Μονάδα παραγωγής πέλλετ στα Ιωάννινα!

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52085 από stratis 1

κωνσταντινος 17 έγραψε: Σε ευχαριστώ, ήθελα να μάθω εάν εκ πείρας γνωρίζει κάποιος με τις παραπάνω προϋποθέσεις πόσο υλικό είναι δυνατόν να μαζευτεί, ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων χωραφιού μια και ένα θα είναι βατό και κάποιο άλλο δεν θα είναι.Το φορτηγό είναι κατάλληλα τροποποιημένο να παίρνει όγκο (κυβικά).



στο εγραψα παραπανω τρεις με πεντε τονους με ημιεπαγγελματικο εξοπλισμο με τρια ατομα .
Το ενα τεμπελοσκυλο μονο για να οδηγαει και να κοβει τα πολυ μεγαλα αποκλαδια,και να βρίσκει λυσεις
στα προβληματα προσπαθωντας να μην καταστραφει το αμαξι του και ο εξοπλισμός του στις συνεχως μεταβαλομενες συνθηκες
Α και να παιρνει και κανα βιντεο
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωνσταντινος 17

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52151 από stratis 1
Θα καταλαβης οτι ειναι διαφορετικη επιχειρηση η αποκομιδη κλαδιων απο την παραγωγη πελλετ η μπρικετας και για να βγη μεροκαματο πρεπει να υπαρχει υπευθυνος και στις δυο διαδικασιες ταυτοχρονα.
Θελω να πω οτι η εισαι εξω και μαζευεις κλαδια η εισαι στο εργοστασιο και φτιαχνεις μπρικετες.
Δεν μπορεις να εισαι ταυτοχρονα και εξω και μεσα.
Εξω πρεπει να ειναι πολλοι και στο εργοστασιο εσυ.
Μια πετρα η ενα σιδερο μπορει να βγαλουν off τα μηχανηματα θρυμματισμου και τον σφυρομυλο και εσυ να πληρωνεις τα χαμενα μεροκοματα και ανταλακτικα.
ΤΩΡΑ δες το απο την πλευρα αυτου που σου φερνει τα wood chips.
Aφου εχει η θα ξοδεψει τουλαχιστον 30.000 ευρω για αγορα τρακτερ, καροτσας, θρυματιστη.
Θα κερδιζει απο εσενα 80 ευρω στον τονο(ξερο)μειον τα εξοδα.
Γιατι να μην δωσει αλλα 5-10 χιλιαρικα να παρη μια μπρικετομηχανη και με λιγα μεροκαματα παραπανω
να πουλαει μπρικετες προς 200+φπα?
Με λιγα λογια θελω να καταληξω στο οτι πρεπει να διαμορφωσης μια τιμη που να αποτρεπει τον συλεκτη αποκλαδιων να γινει βιοτεχνης παραγωγος μπρικετας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52179 από κωνσταντινος 17
Stratis1 καταλαβαίνω ότι η αποκομιδή και η τροφοδοσία τις μονάδος μου είναι σημαντική για αυτό και ζητώ συνεργάτες που να είναι υπεύθυνοι για αυτό.Τα μηχανήματα όπως φορτηγάκια επαγγελματικό κλαδοτεμαχιστή τα έχω παρόλα αυτά είναι δύσκολο να βρω συνεργείο. 80 ευρώ ανά τόνο με μεσο όρο 4 τονους =320 ευρώ για 2 μεροκάματα 40 χ 2 =80 και αν θες 50 καύσιμα περισσεύουν 190 ευρώ που πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου άσχημα. ¨ολα αυτά με ερασιτεχνικό εξοπλισμό γιατι εαν κάποιος πάρει πιο επαγγελματικά μηχανήματα θα διπλασιάσει πιθανόν την παραγωγικότητα.
Όσον αφορά την διαδικασία τις μπριγκετοποιησης επίτρεψέ μου να πω ότι με μια μηχανή των 5-10000 χιλιάδων δεν φτιάχνεις μπριγκέτες αλλά παξιμάδια !! μια μονάδα περιλαμβάνει πολλά μηχανήματα πέραν τις τελικής μπριγκετομηχανής (τεμαχιστης, σιλό αποθήκευσης πρωτης ύλης , ξηραντήρα, σφυρόμυλους κτλ.) και το τελικό κόστος τους είναι τουλάχιστον 50 φορές μεγαλύτερο απο αυτό που αναφέρεις. Επίσης πρέπει να συμπεριλάβεις ένα κόστος λειτουργίας μιάς μονάδας για και τα μηχανήματα καταναλώνουν ενέργεια, στην δική μου περίπτωση ξεπερνά τα 300kw ανα 'ώρα. Αυτό στο λέω υπεύθυνα γιατί οργανώνω την μονάδα και ψάχτηκα πάνω από 1 χρόνο για τον εξοπλισμό με άπειρα ραντεβού με μηχανολόγους και ταξίδια στο εξωτερικό.
Σε ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52620 από stratis 1
Συγγνωμη που δεν το διευκρίνισα, οι τρεις με πεντε τονοι την ημερα ειναι χλωρα αποκλαδια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωνσταντινος 17

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55418 από ^silent_power^
Μετα απο τοσο καιρο, ξαναγραφω σε αυτο το φορουμ!
καλησπερα στους παλιοφιλους oannhsea και stratis!
πολυ καλη η ιδεα σου για μια μοναδα παραγωγης μπρικεττας αλλα απο εκει και περα, το πως εχεις σκευτη την λειτουργεια της επιχειρησης, την βρισκω εντελως λαθως.
καθε τι πρεπει να ειναι εντελως παραγωγικο. το γραφειο που σε καθοδηγουσε-συμβουλεευ,μαλον το ειχαν ασxετοι πανω σε αυτον τον τομεα.
πρωτα απο ολα δεν καταλαβαινω γιατι εχεις κολησει στο οτι η μοναδα πρεπει να παραγη σωνει και καλα 1,5 τονο.σε χαλαει δυλαδη να βγαζει μισο και να δουλευει το μηχανημα ποιο πολλες ωρες?
ο τροπος που σκεφτεσαι για την συλλογη απο τα χωραφια, χρησιμοποιοντας φορτηγα, φορτωτακια,μεροκαμματα και οτι αλλο, ειναι ο πλεον πιο δαπανηρος και αντιπαραγωγηκος τροπος.
τα παντα πρεπει να γινονται με μηχανηματα.να μην επεμβαινει ανθρωπινο χερι πουθενα.

Αν δεν θελεις να μπλεξεις με συλλογη κλαδεματων, μπορεις να κανεις την επιχειρηση σου σαν ενα ελαιοτριβειο. οι γεωργοι σου φερνουν το υλικο και εσυ τους βγαζεις τις μπρικεττες και περνεις το ποσοστο σου απο την παραγωγη.(οπως τα ελαιοτριβεια). με αυτο τον τροπο δεν μπλεκεις καθολου με συλλογη.
αν θελεις παλι να μαζευεις εσυ το υλικο τοτε πρεπει αυτο να γινει οσω πιο οικονομοικα γινεται.
ξεχνα να φορτηγακια, τα φορτοτακια κλπ. τα κλαδεματα ως εχουν, εχουν τετοιο ογκο που η μεταφορα τους ειναι ασυμφωρη.εκτος οτι ειναι ασυμφωρει...δεν προκειτε ποτε να..χορτασεις την μπρικεττομηχανη σου!
πρεπει να τεμαχειζονται επι τοπου.

θελω να σταματησω πλεον να δουλευω για τις πετρελαικες εταιριες. και γιατι οχι να βγαζω και ενα μικρο μεροκαμματο, συν οτι θα κανω την χαρη σε πολλους να τους καθαριζω τα χωραφια τους απο τα κλαδεματα.
ολο τον χειμωνα που οι δουλειες ειναι περιορισμενες μπορουμε να συλλεγουμε κλαδια.στην περιοχη μου εχου ειδη ξεκινησει να κλαδευουν. η περιοδος των κλαδεματων φτανει εως και τελος μαιου εδω σε εμας.

μα καλα...μετα απο τοσο ψαξιμο...δεν ειχες ακουσει για καταστροφεις βιομαζας?
ειχα εναν παλιο σφυρομυλλο τον οποιο ανακατασκευασα εξ ολοκληρου. ηταν για ζωοτροφες αλλα απο εδω και περα θα βγαζει ''πρασινο πετρελαιο΄΄.
οπως σου ειπα και παραπανω, ξεχνα τα μεροκαματα! εχεις μπει μεσα πριν καν ανοιξεις.
θελω να ξεκινησω να συλλεγω κλαδεματα απο την ανοιξη για μενα πρωτα απο ολα...και επειτα αν μπορεσω να φτιαχνω για να πουλαω βιομαζα σε ολους αυτους που εχουν λεβητες πυρηνα. ειτε για να το κανουν μιξη ειτε για να το καινε αυτουσιο.

μια εταιρια στην θεσσαλονικη εχει στα σκαρια εναν καταστροφεα βιομαζας. εκαναν ενα πειραματικο μοντελο για δοκιμες και εξελιξη το οποιο θελει αρκετες βελτιωσεις(καποιες ειναι ριζικες). δινω καποια χαρακτηριστηκα: θα συλλεγει απο το εδαφος και επειτα θα περναει στα σφυρια τα οποια δεν θα εχουν επαφη με χωμα.αυτο συμαινει οτι δεν θα εχουμε πετρες και χωμα μεσα στο τριμμα και επισης πολυ μικρη φθορα στα σφυρια μιας και δεν θα ερθουν ποτε σε επαφη με πετρες. το μηχανημα θα φερει ελξη πισω για να ελκει καροτσα και να φορτωνει πανω σε αυτη το τριμμα. επισης θα μπορει καποιος να βαλει και big bag πισω σε περιπτωση που δεν τον βολευει η ρυμουλκα. ειχε πεσει στο τραπεζι σαν ιδεα να γινει με καδο συλλογης και επετα να αδειαζει με μπουκαλες σε καροτσα. αυτος ο τροπος ομως ανεβαζει κατακορυφα το κοστος του μηχανηματος. η εταιρια θελει να κρατησει το κοστος χαμηλα(καπου στα 4500 ευρω) και ετσι ο καδος ξεχνιεται. η ελξη για την τοποθετηση ρυμουλκας και οι βασεις για να μπορει να φορτωνει σε big bag θα ειναι αρκετες!


Υ.Γ: το πειραματικο μοντελο που εφτιαξε η εταιρια, μου το παραχωρησε για δοκιμες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κωνσταντινος 17

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55434 από stratis 1
Γεια σου φιλε ^silent_power^
Καλη επιστροφη στο παλιο σου στεκι.
Εκτος απο οτι συμφωνω σε οτι εγραψες παραπανω, θελω να σου ζητησω να βαλης φωτογραφιες και περισσοτερες πληροφοριες σχετικα τον καταστροφεα θρυματιστη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ