Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144026 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
To kontroller είναι της ALPHA FUMIS και δέχεται τον λ με τη δική του μονάδα στην αντίστοιχη υποδοχή.
του. Τον ξέρεις τον Όκταγκον?

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144031 από StefanosK
Απαντήθηκε από StefanosK στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
κύριοι καλησπέρα και από εμενα!
είμαι μέλος από το 2012 και σας παρακολουθώ κάθε χειμώνα (γιατι καλοκαίρι ποιος θέλει θέρμανση) αν και ομολογώ πως 113 σελίδες μέχρι τώρα δεν τις έχω διαβάσει όλες. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα λίγο να με διαφωτίσετε ως προς το πρόβλημα που έχω με το Ferroli Sun P7 σε Ferroli SFL 4.

Το σύστημα το αγόρασα και το εγκατέστησε ένας φίλος τον Δεκέμβριο του 2012, γιατί τον Φλεβάρη του ίδου έτους ο λέβητας πετρελαίου που είχα αποφάσισε να κάνει κρακ σε αρκετά σημεία.

Όλα καλα και ωραία στην εγκατάσταση και έφερα και τεχνικό να με βοηθήσει στις ρυθμισεις γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τέτοιες εγκαταστάσεις. Να ομολογήσω πως ο τεχνικός (με τον βοηθό) του που ήρθε έδειξε ενδιαφέρον και μου εξήγησε και αρκετά πράγματα για την λειτουργία του συστήματος και των ρυθμίσεών του. Έτσι ενώ δεν έγινα ξαφνικά εξπέρ, έμαθα τα βασικά.

Τέρμα η εισαγωγή λοιπόν και μπάινω στο ψαχνό.

Μένω στον 2ο όροφο, πολυκατοικίας κτισμένης το 1980 στον Πειραιά. Κεντρική θέρμανση με διπλοσώληνο ξεχωριστό σε κάθε σώμα καθώς και μονά τζάμια. Ναι ξέρω οι απώλειες πάνε και παίρνουν αλλά λεφτά γιοκ για αυτονόμηση (μου είχαν δώσει προσφορά 3500 EUR) ή για αλλαγή κουφωμάτων (5500 EUR).
Οι υπόλοιποι όροφοι είναι γραφεία ή ακατοίκητοι που χρησιμοποιούν air condition για θέρμανση οπότε το καλοριφέρ δουλέυει μόνο για τον δικό μου όροφο. Επιβεβαιωμένο γιατί η πολυκατοικία είναι οικογενειακά ιδιόκτητη καθώς επίσης έχω κλείσει ο ίδιος τα σώματα στους άλλους ορόφους και έχω βγάλει τα χερούλια απ'τις βάνες. Οι στήλες ζεσταίνονται μόνο μέχρι τον όροφο μου και όχι παραπάνω.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του καυστήρα, το δουλεύω μέσω χρονο-θερμοστάτη από το διαμέρισμα χωρίς κάποιο θέμα, ενώ το u2 το έχω στο 4, με u1 στο 70 ενώ οι ρυθμίσεις του P είναι εργοστασιακές.
Τις τελευταίες 5 μέρες λοιπόν (ακριβώς πριν αρχίσουν τα κρύα) παρατήρησα ότι ο καυστήρας έσβηνε (πήγαινε από το 4 στο 0) χωρίς να βγάζει error ή να έχει πιάσει θερμοκρασία 70 ώστε να κόψει για λίγο. Αφού λοιπόν κάθισα για αρκετή ώρα παρατηρώντας το και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις μήπως βρω την άκρη, δεν κατάφερα τίποτα.
Βέβαια ίσως τώρα μέσα στα κρύα δεν ενδείκνυται να βρω την άκρη δεδομένου ότι με τον κυκλοφορητή να δουλεύτει και τις άπειρες απώλειες, η θερμοκρασία του νερού από το ψηφιακό θερμόμετρο δεν ανεβαίνει πάνω απτους 40 ενώ το αναλογικό δείχνει 45-46.
Έχετε μαία ιδέα γιατί λοιπόν ο καυστήρας "σβήνει" χωρίς να βγάζει error ή να έχει πιάσει θερμοκρασία ο λέβητας? Είναι θέμα μη επαρκούς τροφοδοσίας Pellet ? Έχει "μπουκώσει" η καμινάδα και δεν κάνει καλό εφελκισμό με αποτέλεσμα να επηρρεάζει το λέβητα? Έχει ανάδρομο ερμή το Γενάρη του 15' ο καυστήρας? Έστω κάποια ιδέα/οδηγία θα βοηθούσε.

Ευχαριστώ!
Στέφανος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144062 από nt7561
Απαντήθηκε από nt7561 στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Με λένε Νίκο και είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Φέτος αποφάσισα και εγώ να απαλλαχτώ από το πετρέλαιο και να μεταβώ στο πέλλετ. Αγόρασα λοιπόν τον p12 τον οποίο τον τοποθέτησα σε λέβητα πετρελαίου. Οι ανάγκες θέρμανσης περιλαμβάνουν 2 ορόφους, ο 1ος 110 τμ καιο 2ος 98 τμ. Το ένα σπίτι έχει θερμοστάτη χώρου (αναλογικό) ενώ το δικό μου ηλεκτρονικό. Επίσης το σύστημα περιλαμβάνει ηλεκτροβάνες, κυκλοφορητές και πίνακα αυτονομίας. Η σύνδεση του καυστήρα έγινε με τοποθέτηση ενός ρελέ στον πίνακα αυτονομίας το οποίο είναι συνδεδεμένο με τους θερμοστάτες χώρου, ο καυστήρας έχει συνεχή τάση προκειμένου να κάνει τις φάσεις προαερισμού και καθαρισμού ακόμα και όταν οι θερμοστάτες χώρου κλείσουν και η δεξαμενη του πέλλετ είναι ιδιοκατασκευή ξύλινη. Από θέρμανση σκίζει (πολύ καλύτερη από οτι με το πετρέλαιο, ζεστό νερό συνεχώς, οικονομία (από το Νοέμβριο που το δουλέυω μέχρι και σήμερα με ζητούμενες θερμοκρασίες σπιτιών 20 και 22,5 βαθμών συνεχώς έχω κάψει γύρω στα 50 τσουβαλάκια) αλλά το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι έχω συχνά ένδειξη Α001.
Έχω τρελαθεί να κατεβαίνω να πατάω το κουμπί και επειδή έχω 2 μωρά στο σπίτι και εναν άρρωστο ανθρωπο στο άλλο, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ότι καλύτερο να χρειάζεται να πατάς κάθε τόσο το κουμπάκι για να ξεκινήσει.Και όταν είμαι εγώ στο σπίτι πάει κι έρχεται αλλά όταν λείπω?
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο κοχλίας τροφοδοσίας είναι στη σωστή κλίση στο 80% των περιπτώσεων που βγάζει τη βλάβη έχει σχηματιστεί ένα κώνος πάνω από το σημείο που τραβάει πελλετ ο κοχλίας. Το υπόλοιπο 20% δεν υπάρχει κώνος.
Τον καυστήρα τον καθαρίζω 2 φορές τη βδομάδα και κάθε μήνα κάνω γενικό καθαρισμό και του λέβητα.
Από όσα διάβασα στις 113 σελίδες η αιτία είναι η τροφοδοσία του πέλλετ. Πως όμως ενώ ο κοχλίας είναι στη σωστή κλίση να δημιουργείται κώνος? Επισυνάπτω και μια φωτογραφία του πως είναι το κουτί των πέλλετ εσωτερικά.



Πιστεύεται ότι πρέπει να το τροποποιήσω, η πρέπει να αγοράσω ένα εξαρχής κατασκευασμένο για αυτή τη δουλεία? Αν ναι έχω δει την πλαστική δεξαμενή που έχει και σύστημα διαχωρισμού του πέλλετ από τη σκόνη. Την έχει κάποιος για να μου πει μια γνώμη?
Επίσης πιστεύεται ότι πρέπει να αλλαχθεί ο αναλογικός θερμοστάτης με ένα ηλεκτρονικό?
Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση.
Νίκος
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by nt7561. Αιτία: προσθήκη φωτογραφίας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144063 από nt7561
Απαντήθηκε από nt7561 στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Φίλε μου μια ερώτηση, πως το καθάρισες ακριβώς?
Ευχαριστώ

iliadis1 έγραψε: Φίλε μου είχα το ίδιο πρόβλημα.Εβγαλα και καθάρισα προσεχτικά το φωτοκύτταρο και μετά ήμουν εντάξει.Εκτός αν είναι κάτι με τις ρυθμίσεις σου.Αν θες γράψτες και τα "τσακάλια" του φόρουμ σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144076 από cpp
Απαντήθηκε από cpp στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!

etsa67 έγραψε: To kontroller είναι της ALPHA FUMIS και δέχεται τον λ με τη δική του μονάδα στην αντίστοιχη υποδοχή.
του. Τον ξέρεις τον Όκταγκον?


Γεια .... sorry για την καθυστερηση αλλα και για το off topic.
Ναι τον ξέρω τον Όκταγκον. Αλλά ας μην επεκταθπούμε σε αυτό... Βασικά ξέρω πολύ καλά τον controller της fumis (οχι τον alpha)
Τώρα... Εχω την εντύπωση πως ο fumis alpha δεν δέχεται αισθητήρα λ. Αντί αυτού μπορεί να δεχθεί αισθητήρα μάζας εισερχόμενου αέρα , με πρακτική εφαρμογή κυρίως σε σόμπες...
Γιατι δεν ρωτάς τον Νίκο για σίγουρα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144077 από xrysafis72
Απαντήθηκε από xrysafis72 στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!

etsa67 έγραψε: Μπορείς να μου γράψεις κάθε πότε καθαρίζεις το σχαράκι του καυστήρα?
καθε τρεις μερες καθαριζω το λεβητα πετρελαιου και το σκαφακι προληπτικα αν και δεν βρησκω τιποτα μεσα του
Έχω ένα θέμα με τον δικό μου. Νομίζω ότι οι σχισμές της σχάρας του Όκταγκον 70KW, είναι μικρότερου ανοίγματος (3 μμ) από του φερόλλι. Μπορείς να μετρήσεις πόσο είναι το άνοιγμα της σχισμής και τι απόσταση έχει η μία με την άλλη? 3μμ ειναι και στο φερολι (εχω το ανοξειδοτο σκαφακι
Στις επόμενες ημέρες θα παραγγείλω νέα σχάρα με νέας κοπής μεγαλύτερου κενού περίπου 3,5-4 μμ. Πιο πυκνές στην αρχή και λιγότερες στο τέλος για τη μετάκαυση.
Πόση ισχύ είναι τα σώματα? η θερμοκρασία του νερου στον λέβητα πετρελαίου αυξάνει γρήγορα με όλο το φορτίο?δεν εχω σωματα εχω ενδοδαπεδια θερμανση,ναι μεσα σε 20λεπτα ανεβαζει τα νερα στους 71 και μπαινει σε συντηρισει φλωγας επιπεδο 1,υπαρχει στο κυκλωμα τετραοδη βανα για ελεχνο νερου στους 45 βαθμου αφου εκει πρεπει να δουλευουν τα νερα(εχω δυο θερμοστατες χορου σε διαφορετικους χωρους γιαυτο και η τετραοδη και οχι τριοδη)
Εγώ έχω έναν της θερμοστάλ 116 kcal/h και καυστήρα όκταγκον 70 kw kαι λειτουργεί στα 37 kw για περίπου 45kw ισχύ Θ.Σ. η Κάνει μία βύθιση στους 48 c και μετά αυξάνει έως τους 65c σε 45 λέπτά έπειτα μπαίνει στη συντήρηση φλόγας 12 kw και κόβει ο θερμοστάτης ο΄΄ενας απο τους 3 σε 45 λεπτά. Ο τελευταίος θα κόψει τη λειτουργία σε 2ώρες σε θερμοκρασία 21,5 c και εξωτερική 1,5-3c. Bga;inei to συμπέρασμα ότι ο μεγάλος λέβητα ςσε καύση πέλλετ είναι προτιμότερος απο έναν αντίστοιχο μικρό ή οριακό.
Παίζει και αισθητήρας λ να προμηθευτώ με κόστος περίπου 150-180 ευρώ. Προσφέρει πραγματική οικονομία 5% γιατί επεμβαίνει στον πρωτεύοντα αέρα και δίνει οξυγόνο όσο χρειάζεται η καύση και ποτέ παραπάνω ή παρακάτω.
Θα δούμε. Με τη τεχνολογία που μπλέξαμε όλο ψαχνόμαστε αλλά μπορώ να πώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Στάθης


ΑΓΡΟΤΗ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΗΣ ΖΩΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤΟΦΤΙΑΧΤΗΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ "ΜΕΙΩΝΕΙ"ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Συνημμένο αρχείο:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.272 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ