Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147022 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw
Ξέρω πολύ καλά τι θέλω απλά η διαφωνία μου είναι για το κλίμα της Ελλάδας (ηπιότερο) δεν χρειάζεται ή δεν απαιτείται μηχάνημα μεγάλης τεχνολογίας (στύλ Γερμανικού-Αυστριακού -Σουηδικού) όπως δεν απαιτείται αισθητήρας λ στα μικρής ισχύος μηχανήματα εσείς έχετε τη γνώση να το καταλάβετε αυτό και ότι για τη χώρα μας αρκεί ένα απλό μηχάνημα στο οποίο να μπορεί κανείς να έχει άμεσα πρόσβαση και να δίνει λύσεις?
Να βοηθήσω θέλω χωρίς να δυσαρέσκειες αλλά αν κανείς θέλει να φορτώσει την εγκατάσταση με πολλά παρελκόμενα (όπως έκανα και εγώ πριν 20 χρόνια) ξοδεύεσαι χωρίς κανένα λόγο κέρδους.
Ας πούμε κάποτε είχα μια διαφωνία με τον υπεύθυνο της astra-gas όσον αφορά την απόδοση του λέβητα ισχύος 50 kw για σπίτι 220 τ.μ. θεωρώντας ότι έπεφτε αρκετά μικρός.
Τον τοποθέτησα στο σπίτι σε συνολικές θερμικές απώλειες 38000 kcal/h αλλά δεν μπορούσε να ανεβάσει θερμοκρασία πάνω από
55c ακόμα και με μπρικέτες.
Τηλεφώνησα στον Υπεύθυνο για το πρόβλημα επειδή στο μάνιυαλ αναφέρει ότι ζεσταίνει έως 500 τ.μ. και μου απάντησε ότι πρέπει να είχα αγοράσει και δοχείο 2000 λίτρα.
Παρ΄' όλα αυτά είχα τοποθετήσει τρίοδη φορτίου 4 χρόνια πρίν και τετράοδη esbe αλλά και πάλι δυσκολεύοταν πολύ.
Τελικά πουλήθηκε 2 πρίν 2000 ευρώ και στη θέση του έβαλα έναν της θερμοστάλ 120000 kcal/h και το αποτέλεσμα 1 φόρτωμα την ημέρα αρκεί να ανεβάσει 85c με την esbe στο 65% δηλ. το νερό που κυκλοφορεί στα σώματα και να κάψει την ημέρα 1 καρότσι χωρίς δοχείο.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο αν δεν δοκιμάσετε στη ζωή σας μεγάλο και μικρό δεν θα καταλάβετε τα οφέλη που έχει η πλούσια θερμαινόμενη επιφάνεια ενός μεγάλου λέβητα.
Νομίζετε ότι είναι μεγάλος και δεν πρέπει να μπεί δεν κάνει το ίδιο και ο υπεύθυνος αλλά χωρίς δοκιμές δεν μπορείτε να εκφέρεται γνώμη.
Σας το λέω ότι σαν Μηχανολόγος ο μεγάλος λέβητας είναι πολύ καλύτερος από τον μικρότερο και φέρτε μου ότι τεχνολογία θέλετε.
Δουλεύω τη θέρμανση από το 1989 και έχω εγκα/σει δεκάδες συστήματα στερεών καυσίμων εσείς αλήθεια τι εμπιρία έχετε και είστε τόσο απόλυτοι.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147023 από burnit40
Απαντήθηκε από burnit40 στο θέμα Re:Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw
δεν μπορω να καταλαβω για πιον λογο πρεπει να παρω εναν τεραστιο λεβητα να τον γεμιζω μια φορα την μερα κ να στελνει συνεχως νερα.το εχω δει σε πολλα σπιτια αλλα εφταναν σε σημειο να ανοιγουν παραθυρα απο την ζεστη κ την αλλη μερα το πρωι να κρυωνουνε.εβαλα 10 kw μεγαλυτερο κ 1000 δοχειο εχω 2 θερμοστατες για 2 σπιτια κ εχω οση ζεστη θελω.εσυ απο 50 kw πηγες στα 120.αποριας αξιο.εσυ με 50αρι δεν ζεστενες 220 μετρα εγω με 40αρι ζεσταινω 200 μετρα 2 boiler κ μερικες φορες κανει υπερθερμανση το 1000αρι δοχειο αδραν.τη πηγε στραβα?
Last edit: 9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by burnit40. Αιτία: συμπληρωματικο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147025 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw
Βλέπεις ότι το είπες και μόνος σου έχεις δοχείο αδράνειας.
Δοκίμασε να το βγάλεις και τα λέμε πάλι.
Όμως για το ερώτημα που έθεσες για την υπερθέρμανση.
Πρέπει να ξέρεις ότι, όταν κάνουμε μια έγκα/ση κ. Θέρμανσης με λέβητα ξύλου και ανεμιστήρα αέρος όχι με κλαπέτο όπως παλιά, τότε ο θερμοστάτης χώρου όταν απενεργοποιήσει το βεντιλατέρ σταματάει και η καύση κυρίως σε λέβητες με εστία αναδίπλωσης καυσαερίων και η θερμοκρασία ανεβαίνει το πολύ 1-3 c αλλά αν για αλλον λόγο ανέβει πέρα κάποιων προκαθορισμένων ορίων τότε ο υδροστάτης υπερθέρμανσης επεμβαίνει στον κυκλοφορητή και τον λειτουργεί για 1-2 λεπτά ή στο τελευταίο διαμ/σμα που έμεινε ανοιχτή η βάνα ή σε κάποιο μπόιλερ και μόνο για να κατεβάσει τη θερμοκρασία από τους 80 στους 77c αν η ρύθμιση είναι 80c.
Εγώ προτιμώ να ρυθμίζω τη θερμοκρασία των νερών στους 75 όταν έχω τρίοδη 55 και τετράοδη στα σώματα για να μην στέλνω νερά υψηλής θερμοκρασίας στα σώματα.
Όταν λοιπόν σταματήσει να φυσάει το βεντιλατέρ σταματάει εντελώς η καύση εξαφανίζεται η φλόγα αλλά υπάρχει θράκα η οποία ανάβει ξανά τα ξύλα στον επόμενο κύκλο ρυθμίζοντας σταθερή τη θερμοκρασία του καζανιού για περισσότερο των 3 - 4 ωρών.
Οι μεγαλύτεροι λέβητες εκτός της πλούσιας θερμαινόμενης επιφάνειας έχουν και πολλά νερά περίπου ο 120000 έχει 650κιλά και οι διαστάσεις δεν είναι πολύ μεγάλες όσο φαντάζεστε ότι είναι αλλά δεν λέω να αγοράζετε τόσο μεγάλους αλλά αν οι απώλειες ανέρχονται ας πούμε στις 30000 καλό είναι ο λέβητας να έχει τουλάχιστον σαν μέγιστη 60000 για να μην βάζετε δοχείο παρά μόνο τις τρίοδες φορτίων.
Έχω τοποθετήσει 2 Αtmos 40 kw με δοχείο 1000 λίτρων στο Προκόπι Β. Ευβοίας με 220 τμ και έχουν κάψει έως τώρα πάνω από 8 τόνους ξερών ξύλων αλλά τον αν΄βουν από το μεσσημέρι και μετά εκτός αν κάνει κρύα και καθυστερεί πολύ να ανεβάσει το δοχείο θερμοκρασία αν κρυώσει.
Σε έναν άλλον στο Μαντούδι έβαλα Atmow40 kw χωρίς δοχείο σε σπίτι 140 μέτρων αλλά με τετράοδη και τρίοδη και η κατανάλωση επι 24 ώρου βάσεως λειτουργία (με τον θερμοστάτη πάντα στο 22) να έχει κάψει 7 τόνους ξερά πεύκα περίπου 17 φιατ φιορίνο πικ άπ.
όπως βλέπετε το θέμα είναι υποκειμενικό δηλαδή με 150 άντε 200 ευρώ αγοράζει κανείς λιγο μεγαλύτερο λέβητα και με κάποια παρελκόμενα (τετράοδες -τρίοδες ) και καλή συνδεσμολογία της υπερθέρμανσης με τον υδροστάτη υπερθέρμανσης πάντα σταντ μπάη κάνει καλή δουλειά.
Προσοχή δεν λέω ότι το δοχείο δεν είναι καλό αλλά στης Ελλάδας το κλίμα δεν απαιτείται πάντα εκτός και αν το πάρεις με εναλλάκτη και να συνδεθεί με ηλιακά πένελσ τότε ναι τα πράγματα γίνονται καλύτερα.
Θα έλεγα ότι τα δοχεία ταιριάζουν σε κλιματικές συνθήκες με συνεχόμενα κρύα και μικρές θερμοκρασιακές μεταβολές όπου η θέρμανση δεν σταματάει όπως συμβαίνει στη Σουηδία -Αυστρία -Λιθουανία -και γενικά Β.Κ. Ευρώπη.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147070 από burnit40
Απαντήθηκε από burnit40 στο θέμα Re:Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw
2 χρονια τον δουλεβα χωρις δοχειο.δεν σου τα γραφω τυχαια.εχω δει συνδεση οπως αναφερεις αλλα δεν με ικανοποιησε λογω το οτι οταν ειθελε νερα το σπιτι αργουσε να ανεβασει.το δοχειο αδρανειας αργει να ανεβασει θερμοκρασια οταν σβηνεις τον λεβητα.ολα αυτα βεβεα δεν αφορουνε το παραπανω θεμα κ ειναι καθαρα αποψη μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147071 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw
Χριστός Ανέστη και να είσαι καλά Φίλε.
Το ξέρω ότι το δοχείο καθυστερεί, κάποια στιγμή πρίν 4 χρόνια σκέφτηκα να το βάλω με ενναλλάκτη ηλιακών πένελ αλλά κατόπιν επειδή βαρέθηκα τα ξύλα και μάλωνα με την Γυναίκα μου για τις ημέρες που αφιέρωνα στο δάσος με το αλυσοπρίονο μόνος μου καμιά φορά , το γύρισα στο πέλλετ.
Αγόρασα πριν 2,5 χρόνια τον Όκταγκον 70 τον είδα στη Έκθεση Αθήνας το 2012 και μου έκανα εντύπωση , τους τηλεφώνησα μου έκαναν κανά 2-3 φορές σεμινάρια και τον εγκα/σα στον λέβητά μου.
Στην αρχή , τα έκανα θάλασσα , τον μπούκωνα αλλά μετά από μερικά σεμινάρια να καταλάβω καλά τη λειτουργία του Software του κοντρόλλερ. fumis alpha , και στη Σλοβενία 2 ημέρες , μπήκα στο νόημα για τα καλά.
Τώρα φτιάχνω δικά μου προγράμματα μέσα από το pc για σόμπες πέλλετ και ξύλου , καυστήρες πέλλετ και με πρόσβαση στις κρυφές παραμέτρους καταφέρνω να λειτουργώ και το βιομηχανικό κόστος 170 ευρώ με φπα και δωρεάν παράδοση χωρίς προβλήματα.
Αν βάλεις στον δικό σου Burnit πελλετοκαυστήρα και κόφτρες στις διαδρομές θα ανεβάζει θερμοκρασία για πλάκα και θα κάψεις για το σπίτι σου περίπου 2,5-3 τόνους πέλλετ.
Θα καθαρίζεις τον λέβητα μία φορά τον μήνα και τον καυστήρα με βιομηχανικό πέλλετ κάθε 5-7 σακιά και με άλλο με στάχτη <10% κάθε 20 σακιά.
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τι σε ευχαριστεί περισσότερο.
Στάθης

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #147073 από burnit40
Απαντήθηκε από burnit40 στο θέμα Re:Λέβητας πελλετ-ξυλου Mareli CB25kw
σταθη καλησπερα.οπως μου ανεφερες παραπανω συνδεετε ο θερμοστατης με τον ανεμ. του λεβητα.ο ελεκτης που εχει ο δικος μου ο teck εχει εξοδο για θερμοστατη.τη γινετε ομως που εχω 2 σπιτια με δικο τους θερμοστατη?λογικα δεν εχω αυτονομη θερμανση κ δεν με ενοχλει για ωρομετρητες γιατι τους εχω ξηλωσει,αλλα το κατω σπιτι εχει 3 βαθμους διαφορα με το πανω.οταν λες οτι κανεις δικο σου software επεμβαινεις στον υπαρχον ελενκτη η δινεις καινουργιο?εχω προσβαση στο κρυφο μενου τη θα αλλαξει?ευχαριστω χρηστος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ