Αναβάθμιση απλού τζακιού με κασέτα.

Περισσότερα
11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #180435 από panosath
Καλημέρα
Λόγω αναβάθμισης εξοχικής οικίας σε μόνιμη  είμαστε σε αναζήτηση κασέτας.
Η σύζηγος θέλει χωρίς αερόθερμο για να μην έχουμε θέμα με διακοπές ρεύματος ενώ εγώ λέω με αερόθερμο για διανομή του θερμού αέρα σε όλο τον χώρο.
Η οικία είναι 45 τ.μ με κάποιες αναβαθμίσεις μονώσεων που έγιναν ( γυψοσανίδες - ορυκτοβάμβακας - 4αρι πάνελ πολυουρεθάνης - εξωτερική βαφή ελαστική κτλ ).
Είχα καταλήξει σε κασέτα αερόθερμη περίπου στα 6 με 8 Kw ( για 130 με 140 κυβικά )
Μπήκα σε ένα τριπάκι όταν διάβασα κάπου ότι δέν πρέπει να έχω σε λειτουργία τζάκι αερόθερμο όταν δεν έχω ρεύμα...
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής
Θα μας καλύψουν τα Kw που αναφέρω είτε σε αερόθερμο είτε σε μη αερόθερμο?
Θα έχουμε όντως θέμα με την λειτουργία αερόθερμου τζακιού χωρίς ρεύμα?

Οποιαδήποτε πληροφορία μας δώσετε είναι ευπρόσδεκτη και σας ευχαρίστουμε προκαταβολικά

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #180437 από dryianni
Καλημέρα και καλό μήνα.
Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια της ισχύος του τζακιού για την κάλυψη των απωλειών θερμότητας η μόνη υπεύθυνη απάντηση προκύπτει από μελέτη απωλειών θερμότητας.
Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διανομή της παραγόμενης θερμότητας στο σύνολο των θερμικών ζωνών της κατοικίας.
Θεωρητικά με ένα μέσο συντελεστή θερμοπερατοτητας (Um) 0,7 (περίπου εκεί τον υπολογίζω με τα στοιχεία που έχετε δώσει) θα σας κάλύπταν αυτα τα kW, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα μπορούσε να γίνει σωστή κατασκευή θερμοθαλάμου με επαρκή για τη μη διαφυγή της παραγόμενης θερμικής ισχύος μονωτικό υλικό (όχι δηλαδή αυτά που κατά καιρούς διαβάζω εδώ μέσα για υλικά πάχους 3 ή 5 εκ. με λ=0,20 ως 0,090, στην καλύτερη περίπτωση).
Τώρα με την κασέτα, όπου δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για το πόσα από τα συνολικά 7 ή 8 kW της ονομαστικής ισχύος εκπέμπονται στο χώρο μέσω ακτινοβολίας, κάθε απάντηση είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν - 11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #180438 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Drynianni  απλά για να σου λυθεί η απορία γιατί το λες και το ξανα λες . ο μόνος τοίχος που σε νοιάζει προφανώς για να μην έχεις απώλειες είναι ο εξωτερικός . Στους εσωτερικούς οι όποιες απώλειες πηγαίνουν στο χώρο του σπιτιού . Ανάμεσα στο πυριτικό και στον πετροβάμβακα υπάρχει ροή αέρα που καταλήγει στο δεύτερο πατάρι πάνω απο το ταβάνωμα και εκτονώνει εκεί . σε δοκιμή μετά απο περίπου 13 ώρες  να καίει το τζάκι που έκανα σε πελάτη και δεν ήθελε δεύτερη μόνωση στον τοίχο και κολλημένο το 3 άρι πυριτικό στον τοίχο(γιατί ήθελε να κερδίσει χώρο ), χωρίς ενδιάμεση μόνωση  στον τοίχο. η θερμική κάμερα της flir δεν έδειχνε απολύτως τίποτα . το σπίτι είχε μια 25 αρα τουβλίνα και σκέτο σοβά .
 
Συνημμένα:
Last edit: 11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν by ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #180451 από dimlyk
η σωστη απαντηση δοθηκε κι αφορα την μελετη ...μια και ομως για 45μ2 και τζακι δεν αξιζει θα σου πω 8 με 10 και παντα εξαρτωμενο απο την πραγματικη αποδοση της εστιας κι οχι αυτα που διαβαζεις σαφως μια εστια με δευτερογενη η και τριτογενη καυση ειναι πιο αποδοτικη 
να εχεις υποψη σου οτι μια εστια με ονομαστικη ισχη πχ 10 πρακτικα θα δουλευει στα 5-6 μετα το πρωτο αναμα 
δθν ξερω γιατι αναφερεσαι σε κασετα οταν υπαρχουν εστιες ελευθερης ροης (εκτος κι αν εχεις περιορισμενο χωρο οπως παλιο τζακι) 
ενας βασικος λογος να προτιμησεις χωρις ανεμιστηρες ειναι ο θορυβος και δευτευοντως η καλυτερη αποδοση σε περιπτωση διακοπως χωρις αυτο να ειναι απαγορευτικο απεναντιας αν το οποιο τζακι πουλιεται με και χωρις ανεμιστηρες προτιμας την εκδοση με ανεμιστηρες 
οσο αφορα την διανομη του αερα εξαρταται απ την κατοψη του χωρου και την θεση του τζακιου ο ανεμιστηρας ελεχιστα θα προσφερει μια και δεν μπορει να παει τον αερα μακρυα (εκτος ακριβων μοντελων) 
η προσοχη ομως κυριως θα πρεπει να δοθει στην σωστη κατασκευη θερμοθαλαμου και εν γενει εγκαταστασης της εστιας
 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #180456 από dryianni

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Drynianni  απλά για να σου λυθεί η απορία γιατί το λες και το ξανα λες . ο μόνος τοίχος που σε νοιάζει προφανώς για να μην έχεις απώλειες είναι ο εξωτερικός . Στους εσωτερικούς οι όποιες απώλειες πηγαίνουν στο χώρο του σπιτιού . Ανάμεσα στο πυριτικό και στον πετροβάμβακα υπάρχει ροή αέρα που καταλήγει στο δεύτερο πατάρι πάνω απο το ταβάνωμα και εκτονώνει εκεί . σε δοκιμή μετά απο περίπου 13 ώρες  να καίει το τζάκι που έκανα σε πελάτη και δεν ήθελε δεύτερη μόνωση στον τοίχο και κολλημένο το 3 άρι πυριτικό στον τοίχο(γιατί ήθελε να κερδίσει χώρο ), χωρίς ενδιάμεση μόνωση  στον τοίχο. η θερμική κάμερα της flir δεν έδειχνε απολύτως τίποτα . το σπίτι είχε μια 25 αρα τουβλίνα και σκέτο σοβά .
 

Αγαπητέ κ. Φιλιππακόπουλε, τα έχουμε ξαναπεί.
Οι όποιες εμπειρικές δοκιμές δεν υποκαθιστούν την επιστήμη και τα διεθνή πρότυπα.
Σε πρώτη φάση θα σας συνιστούσα να ασχοληθείτε με τη θερμοχωρητικότητα των υλικών (ΤΟΤΕΕ 20701-2) και τις έννοιες της αντίστασης θερμικής μετάβασης και της ροής θερμικής μετάβασής.
Πάντα με συμπάθεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #180458 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Θέλω λοιπόν μιας και είσαι εδώ και μας βοηθάς με τις γνώσεις σου να μας εξηγήσεις στη συγκεκριμένη φωτογραφία και με αυτά που σου ανέφερα που είναι οι απώλειες επιστημονικά ή όχι .
Δεν έχω πει ότι δε μας μιλάς με συμπάθεια γιατί και αυτό το αναφέρεις συνέχεια . Όμως και εσύ χωρίς να έχεις εμπειρία απο ενεργειακά τζάκια έρχεσαι σε αντιπαράθεση με αυτά που εφαρμόζουν σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο οι εταιρίες που συνεργάζομαι εγώ αλλά και άλλες που υπάρχουν στον κλάδο . Άρα μου δίνεις να διαβάσω μια τεχνική οδηγία του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας που αφορά τα κτήρια τις μονώσεις και τις θερμικές γέφυρες και όχι το πυριτικό ασβέστιο το τζάκι και αυτό που έχω κάνει εγώ στην φωτογραφία .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ