεων δικαιούχων και τιμολογίων πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, μέχρι την 15.03.2013 είχαν καταβληθεί 59.250.026,95 ευρώ σε 346.687 διακριτούς δικαιούχους.

Το έγγραφο διοαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Σενετάκη με την οποία έθετε θέμα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης με δεδομένο το γεγονός ότι καταγράφεται πολύ μεγάλη μείωση της κατανάλωσης εξαιτίας της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Μόλις την περασμένη Τρίτη πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει τον προσεχή Ιούνιο στους «εταίρους» την αναγκαιότητα αλλαγών σε πολιτικές που «φαίνεται να μην αποδίδουν». Στους τομείς αυτούς, ο κ. Σταϊκούρας συμπεριέλαβε τόσο τον ΦΠΑ στην εστίαση όσο και την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%80%c...1%ce%af%ce%bf%cf%85/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.195 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ