Επιλογή λέβητα πέλλετ

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132830 από VOSDOGIAN
Απαντήθηκε από VOSDOGIAN στο θέμα Επιλογή λέβητα πέλλετ
Η αλήθεια είναι οτι απο αυτά που μου είπαν σε προηγούμενα ποστ είχα πιστει πως είναι καλύτερα να πάω σε λεβητα βιομάζας οχι τόσο για το ξύλο όσο για πυρηνοξυλο κ.λ.π,βέβαια διαβάζοντας διάφορα ποστ βλέπω οτι υπάρχουν αρκετά προβλήματα τώρα μου λες και εσύ που εισαι κάτοχος ενός τέτοιου μηχανήματος ετσι με βάζεις σε σκέψεις :dry:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132834 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Επιλογή λέβητα πέλλετ
Εγώ πάντως επιμένω σε λεβητα βιομαζας , καις τα πάντα και δεν ψάχνεις μόνο για πιστοποιημένο πελλετ. Εγώ δεν έχω κάψει στην λεβητα ούτε ΕΝΑ κούτσουρο για δοκιμη!!!!
Σήμερα ξεκίνησα και καιω πυρηνοξυλο με Alpha , αυτά δεν τα καις σε πελλετομηχανημα.
Σίγουρα καποια πελλετομηχανηματα εχουν λιγότερη συντήρηση αλλα και πιο ακριβά ειναι και δεν μπορείς να κάψεις φτηνά πελλετ πχ creta ή έχεις θέματα με τα μη πιστοποιημένα που εχουν πολύ στάχτη.
Μια που είσαι Αθηνα κανε και μια επαφή με τον κ Σαμαρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132835 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Επιλογή λέβητα πέλλετ
Γιάννη όλα εξαρτώνται από σένα και το καύσιμο που θα επιλέξεις.
Ο λέβητας βιομάζας καλύπτει μεγάλο εύρος καυσίμου σε είδος, για την σωστή λειτουργία του θέλει πιο πολλά παρελκόμενα και μάλλον μαζί με το δοχείο ανεβάζει το κόστος, σίγουρα από την πλευρά σου θέλει πιο πολύ περιποίηση, από ότι διάβασα έχεις και περιορισμένο χώρο. Για μένα όλα τα είδη μηχανημάτων είναι καλά, το κάθε ένα όμως έχει τις ιδιαιτερότητές του, η επιλογή μου σε λέβητα βιομάζας έγινε από τον πανικό της τιμής του πετρελαίου και της ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του πέλλετ ούτως ώστε να μπορώ να καίω και έπιπλα.
Έτσι είχα κάνει και εγώ την ερευνά μου και μου έγινε γνωστό πως με λέβητα βιομάζας θα πάρω και την ειδικότητα του θερμαστή. Εξετάζεις τα δύο σενάρια "Μόνο Πέλλετ" και "Βιομάζα", βλέπεις σε πιο μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα ο "Γιάννης" και μετά βρίσκεις και το καλύτερο μηχάνημα σύμφωνα με τα οικονομικά σου.
Τα κριτήρια εσύ θα τα βάλεις, το κριτήριο το δικό μου με οδήγησαν στην επιλογή μου, το κριτήριο του Γεράσιμου που ελαφρώς διαφέρει από το δικό μου τον οδήγησαν στην ίδια επιλογή.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132838 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Επιλογή λέβητα πέλλετ
Όσο για τις διαστάσεις του λεβητοστασιου, βρες τις διαστάσεις του λεβητα που θες και υπολόγισε περίπου 60-70cm απο πίσω, 1 με 1,5 μετρό μπροστά για να δουλεύεις άνετα και απο τη μεριά που ειναι ο κοχλιας αρκετό χώρα για να βγάλεις το κοχλια αν χρειαστεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132875 από nikos40
Απαντήθηκε από nikos40 στο θέμα Επιλογή λέβητα πέλλετ
Καλησπερα σε ολα τα μελη, και ευχες για τα καλυτερα στις οικογενειες ολων μας.
Πρωτα απ ολα, θα ηθελα να συγχαρω και να ευχαριστησω τα μελη για τις πληροφοριες που προσφερουν απλοχερα στο forum.
Μετα απο αρκετη μελετη του συγκεκριμενου (και οχι μονο) forum, θα ηθελα να παραθεσω ορισμενες αποψεις μου αλλα και το καιριο ερωτημα που βασανιζει ολους τους υποψηφιους <<θερμαστες>>.
1) Μονωση το Α...
2) Τα χρηματα που πρεπει να διαθεσει καποιος με μοναδικο γνωμονα την οικονομια στο θεμα θερμανση, πρεπει να ειναι αναλογα της μεχρι τωρα καταναλωσης του.
Σε περιπτωση που κατα την επιλογη λαμβανονται υπ οψιν και αλλοι παραγοντες οπως ΑΝΕΣΗ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ η υπαρχει επιδοτουμενο προγραμμα, τα πραγματα αλλαζουν...
3) Ο σωστος υπολογισμος των απωλειων το Ω.

Θα ηθελα να με βηθησετε και εμενα διοτι βρισκομαι στο τελικο σταδιο επιλογης ειδους λεβητα.
Κατοικω σε κομωπολη αρα ουτε πολη ουτε χωριο.
Διπλοκατοικια
1) ισογειο 100τμ τυπικη μονωση(2000) , ξυλινα κουφωματα διπλα τζαμια, εγκατεστημενα σωματα 7 πανελ 90/70/20 11219kcal, 75/55/20 7.700kcal 65/45/20 5325kcal, χωρητικοτητα 44,6 lt
2) πρωτος οροφος 127τμ τυπικη μονωση (1983), αλουμινενια κουφωματα συρομενα χοντρο τζαμι, ταρατσα μονωμενη,
εγκατεστημενα σωματα 10 ΑΚΑΝ και 1 πανελ 90/70/20 28256kcal 75/55/20 19272kcal, 65/45/20 13797kcal, χωρητικοτητα 246 lt !!!.

Στο συστημα του πρωτου οροφου ηταν εγκατεστημενος λεβητας πυρηνα-ξυλου και το ισογειο ηταν πυλωτη και η ταρατσα αμονωτη, οι θερμιδες εκεινου του λεβητα δεν ειναι διαθεσιμες...
Με την κατασκευη του ισογειου τοποθετηθηκε λεβητας 42000-55700kcal και για τους δυο.(το μπεκ ηταν 4,7lt αν δεν απατωμαι και εβαλα μικροτερο πριν 3 χρονια).
Ενδεικτικα αναφερω οτι στο ισογειο 100τμ ο καυστηρας δουλευει για 5 λεπτα και αναβει ξανα μετα απο 30 λεπτα (με την αποθερμανση μετα και απο 50 λεπτα) για 19-20 βαθμους, ενω στον οροφο δουλευει για 10 λεπτα περιπου, (στην αρχη και παραπανω) για 18-19 βαθμους.
Καταναλωσεις πετρελαιου ακριβως δεν υπαρχουν, αλλα με λειτουργια το ισογειο καθημερινα απο το μεσημερι εως το βραδυ και σαββατοκυριακα ολη μερα, και ο οροφος δυο ωρες το πρωι και απογευμα εως βραδυ σιγουρα 2500 εως 3000 lt.(προπερσινος χειμωνας)
Για ΚΑΛΗ ζεστη ολη μερα πιστευω θα θελαμε 4000 lt (υποθετω).
Το ξυλο το βρισκω 100 εως 120 ο τονος (εδω με τονο πουλανε) πυρηνοξυλο φετος 140 ο τονος το πελλετ τα γνωστα...
Το πελλετ ταιριαζει περισσοτερο στο προφιλ μου αλλα δεν θελω να αποκλεισω και το ξυλο σε περιπτωση που δεν μεινω ικανοποιημενος απο οικονομικης αποψεως με το πελλετ.
Το θεμα ειναι με την χρηση πελλετ θα καταφερουμε να ζεσταθουμε με 1500 ευρω η μονο με το ξυλο;

Λεβητες που με ενδιαφερουν
1) Σαμαρας βιολεβητας με διπλο κοχλια κλπ 50000kcal
2) fuzzy logic 40kw
3) mavil primus 45
4) εσχατη λυση burnit 50kw active ξυλου με δοχειο αδρανειας 1000lt

Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα οφειλετε να μου αναγνωρισετε οτι τοσο καιρο (χρονια) δεν σας ενοχλησα με επαναληψεις κλπ αλλα διαβαζοντας σας, προσπαθησα να συλλεξω οσο το δυνατον περισσοτερες πληροφοριες για να σας βοηθησω να με βοηθησετε...
Ευχαριστω και παλι και αναμενω...
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by nikos40.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132879 από anisos
Απαντήθηκε από anisos στο θέμα Επιλογή λέβητα πέλλετ
Εάν θες να με ακουσεις βαλε λεβητα πελλετ της caminodesign. Συγκεκριμένα τον PELLETECH 15-50 και θα βγαζεις την χρόνια σου με 2 το πολυ 3 παλετες πελλετ.. τερας οικονομιας που οπου βαλαμε η πελατες μας ξεχνουν να αγορασουν πελλετ
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ