Κλίνκερ ή κάτι άλλο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #42279 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Κλίνκερ ή κάτι άλλο;

Sp4wN έγραψε: Άν θέλετε μπορώ να μετονομάσω το συγκεκριμένο θέμα σε "πρόβλημα με ρυθμίσεις σόμπας πέλλετ"

..έψαχνα να βρω που πηγε το θεμα να βοηθησω τον νεο φίλο, μιας και όπως έγραψα γνωρίζω τι συμβαίνει.
(επαναλαμβανω φίλε μου, καθησε να παρατηρήσεις σε ποια χρονική στιγμη ξεκινα το μαυρισμα. Στο ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ μήπως ; ? )

Πηγε όμως 1.05 νυχτα και το πρωί έχω διήμερο ταξίδι.
καληνυχτα


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Nasikas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #42321 από Moschalis
Απαντήθηκε από Moschalis στο θέμα Κλίνκερ ή κάτι άλλο;
Καλημέρα σας,
Αγαπητέ kostas tz, Αν είναι δυνατόν επικοινώνησε με την εταιρεία να δούμε το πρόβλημά , και προτέινω το τηλέφωνο για πιο άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση. Εφόσον καταλήξουμε κάπου μπορείς αν θες να αναρτήσεις τη γνώμη σου στο τόπικ.

Θα ήθελα πάντως να κάνω μερικά σχόλια γενικώς για τις σόμπες πέλλετ. Εύχομαι να μην παρεξηγηθώ, απλα πρεπει τουλάχιστον ο κόσμος που δεν έχει επαφή ακόμη με το πέλλετ να γνωρίζει κάποιες βασικές αρχές.
Εχουμε μάθει όλοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) , να πατάμε το κουμπάκι στο λέβητα, να επιλέγουμε πρόχειρα τη θερμοκρασία ( η πεθερά μου ούτε θερμοκρασία , το βάζει τέρμα και πατάει το ON-OFF). Δε λέω μεγάλη ευκολία , στο κάτω κάτω δεν είμαστε στο 1980 αλλά στο 2012.
ΟΜΩΣ, αγοράζοντας σόμπα πέλλετ ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε ότι γυρνάμε 20-30 χρόνια πίσω. Ναι η σόμπα έχει εγκεφαλο , έχει τηλεκοντρόλ αλλά δεν παύει να είναι απλά μια όμορφη ξυλόσομπα ( όπως λέει πολύ σωστά και ο mastoras). Πρέπει λοιπόν να ασχολούμαστε καθημερινά με την καινούρια μας συσκευή. Εχει απο πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία και δυστυχώς αν για παράδειγμα δεν καθαρίζουμε κάθε μέρα το κουπάκι της στάχτης , δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει η σόμπα. Θέλει κάποια στιγμή μέσα στο χειμώνα να καθαρίσουμε πιθανόν το μοτεράκι καυσαερίων , πρέπει να ελέγχουμε τα χωνιά και κάποιες φορές να τα καθαρίζουμε, θέλει κάποιες φορές άδειασμα η τάπα απο το ταυ καθαρισμού, θέλει γενικώς το χρόνο της. Πρέπει να ασχοληθούμε με τις ρυθμίσεις αν έχουμε πάρει "όχι καλό" πέλλετ αντί να ρίχνουμε το φταίξιμο στη σόμπα. Αποδεικνύεται πάντως μέρα παρά μέρα ότι δεν υπάρχει καλο ή κακό πέλλετ αλλά πέλλετ με τα λιγότερα η περισσότερα "μάπα" δείγματα. Απ'το να πούμε χάλια η σόμπα δεν καίει σωστά , είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε πειραματιζόμενοι κάποιο φορές με τις ρυθμίσεις ώστε να ελαχτιστοποιήσουμε το πρόβλημα. Χωρίς να παρεξηγηθώ το 1/3 του χρόνου που αφιερώνετε ψάχνοντας στο ιντερνετ , αν τον αφιερώνατε στο πως να ρυθμίσετε τη σόμπα σας , θα ήταν όλα πολύ καλύτερα. Παίζει τεράστιο ρόλο η τοποθέτηση της σόμπας , ο τρόπος εγκατάστασης των χωνιών και ο τρόπος λειτουργίας. Οσον αφορά το πέλλετ εχω την εντύπωση πάντως ότι όσο περνάει ο καιρός, αυτά τα φαινόμενα θα είναι καθημερινά άσχετα με την μάρκα του πέλλετ.
Οτι γράφω δεν είναι κανόνας και φυσικά ΔΕΝ ισχύει για όλους. Φιλική κουβέντα κάνουμε και θα ήθελα την άποψή σας. Σαν κανόνας πάντως αν δεν έχετε όρεξη και/ή μεράκι να ασχοληθείτε με τη σόμπα σας ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτείτε άλλους ακριβότερους μεν αλλά ευκολότερους δε τρόπους θέρμανσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #42330 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Κλίνκερ ή κάτι άλλο;

kostas tz έγραψε: ....... αλλα λογο οτι ειμουν μηχανικος αυτοκινητων και γυψοσανιδας, αλλα μου αρεσουν γενηκα τα μαστορεματα πιστεβω οτι τα περνω ευκολα και μαθενω γρηγορα!!


Καλωσήρθες Κώστα.....κομμάτι από το σινάφι μας. ;)

Σύμφωνα με όσα αναφέρεις για τα πέλλετ, τώρα που έγινες πιο κατανοητός μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι βγάζεις κρυσταλλώμενη στάχτη, η κάνω λάθος ? Γιατί ξέρω ότι η πετρωμένη στάχτη, η κρυσταλωμένη, η κλίνκερ όπως λέγεται, παρατηρείται μόνο στους καυστήρες που εκεί οι θερμοκρασίες είναι μεγάλες.
Στις σόμπες.....εγώ τουλάχιστον...... έχω δει μόνο σβωλομένη στάχτη, και όχι πετρωμένη το γνωστό κλίνκερ.

Πιθανόν η σβωλομένη στάχτη εάν ψηθεί σε ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες, μπορεί να πετρώσει. Αλλά οι σόμπες δεν μπορούν να παράγουν τόσο υψηλή θερμοκρασία......

Σε τελική φάση για να μην μακρυγορούμε, έχω παρατηρήσει.....και ακόμα ψάχνομαι......ότι η σβωλομένη στάχτη είναι σύνηθες φαινόμενο, σε πολλά πέλλετ, και όταν η καύση είναι ατελής.

Οταν έχουμε σωστή καύση [τροφοδοσία-αέρας] αυτά τα φαινόμενα εξαλείφονται.

Και σαν τελευταίο, η υπογραφή σου τα λέει όλα :lol: :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #42334 από kostas tz
Απαντήθηκε από kostas tz στο θέμα Κλίνκερ ή κάτι άλλο;
κυριε Μοσχαλη καλημερασας,δεν εχω κανενα προβλημα με τη σομπα απεναντιας ειμαι πολυ ευχαριστημενος,αν αφησα να ενοηθει αυτο ζητω συγνωμη απο ολους,το προβλημα ειναι με το πελλετ οπως εγραψα και ποιο πριν,χθες εκαψα και το τελευτεο τσουβαλακι που ηταν το clean planet,πιστεψτεμε δεν αφησε καθολου κληγκερ ουτε για διγμα,τωρα οσο αναφορα το μαυρισμα στο τζαμι το θεορω φισιολογικο εφεσον δεν ειναι σε μεγαλο βαθμο,αλιμονο, φωτια αναβει δεν ειναι δυνατον να μη μαυριση καθολου,απλα στο schweighofer ειχα γκληγκερ και αρκετο μαυρισμα του τζαμιου ιδικα απο την αρχη,δεν το κατιγορο σαν προιον,ο προβληματισμος ηταν μιπος ο τροπος που τα αποθηκευει ο εκαστοτε εμπορος τους διμηουργη προβλημα,στην περιπτοση μου ισως να ειχαι παρει υγρασια παραπανω απο το επιτρεπτο οριο!!!!!!!!!και να συμπληροσο οτι την καθαριζω σχολαστηκα μολις τη σβησω και κρυοση τελιος!!!!!

Η πειρα ειναι μια χτενα που την αποκτας οταν εισαι πια φαλακρος!!!
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by kostas tz.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Moschalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #42336 από theoilia
Απαντήθηκε από theoilia στο θέμα Κλίνκερ ή κάτι άλλο;
Συμφωνώ με τον κύριο Μοσχαλη.Αγοράζοντας μια σόμπα πελλετ για να ζεσταθούμε ταυτόχρονα πρέπει να ξεχάσουμε και τις ευκολίες της κεντρικής θέρμανσης.Δεν έχουν καμία σχέση.Θυμάμαι μικρός που ζεσταινόμασταν με σόμπα πετρελαίου κάθε λίγο όλο και κάτι θα έπρεπε να καθαρίσουμε.Μια τα μπουριά,εντάξει μια φορά τον χρόνο ήταν αυτό,μια το σύστημα τροφοδοσίας γιατί δεν άναβε,μια και εγώ δεν θυμάμαι τι πια.Ε αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα.Είναι ίσως το τίμημα του χαμηλότερου κόστους χρήσης.Όπως ειπώθηκε γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω.Θέλει χρόνο να το συνηθίσουμε.

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #42360 από kostas tz
Απαντήθηκε από kostas tz στο θέμα Κλίνκερ ή κάτι άλλο;
Αυτη ειναι η δικια μου!!!
Συνημμένο αρχείο:


Συνημμένο αρχείο:


Συνημμένο αρχείο:


Συνημμένο αρχείο:


Συνημμένο αρχείο:


Συνημμένο αρχείο:

Η πειρα ειναι μια χτενα που την αποκτας οταν εισαι πια φαλακρος!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.133 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ