Προτάσεις σε αρχάριο για καυστήρα-λεβητα πελετ

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #130695 από selemeles
Καταρχήν το σπίτι είναι 3 όροφοι από 50τμ δλδ 150τμ σύνολο, αλλά με ξεχωριστό θερμοστάτη ανα όροφο, μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια, οπότε οχι και σε τόσο ζεστή περιοχή της Αθήνας.

Τώρα έχω καυστήρα πετρελαίου, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια είναι σε σχετική αδράνεια (1 ώρα την ημέρα)... Λόγω ερχομού τρίτου μέλους της οικογενείας χρειαζόμαστε μια λύση :)

Μετά από σχετικό ψάξιμο διαπίστωσα πως άλλο λέβητας και άλλο καυστήρας... Επίσης διάβασα ότι δεν είναι και ότι καλύτερο η μετατροπή του λέβητα πετρελαίου σε πέλλετ, οπότε πάμε σε ολική αντικατάσταση. Σωστά?

Με τι κόστος ξεκινάμε λοιπόν? Εκτός από καυστήρα-λέβητα χρειάζεται κάτι άλλο?
Η κατανάλωση σε σχέση με το πετρελαιο πόσο μπορεί να είναι? Στις καλές εποχές με 19-21°C και στους 2 ορόφους καίγαμε περίπου 1500lt πετρέλαιο, με πέλλετ πόσο θα είναι περίπου?

Επιπλέον προτάσεις γνώμες δεκτές.
Ευχαριστώ :)

Έπιπλα κουζίνας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #130699 από theoilia
Πρώτα από όλα θα βρεις έναν μηχανολόγο μηχανικό για να σου κάνει μία μελέτη για τις ανάγκες του σπιτιού σου σε θέρμανση.Είναι το σωστό βήμα για να ξεκινήσεις.Είναι τα μοναδικά χρήματα που πιάνουν σίγουρα τόπο.
Τώρα θεωρητικά κάθε λίτρο πετρελαίου αντιστοιχεί σε 2,2kg πέλλετ.Στην πράξη όμως είναι λιγότερο συνήθως μιας και οι λέβητες πετρελαίου που έχουμε είναι μεγαλύτεροι από τις πραγματικές ανάγκες του σπιτιού μας σε θερμίδες και αν έχει προηγηθεί μία σωστή μελέτη η πραγματική αντιστοίχιση μπορεί να είναι πολύ μικρότερη.Υπάρχουν παραδείγματα που η εξοικονόμηση φτάνει και το 60%.Από εκεί και πέρα στην αγορά υπάρχει πληθώρα λύσεων σε λέβητες και μόνο η τσέπη σου ξέρει τι θα αντέξει.Αν κάνεις μία αναζήτηση εδώ μέσα θα δεις αρκετούς λέβητες και θα διαβάσεις για τα καλά τους και τα κακά τους

ΥΓ: Να υποθέσω ότι λόγω επαγγέλματος έχεις πρόσβαση σε πιο φθηνό πέλλετ;

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #130711 από vag1234
Να έχεις υπ' όψη σου 3 πράγματα:
1. Το κάθε σπίτι και χρήστης είναι ξεχωριστό-ος και δεν του ταιριάζουν όλες οι λύσεις.
2. Όλα τα μηχανήματα έχουν υπέρ και κατά. Άλλα έχουν τεχνολογικά κατά και άλλα πολύ αλμυρή τιμή οπότε εσύ ο ίδιος θα κρίνεις τελικά τι σε συμφέρει.
3. Όπως σου είπε και ο προλαλήσαντας συνάδελφος να είσαι 100% σίγουρος για τις θερμικές απώλειες που έχεις..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #130717 από selemeles
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Σε πρώτη φάση θέλω να μάθω περίπου πόσο είναι το κόστος προς τα κάτω, γιατί προς τα πάνω πάντα υπάρχει η δυνατότητα :Ρ

Επίσης θέλω να μάθω και τι χρειάζεται να αγοράσω για να υπολογίζω... πχ έμαθα ότι διαφορετικό λεβητας-καυστήρας... Τι άλλο χρειάζεται?

Ευχαριστώ.

Έπιπλα κουζίνας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #130745 από electron
Βασικα μιας και σκεπεσαι να μπεις και εσυ στο club των στερεων καυσιμων, εχε κατα νου οτι :

1) Δες τι καυσιμα μπορεις να προμηθευτείς στην ΠΕΡΙΟΧΗ σου, απο που και ποσο θα σου κοστίσουν, ειναι πολυ σημαντικο για το μέλλον.
Επισης εγω θα σου πρότεινα να πάρεις έναν λέβητα βιομάζας ο οποιος μπορει να καψει ξυλο, πελλετ, και βιομάζα ωστε να μην εισαι "σκλάβος" του πελλετ και αναγκάζεσαι να το πληρώνεις ακριβά. Να εχει μεγαλο σιλο ωστε να μην χρειάζεται να το γεμιζεις καθε λιγο και λιγακι καθως και μεγαλο τασακι για τις σταχτες γιατι αν πας σε αγρο-πελλετ θα εχεις περισσοτερες σταχτες αρα και πιο συχνο αδειασμα.

2) Κατ'εμε απεφυγε τις σομπες πελλετ νερου γιατι οκ ειναι κομψές και ωραιες και μικρές σε όγκο αλλα δεν εχουν αυτονομία καύσιμου, στάχτης και είναι και δύστροπες στο καύσιμο, δηλαδή δεν καινε τα τα ποιο φθηνα πελλετ.

3) Το τι αλλο θα χρειαστεί θα στο πει ο υδραυλικός σου και ο καυστηρατζης σου, συνηθως εφοσον εχεις λεβητα πετραιλαιου θα χρειαστεις ενα μεγαλητερο δοχειο διαστολης, και φυσικα καποια επιπλεον ασφαλιστικά για τον νεο λεβητα, ισως και η καμινάδα να θελει καποια αλλαγή η βελτίωση.

Απλα ψαχτο πρωτα και καλο ειναι να φωνάξεις τους τεχνικούς να δουν τον χωρο σου και να σου πουν ακριβως τι θα χρειαστείς και ποσο θα κοστίσουν για να κανεις ενα πλανο και να ξερεις τι θα ξοδεψεις.

Επίσης να ξέρεις οτι, οτι και να παρεις θελει συχνό καθαρισμό, καμιαααααα σχεση με το πετρέλαιο που δεν ασχολιοσουν πριν, οτι και να παρεις καλο ειναι να το δεις πρωτα απο κοντα για να εχεις αποψη.

Επίσης εχε υποψη οτι θελει να εχεις και αποθηκευτικό χωρο στεγασμένο που να χωρα τουλάχιστο 2-3 παλλετες

Κανε μια ερευνά αγοράς απο τα καταστήματα της περιοχής σου και πάλι εδω είμαστε για οτι χρειαστείς.

Ενας λέβητας (και καυστήρας ολα σε ενα) βιομάζας είναι κάπως έτσι.



"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by electron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #130790 από selemeles
Ευχαριστώ.
Απλά επειδή θέλω στην αρχή να κάνω έναν προυπολογισμό και μετά να φωνάξω κάποιον τεχνικό να τα δει (μην έρχετε δλδ τζαμπα αν δεν τα φτάνω οικονομικά) για αυτό σας ρωτάω, να δω που κοιμένονται... :)

Έπιπλα κουζίνας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ