Βοηθεια στη αγορα εστιας.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144542 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Φίλτατε Λιακο,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που στις μονώσεις ήσουν "χουβαρντάς" Πίστεψέ με δε θα το μετανιώσεις. Ίσα ίσα, θα είσαι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Γα το τζάκι τώρα, αν έχεις την ενδοδαπέδια, μη σκοτίζεσαι. Και μην επενδύσεις και σε αυτό μια περιουσία. Δεν αξίζει. Είμαι σύμφωνος στο να έχεις ένα τζάκι που δουλεύει σωστά. Να το έχεις συμπληρωματικά ας πούμε, ή για μερικές μέρες πριν ανοίξεις τη θέρμανση και για μερικές μέρες αφού την κλείσεις. Δε χρειάζεται να είναι μεγάλης ισχύος. Τα μεγάλης ισχύος, θέλουν και ένα σκασμό ξύλα για να στη δώσουν.

Αν τώρα εσύ θες "αρχιτεκτονικό" τζάκι, πχ στενόμακρο, 2 όψεων... κλπ, τι να σου πω. Εσύ αποφασίζεις, εσύ πληρώνεις. Να ξέρεις πάντως ότι Spartherm, Brunner, Leda, Nordpeis, Jotul, Nordflam, Dovre, Supra, Lotus, M-design, Bodart & Gonay είναι απλώς κορυφαία. Όπως και τα Kratki που μπορεί να μην έχουν το ΤΕΛΕΙΟ γερμανικό φινίρισμα, αλλά είναι ΠΟΛΥ τίμια λύση. Και με σωστή απόδοση και σωστή λειτουργία.

Στις σόμπες τώρα, μπορείς να δεις..... Nordpes, Jotul, Haas & Son, Morso, Lotus απλά δεν παίζονται οι άνθρωποι. Σε γενικές γραμμές, τείνω να πω ότι Νορβηγοί και Γερμανοί είναι στην κορυφή.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, οι ιταλοί είναι πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ πίσω. Μοστράρουν τα palazzeti (εδώ θα σκάσω στα γέλια και ας φάω μήνυση) τα Nordica τα Piazzeta (εδώ να δεις γέλια) και τα Montegrappa (εδώ είμαστε για Χάρη Κλυν) λες και είναι σούπερ. Ε... ρε γλέντια. Έχουν καλή φήμη, μόνο γιατί έχουν καλό φινίρισμα. Καλύτερα πιστεύω είναι τα Nordica. Εκεί που είναι όμως Νορβηγοί και Γερμανοί............ θέλουν πολλά ψωμιά ακόμα.

Στο συμπέρασμα τώρα: Δες την καμινάδα, εσύ μπορείς να λες 5 μέτρα, αλλά αν έχεις στέγη ας πούμε ίσως χρειαστείς παραπάνω. Μετά τα 5 μέτρα, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΒΑΡΥΤΙΚΟ ΤΑΜΠΕΡ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Πως να στο φωνάξω πιο δυνατά.....???????? Σωστός...... ο Gdevil. Και εννοείται διπλή μονωμένη, έξω τουλάχιστον.

Θες κάτι οικονομικό με πολύ καλό value for money? Kratki..

Πας παραάνω γιατί έτσι γουστάρεις...? Brunner, Spatherm, Nodrpeis... klp

Μη σε ΞΕΓΕΛΑΕΙ το μέγεθος........ Τώρα αν έχεις κανένα σαλόνι γήπεδο, σίγουρα θα "ξενίζει" ένα μικρό τζακάκι. Αλλά υπάρχει και μια περιστρεφόμενη τζακόσομπα της LOTUS ..... μούρλια....

Επίσης, λίγη σημασία έχει το αν έχει μαντέμι μέσα ή επένδυση. Μην κολάς σε τέτοιες λεπτομέρειες.... Αν είναι καλοφτιαγμέν τζάκι ... μια χαρά είναι και τα μαντέμια.... δες κάτ brunner και Spartherm μαντεμένι.

Αν είναι να δώσεις σοβαρό ποσό στο τζάκι, σκεψου ΣΟΒΑΡΑ ένα Leda Wida 88W τζάκι καλοριφέρ, το συνδέεις παράλληλα σε ένα δοχείο αδρανείας με την Α/Θ ΜΟΝΟ σε "νυχτερινή" λειτουργία, και είσαι πασάς.

Ελπίζουμε να μη σε μπερδέψαμε και να σε βοηθήσαμε. Αν μπορείς επίσης,μ αυτό που θα αποφασίσεις να αγοράσεις, να το δεις να καίει.. αναμμένο δηλαδή.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144561 από Liakos
Απαντήθηκε από Liakos στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Καλησπερα σας παιδια.
george_74
Σημερα ειδα για δευτερη φορα τα Nordpeis,απο Δευτερα θα παρω προσφορες(θα σου πω για τις τιμες) σε καποια μοντελα οποτε και θα γνωριζω τις τιμες τους .Παντως η τιμη που μου γραφεις νομιζω πως δεν υπαρχει φιλε,τουλαχιστον απο αυτα τα οποια βλεπω στο ιντερνετ.Απιστευτο εσωτερικο εστιας και πολυ καλα-οικονομικα τζακια.Μακαρι να παρουμε μια καλη προσφορα ωστε να το σκεφτω σοβαρα.Για τα Βrunner τα εγραψες ολα,τετοιο κλεισιμο εστιας δεν ειδα σε κανενα τζακι.Το θεμα ειναι πως οπως γραφει και ο Φουσκιτακης θελει μια περιουσια η αγορα του και ενα σημαντικο ποσο η τοποθετηση - επενδυση με γυψοσανιδα ,τι ναπω ειδικα για την επενδυση ο καθενας ζηταει οτι του καπνισει.Αστα να πανε χασαμε τη μπαλα.

Φουσκιτακη συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Σημερα μαζι με τα Nordpeis ειδα και ενα μοντελο της Montegrappa(οχι αυτο το οποιο επιθυμω) απογοητευτηκα,τα μοντελα των ιταλων σιγουρα ειναι ντιζαινατα αλλα δεν ξερω,οτι ειδα(και πιστεψε με τα ειδα ολα) δεν μου γεμισαν το ματι,αν και πολλα ατομα εδω μεσα λενε τα καλυτερα για αυτα.Το προβλημα μου ειναι πως δεν μπορεσα να δω σχεδον καμια εστια απο κοντα,ποσο μαλλον να καιει.
Τα kratki θα παω απο βδομαδα να τα κοιταξω.
Το τζακι καλοριφερ δεν το ειχα κατα νου αν και εχω παρει δοχειο αδρανειας γιατι σκεπτομουν να το συνδεσω με ηλιακους συλλεκτες,θα ρωρησω να μαθω.Οσο για τη καμιναδα μου,ειναι ακριβως 583εκ απο το πατωμα του σπιτιου μεχρι τη κορυφη της καμιναδας,μαλλον δεν θα εχω θεμα,το μονο ισως προβλημα θα ειναι οτι η καμιναδα ειναι εκτεθιμενη στο βορρα οποτε θα εχω αρκετο αερα.
Αλλα και αυτο φανταζομαι πως λυνεται με ενα σταθερο αντιανεμικο καπελο,σωστα?
Το βαρυτικο ταμπερ θα το παρω αφου θεωρειται πως ειναι απαραιτητο για τη σωστη λειτουργια της εστιας-καμιναδας,το ωραιο ειναι πως κανενας απο τους τζακαδες που ειδα δεν μου το ανεφερε καν.

Καλο βραδυ και σας ευχαριστω ξανα για τις συμβουλες σας παιδια.
p.s Για τα KAL-FIRE εντελει δεν γνωριζετε κατι ?????
Σκεφτομουν να βαλω στο εσωτερικο του σπιτιου εμφανη καμιναδα,θεωρειται πως εχει καποια μειονεκτηματα αυτο ???
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Liakos. Αιτία: παραλειψει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144581 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Με την ίδια λογική που κλείνει το brunner, κλείνουν και τα Spartherm, Kratki, Hajduk, κλπ.

Να φανταστείς, ότι κάποια Spartherm, έχουν κατευθείαν στην έξοδο για την καμινάδα, χωριστή υποδοχή για το βαρυτικό τάμπερ. Όσο και να σου κοστίσει, να το βάλεις, γιατί ρυθμίζει εκεί που πρέπει τον ελκυσμό και έτσι έχεις μια ωραία αργή φλόγα και με οικονομία στα ξύλα.

Για τα kal-fire δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν τα γνωρίζω. Φαίνονται απίστευτες και ντιζαϊνάτες κατασκευές, με μεγάλα τζάμια και χωρίς πλαίσια στις πόρτες (όπως και τα M-design και Βodart-Gonay), αλλά δε μου φαίνονται για τζάκια για να ζεσταθείς.

Καλή δύναμη. Δεν έρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλά δες αν μπορείς να πας μια μέρα Αθήνα σε κάποια μαγαζιά, να τα δεις αναμμένα. Τώρα που είναι χειμώνας ακόμα....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144582 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Με ολο το θαρρος επετρεψτε μου να κανω το δικηγορο του διαβολου.

Η κυρια θερμανση ΕΙΝΑΙ η Α/Θ. Σωστα??? και στην οποια επενδυσες σεβαστο φανταζομαι ποσο χρηματων.

Τα τζακια που συζητατε, και με δεδομενη την θορακιση οχι απλά μονωση που υπαρχει ειναι κατ' ουσιαν αντικαταστατες σε δυνατοτητες της Α/Θ...

Μου κανει καπως παραλογο...........
( Παντα με κατα νου οτι ο καθενας στην τσεπη του κανει ΟΤΙ γουσταρει....)

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Liakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144974 από Liakos
Απαντήθηκε από Liakos στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Eυχαριστω για ολα παιδια.Με βοηθησατε αρκετα
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Liakos. Αιτία: Λαθος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144984 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Βοηθεια στη αγορα εστιας.
Ε τσάμπα τα έχουνε τα γαλονια?
{{Φιλικα παντα και σορρυ για το offtopic!}} :) :cheer: :cheer: :lol:


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ