Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3960 από Dr.Raven

χρηστος8 έγραψε: ωραιο το θεμα που ανοιξε και ακομη καλυτερο το οτι θα υπαρξουν πολλες διαφορετικες γνωμες επ αυτου.
επειδη σαν υδραυλικος ειμαι 18 χρονια καθε μερα σε κατασκευες διαφορετικες καθε φορα εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα.
η μονωση οταν χτιζουμε ενα σπιτι ειναι το Α και το Ω της κατασκευης ανεξαρτητως του καυσιμου που θα επιλεξουμε. ακομη και τωρα που οι τιμες των καυσιμων εκτοξευτηκαν, σχετικα λιγοι απο μας επελεξαν ενα καλο συστημα εξωτερικης θερμομονωσης για να μειωσουν τις απωλειες και τις καταναλωσεις τους. μιλαμε για τις διαφορες που εχουμε με τους ευρωπαιους στις καταναλωσεις και δεν κανουμε τιποτα γι αυτο. ειναι δυνατον οι Ελληνες να πληρωνουμε περισσοτερα χρηματα για να ζεστανουμε τα σπιτια μας απο τους βορειοευρωπαιους που εχουν 10 μηνες το χρονο την θερμανση ανοιχτη και με πολυ χειροτερες θερμοκρασιες παρακαλω. κι ομως ειναι. στην ελλαδα ολοι ξεκιναμε να χτιζουμε ενα σπιτι και αρχιζουμε να ενδιαφερομαστε για την κατασκευη σοβαρα, οταν φτασουμε στο τι πλακακια θα βαλουμε και τι κουζινα θα φτιαξουμε. κι αυτα ειναι πολυ χρησιμα, αλλα αυτη η διαφορα νοοτροπιας ειναι που μας στοιχιζει πολυ σημερα.
μολις ανεβηκαν οι τιμες των καυσιμων τρεξαμε (και τρεχουμε) χωρις παιδεια και γνωσεις στα πρωτα μαγαζια που βρηκαμε μπροστα μας για να αλλαξουμε καυσιμο. και δυστηχως επειδη η ευκαιριακη κονομα στην ελλαδα ζει και βασιλευει, πολλοι που πεσανε σε νυχια εμπορων που δεν ειχαν καμια σχεση με το χωρο, καναν λαθος επιλογες που τις χρυσοπληρωσαν και τωρα ειναι εγκλωβισμενοι απο τις ιδιες τους τις επιλογες.
το σπιτι μου ειναι 25 χρονων και δεν διαθετω τα χρηματα για να κανω αυτα που θελω.
αν ομως εφτιαχνα σπιτι θα ξεκινουσα απο κατασκευη με μονωσεις τυπου Αυστριας Τσεχιας με 10% αυξημενο κοστος σε συγκριση με κλασικη κατασκευη. ακολουθως θα εβαζα επιδαπεδια οπωσδηποτε...τελος το καυσιμο που θα επιλεξω θα ειναι δευτερευων γιατι με την τοποθετηση των ανωτερω η καταναλωση με πετρελαιο σε σπιτι 100 μετρων
θα κυμαινεται στα 500 λιτρα πετρελαιο τη σεζον.δεν ειναι ονειρα επιστημονικης φαντασιας, ειναι πραγματικοτητα για μενα γιατι αυτα τα σπιτια τα κανω υδραυλικα και επιδαπεδια και τα ζηλευω.

Αυτος εισαι ρε Χρηστο! Πεςτα μεγαλε!
Εγω δεν εχω χτισει σπιτι, αυτο που μενω το κληρονομησα απο τον πατερα μου. Προσπαθω απλα, να το βελτιωνω συνεχεια. Εδω και 4 χρονια, εχω δυσκολιες και δεν κανω τιποτα. Παντως με τα υλικα που κυκλοφορουν σημερα, μπορεις να κανεις σενιο ακομη και ενα σπιτι ηλικιας 60 ετων. Πρωτο και κυριο εχω στα σχεδια μου (γεροι να ειμαστε), κεραμοσκεπη. Μαλιστα μου αρεσαν πολυ αυτα τα νεα κεραμιδια που κατασκευαζονται απο αμμο??? αναμιγμενη με εποξικη ρητινη, ειναι παναλαφρα και σχεδον αθραυστα σε σχεση με τα κλασσικα κεραμιδια. Αυτο εκτος απο θερμομωνωση, θα με γλυτωσει και απο καποιες υγρασιες. Δευτερο: επενδυση ολων των τοιχων με αυτα τα καινουργια γαλαζια "φελιζολ"??? που τα στηριζουν με βιδες και σοβα (κατι σαν μαρμαροσοβας η κολα ειναι) πανω στο παληο επιχρισμα, τα σπατουλαρουν μετα απο πανω, και αμα γουσταρεις δεν τα βαφεις. Μια χαρα δειχνουν κι ετσι. Επισης, αντικατασταση ολων των κουφωματων μαζι με αυτο. Μετα θα βαλω τα 2 ζευγη ηλιακων συλλεκτων που αναφερα μαζι με ενα δοχειο αδρανειας διπλης ενεργειας 1000 λιτρων. Αν φιλοτιμηθουν δε και τα βρουν οι "μεγαλοι" στη μοιρασια χωρις να βγαλουν τα πιστολια (αυτο ισχυει για παντου, οχι μονο για την Ελλαδα) και μας συνδεσουν τα φυσικα αερια, νομιζω οτι δεν χρειαζεται να κανω τιποτα παραπανω. Ελπιζω ολα αυτα να τα καταφερω πριν γινω 60, δηλαδη εχω 7 χρονια μπροστα μου. Τι στο καλο! Αν δε φανω και τυχερος (πραγμα απιθανο μαλλον, μεχρι τωρα μονο οι γνωσεις μου με σωζουν καπως) θα σφαξω τα πατωματα σε οσα δωματια γινεται, και θα χτυπησω ενδοδαπεδια. Αχ! Ονειρα! (ευτυχως τουτα ειναι δωρεαν :lol:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3961 από mastoras
Αγαπητέ Χρήστο δίνεις το στίγμα του επαγγελματία οπότε για όλους σχεδόν ο λόγος σου έχει κάποια σχετική βαρύτητα.

Δεν μπορεί να βγαίνεις δημόσια και να "ενημερώνεις" ότι τοποθετώντας κάποιος ένα ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης θα την βγάζει με 500ευρώ τον χρόνο σε πετρέλαιο.....και μάλιστα εδώ στην Βόρεια Ελλάδα.

......και όσο για το velox δεν πιάνει μια μπροστά στο REHAU. :cheer: Πλάκα κάνω !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3962 από joe125
Φίλε Dr. Raven οι σουηδοί και γενικά οι σκανδιναβοί είναι πρωτοπόροι σε συστήματα βιομάζας στην Ευρώπη από το 1980, δεύτερον όλοι επί το πλείστον οι σουηδοί θερμαίνουν το σπίτι τους είτε με pellet 35% της αγοράς τους, είτε με δημοτικά συστήματα θέρμανσης είτε με φυσικό αέριο άλλο ένα 30% (που μετά την κρίση του αερίου το χειμώνα του 2008 έχει χάσει πολλοί από το ποσοστό του) αλλά από όσο γνωρίζω και γνωρίζω καλά η θέρμανση τους δεν γίνεται με ηλεκτρικό (αντλίες θερμότητας) και ειδικά στο βορρά που έχουν θερμοκρασίες -30 και -40 βαθμών Κελσίου και σε μερικές περιοχές του βορά δεν βλέπουν ηλιακτίδα για 3 μήνες τον χρόνο, διότι από ότι μου έχουν πει συγγενής μου που μένουν εκεί το ρεύμα ανά 100 kWH έχει και άλλο τιμολόγιο και άλλο φόρο δηλαδή σε σχέση τιμής kWh με μηνιαίες αποδοχές είναι πολύ ψηλά ο συντελεστής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3963 από joe125
Οι καυστήρες και λέβητες τον ανθρώπων είναι αυτοκαθαριζόμενη όσο αφορά τα pellet και όσο αφορά το ξύλο είναι πυρόλυσης και ότι καύσιμο χρησιμοποιούν είναι με προδιαγραφές (DIN) και όχι όπως εδώ στην Ελλάδα (αν ρωτήσεις σου λεεί σύμφωνα με DIN)
Και θα σου πω μια ιστορία που έγινε πριν μερικές μέρες από επίσκεψη ανθρώπου από Σουηδία που είδε το σακί με pellet γνωστής εταιρίας και ο άνθρωπος μόλις το είδε είπε ότι στην Σουηδία μόνο από την εμφάνιση θα το χρησιμοποιούσαν σαν βιομηχανικό pellet και όχι οικιακό, έψαχνε στην σακούλα να βρει προδιαγραφές και δεν της είδε (πράγμα ακατανόητο για αυτόν) και μου είπε ότι οι Σουηδοί γράφουν προδιαγραφές μέχρι και στα καυσόξυλα που κυκλοφορούν στην αγορά , μου είπε και πολλά άλλα που εδώ για να φτάσουμε θέλουμε πολλά χρόνια για να τους φτάσουμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3965 από joe125

Dr.Raven έγραψε:

KERBEROS έγραψε: Και κάτι που ξέχασα.
Dr.Raven καλωσήρθες στο φόρουμ. Χαίρομαι πολύ που σ' έχουμε στην παρέα μας και που αντιλήφθηκες αμέσως τη διαφορετικότητά της.

Ευχαριστω για το καλωσορισμα.
Στην πραγματικοτητα, ειμαι πολυ απαισιοδοξος περι την οικονομικη κριση. Περιμενω το λεγομενο "πιστωτικο γεγονος" το πολυ μεχρι τον Ιουνιο, και τοτε ασχετα αν θα παραμεινουμε στην Ευρωζωνη η θα επιστρεψουμε στη δραχμη που ειναι και το πιο πιθανο, θα γινουν τετοια πραγματα που "θα μιλησει και ο μουγγος". Το οτι ειμαι απαισιοδοξος, δεν σημαινει οτι αγχωνομαι βεβαια καθως λιγα πραγματα εχω να χασω εγω προσωπικα. Ετσι λοιπον, θα περιελθει η Ελλαδα σε κατασταση εκτακτου αναγκης. Οι ηλικιωμενοι, αυτοι που ειναι εν ζωη και ζησανε τον Β παγκοσμιο πολεμο αλλα και τον εμφυλιο, μου λενε οτι αυτα που βλεπουν σημερα τους θυμιζουν παρομοιες καταστασεις απο τοτε. Τι να πω κι εγω!
Κατασταση εκτακτου αναγκης, σημαινει ενα σωρο δεινα για τους πολιτες. Το κρατος δεν θα μπορει να εισαγει καυσιμα π.χ. Η Ελλαδα θα πρεπει να στηριχθει σε δικες της δυναμεις για να ανακαμψει. Το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου θα περιελθει σε φτωχεια για μερικα χρονια. Με αυτη τη λογικη, φαντασου να ημασταν αναγκασμενοι να εισαγουμε και ηλεκτρικη ενεργεια. Με την ιδια λογικη, η αυτονομια της Ελλαδας σε ηλεκτρικη ενεργεια ειναι σαν μια "ζεστη κουβερτα" που θα κρατησει ζωντανους αυτους που "δεν θα εχουν". Ο πολιτισμος μας βασιζεται επι το πλειστον στον ηλεκτρισμο, δεν μπορω να φανταστω τη ΔΕΗ να πηγαινει και να κοβει το ρευμα σε αυτους που θα αδυνατουν να πληρωσουν. Ουτε τους δημους να κοβουν το νερο στα σπιτια, οπως κανουν σε καποιες χωρες της Λατινικης Αμερικης. Γι αυτο και επιχειρησεις κοινης ωφελειας οπως ΔΕΗ και Υδρευση, δεν πρεπει ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ να ξεπουληθουν σε ιδιωτες. Ειπαμε, μπορει να εχουμε σαθρο κρατος, αλλα σε κατασταση εκτακτου αναγκης δεν θα αποδειχθει αναλγητο. Σκεφτειτε το κι εσεις και πειτε μου την αποψη σας πανω σ' αυτο. Εγω διαισθανομαι οτι η αποτυχια της εφαρμογης των μνημονιων στη πατριδα μας, σκονταφτει ακριβως εδω, κανενας πολιτικος - δεξιος, κεντρωος, αριστερος - δεν θελει, και δεν μπορει να χρεωθει κατι τοσο μεγαλο. Ελλαδισταν ειμαστε, κουτοπονηροι ειμαστε, ρουσφετολογοι ειμαστε, λαμογια γενικως ειμαστε. Αλλα ολοι εχουμε ενα πολυτιμο εφοδιο, το οποιο σε αλλες προηγμενες χωρες δεν προσφερεται, την κλασσικη Ελληνικη παιδεια που μας διδασκει τις βασικες αρχες της ανθρωπινης αξιοπρεπειας, των δικαιωματων του ανθρωπου κλπ. Αυτα τα πραγματα σε τουτο εδω το τοπο, εχουν αποτυπωθει εδω και 2.500 χρονια. Αυτη η χωρα, δεν προκειται να γεννησει κανενα Χιτλερ που αιματοκυλισε την Ευρωπη για 5 χρονια. Ουτε Σταλιν που εστελνε κατα εκατομμυρια τους "αντιφρονουντες" να πεθανουν απο την εξαντλητικη εργασια το κρυο και την ασιτια στα περιφημα γκουλαγκ.
Λοιπον, το πολυ-πολυ που εχουμε να παθουμε, ειναι να στερηθουν οι περισσοτεροι τα ΙΧ αυτοκινητα τους, τα κινητα τηλεφωνα, τα πολλα και αχρηστα καναλια κλπ. Βασικα αγαθα επιβιωσης δεν νομιζω. Ρευμα εχουμε, νερο εχουμε, μαρουλια-πατατες-κουνουπιδια κλπ εχουμε,σιταρια-καλαμποκια εχουμε, κρεας-ψαρια εχουμε, τα περισσοτερα φαρμακα κατασκευαζονται εδω, ηλιο-βροχη-χιονι εχουμε, 7 μηνες το χρονο ακομη και εδω στη Βορεια Ελλαδα καλο καιρο εχουμε... ξεχασα τιποτα? Α! κρασι και τσιπουρο εχουμε, και καπνα εχουμε για τους θεριακληδες!
Αιντε μπρε! Χαλαλι σας και τα ξυλα και οι μπρικετες και τα πελλετ! Χαλαλι σας και οι σομπες και οι λεβητες! Το κεφαλι κατω μην βαζετε, η Ουγγαρια βαραει κανονι εντος 10ημερου και παιρνει στο λαιμο της πρωτη και καλυτερη ποια αλλη? Την πρωην αυτοκρατορικη συνεταιρο της Αυστρια! Απο την Ελλαδα φοβουνται στην ΕΕ, απο αλλου θα τους ερθει τελικα :lol:
Και λιγο πετρελαιο εχουμε απο τον Πρινο, κατι θα κανει κι αυτο. Εντυπωση προκαλει οτι αυτο το κοιτασμα ενω το εκτιμουσαν 30ετους διαρκειας, εχει ξεπερασει τα 40 χρονια κι ακομα δινει!
Η Ελλαδα ειναι "μαγαζι γωνια", γι αυτο αφοβα (οπως ακριβως τα γραφει ο Βασιλης Βιλιαρδος): Λεμε στους τοκογλυφους πιστωτες μας, "καιφαλαιοποιηστε τα 350-400 δις ευρω που σας χρωσταμε, σε ενα νεο δανειο 40ετους διαρκειας με επιτοκιο 0,5 - 1%". Ετσι και τιμιοι θα βγουμε απεναντι στους πιστωτες-τοκογλυφους μας, αφου αυτο το ποσο μπορουμε ανετα να το αποπληρωσουμε. Αλλιως τους λεμε "αιντε στο διαολο! Εχει κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια".


Αν πάμε σε πτώχευσή η πιστωτικό γεγονός δεν θα έχουμε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα γιατί η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ εξαρτάτε από τις τράπεζες και το κράτος ούτε όλα τα ζαρζαβατικά γιατί παράγουμε λίγα και τα ποιο πολλά οι νεοέλληνες τα εισάγουμε
Τέλος κανένας δεν θα δεχθεί μας χαρίσει λεφτά η να του τα δώσουμε μετά από 40 χρόνια
Και τώρα που το σκέφτομαι αν δεν μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο τα νησιά μας και η Κρήτη θα μείνει χωρίς ρεύμα διότι διασύνδεση δεν έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρική ενέργεια στα νησιά παράγεται η από πετρέλαιο η φυσικό αέριο που και τα δύο τα εισάγουμε με τραπεζικές η κρατικές εγγυήσεις

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3969 από Dr.Raven
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ INVERTER

Ακομη και στη Βορεια Ελλαδα, ο περισσοτερος κοσμος - τουλαχιστον στις πολεις - στραφηκε σ' αυτα για να εξοικονομησει πετρελαιο, καθως αποτελουν τη πιο αμμεση, ευκολη και καθαρη λυση. Ασε που απο Αθηνα και κατω ολοι αυτα δουλευουν και δεν καινε σταγονα πετρελαιο. Δηλαδη τα 8 απο τα 10.000.000 Ελληνες. Τι να πουμε κι εμεις οι υπολοιποι 1.500.000 που κατοικουμε στη Β. Ελλαδα, γραμμενους μας εχουνε!
Λοιπον, επειδη πολλοι γνωστοι μου με ρωτουν για τη σωστη ρυθμιση τους, ιδου τι συμβουλευω: Βαλτε τα κλιματιστικα σας να δουλευουν στους 28 βαθμους για να βγαζουν συνεχεια ζεστο αερα. Αν τα ρυθμισετε σε χαμηλοτερη θερμοκρασια, θα βγαζουν χλιαρο που ειναι πολυ ενοχλητικος, ασχετα αν τα θερμιστορ τους διαβαζουν σωστα τη θερμοκρασια χωρου. Ειναι τοποθετημενα ψηλα, και αισθανονται τη θερμοκρασια του πανω μερος του δωματιου μονο. Για τον ιδιο λογο, 3 με 4 φορες τη μερα μπουμπουνιστε τα καλοριφερ. Ετσι ζεσταινεται ο αερας απο χαμηλα, κατοπιν ανεβαινει προς τα πανω και διευκολυνεται πολυ το κλιματιστικο οταν ζεσταινει ηδη θερμο αερα. Αμεσως πεφτουν οι στροφες του συμπιεστη, και δεν ρουφαει ηλεκτρικο ρευμα σαν τρελος. Αυτο ειναι το κολπο της συνδυασμενης λειτουργιας. Εγω τα δουλευω σε 24ωρη βαση και ως εξης: Το πρωι στις 7.00 τα σβηνω και βαζω μπρος το λεβητα και μαζι αναβω και το μποιλερ (αλλιως τα 3,3KW που τραβουν οι αντιστασεις του μποιλερ μαζι με τα κλιματιστικα θα μου καψουν τη κεντρικη ασφαλεια 25Α). Στις 7.30 περιπου, ο λεβητας πιανει τους 70 βαθμους και κοβει ο υδροστατης του, ενω ταυτοχρονα το μποιλερ εχει βρασει το νερο χρησης. Σε μιση ωρα δηλαδη, τα σωματα "καινε" και εχει ζεστο νερο να κανουν μπανιο 2 ανθρωποι (και οχι βεβαια η Μαρια Αντουανετα). Κατοπιν, απενεργοποιω το μποιλερ και αναβω παλι τα κλιματιστικα. Αν εχει παγωνια, κατα τις 9.00 (μετα απο 1,5 ωρα δηλαδη) ξαναβαζω μπρος το λεβητα. Τωρα θα λειτουργησει μολις 20 λεπτα, μεχρι να κοψει ο υδροστατης του στους 70β. Μετα δεν χρειαζεται, μεχρι τις 13.00 τα κλιματιστικα διατηρουν τη θερμοκρασια στους 22β. Στις 13.00 ξανα μπρος ο λεβητας. Μετα στις 18.30 αλλη μια. Αυτο ειναι ολο. Τη νυχτα, μονο τα κλιματιστικα αλλα στους 24β για να μην κανουν πολλη φασαρια. Αφηνω το λεβητα στο αυτοματο για 20β χωρου, αλλα σπανια αναβει, για κανενα 15λεπτο και μονο αν η θερμοκρασια πεσει στους 0β.
Σημειωστε οτι τα inverter πραγματι μπορουν να παραγουν ζεστο αερα εστω και μεχρι τους -15β, οπως λενε οι κατασκευαστες τους, χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι χρησιμο. Και αυτο βεβαια, χαρη στο νεο ψυκτικο μεσο R410A που χρησιμοποιουν, το οποιο εχει υψηλοτερο σημειο ζεσεως σε σχεση με το παληο R408 και απαιτει σχεδον διπλασια πιεση για να υγροποιηθει. Κατοπιν αυτου, σχεδιαστηκαν νεοι συμπιεστες που να καλυπτουν την υψηλοτερη πιεση και επειδη αρχικα καταναλωναν πολυ ρευμα, εφευρεθηκε το τρικ της μετατροπης της τασης λειτουργιας τους απο εναλασομενη σε συνεχη - εξ ου και ο ορος Inverter - καθως και το συστημα ελεγχου των στροφων του συμπιεστη ωστε να ειναι πιο οικονομικος. Το κλιματιστικο λοιπον, εχει ωφελιμη αποδοση μονο 40 λεπτα ανα ωρα λειτουργιας οταν η θερμοκρασια αγγιζει τους 0β. Τα υπολοιπα 20 λεπτα, διακοπτει την λειτουργια της εσωτερικης μοναδας, καθως το θερμιστορ της εξωτερικης αισθανεται οτι οι κυψελες της πλησιαζουν τους 0β. Τοτε η ηλεκτροβαλβιδα επιλογης "Θερμανση/Ψυξη" η οποια βρισκεται μεσα στην εξωτερικη μοναδα, κανει αναστροφη της ροης του ψυκτικου υγρου ωστε να θερμανει τις κυψελες της για να μην πιασουν παγο. Αυτη ειναι η φαση αποψυξης (defrost) και παρολο που διαρκει κανενα 5λεπτο, μεχρι να ξαναγυρισει η ηλεκτροβαλβιδα στη θεση θερμανσης, να παρει μπρος ο συμπιεστης και να ζεσταθουν οι κυψελες της εσωτερικης μοναδας ικανοποιητικα ωστε να παρει παλι μπρος το βεντιλατερ της, χρειαζονται αλλα 10 λεπτα περιπου. Και για να πιασει ο αερας την default θερμοκρασια 55β αλλα 5 λεπτα.
Μην τα δουλευετε μονα τους, ιδιαιτερα αν η θερμοκρασια πεσει κατω απο 8β. Και δεν μπορουν να ανεβασουν θερμοκρασια χωρου πανω απο 20β και αδικα σπαταλανε ρευμα καθως κανουν αποψυξη συχνοτερα. Βοηθηστε τα παντα με μερικα 20λεπτα αναματα των καλοριφερ. 3 με 4 φορες, ειναι αρκετες συνηθως.
Αν προτιθεστε να αγορασετε κλιματιστικο για θερμανση, προτιμηστε απο αυτα που εχουν περιστροφικο συμπιεστη (single η twin rotary compressor) και ας ειναι λιγο πιο θορυβωδη. Με αυτα που εχουν "σπειροειδη" συμπιεστη (scroll compressor) ειχα προβλημα στο παρελθον, δεν απεδιδαν οταν η θερμοκρασια επεφτε κατω απο 8β. Ο συμπιεστης τους, δεν ανεβαζε πολλες στροφες και ετσι τα αλλαξα εκμεταλευομενος την εγγυηση. Βεβαια μετα απο 7 χρονια δεν ξερω αν εχουν λυσει το προβλημα. Τα δικα μου ειναι Hitachi All DC Inverter, και απο οτι ειδα προσφατα τα νεα μοντελα καθε σειρας που προτεινονται για θερμανση, ειναι εξοπλισμενα αποκλειστικα με twin rotary συμπιεστες. Αυτο κατι μου θυμισε βεβαια.
Μεγαλη προσοχη χρειαζεται κατα την εγκατασταση τους, οσο αφορα τη σωστη διευθετηση των σωληνωσεων που συνδεουν την εξωτερικη με την εσωτερικη μοναδα. Οι κακες εκχειλωσεις των ακρων των σωληνων και το απροσεκτο σφιξιμο των ρακορ θα προκαλεσει απωλεια του ψυκτικου υγρου και ειναι κατα 90% η αιτια για κακη λειτουργια η και αμεση βλαβη. Μην αφηνετε τον εγκαταστατη να περασει και τις δυο σωληνες μεσα απο την ιδια μονωση (το κανουν πολυ συχνα για να ξεμπερδευουν γρηγορα), δεν πρεπει να ερχονται σε επαφη οι δυο σωληνες, κινδυνος υγροποιησεων κλπ.
Μην αγνοειτε να καθαριζετε τα φιλτρα αερος, οταν αναβει η σχετικη προειδοποιτικη λυχνια. Αυτο συμβαινει ανα 200 ωρες λειτουργιας, και το χειμωνα το μηχανημα λειτουργει παντα 20 φορες περισσοτερο απο οτι το καλοκαιρι. Ειναι οικονομια!
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ