Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176630 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Οι συζητήσεις είναι ότι να ναι, γιατί δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, αλλά σε προσωπικές απόψεις, θεωρίες και στοιχεία από σελίδες του ίντερνετ που είναι ότι να ναι.

Υπάρχουν εργοστάσια πελλετ στην Ελλάδα υπάρχουν μεγαλοεισαγεις και χιλιάδες εμπόροι. Πάρτε τηλ, ρωτήστε τιμές και γράψτε τες όποιος έχει εικόνα. 

Τι φιλοσοφίες εκτός θέματος είναι αυτές ; Εγώ το φτηνότερο καλό πέλλετ που βρήκα  έχω βρει είναι 450 ο τόνος με φπα(χωρίς 362€) εδώ στην Νότια Ελλάδα με μικρή διαθεσιμότητα από τοπικό έμπορο(περσινό στοκ μου είπε). 

Φαντάζομαι εφόσον εδώ οι τιμές είναι τέτοιες Βόρεια Ελλάδα να είναι 30ευρώ λιγότερο ο τόνος. Δηλαδή 330€+φπα. 

Ο χρήστος 8 από τους παλιούς στο φόρουμ μαζί με εμένα και άλλου 5-6 είπε από βουλγαρία 350 ο τόνος. Άλλοι είπαν 300-320 βουλγαρία. Ένα στο φβ που βρήκα εγώ βουλγάρικο της γειτονιάς και ρώτησα δήθεν για νταλίκα μου είπε 330€. Με μεταφορά από Βουλγαρία μου βγαίνει πιο ακριβό αν βρω και άλλους και πάρουμε νταλίκα. Αυτά ειναι χωρίς φπα. Αν βάλουμε φπα ειναι 450 όσο βρήκα και εγώ.

Καλύτερα να μείνουμε στο θέμα δηλαδή οι τρέχουσες τιμές στο πέλλετ και να μην λέει τις φιλοσοφίες του ο καθένας. 

 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8, DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176631 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Δηλαδή αυτό που μου λες είναι ότι big bugs ειναι 1100kg όπως αναφέρει στο site.. Και όταν πάρεις παλέτα είναι 990 kg.. Καλά εντάξει σου παραθέτω τις απαντήσεις ποιο κάτω και θα καταλάβεις ότι κάνεις λάθος....και ότι οι έμποροι μας κοροϊδεύουν www.timbers.gr/?product=pellet-rezult-a1, i-pellets.gr/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF...B%CE%BB%CE%B5%CF%84/, www.agrowood.gr/pellet.html δες στα site αυτά τι γράφει και τα λέμε...
Ναι, τα big bag είναι οι σάκοι που ζυγίζουν ένα τόνο. Η Schweighofer είναι ξεκάθαρη, πουλάει το πέλλετ με τρεις τρόπους:
  1. χύμα, για παράδοση με βυτιοφόρο
  2. σε big bags που ζυγίζουν 1100 κιλά
  3. σε σακούλες των 15 kg
Τις τελευταίες το εργοστάσιο τις στοιβάζει 66 ανά παλέτα και τις σφραγίζει καλά με σελοφάν. Εδώ και 10 χρόνια έτσι τις πουλάει και μπορείς να στείλεις mail στο εργοστάσιο να σου το επιβεβαιώσουν.

Σε αυτό το forum τα έχουμε βάλει πολλές φορές και με παραγωγούς και με εμπόρους, αλλά πάντα με στοιχεία, όχι λέγοντας αερολογίες και τσουβαλιάζοντας.

Εν πάση περιπτώσει, στο πελλετ είναι τρομερά δύσκολο να σε κλέψουν στην ποσότητα. Στην ποιότητα μπορεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176632 από rofos
Απαντήθηκε από rofos στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αγαπητοί συμφορουμίτες, δεν χρειάζεται να χαλάτε τις καρδιές σας. Εδώ είμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες,  να βοηθάμε, και να ενημερώνουμε για οτιδήποτε νέο ( καλό και κακό). Δεν χρειάζεται να γίνεται "ανταγωνισμός" στο ποιός θα είναι πιο προφητικός από τον άλλο. Και αυτό διότι τα πράγματα τους τελευταίους μήνες αλλάζουν συνέχεια. Ο πόλεμος ξεκίνησε με προοπτική 2- 3 εβδομάδων και έφτασε τους 2 μήνες. Με τον κορωνοιό νομίζετε έχουμε τελειώσει; Πριν λίγο καιρό όταν η βενζίνη έφτασε τα 2.15 ευρώ το λίτρο έγινε χαμός. Συζητήσεις στη βουλή, στα κανάλια, στα ραδιόφωνα θα παρθούν μέτρα κτλ. Κατέβηκε στα 1.90-1,95 ευρώ για λίγο, και τώρα πάλι σκαρφάλωσε στα 2.15 ευρώ. Τίποτα δεν μας καθησυχάζει για σταθεροποίηση των πραγμάτων. Είτε προ τα πάνω είτε προς τα κάτω. Το προς τα πάνω μάλλον δείχνει πιο επικρατέστερο. Τώρα, όσον αφορά το πέλλετ το έχω ξαναγράψει, ότι θα είναι πάντα φθηνότερη θέρμανση σε σχέση με πετρέλαιο- Φ.Α - ρεύμα. Το χρήματα που θα διαθέσει ο καθένας μας για να ζεσταθεί θα είναι και το βαρόμετρο για  το είδος θέρμανσης που θα επιλέξει. Οταν έχουμε επιλέξει  θέρμανση με πέλλετ το κάναμε για να ζεστάνουμε την οικογένειά μας επειδή δεν αντέχουμε οικονομικά να ζεσταθούμε με άλλον τρόπο. Διαβάζω κάποιες φορές εδώ,  "ότι αν αυξηθεί και άλλο το πέλλετ καλύτερα να επιστρέψω στο πετρέλαιο ή να βάλω Φ.Α  κ.α" . Πολύ τολμηρές δηλώσεις. Μόνο που ακόμα πέλλετ καίνε όσοι το συμμερίζονται. Εκτός και αν τα οικονομικά τους έχουν άνθιση ( που τους το εύχομαι) και αντέχουν τη μετάβαση  σε άλλες μορφές θέρμανσης. Εξω από το σπίτι μου περνάει φυσικό αέριο. Δεν έχω συνδεθεί. Και δεν θα συνδεθώ. Και θα πει κάποιος, βρε άνθρωπε έχεις φυσικό αέριο έξω από το σπίτι σου και κάθεσαι να κουβαλάς σακιά πέλλετ; Η απάντηση είναι, Ναι επειδή τα χρήματα που δαπανώ για την θερμοκρασία που έχει το σπίτι μου όλο το 24ωρω με το αέριο ΔΕΝ θα μπορώ να την έχω. Δεν  περνάει απαρατήρητο το σχόλιο  από γνωστούς " τελικά έκανες την καλύτερη κίνηση βάζοντας πέλλετ". Αυτοί που το είπαν είχαν λόγο για να το πουν. Και ποιος είναι ο λόγος; Οτι ο θερμοστάτης του σπιτιού τους " κατέβηκε". Να θυμάστε οι τιμές σε όλα ανεβοκατεβαίνουν, και στο πέλλετ και στο πετρέλαιο, και στο αέριο, και στο ρεύμα , και στα ξύλα.
Μην σας κουράζω άλλο καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176633 από rofos
Απαντήθηκε από rofos στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Υ.Γ μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι έμπορος πέλλετ ή λεβήτων πέλλετ. Πελλετοκαύστης είμαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176634 από Z3us1984
Απαντήθηκε από Z3us1984 στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Καλημέρα σωστά αναφέρεις τα παραπάνω αλλα υπάρχουν τα έξεις θέματα... Πρώτο η απόδοση 1 προς 2 ανάμεσα στο πελλετ και το πετρέλαιο.. Επίσης η κρατική επιδότηση... Και τέλος το κουβάλημα, το καθάρισμα, αποθήκευση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176635 από rofos
Απαντήθηκε από rofos στο θέμα Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Καλησπέρα, η σύγκριση 1 προς 2 δεν λέει τίποτα. Το 1 αναφέρεται σε λίτρο ( όγκος ) και το 2 σε κιλά ( μάζα). 
Αλλά και πάλι, αν φτιάξεις ένα παράδειγμα με τα παραπάνω στο τέλος μίας χειμωνιάτικης σεζόν το πέλλετ θα βγει πιο φθηνό.
Ο χειμώνας που πέρασε έφτασε το πετρέλαιο 1,65 ευρώ το λίτρο.
Τα 1000 λίτρα 1650 ευρώ. ( αν βέβαια ο πρατηριούχος τα έβαλε σωστά και όλα τα λίτρα στη δεξαμενή σου).
Τα 2000 κιλά πέλλετ 940 ευρώ. ( χρησιμοποίησα για το παράδειγμα ακριβό πέλλετ με 7 ευρώ το σακί). Βλέπεις ότι υπάρχει σημαντική διαφορά 700 ευρώ περίπου. Αν αγοράσεις με 6 ευρώ το σακί η σεζόν θα βγει με 800 ευρώ. Τα μισά ευρώ  από το πετρέλαιο. Αν αγοράσεις με 5,5 ευρώ το σακί θα βγει η σεζόν με 720 ευρώ.Ολα αυτά που έγραψα εφόσον ικανοποιείται η συνθήκη 1 προς 2 διότι στη πράξη μπορεί να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα.Από το παραπάνω διαπιστώνει κάποιος την ευελιξία του πέλλετ. Μπορείς να αγοράσεις 1 σακί 5 10 όσα θέλεις. Πετρέλαιο όμως; πόσο; 100 λίτρα γίνεται;
Επίσης, αν δεν μπορώ να αγοράσω πέλλετ με 7 ευρώ το σακί θα πάρω με 6,50 ή 6,00 ή 5,50 ευρώ. Αν τα οικονομικά μου δεν είναι στην καλύτερη φάση θα ψάξω να βρω και ένα πιο δεύτερης ποιότητας πέλλετ, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ενασχόληση. ΑΛΛΑ δεν θα κρυώσει η οικογένειά μας.
Οσον αφορά την επιδότηση είναι καλοδεχούμενη ,αλλά, μπορεί να καλύψει το παραπάνω κενό των 700-930 ευρώ; θα είναι μακροπρόθεσμη βοήθεια ή βραχυπρόθεσμη; 
Αν πεις για το ρεύμα οι λογαριασμοί δεν βλέπονται. Που περιλαμβάνονται και οι μειώσεις, Φαντάσου να μην είχαν και τις μειώσεις μέσα στο λογαριασμό.
Τώρα για το κουβάλημα , καθάρισμα, αποθήκευση συμφωνώ. Θέλει ενασχόληση. Προσωπικά δεν με ενοχλεί και ιδιαίτερα.Δεν με πολυαπασχολεί ό λέβητας. Ανοίγω να καθαρίσω για 5 λεπτά το θάλαμο καύσης μία φορά το Σαββατοκύριακο ή κάθε 21 σακιά ( μέχρι τόσο το έχω πάει). Μία φορά το μήνα αφιερώνω 2 ώρες για γενικό καθαρισμό λέβητα. Τροφοδοσία πέλλετ ανά μέρα ή ανά δύο μέρες ή ανά τρεις ανάλογα την ζήτηση.Δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Την πρώτη σεζόν, πράγματι, ασχολήθηκα αρκετά με τον λέβητα. Ηθελα να καταλάβω πως δουλεύει και να βρω την καλύτερη " συνταγή" τροφοδσία πέλλετ με αέρα. Τώρα δεν ασχολούμαι καθόλου. Μόνο αν αλλάξω μάρκα πέλλετ κάνω 2-3 μικρορυθμίσεις στην αρχή.
Βέβαια αν πρόκειται για σόμπα πέλλετ μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας εκεί τα πράγματα είναι πιο δυσλειτουργικά. Οσοι είμαστε σε μονοκατοικίες τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.
 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.535 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ