Δευτερογενής καύση για όλους

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115398 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Δευτερογενής καύση για όλους
φουσκιτακη πιστευεις οτι αν μπορεσουμε με καποιο τροπο να προσαρμοσουμε ενα μικρο σωληνακι στο σημειο που εχουμε τις τρυπες για την 2γενη να μπορεσουμε να δουμε πιο ευκολα αποτελεσματα?
ετσι θα πυρωνει αμεσως απο την φλογα και ο αερας θα ερχεται καυτος χωρις να χρειαζεται να κανουμε διαδρομες στην πλατη για να τον ζεστανουμε...
τετραγωνο σωληνακι με τρυπες ...απο την μια μερια κομενο για να επικοινωνει με τις δικες μας(ενα πι δηλαδη)
και για να το στερεωσουμε εκει μπορουμε απο τις 2 ακριανες τρυπες να το πιασουμε
να κανουμε κανα πειραμα?
πως σου φενεται σαν ιδεα για την δικη μας περιπτωση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115401 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Δευτερογενής καύση για όλους
Με βλέπω να ξηλώνω για πολλοστή φορά την πλάτη. Αν δε δω δευτερογενή και στο δικό μου θα σκάσω! Η λογική είναι απλή! Τι μπορεί να φταίει? Μήπως δεν πιάνει η δικιά μας εστία και εννοώ η δικιά μου και του Gousan τουλάχιστον την απαραίτητη θερμοκρασία για την ανάφλεξη. Επαναλαμβάνω θα σκάσω! Caftis HELP! :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115406 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Μάλλον είναι απλό, αλλά εκτιμώ ότι κάτι δεν κάνετε σωστά. Λοιπόν Αλέξη-Διονύση:

Εφόσον δεν έχετε πρόσβαση στην εισαγωγή του 2γενούς αέρα (πίσω/κάτω/αριστερά) στη βάση της εστίας, το αφήνετε ως έχει. Προτείνω: Ξεβιδώνετε λοιπόν το μαντέμι της πλάτης, και κάνετε τα εξής:

α) Κλείνετε όλες τις σειρές οπών, εκτός την ΤΕΡΜΑ ΠΑΝΩ. Εγω έκλεισα την κάτω σειρά, χρησιμοποιώντας ζουμπόκαρφα κοντά, τύλιξα (στο τμήμα που μαπίνει ο ζουμπάς) λίγο αλουμινοταινία για να χοντρύνει το κεφάλι, και με ένα μικρό σφυράκι τα κάρφωσα στις τρύπες.

β) Τη σειρά οπών, τη στένεψα λιγάκι, πως..: Πήρα περτσίνια 5mm τα κοντά, όχι αυτά με το μακρύ κεφάλι.
Με ένα σφυράκι έβγαλα το καρφί και έμεινε η βάση. Τύλιξα πάλι λίγη αλουμινοταινία και τα έβαλα από τη μέσα πλευρά του μαντεμιού προς τα έξω. Η πατούρα-κεφαλάκι της βάσης του ζουμπόκαρφου στην από μέσα πλευρά.

γ) Αντικατέστησα το περιμετρικό υαλοκόρδονο της πλάτης με νέο. Βγάζετε το παλιό, τρίβετε την πατούρα με ένα γυαλόχαρτο-δισερόχαρτο να καθαρίσει καλά, με ένα πινέλο αφαιρείτε τη σκόνη, βάζετε φλαντζόκολα 300 βαθμών σε καμμιά 20αριά σημεία, και βάζετε το νέο κορδόνι. Καλό είναι στις άκρες, το κορβόνι να έχει αλουμινοταινία για να μην ξεφτάει. Πρίν βάλετε κόλλα, κάντε πρόβα με το κορδόνι για να το μετρήσετε και να το κόψετε όσο χρειάζεται. Θα βάλω link με αλλαγή κορδονιού.

δ) Εγώ δεν έκανα διαδρομές μέσα στο μαντέμι της πλάτης. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να το πετύχουμε ειδικά αν το κορδόνι των διαδρομών είναι κάπου παχύ, θα ανασηκώνει όλη την πλάτη και χάσαμε τον αέρα. Πήρα λοιπόν κουνελόσυρμα γαλβανιζέ χοντρό με καρέ 2cm x 2 cm περίπου, και έκοψα 4 παραλληλόγραμμα όσο η εσοχή του μαντεμιού. Πρόσεξα να αφαιρέσω 2/3 καρέ, εκεί που περνάνε οι βίδες.

ε) Εκεί που βγαίνει το στραντζαριστό στο μαντέμι φέρνοντας αέρα από κάτω από την εστία, έβαλα 2 κομματάκια από γωνιόκρανο γυχοσανίδας και μείωσα πολύ τη διατομή. Ζήτημα να είναι πλέον Φ10 mm.

Ελπίζω να βοήθησα, Καλή δύναμη, καλά αποτελέσματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115407 από caftis
Απαντήθηκε από caftis στο θέμα Re:Απ: Δευτερογενής καύση για όλους
Καλημέρα σε μένα είναι πιο εύκολο γιατί η εστία έχει υποδοχή για τον κρύο αέρα μέσα στο συρτάρι και τον ρυθμίζω με ντιζα.Η θερμοκρασία της εστίας παίζει σημαντικό ρόλο στο βίντεο που έβαλα είχα ανάψει την εστία με έναν τρόπο που διάβασα εδω νομιζω σουηδικό δλδ 2 ξύλα κάθετα στην εστία και τα υπόλοιπα παράλληλα λόξα μέχρι την πλάτη για 2,5 ώρες δεν πείραξα την φωτιά καθόλου και είχε φλόγα με ένταση μέχρι που κάηκαν τελείως τα ξύλα οπότε είχε ανεβάσει τρελές θερμοκρασίες.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115413 από alex_nous
Άντε να δούμε αν θα τα καταφέρουμε. Αύριο με βλέπω να κάνω πάλι εγχείρηση στο K-evo. Σίγουρα θέλει αντικατάσταση το περιμετρικό κορδόνι. Έχει ξεφτίσει πολύ και το καινούργιο που θα βάλω είναι και ένα κλικ ίσως πιο χοντρό. Έτσι θα περνάει πιο εύκολα και σίγουρα ο αέρας από τους διαδρόμους. Ίσως καταργήσω και μια διαδρομή. Επίσης σίγουρα χρειάζεται μπουμπούνισμα το τζάκι με άναμμα Σουηδικού τύπου. Αυτά και βλέπουμε. Πάντως ο καιρός ακόμη δεν είναι για πολλά πειράματα. Θα σκάσουμε!
Υ.Γ. Γιώργο, Θανάση τον λένε τον Gousan ΟΧΙ Διονύση! Στο έχει γράψει εκατό φορές!
Υ.Γ.2 Φίλε Caftis περιμένουμε καμιά φώτο της πατέντας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115446 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Εντάξει Alex. Μη με σταυρώσεις για το όνομα. Εξάλλου δεν το κάνω επίτηδες, μου ξεφεύγει. Μάλλον λόγω ηλικίας. Λέτε να έρχεται το Alch.... ????

Εντάξει λοιπόν, Θανάσης ο Gousan. Μη βαράτε....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ