Αγορα καταλληλου τζακιου κ σημειο τοποθετησης

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153250 από shady233
Μα εννοείται πως δεν εχω σκοπό να τα ανεβάσω όλα με την μια.. Όπως είπα έχω αποθηκευτικό χώρο στο υπόγειο.. Απο κει κ πέρα έτσι όπως το σκέφτομαι θα ανεβάζω τα ξύλα της εβδομάδας στο μπαλκόνι ή έστω κάθε 3-4 μέρες.. Δεν πιστεύω πως θα είναι κ τόσος κόπος.. Εννοείται πως δεν είναι κατι εύκολο αλλα μπρος στην οικονομία τι να κάνεις; Έτσι θα έχω κ 2 επιλογές κ όποια με συμφέρει μπορώ να χρησιμοποιώ.. Εκτός κ αν εγω τα βλέπω όλα τοσο ρόδινα, τι να πω..!
Θα εκτιμούσα οποιουδήποτε την βοήθεια για την επιλογή της κατάλληλης εστίας!
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by shady233.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153251 από dimlyk
αν εχεις προσβαση στην κεραμοσκεπη κι αν ειναι ευκολο καλο θα ηταν να κανεις μια μονωση και μονος σου με μικρο κοστος και μεγαλο οφελος .
για το τζακι κανε πιο συγκεκριμενες ερωτησεις αν θες κατι παραπανω για τον αερα που ρωτησες δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις τρυπα εξωτερικα για αερα
πολλοι προτιμουν τα foyer μια και δεν εχουν προβλημα σε διακοπες ρευματος και θορυβο απο ανεμιστηρα
διαβασε κιολας εδω μεσα εχουν γραφτει παρα πολλα για μαρκες αλλα και τοποθετησεις
αν το τζακι το θες και για παρεα-ομορφια και τοχεις αποφασισει περα απ το φορουμ αρχισε να ψαχνεις και προσφορες αν γενικα εισαι στο ψαξιμο κοιτα και το πελλετ αναλογα την περιοχη σου μπορει να σουρχεται εξ ισου φτηνα με το ξυλο .
και κατι τελευταιο που ξεφευγει καπως απ το budget σου αλλα ειναι και το καλυτερο ειναι το υδραυλικο τζακι η πελλετσομπα
αν παντως εχεις αποφασισει για τζακι αρχισε να μαζευεις ξυλα απο τωρα :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": shady233

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153253 από Fokion

shady233 έγραψε: Εκτός κ αν εγω τα βλέπω όλα τοσο ρόδινα, τι να πω..!

Μη περνεις "ελαυρα τι καρδία" ουτε το κουβαλημα ουτε τα 500 κιλα σημειακο φορτιο σε μπαλκώνι ουτε το συνδιασμενο κοστος πετρελαιου ΚΑΙ ξυλων που παρεπιπτοντως θες ξερά αρα πρεπει να αρχισεις να μαζευεις απο τωρα που ειναι και η φτυνοτερη περιοδος αγοράς.

Ενα τελευταιο μηνημα και κλεινω - δικα σου ειναι τα λεφτα και το σπιτι - εσυ αποφασιζεις.
Η προταση μου να σκεφτεις σοβαρα.

Απο τη στιγμη που εχεις σωματα καλοριφέρ στα δωματια χρησιμοποίησε τα. ΔΕΝ υπαρχει καλυτερη θερμανση οτι και να λεμε. Η δυαρυθμιση σου ειναι δυσκολη για "αερα" ειδικά η μεσα μεσα κρεβατοκαμαρα ειναι χαμενη, η μεσαία παιζεται γιατι η πορτα της ειναι προς τα μεσα κι οχι προς το σαλονι, καλα το μπανιο δε το συζητω

πως.

Α. Υδραυλικη σομπα συνδεδεμενη στο κολεκτερ του οροφου. Αν ειναι μεγαλούτσικη ( πανω κατω 20 KW) θα αντεξει και μποιλερ για ζεστα νερα. Σαφως μεσα στο μπατζετ σου αν το ψαξεις.

Β. Αντι για λεβητα πετρελαίου βαλε λέβητα πελλετ. Θα τα εχεις αποθηκευμένα δίπλα του γλυτώνεις το ανεβα κατεβα, φορτώνεις το σιλο κάθε 3-4 μερες κι εισαι αρχοντας. Ακομα πιο ευκολο να εχεις ζεστα νερα. Κι αν βαλεις και κανα παμφαγο λεβητα??? Καις και τη πεθερα σου!!!!!! :) :) :)
Apo μπατζετ μαλλον ξεφεύγεις αλλα αν το πληρώνει ο εργολαβος σκοτίστηκες. ( Απίθανο να το δεχτει αλλα λέμε)

Γ. Υδραυλικο τζακι. το που θα τοποθετηθει εξαρταται απο το που ειναι τα κολεκτερ. Καλη και ομοιομορφη ζεστη σε ΟΛΟ το σπιτι δε χανεις και την ομορφια αλλα εχεις και ΟΛΗ τη φασαρια που σηζητησαμε σε προηγουμενα μηνηματα αλλά και πιο πανω.

Δ. εφαρμοζεις τις λυσεις Α. ή Β. και βαζεις ενα "οτι ναναι" τζακι ακομα και κανα φτηνό του Leroy ( που παρεπιπτοντως εχουν αποδειχτεί αξιολογότατα τα foyer τους) για το "θεαμα". σαφώς εδω το μπάτζετ θα φυγει από τα 2χιλιαρικα αλλα οχι τρομερα.

Παρεπιπτοντως εχω ειμαι πλεον στην λυση Α. ( που ηταν ΣΑΦΩΣ μεσα στο μπατζετ σου) κι ενα απλό ανοιχτο τζακι στο σαλονι "για το ματι" οποτε τυχει...
δες αμα θες τα λινκ στην υπογραφή μου τι ειχα ( αεροθερμες σομπες και τι χρειαστικε να γινει για να ζεστανουν το χωρο ) και τι εχω

Αυτα απο μενα και καλη επιλογη σου ευχομαι.

ΥΓ
Για να καταλαβεις τι εννοω, οταν λεω φασαρια, εσυ λες 4-5 τονους ξυλα κουβαλημα + κοστος πετρελαιου, ενω εγω θελω 2 αντε 2,5 τοννους πελλετ τη σεζον για το διπλό σπιτι απο το δικό σου.

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Fokion.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": shady233

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153259 από thomas

shady233 έγραψε: Μα εννοείται πως δεν εχω σκοπό να τα ανεβάσω όλα με την μια.. Όπως είπα έχω αποθηκευτικό χώρο στο υπόγειο.. Απο κει κ πέρα έτσι όπως το σκέφτομαι θα ανεβάζω τα ξύλα της εβδομάδας στο μπαλκόνι ή έστω κάθε 3-4 μέρες.. Δεν πιστεύω πως θα είναι κ τόσος κόπος.. Εννοείται πως δεν είναι κατι εύκολο αλλα μπρος στην οικονομία τι να κάνεις; Έτσι θα έχω κ 2 επιλογές κ όποια με συμφέρει μπορώ να χρησιμοποιώ.. Εκτός κ αν εγω τα βλέπω όλα τοσο ρόδινα, τι να πω..!
Θα εκτιμούσα οποιουδήποτε την βοήθεια για την επιλογή της κατάλληλης εστίας!


αν είναι να κανεις αυτά που λες φιλε, η λυση είναι μια... λεβητα πελλετ και ησυχάζεις, βάζεις και ένα τζακι από Leroy και αναβε το οποτε το γουστάρεις.Κουβαλημα ξυλων κάθε -3-4 μερες στο μπαλκονι δεν παλευεται ,η ενασχοληση με το πέλλετ θα σου φανεί παιχνιδάκι
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": shady233

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153260 από shady233
Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά για τις γνώμες σας κ την βοήθειά σας! Θα το σκεφτώ κ πάλι κ θα δώ τι θα κάνω.. Πάντως τζάκι θα κάνω σίγουρα! B) Κ κατα πάσα πιθανότητα στο σημείο 2..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #153261 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
παρακολουθώ την συζήτηση σε αυτό το νήμα και σε κάποια άλλα και δεν μπορώ να καταλάβω κάτι !!λέτε για το πέλλετ οτι θέλει το μισό απο ότι το ξύλο !!με ποιο σκεπτικό το λέτε αυτό !σαν εταιρία έχω δοκιμάσει και τα 2 και αυτή η διαφορά που λέτε δεν ισχύει με τίποτα!! το πέλλετ παίζει απο 5-5,5 ΚW και το ξύλο από 4,4 έως 5 KW εαν πάμε και σε μπρικέτα για να έχουμε το ίδιο μέτρο σύγκρισης πάμε χαλαρά και εκεί στα 5,5 KW !!μη μου πείτε τώρα για υγρασίες στο ξύλο γιατί μπορώ να πω και εγώ αντίστοιχα για πέλλετ μη πιστοποιημένα γεμάτα χώμα μέσα που μόνο 5,5 ΚW δεν έχουν .απο εκεί και πέρα το μόνο που μπορεί να υπάρχει σαν διαφορά έχει να κάνει καθαρά σαν μηχάνημα !δηλαδή σε ενα τζάκι όσο και καλά να το κατασκευάσουμε δεν θα καταφέρουμε πάνω απο 86-88% να πάρουμε αντίθετα σε πέλλετ μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και 97% !ουσιαστικά λοιπόν κατά την γνώμη μου αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ τον δυο καύσεων !εαν πάμε σε περιοχές που το ξύλο το πουλάνε κάτω απο 80 € το κυβικό τότε το ξύλο μπορεί να είναι μακράν φθηνότερο !!θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας στα παραπάνω μήπως εγω δεν έχω καταλάβει καλά κάτι τόσα χρόνια !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ