Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3946 από kostas1
Και νομίζω τελικά ότι με το θέμα της θέρμανσης των κατοικιών μας έχουμε ασχολήθεί πολύ λίγο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3950 από χρηστος8
ωραιο το θεμα που ανοιξε και ακομη καλυτερο το οτι θα υπαρξουν πολλες διαφορετικες γνωμες επ αυτου.
επειδη σαν υδραυλικος ειμαι 18 χρονια καθε μερα σε κατασκευες διαφορετικες καθε φορα εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα.
η μονωση οταν χτιζουμε ενα σπιτι ειναι το Α και το Ω της κατασκευης ανεξαρτητως του καυσιμου που θα επιλεξουμε. ακομη και τωρα που οι τιμες των καυσιμων εκτοξευτηκαν, σχετικα λιγοι απο μας επελεξαν ενα καλο συστημα εξωτερικης θερμομονωσης για να μειωσουν τις απωλειες και τις καταναλωσεις τους. μιλαμε για τις διαφορες που εχουμε με τους ευρωπαιους στις καταναλωσεις και δεν κανουμε τιποτα γι αυτο. ειναι δυνατον οι Ελληνες να πληρωνουμε περισσοτερα χρηματα για να ζεστανουμε τα σπιτια μας απο τους βορειοευρωπαιους που εχουν 10 μηνες το χρονο την θερμανση ανοιχτη και με πολυ χειροτερες θερμοκρασιες παρακαλω. κι ομως ειναι. στην ελλαδα ολοι ξεκιναμε να χτιζουμε ενα σπιτι και αρχιζουμε να ενδιαφερομαστε για την κατασκευη σοβαρα, οταν φτασουμε στο τι πλακακια θα βαλουμε και τι κουζινα θα φτιαξουμε. κι αυτα ειναι πολυ χρησιμα, αλλα αυτη η διαφορα νοοτροπιας ειναι που μας στοιχιζει πολυ σημερα.
μολις ανεβηκαν οι τιμες των καυσιμων τρεξαμε (και τρεχουμε) χωρις παιδεια και γνωσεις στα πρωτα μαγαζια που βρηκαμε μπροστα μας για να αλλαξουμε καυσιμο. και δυστηχως επειδη η ευκαιριακη κονομα στην ελλαδα ζει και βασιλευει, πολλοι που πεσανε σε νυχια εμπορων που δεν ειχαν καμια σχεση με το χωρο, καναν λαθος επιλογες που τις χρυσοπληρωσαν και τωρα ειναι εγκλωβισμενοι απο τις ιδιες τους τις επιλογες.
το σπιτι μου ειναι 25 χρονων και δεν διαθετω τα χρηματα για να κανω αυτα που θελω.
αν ομως εφτιαχνα σπιτι θα ξεκινουσα απο κατασκευη με μονωσεις τυπου Αυστριας Τσεχιας με 10% αυξημενο κοστος σε συγκριση με κλασικη κατασκευη. ακολουθως θα εβαζα επιδαπεδια οπωσδηποτε...τελος το καυσιμο που θα επιλεξω θα ειναι δευτερευων γιατι με την τοποθετηση των ανωτερω η καταναλωση με πετρελαιο σε σπιτι 100 μετρων
θα κυμαινεται στα 500 λιτρα πετρελαιο τη σεζον.δεν ειναι ονειρα επιστημονικης φαντασιας, ειναι πραγματικοτητα για μενα γιατι αυτα τα σπιτια τα κανω υδραυλικα και επιδαπεδια και τα ζηλευω.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3953 από mastoras

χρηστος8 έγραψε: ............. ακολουθως θα εβαζα επιδαπεδια οπωσδηποτε...τελος το καυσιμο που θα επιλεξω θα ειναι δευτερευων γιατι με την τοποθετηση των ανωτερω η καταναλωση με πετρελαιο σε σπιτι 100 μετρων
θα κυμαινεται στα 500 λιτρα πετρελαιο τη σεζον.δεν ειναι ονειρα επιστημονικης φαντασιας, ειναι πραγματικοτητα για μενα γιατι αυτα τα σπιτια τα κανω υδραυλικα και επιδαπεδια και τα ζηλευω.


Μερικοί έχουν τελείως διαφορετική άποψη για την ενδοδαπέδια θέρμανση. :)

Ζηλεύεις αγαπητέ συνάδελφε ένα σύστημα θέρμανσης που δεν ενδεικνύεται για την χώρα μας.

Στην Κρήτη, ναι το παράδειγμα που αναφέρεις των 500ευρώ μπορεί να ισχύει.....για εδώ επάνω όμως σε καμία περίπτωση. B)
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3954 από Dr.Raven

KERBEROS έγραψε: Και κάτι που ξέχασα.
Dr.Raven καλωσήρθες στο φόρουμ. Χαίρομαι πολύ που σ' έχουμε στην παρέα μας και που αντιλήφθηκες αμέσως τη διαφορετικότητά της.

Ευχαριστω για το καλωσορισμα.
Στην πραγματικοτητα, ειμαι πολυ απαισιοδοξος περι την οικονομικη κριση. Περιμενω το λεγομενο "πιστωτικο γεγονος" το πολυ μεχρι τον Ιουνιο, και τοτε ασχετα αν θα παραμεινουμε στην Ευρωζωνη η θα επιστρεψουμε στη δραχμη που ειναι και το πιο πιθανο, θα γινουν τετοια πραγματα που "θα μιλησει και ο μουγγος". Το οτι ειμαι απαισιοδοξος, δεν σημαινει οτι αγχωνομαι βεβαια καθως λιγα πραγματα εχω να χασω εγω προσωπικα. Ετσι λοιπον, θα περιελθει η Ελλαδα σε κατασταση εκτακτου αναγκης. Οι ηλικιωμενοι, αυτοι που ειναι εν ζωη και ζησανε τον Β παγκοσμιο πολεμο αλλα και τον εμφυλιο, μου λενε οτι αυτα που βλεπουν σημερα τους θυμιζουν παρομοιες καταστασεις απο τοτε. Τι να πω κι εγω!
Κατασταση εκτακτου αναγκης, σημαινει ενα σωρο δεινα για τους πολιτες. Το κρατος δεν θα μπορει να εισαγει καυσιμα π.χ. Η Ελλαδα θα πρεπει να στηριχθει σε δικες της δυναμεις για να ανακαμψει. Το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου θα περιελθει σε φτωχεια για μερικα χρονια. Με αυτη τη λογικη, φαντασου να ημασταν αναγκασμενοι να εισαγουμε και ηλεκτρικη ενεργεια. Με την ιδια λογικη, η αυτονομια της Ελλαδας σε ηλεκτρικη ενεργεια ειναι σαν μια "ζεστη κουβερτα" που θα κρατησει ζωντανους αυτους που "δεν θα εχουν". Ο πολιτισμος μας βασιζεται επι το πλειστον στον ηλεκτρισμο, δεν μπορω να φανταστω τη ΔΕΗ να πηγαινει και να κοβει το ρευμα σε αυτους που θα αδυνατουν να πληρωσουν. Ουτε τους δημους να κοβουν το νερο στα σπιτια, οπως κανουν σε καποιες χωρες της Λατινικης Αμερικης. Γι αυτο και επιχειρησεις κοινης ωφελειας οπως ΔΕΗ και Υδρευση, δεν πρεπει ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ να ξεπουληθουν σε ιδιωτες. Ειπαμε, μπορει να εχουμε σαθρο κρατος, αλλα σε κατασταση εκτακτου αναγκης δεν θα αποδειχθει αναλγητο. Σκεφτειτε το κι εσεις και πειτε μου την αποψη σας πανω σ' αυτο. Εγω διαισθανομαι οτι η αποτυχια της εφαρμογης των μνημονιων στη πατριδα μας, σκονταφτει ακριβως εδω, κανενας πολιτικος - δεξιος, κεντρωος, αριστερος - δεν θελει, και δεν μπορει να χρεωθει κατι τοσο μεγαλο. Ελλαδισταν ειμαστε, κουτοπονηροι ειμαστε, ρουσφετολογοι ειμαστε, λαμογια γενικως ειμαστε. Αλλα ολοι εχουμε ενα πολυτιμο εφοδιο, το οποιο σε αλλες προηγμενες χωρες δεν προσφερεται, την κλασσικη Ελληνικη παιδεια που μας διδασκει τις βασικες αρχες της ανθρωπινης αξιοπρεπειας, των δικαιωματων του ανθρωπου κλπ. Αυτα τα πραγματα σε τουτο εδω το τοπο, εχουν αποτυπωθει εδω και 2.500 χρονια. Αυτη η χωρα, δεν προκειται να γεννησει κανενα Χιτλερ που αιματοκυλισε την Ευρωπη για 5 χρονια. Ουτε Σταλιν που εστελνε κατα εκατομμυρια τους "αντιφρονουντες" να πεθανουν απο την εξαντλητικη εργασια το κρυο και την ασιτια στα περιφημα γκουλαγκ.
Λοιπον, το πολυ-πολυ που εχουμε να παθουμε, ειναι να στερηθουν οι περισσοτεροι τα ΙΧ αυτοκινητα τους, τα κινητα τηλεφωνα, τα πολλα και αχρηστα καναλια κλπ. Βασικα αγαθα επιβιωσης δεν νομιζω. Ρευμα εχουμε, νερο εχουμε, μαρουλια-πατατες-κουνουπιδια κλπ εχουμε,σιταρια-καλαμποκια εχουμε, κρεας-ψαρια εχουμε, τα περισσοτερα φαρμακα κατασκευαζονται εδω, ηλιο-βροχη-χιονι εχουμε, 7 μηνες το χρονο ακομη και εδω στη Βορεια Ελλαδα καλο καιρο εχουμε... ξεχασα τιποτα? Α! κρασι και τσιπουρο εχουμε, και καπνα εχουμε για τους θεριακληδες!
Αιντε μπρε! Χαλαλι σας και τα ξυλα και οι μπρικετες και τα πελλετ! Χαλαλι σας και οι σομπες και οι λεβητες! Το κεφαλι κατω μην βαζετε, η Ουγγαρια βαραει κανονι εντος 10ημερου και παιρνει στο λαιμο της πρωτη και καλυτερη ποια αλλη? Την πρωην αυτοκρατορικη συνεταιρο της Αυστρια! Απο την Ελλαδα φοβουνται στην ΕΕ, απο αλλου θα τους ερθει τελικα :lol:
Και λιγο πετρελαιο εχουμε απο τον Πρινο, κατι θα κανει κι αυτο. Εντυπωση προκαλει οτι αυτο το κοιτασμα ενω το εκτιμουσαν 30ετους διαρκειας, εχει ξεπερασει τα 40 χρονια κι ακομα δινει!
Η Ελλαδα ειναι "μαγαζι γωνια", γι αυτο αφοβα (οπως ακριβως τα γραφει ο Βασιλης Βιλιαρδος): Λεμε στους τοκογλυφους πιστωτες μας, "καιφαλαιοποιηστε τα 350-400 δις ευρω που σας χρωσταμε, σε ενα νεο δανειο 40ετους διαρκειας με επιτοκιο 0,5 - 1%". Ετσι και τιμιοι θα βγουμε απεναντι στους πιστωτες-τοκογλυφους μας, αφου αυτο το ποσο μπορουμε ανετα να το αποπληρωσουμε. Αλλιως τους λεμε "αιντε στο διαολο! Εχει κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3956 από Dr.Raven

mastoras έγραψε: Μερικοί έχουν τελείως διαφορετική άποψη για την ενδοδαπέδια θέρμανση. :)

Καλα, αμα αρχισουμε να διασταυρωνουμε αποψεις... μου θυμιζει τον επιθεωρητη Καλαχαν που ελεγε "η αποψη ειναι σαν την κω
ιδα, ολοι εχουν κι απο μια" και μετα σηκωνε το μαγκνουμ, και... μπαμ στο δοξα πατρι!

Ζηλεύεις αγαπητέ συνάδελφε ένα σύστημα θέρμανσης που δεν ενδεικνύεται για την χώρα μας.

Στην Κρήτη, ναι το παράδειγμα που αναφέρεις των 500ευρώ μπορεί να ισχύει.....για εδώ επάνω όμως σε καμία περίπτωση. B)

Αμαν μπρε μαστορα! Αιντε και να καψεις τα διπλα, και τι εγινε? 500 ευρω επιπλεον, απο καπου αλλου μπορουμε να τα περικοψουμε και να τα δωσουμε για να ζεστανουμε καλα τα αρ----κια μας, οπως ελεγε και ο μακαριτης ο παπους μου :lol:
Εγω πετρελαιο εκαιγα - προ A/C inverter - 2.200 λιτρα Χ 0,5 = 1.100 ευρω το χρονο. Τωρα παλι στα ιδια ειμαι πανω - κατω. Και αν βαλουμε τις φετεινες αυξησεις, θα καψω 1.600 ευρω ρευμα-πετρελαιο, δηλαδη το 500αρικο που ειπα πιο πανω. Για 25.000Κcal/h θερμικο φορτιο, για να μη με κραζει ο φιλος μας ο Χρηστος8 που ειναι επαγγελματιας, οτι δινω δηλαδη ανεπαρκη στοιχεια.
Οσο γι αυτο που γραφτηκε οτι το ρευμα θα αυξανεται 10% το χρονο... χμμμμ... :unsure: Νομιζω οτι στο συνταγμα του Ελληνικου κρατους, ρητα αναφερεται οτι η ΡΑΕ - και οχι η ΔΕΗ, δεν ειναι δικαιωμα της αυτο - μπορει να εισηγειται αυξησεις στις τιμες ελεκτρικης ενεργειας καθε 3 χρονια, και οχι καθε χρονο. Νομιζω μαλλιστα οτι εκτος απο το ΕΕΤΗΔΕ - η το κοινως γνωστο χαρατσι - ειναι αντισυνταγματικη και η αυξηση στις τιμες που ανακοινωσε προσφατα η ΔΕΗ. Εχει κανει αναπροσαρμογη στα τιμολογια της πριν 1,5 χρονο νομιζω. Βρε καλο συνταγματολογο και καλο ανωτατο δικαστηριο χρειαζομαστε για να μας σωσει απο τις αφθαιρεσιες που κανει το κρατος, κι οχι να κανουμε ανω-κατω τις κεντρικες θερμανσεις και τα σπιτια μας, νοικοκυραιοι ανθρωποι!
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3958 από χρηστος8
Μερικοί έχουν τελείως διαφορετική άποψη για την ενδοδαπέδια θέρμανση. :)

Ζηλεύεις αγαπητέ συνάδελφε ένα σύστημα θέρμανσης που δεν ενδεικνύεται για την χώρα μας.

Στην Κρήτη, ναι το παράδειγμα που αναφέρεις των 500ευρώ μπορεί να ισχύει.....για εδώ επάνω όμως σε καμία περίπτωση. B)[/quote]



τα σπιτια αυτα φιλε μαστορα υπαρχουν και κατοικουνται χρονια ωστε να μπορω να γραφω καταναλωσεις.
αν περνας απο βασιλικα, πανω στο δρομο ειναι η εταιρια. VELOX λεγεται το συστημα και αντιπροσωπος ειναι ο Γιαννης παυλιδης.
αυτο που δεν καταλαβα ομως ειναι το γιατι δεν ενδεικνειται για τη χωρα μας η επιδαπεδια.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.145 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ