Mετατροπη απλου σε ενεργειακο

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142268 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Mετατροπη απλου σε ενεργειακο
Καλημέρα
Να σου γράψω μερικές σκέψεις μου.
Το ότι έκλεισες μία ανοιχτή εστία και από συσκευή που ρουφούσε όλο τον ζεστό αέρα του σπιτιού και αντίστοιχα έμπαζε κρύο αέρα είναι πολύ καλό βήμα.
Όμως τώρα για να πάρεις την ζέστη από την εστία και να την οδηγήσεις στο χώρο σου χρειάζεται να σκεφτείς τα παρακάτω.

1) Μόνωση φούσκας.
Βασικό είναι να μπείς μέσα στην φούσκα, να ξυλώσεις κάθε υλικό που έχει διαλυθεί και είναι επικίνδυνο να το αναπνέεις και κατόπιν να ξαναντύσεις την φούσκα σου με μονωτικό υλικό (ιζολ ή πετροβάμβακα).

2) Ανοίγματα εισόδου και εξόδου αέρα.
Οι 30-40 βαθμοί που λές θερμοκρασία εξόδου από την φούσκα είναι πολλοί λίγοι. Νομίζω πως αν είχες την έξοδο του αέρα πιο ψηλά (αν είδα καλά έχεις περσίδα εξόδου από την φούσκα (εκεί που έχεις το θερμόμετρο) δεξιά μεριά αλλά σε σχετικά χαμηλό ύψος (για έξοδο αέρα)) θα ήταν καλύτερα. Επίσης Το μοτέρ που σμπρώχνει αέρα μέσα στην φούσκα (πάλι αν κατάλαβα καλά) το έχεις βάλει μέσα στην φούσκα αριστερά μεριά και μάλιστα στο ίδιο ύψος με την έξοδο του αέρα το οποίο είναι κάπως μεγάλο ύψος (για είσοδο αέρα).
Το σωστό είναι κρύος αέρας πρέπει να μπαίνει από χαμηλά, να απορροφάει θερμότητα από τον κώνο, το πίσω μέρος και τα πλαινά της εστίας να ζεσταίνεται, να ανεβαίνει και να βγαίνει από ψηλά.
Δηλαδή το καλύτερο είναι να κανεις είσοδο αέρα κάτω από την εστία σου (πχ αν μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο κομάτι από την κάτω ποδιά) και έξοδο πιο ψηλά τότε θα κάνεις ένα σωστότερο θερμοθάλαμο με την (μονωμένη σωστά) φούσκα σου.
Αν πάλι δεν μπορείς να κάνεις άνοιγμα κάτω από την εστία τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι δύο ανοίγματα όσο πιο χαμηλά γίνεται στην φούσκα σου (και λέω δύο ώστε να παίρνεις την θερμότητα και από τις δύο πλευρές και έξοδος να γίνει ψηλά.

3) Πλάτη εστίας
Αν δε μπορείς να οδηγήσεις αέρα στην πλάτη την εστία ( ή και στα πλαϊνά) τότε δεν έχεις λόγω να τα αφήνεις να θερμαίνονται γιατί δεν μπορείς να απάγεις θερμότητα από αυτά. Ίσως καλό θα ήταν λοιπόν να τα ντύσεις με πλάκες βερμικουλίτη και να παίρνεις τελικά την θερμότητα μόνο από τον κώνο.

4)Βεντιλατέρ
Δεν ξέρω αν κάνεις σε σωστό ύψος τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου του αέρα αν θα χρειαστείς βεντιλατέρ αλλά αν τελικά το βάλεις νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να το έβαζες σε ένα ηχομωνομένο κουτί και να το είχες έξω από την φούσκα. Και δε θα είχε θέμα να "ψηθεί" και θα ήταν πιο ηχομωνομένο.

5) Αλουμινοταινία... βγάλτην... όταν θα μπουμπουνίσεις την εστία σου τότε θα μυρίσει.

6) Σχάρα για τα ξύλα.... φτιάξτην... Τα ξύλα όταν καίγονται όπως τα βλέπω στο βίντεό σου (πάνω σε ένα στρώμα στάχτης) νομίζω δεν καίγονται καλά. Αν τα βάλεις να καίγονται πάνω σε μία σχάρα θα βελτιωθεί πολύ η καύση τους.

Αυτάαααααα (για αρχή.....)
:)


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": xaris-cd

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142294 από xaris-cd
Απαντήθηκε από xaris-cd στο θέμα Mετατροπη απλου σε ενεργειακο
όντος αυτες ειναι λεπτομέρειες που κανουν την διαφορα...βεβαια αν παρατηρήσεις εχω μια τρίτη τρύπα τερμα πανω οπου περνει και η ένδειξη ο αισθητήρας του θερμόμετρου ,τον εβαψα στο χρωμα του τζακιου και δεν ξεχωριζει ..το μοτερ μου φυσα εξω τον αερα αρα ρουφα απο την αλλη πλαινη τρυπα οταν το αναβω (γενικα το ανοιγω οταν δουλευει καλα ).τωρα βεβαια το σωστότερο ειναι να κανω τέρμα κατω τρύπα το σκέφτηκα αλλα δεν το εκανα ακόμη ,η αλουμινοταινια που βλεπεις ειναι 10 χρονων ..δεν βγαίνει με τιποτα εγινε ενα σωμα .εχει απο κατω μαγγανεζα και εχει κολληση πανω και δεν βγαίνει .αλλα νομιζω οτι ηταν να μυρισει μυρισε...οσο για την μονωση αυτο το χρειαζετε αλλα δεν μπορω τωρα ...οσο για την θερμοκρασια των 40 C ειναι αποτελεσμα αυτων των 5 ξυλων ολη μερα σε δυο δοσεις ...εννοητε αμα το μπουμπουνισω ανεβαζει τρελα ...ακομα τωρα που κανω μετρησεις ειναι ανοικτο το καπακι και δεν προλαβαινει να φτασει πανω η ζεστη φευγει απο την ευκολη δυοδο .το σπιτι ειναι μικρο και με αυτη την μετατροπη εχω μεγαλη διαφορα...ασε που σηκωνομαι το πρωι και δεν ειναι κρυο το σπιτι ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142571 από xaris-cd
Απαντήθηκε από xaris-cd στο θέμα Mετατροπη απλου σε ενεργειακο
s1054.photobucket.com/user/Charalampos_A....mp4.html?sort=3&o=6
ευχαριστημενος ....μια ακομη βελτιωση περνει αν βαλω το ταμπερ τερμα ψηλα σχεδον στη συνδεση με την καμιναδα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ