Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105251 από stergiosbik
Ο ήρωας της Βοστόνης στο πλευρό της Μυρτούς

Ο δρ Γιώργος Βέλμαχος έγινε παγκοσμίως γνωστός ως επικεφαλής των γιατρών που περιέθαλψαν με επιτυχία τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστόνης, τον περασμένο Απρίλιο. Ο σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας, είναι ο φύλακας - άγγελος της Μυρτούς, της 16χρονης που κακοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Πάρο.

Ο κ. Βέλμαχος είναι καθηγητή του Χάρβαρντ και ειδικός στην αντιμετώπιση σοβαρών τραυμάτων. Πλέον, έχει αναλάβει την αποκατάσταση της υγείας της νεαρής.

Ένα χρόνο μετά την επίθεση, η άτυχη κοπέλα προσπαθεί να βγει νικήτρια από τη μάχη με τις σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.

Εδώ και μερικές εβδομάδες η "Οδύσσεια της" βρήκε προσωρινή "Ιθάκη" στη Βοστόνη. Ενθαρρυντικά σημεία βελτίωσης, αρχικά στον Ευαγγελισμό και τώρα στο αμερικανικό νοσοκομείο, έχουν κάνει την ομάδα ειδικών με επικεφαλής των Έλληνα γιατρό να αναθαρρήσει.

"Χωρίς να υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα σταδιακά η Μυρτώ πάει καλύτερα", εξηγεί ο καθηγητής στο "Έθνος της Κυριακής".

"Επιμένουμε, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για αυτήν και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η περίπτωση της Μυρτούς είναι ξεχωριστή, είναι δύσκολη και μας έχει συγκινήσει όλους", συμπληρώνει.

Στο νοσοκομείο εργάζονται και άλλοι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές και δεν τη βλέπουμε πλέον μόνο ως ασθενή, "αλλά ως έναν πολύ δικό μας άνθρωπο, που πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ακόμα και πέρα από τις δυνατότητές μας, για να πάει καλά".

Αισιοδοξία για την υγεία της Μυρτούς

Στην προσπάθειά τους οι γιατροί χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία σε συνδυασμό με τελευταίες θεραπευτικές μεθόδους.

"Μην ξεχνάμε ότι η Μυρτώ έχει μία μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα", τονίζει ο κ. Βέλμαχος, ο οποίος δουλεύει στο φημισμένο Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Σημαντικό για τον καθηγητή είναι το γεγονός ότι η 16χρονη μοιάζει να ανακτά επαφή με το περιβάλλον, ενώ στο πλάι της έχει συνεχώς τη μητέρα της αλλά και παιδιά των γιατρών του νοσοκομείου που είναι στην ηλικία της.

"Αναγνωρίζει τη φωνή μου όταν μπαίνω στο δωμάτιο και αντιδρά με ένα χαμόγελο. Για μένα αυτή είναι η μέγιστη ικανοποίηση και με συγκινεί αφάνταστα", λέει στην εφημερίδα ο γιατρός.

"Καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της, υπάρχει μια μορφή επικοινωνίας που βελτιώνεται, καθώς απαντά σε ερωτήσεις με κινήσεις των χεριών και εκφράσεις του προσώπου της, θετικά ή αρνητικά.

Ένα σημαντικό βήμα στη θεραπεία της είναι το χειρουργείο που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε σύντομα, για να μικρύνουμε την επιφάνεια της τραχειοστομίας, μία κίνηση που στο μέλλον θα βοηθήσει ώστε να επανέλθει η φωνή της. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό. Προσπαθούμε για το καλύτερο, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και ό,τι πει ο Θεός...", καταλήγει ο ίδιος.

Πλούσιο βιογραφικό

Ο δρ Βέλμαχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Καλαμάτα και της μητέρας του από την Κρήτη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατόπιν, μετέβη στη Νότια Αφρική και ειδικεύτηκε στους τραυματισμούς, καθότι εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στον Κόσμο. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στο Λος Άντζελες και από το 2004 βρίσκεται στη Βοστόνη, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.

Στη Βοστόνη δεν ανέβηκε απλά στην ιεραρχία, αλλά είχε και την ευκαιρία να κάνει 250 δημοσιεύσεις, να γράψει 4 βιβλία, να έχει συμμετοχή σε 40 ιατρικά εγχειρίδια, ενώ είναι μέλος σε 20 οργανώσεις του ιατρικού κόσμου. Θεωρείται αυθεντία στην αντιμετώπιση τραυμάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μακαρι αυτο το νεο κοριτσι να τα καταφερει.
Οι ευχες ολων μας την συνοδευουν στον αγωνα της.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105252 από giogud
Το κορίτσι που λέγεται Ελλάδα, δεν βλέπω να τα καταφέρνει όμως.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου απεφάνθη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί δικαιούνται σύνταξη.

Συγκεκριμένα, δικαιούνται συντάξεως οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), δικαιώνοντας ουσιαστικά εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτή προσφυγή πρώην εφοριακού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του, καθώς ο ίδιος είχε απολέσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για δωροδοκία.

Οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, έκριναν ότι η απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος υπαλλήλων που καταδικάστηκαν αμετακλήτως σε ποινή κάθειρξης ή φυλάκισης για οικονομικά αδικήματα κατά του Δημοσίου, δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας. Και δεν παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας γιατί η απώλεια της σύνταξης είναι δυσανάλογη προς την πραγμάτωση του δημοσίου σκοπού (προστασία των συμφερόντων του δημοσίου), ο όποιος μπορεί να επιτευχθεί με άλλο λιγότερο επαχθές μετρό, όπως είναι η οριστική του απόλυση του από την υπηρεσία που εργάζεται.

Τους δικαστές απασχόλησε περίπτωση πρώην εφοριακού ο οποίος καταδικάστηκε το 1996 σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, για παθητική δωροδοκία γιατί μαζί με έναν ακόμη εφοριακό ζήτησαν από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών το ποσό των 800.000 δρχ. και πήραν τελικά ως πρώτη δόση 600.000 δρχ., για να του καταλογιστεί φόρος εισοδήματος κατά τα οικονομικά έτη 1993-1994 το ποσό των 2 εκατ. δρχ. αντί 15 εκατ. δρχ. που θα υποχρεούνταν κανονικά να καταβάλει .


Δεν μπορώ να διανοηθώ πως οι φόροι που πληρώνει ένας άνεργος, καταλήγουν σύνταξη λαμόγιου
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by giogud.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105346 από stergiosbik
Ρέθυμνο: Η γυναίκα που σακάτεψε τον Αφγανό επίδοξο βιαστή της!

Η άτυχη γυναίκα κοιμόταν στο σπίτι της, όταν ξαφνικά ξύπνησε με τον επίδοξο βιαστή πάνω από το κεφάλι της...

H νύχτα εφιάλτης για το υποψήφιο θύμα μετατράπηκε σε μία απίστευτη περιπέτεια για τον δράστη. Ο λόγος για μία νεαρή κοπέλα από την Κίνα και έναν αλλοδαπό από το Αφγανιστάν που εισέβαλε στο σπίτι της και επιχείρησε να τη βιάσει.
Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο. Η κοπέλα μετά το αρχικό σοκ επιτέθηκε στον επίδοξο βιαστή της με ό,τι έβρισκε μπροστά της. Ο Αφγανός, όταν αντιλήφθηκε τη σθεναρή αντίσταση από τη νεαρή, προσπάθησε να διαφύγει, διότι η κοπέλα παράλληλα με τα χτυπήματα φώναζε ''βοήθεια''.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, πανικόβλητος ο αλλοδαπός άρχισε να τρέχει προς την έξοδο και εκείνη τη στιγμή η κοπέλα τον χτύπησε με ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι.

Η νεαρή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο επίδοξος βιαστής με βαριά τραύματα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος...

www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222695&catid=6

Αντι να τον υποδεχτει με ανοιχτα τα ποδια-ωχ συγγνωμη,με ανοιχτες αγκαλες ηθελα να πω!-τον πλακωσε στις φαπες!
Για ρατσιστρια την κοβω!
Βεβαια δε θα λειψουν κ οι γνωστοι-αγνωστοι που θα καταγγειλουν την εν λογω συμπεριφορα της κυριας κ θα διοργανωσουν πορεια που θα εχει σαν συνεχεια ενα αντιρατσιστικο μουσικο φεστιβαλ!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105414 από χρηστος8
ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ - ΘΑΨΕ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Αυτοί που πουλάνε το σπίτι σου... Δεν έχουν υπολογίσει πόσα γερμανοτσογλάνια θα θάψει και θα κοιτούν τα ραδίκια ανάποδα... πριν του πάρουν το σπίτι...

Με την άρση του σεβασμού προς την πρώτη κατοικία, πλέον οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να “πουλάνε” τα δάνεια που βρίσκονται “στο κόκκινο”, σε μεγάλα επιχειρηματικά funds του εξωτερικού. Αν έχεις πάρει στεγαστικό με ρήτρα την υποθήκη του σπιτιού σου, τότε όσο το δάνειο γίνεται αδύνατο να εξοφληθεί, η τράπεζα έχει πλέον την δυνατότητα να βρει μια “επενδυτική” εταιρεία που θα κάνει την βρώμικη δουλειά.

Ήδη στην Ελλάδα διάφορα κοράκια έχουν μυριστεί φρέσκο αίμα ή καλύτερα “επενδυτικές ευκαιρίες” και οργανώνονται. Γιατί την συμφέρει την τράπεζα να...

Κάνει μια τέτοια κίνηση; Πολύ απλά, για να μειώσει όσο το δυνατόν, την χασούρα της. Η Χ τράπεζα πουλάει το δάνειό σου σε τιμή μικρότερη του ποσού που θα εισέπραττε από σένα σε βάθος χρόνου. Συν ότι έχει εισπράξει ως εκείνη την στιγμή. Βλέποντας πως λόγω της κρίσης και των οικονομικών σου δυσκολιών, μπορεί να μπεις και φυλακή, αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, προτιμά να πάρει όσα χρήματα προλαβαίνει.

Από την άλλη, η εταιρεία η οποία αγόρασε από την τράπεζα το δάνειό σου, δεν έχει μαγικές δυνάμεις για να σε πείσει να πληρώσεις. Απλά βγάζει το σπίτι σου στον πλειστηριασμό, εισπράττοντας με την σειρά της όσα περισσότερα μπορεί, καλύπτοντας και το ποσό με το οποίο αγόρασε το δάνειο.

Η τράπεζα κερδισμένη, η “επενδυτική” το ίδιο και μεγάλος χαμένος σε όλα τα επίπεδα είναι ο δανειολήπτης, ο άνθρωπος που κινδυνεύει να μην έχει σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα στεγαστικά που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τα χειρότερα έρχονται, ειδικά με την έναρξη της “βιομηχανίας” των πλειστηριασμών, από διεθνή funds. Το 2014 θα είναι η χρονιά που οι Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η τράπεζα έχει δικαίωμα να πουλάει το δάνειό σου σε άλλον, χωρίς να το γνωρίζεις. Οι ελληνικές οικογένειες, θα βρεθούν αντιμέτωπες μ’ έναν μηχανισμό ανάλγητο και επιθετικό, από τον οποίο δεν μπορεί να τους προστατεύσει το κράτος. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως μεταφράζεται από το κλείσιμο υπηρεσιών, τις απολύσεις και την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, θα ακολουθήσει και το πλιάτσικο της ιδιωτικής.

Μόνη γραμμή άμυνας για όλους είναι η αλληλεγγύη προς τον γείτονα. Γιατί κατά την γνωστή ρήση, αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα…

SIBILLA.GR



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105428 από kosmidis80
Πριν απο λιγο ειδα το 300 ξανα!

Ε, λοιπον οταν και αμα ερθουν να παρουν το σπιτι, το μονο που θα καταφερουν ειναι να παρουν μπαζα και γυμνους τοιχους. Και λυπαμαι τον αγγελιοφορο που θα μας φερει τα νεα :whistle: . τον βλεπω να γινει κι αυτος κομματι του σπιτιου :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #105430 από stergiosbik
Παντως εγω Χρηστο παρακαλαω να γινει! :ohmy:
Ξερεις γιατι;
Μπας κ καταφερει ο Ελληνας να ξυπνησει κ να παρει την κατασταση στα χερια του.
Να στειλει στο διαολο ολα αυτα τα καθικια μαζι με τους αυλικους του.
Ολα αυτα που μας εχουν κανει εδω κ 3-4 χρονια δεν μας ταρακουνησαν αρκετα.
Ισως αυτο μπορεσει να το κανει. ;)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.291 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ