FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ

Περισσότερα
1 Χρόνος 5 Μήνες πριν #178517 από GST
Απαντήθηκε από GST στο θέμα FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ
Κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ για το κατεβατό !Για να είμαι ειλικρινής μένω σε αστικό κέντρο, ο λέβητας προορίζεται για τους δικούς μου που ζουν στο χωριό, δεν έχω εμβαθύνει τόσο πολύ σε λεπτομέρειες για θερμοκρασία καυσαερίων με pellet κτλ.

Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή μας για να θερμανθούν βασίζονται πολύ στο ξύλο και στο pellet. Τώρα στη δική μας περίπτωση Συμβαίνει το εξής: Oι δικοί μου έχουνε περάσει λέβητα της Mavil πριν τρία χρόνια (άρα μιλάμε για καινούργιο μηχάνημα) ο οποίος καίει μόνο pellet. Φέτος η κατάσταση όμως έγινε ασύμφορη, η τιμή του Pellet έχει ξεπεράσει τα 600 ευρώ τον τόνο και όπως καταλαβαίνεις είναι σαν να ανοίγεις τον καυστήρα και να πετάς μέσα χαρτονομίσματα. Να σημειώσω ότι για να περάσουν το χειμώνα θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 τόνους.

Με ενδιαφέρει ένας λέβητας που να καίει όλα τα στερεά καύσιμα  για να είμαστε ευέλικτοι στην αγορά της καύσιμης ύλης  (ξύλο κουκούτσι καλαμπόκι πυρήνα Pellet φλοιούς). Για φέτος λέμε να βασιστούμε στο ξύλο και ο παμφάγος λέβητας της Mavil από ότι μου είπε η εταιρεία δεν ενδείκνυται και πολύ για το ξύλο είναι πιο πολύ για τη βιομάζα. Το να αγοράσουμε έναν λέβητα που να καίει μόνο ξύλο δεν το θεωρούμε καλή ιδέα. Οι δική μου για την ώρα μπορούν να κουβαλάνε και να στοιβάζουν κούτσουρα στο μέλλον όμως?

Αν όντως είναι αξιόπιστοι οι λέβητες της Thermostahl βλέπω να κατευθύνομαι προς τα εκεί. Βέβαια και της Finotherm φαίνεται καλός καθώς και από Alpha Therm Kariotakis (Κρήτη) αλλά με προβλημάτισε (ορθή παρατήρηση) το θέμα της υποστήριξης. Αν και όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι μπορούν να παρέχουν υποστήριξη ακόμα και αν έχουν πελάτη τόσο μακριά. Καλός επίσης φαίνεται και ο λέβητας της Κombi αλλά μας πέφτει λίγο ακριβώς για το λόγο ότι πριν από τρία χρόνια δαπανήσαμε πάλι χρήματα για λέβητα! 

Να σημειώσω ότι οι εναλλακτικές πήγες καύσιμης ύλης πού σκεφτόμαστε εκτός του ξύλου είναι οι φλοιοί καρπών όπου βρήκα προμηθευτές στην περιοχή επίσης με τις τιμές που έχει το Pellet μπορεί να μας συμφέρει να πάρουμε και πυρηνόξυλο από την περιοχή της Θεσσαλίας, ίσως στο μέλλον να επιστρέψουμε στο pellet αν πέσουν τιμές..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 5 Μήνες πριν #178716 από kostacosta
Απαντήθηκε από kostacosta στο θέμα FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ

Οκ φιλε μου θα προσπαθησω να σου περασω οσα ξερω για να στο κανω πιο ευκολο.Ρωτησες για θερμοκρασια καυσαεριων με πελλετ.Αν εχεις σκοπο να καψεις πελλετ δεν θα παρεις τετοιου τυπου λεβητα σε σχεση με εναν αμιγώς λεβητα πελλετ  ειναι πιο φαγανα και στο πελλετ λιγοτερο αποδοτικός.Παμε τωρα στους λεβητες θα σου ελεγα πως καλο ειναι να πας στο πιο κοντινο σου κατασκευαστη γιατι το θεμα υποστηρίξει παιζει μεγαλο ρολο ο ποιο κοντινός σου θα ελεγα ο mavil δεν εχει και τα καλυτερα σχολια τον termolev εναν μπλε δεν τον εχω δει απο κοντα αλλα εχει την ιδια φιλοσοφία με του Χουμεριανου  θεωρητικα ενα πολυ παλιο και αξιοπιστο μηχανημα.Επομενη επιλογη termostahl Θεσσαλονίκη εχω δει πολλα μοντελα της να δουλευουν μια χαρα ειναι εχει καλο ονομα στην αγορα.Παμε τωρα στο δικο μου που ξεκίνησε και το θεμα σε αυτα τα λεφτα με δυο κοχλιες και την υποστήριξη αποδεδειγμένα που σου παρέχει δεν θα βρεις κατι.Κοντα σου ειναι και ο kompi καλο εργαλειο το εχω σε συγγενικο  μου πρόσωπο ξεκαθαρα ομως ο δικος μου ειναι πιο βαρια κατασκευη και σε πολλα καλυτερος.Χρονια στην αγορα και απο πολλους η κορυφη ειναι ο Σαμαρας εχω δει πολλούς  εχω ακουσει και θετικα και αρνητικα αλλα ξεκαθαρα στα χρηματα που παιζει η εποχες είναι δυσκολες  και εκει μπαίνει στο παιχνιδι ο Μαρκοπουλος Σπαρτη πιστη αντιγραφη του Σαμαρα ποιο οικονομικος ομως στη περιοχη μου υπαρχουν πολλοι δουλευουν απροβληματιστα αλλα εγω επελεξα αυτον που εχω.Τελος η περιοχη σου εχει πολλα τσοφλια αρα λεβητα με δυο κοχλιες και μεγαλους να τα περναει ευκολα.Και η Κρητηκοι λεβητες παιζουν δυνατα.Ξεχασα καλο εργαλειο το εχει φιλος ειναι και βεκαν που παλι ειναι σχετικα κοντα σου.Μπορω να σου πω για ολους ακομα και Ιταλικους πανακριβους το θεμα ειναι να ζεσταθεις οσο πιο ξεκουραστα και οικονομικα γινετε εγω επελεξα αυτον που εχω ειμαι πολυ ευχαριστημένος και φετος π.χ εχω καβα 10 τονους αμυγδαλο λογο συμφέρουσας τιμης και ας ειμαι στη πηγη του πυρηνοξυλου-κουκουτσι..............   

 
Γεια σου Tzim3d.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το λέβητα του Μαρκόπουλου Μ35 και θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα ειδικά για τον καθαρισμό του, εφόσον έχεις άποψη γι' αυτόν. Έχει κάποιο καπάκι από πάνω που ανοίγεις για να καθαρίζεις τα κάθετα τούμπο; Γενικώς ψάχνω για λέβητα για πυρηνόξυλο με κάθετες διαδρομές για λιγότερα καθαρίσματα και μέχρι 3000-3500 ευρώ. Ο finotherm δεν μου κάνει μόνο και μόνο γιατί έχει μεγάλο κινητήρα κοχλία: 1 hp = 745 W, πολλά watt, τόσα μου καίει ένα από τα 12αρια κλιματιστικά που έχω στην ταχύτητα 3/4 που συνήθως λειτουργούν, εντάξει δεν είναι συνεχόμενη η λειτουργία του κοχλία, αλλά και πάλι είναι πολλά Watt, τα διπλάσια από του λέβητα του Μαρκόπουλου και θέλω ο λέβητας να έχει κατά το δυνατόν μικρότερες ηλεκτρικές καταναλώσεις γιατί θα είναι πάνω σε ινβέρτερ με μπαταρίες (συχνές διακοπές στο δίκτυο γαρ).

Αλήθεια, απορώ με μερικούς κατασκευαστές λεβήτων που δεν προσέχουν τις ηλεκτρικές καταναλώσεις τους και βάζουν ενεργοβόρα μοτέρ. Όπως είπα ένα μέσο κλιματιστικό 12αρι (3,5 KW) θα αποδώσει 3 KW θέρμανσης με βαθμό απόδοσης COP 3 καταναλώνοντας 1 KW, ενώ όταν το δουλεύεις στα 3/4 θα καταναλώνει περίπου 750 W και θα παράγει 2,25 KW θέρμανσης. Για το λόγο αυτό απορρίπτω τους λέβητες που η έστω και στιγμιαία ηλεκτρική τους κατανάλωση είναι πάνω από 400-500 W (ειδικά τις αερόθερμες σόμπες πέλλετ γιατί εκεί έχεις 2 μεγάλους ανεμιστήρες που δουλεύουν συνεχώς και ένα κοχλία που δουλεύει συχνά) και πιστευω ότι όλοι μας θα πρέπει να προσέχουμε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια όταν επιλέγουμε λέβητα, ειδικά στις μέρες που ζούμε όπου κάθε Watt είναι πολύτιμο.

Μια άλλη ιδέα που έχω είναι να εκμεταλλευτώ τη θερμότητα του αέρα του λεβητοστασίου. Ακόμη και στα μεγάλα κρύα της περιοχής της Άρτας που ζω με -3 ή -5 βαθμούς το λεβητοστάσιο θα έχει λόγω απωλειών του λέβητα-σωληνώσεων-δοχείου διαστολής τουλάχιστον 12-15 βαθμούς θερμοκρασία, γιατί . Αν βάλω την εξωτερική μονάδα ενός παλιού inverter κλιματιστικού στο λεβητοστάσιο και την εσωτερική στο σπίτι θα κερδίσω περίπου 1000 W θέρμανσης γιατί ο βαθμός απόδοσης θέρμανσης ανεβαίνει από το 2,5 στους -5 βαθμούς κελσίου σε COP 3,5 στους 10+ βαθμούς κελσίου.

Μετά, μόνωση σκεπής του χρόνου και αν προλάβω φέτος μονωτικά εξωτερικά πατζούρια (θα φτιάξω ορθογώνιο σκελετό από στραντζαριστά γαλβανιζέ και μέσα πάνελ πλαγιοκάλυψης πολυουρεθάνης 3 ή 4 cm πάχος). Με τα μονωτικά πατζούρια που θα τα κλείνω (με μεντεσέδες ή συρόμενα) μόλις πέφτει ο ήλιος υπολογίζω ότι θα μειώσω τις απώλειες του σπιτιού τουλάχιστον 10-15% το βράδυ που είναι κι εκεί που χρειάζεται.  Αυτά, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και προβλέπονται πιο δύσκολοι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 5 Μήνες πριν #178717 από GST
Απαντήθηκε από GST στο θέμα FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ
Καλημέρα και από μένα.... Να αναφέρω απλά ότι κοίταξα και εγώ για λέβητα του Μαρκόπουλου, ο κατασκευαστής μου είπε ότι αυτό το διάστημα πνίγεται και ένας μεταπωλητής ότι ο λέβητας δεν έχει εγγύηση στα ηλεκτρικά του, πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση... Το αναφέρω απλά για την πληροφορία...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 5 Μήνες πριν #178720 από kostacosta
Απαντήθηκε από kostacosta στο θέμα FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ
Ναι κι εγώ περιμένω να με πάρει τηλ. ο κατασκευαστής και ένας κοντινός μεταπωλητής για να μου απαντήσουν μερικές ερωτήσεις αλλά έχουν πολύ δουλειά. Μάλλον, δεν είναι καλή εποχή για να αγοράσεις λέβητα βιομάζας γιατί και πιο ακριβό θα τον πάρεις και θα περιμένεις και πολύ. Ίσως πρέπει να μείνω με τα κλιμαστικά και να προχωρήσω σύντομα το net metering που έτσι κι αλλιώς το σκεφτόμουν και να γλιτώσω και τα καθαρίσματα. Θα ήθελα πάντως να έχω μια εφεδρεία, έστω ένα μεταχειρισμένο λέβητα πετρελαίου για περιπτώσεις μεγάλης διακοπής ρεύματος. Πολύ μπέρδεμα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 5 Μήνες πριν #178721 από Tzim3d
Απαντήθηκε από Tzim3d στο θέμα FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ
Γεια και σ εσενα.Με τα μοτερ και τη κατανάλωση δεν εδωσα και τοσο σημασια και ουτε και θα εδινα να πω την αληθεια.Γεια το λεβητα που με ρωτας η πρόσβαση στα τουμπο γίνετε παρα πολυ ευκολα απο ενα αφαιρούμενο καπακι στη πισω πλευρα και με μια βουρτσα νομιζω Φ80 τον καθαριζεις πολυ ευκολα οπως και πολυ ευκολα εχει καπακι στην καπνοδοχο.Αν εχεις δει λεβητα του Σαμαρα που ειναι πιο διαδεδομένος και για πολλους ο καλυτερος του Μαρκοπουλου ειναι μια πιστη αντιγραφή τωρα αν εχουν την ιδια ποιοτητα δεν το γνωριζω παντως ειναι πανομοιότυποι ακομα και στα χρωματα.Στο μοτερ παιζει ρολο και το μεγεθος του κοχλια και ο δικος μου με τη διάμετρο που εχουν η κοχλιες και λογο μεγαλης εστιας πιστευω οτι ενα τετοιο μοτερ κανει δουλεια π.χ ο kompi εχει πολυ μικροτερο μοτερ αλλα και πολυ μικροτερη εστια οπως και κοχλιες.Στα ηλεκτρικα μερη κανεις δεν δίνει εγγυηση απ οσο γνωριζω.Τα παντα ειναι προσφορα και ζητηση και στη τιμη πιστευω που πηρα εγω το δικο μου με δυο κοχλιες εκανα καλο deal.Για να σας βοηθησω επειδη λετε για παραδοσεις και φουλ εργασια του κατασκευστη ιδιο ακριβως λεβητα κατασκεύαζε και ενας αμαξοποιος στον Πυργο και γνωριζοντας την δουλεια και τα μηχανήματα και την τεχνογνωσία των αμαξοποιων κατασκευαστικα πιστευω θα ειναι ανωτερος το ονομα του είναι Μπαχουρος ψαξτε στο ιντερνετ και θα τον βρείτε ο μονος ενδοιασμός δεν ξερω αν φτιαχνει ακομα και σε τι τιμη.     
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostacosta

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 5 Μήνες πριν #178722 από GST
Απαντήθηκε από GST στο θέμα FINOTHERM ΛΕΒΗΤΑΣ
Καλησπέρα και πάλι,

Επειδή είμαι ακόμα στη φάση που κάνω έρευνα αγοράς (είμαι κοντά στο να καταλήξω σε ένα μοντέλο, περιμένω κάτι τελευταίες προσφορές) ένας κατασκευαστής μου έδινε έξι μήνες στα ηλεκτρικά, οι υπόλοιποι ένα χρόνο και μόνο ο μεταπωλητής για το λέβητα του Μαρκόπουλου μου είπε ότι δεν δίνει, για αυτό το ανέφερα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kostacosta

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ