Τζάκι νερού - γνώμες για σχέδιο σύνδεσης

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141089 από Nasikas

panosf01 έγραψε: Δεν μπορω να καταλαβω την συνδεση που προτεινουν.Μαλον η τριοδη ειναι αναμιξεως αλλα και παλι αμφιβαλω αν δουλεψει οπως ειναι.
Για ποιο λογο να γυρνανε τα νερα απο το λεβητα πετρελαιου?
Εσυ επελεξες την σε σειρα συνδεση?Ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι σου και εχεις δυο κυκλοφορητες?Σκεψου το καλα πριν αποφασισεις...

Προφανώς για τα ζεστά νερά χρήσης - που στην ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ εγκατασταση βλεπω να ξεκινουν απο τον λεβητα πετρελαίου.
χμ...Για τον λογο αυτο δεν εβαλε και αντεπίστροφη στο πετρέλαιο.
Οπότε τον λεβητα πετρελαίου θα τον εχεις κατι- καπως σαν δοχείο αδρανείας. Πλην όμως....δοχείο αδρανείας με αποδόσεις- απώλειες λεβητα πετρελαίου......χεσε μέσα..
Στην θέση σου θα έκανα μία ΕΞΤΡΑ μόνωση του λέβητα πετρελαίου. Φανταζομαι να σου το πρότεινε αυτό ο σχεδιαστης του συστηματος. Αν όχι, ρωτησέ τον. (δεν είναι τίποτα- μονος σου μπορείς να τον ενισχύσεις. Εγω θα τον έκανα περιτυλίγματα με ρεταλια)


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141095 από panosf01
Εγω νομιζω οτι εχει μποιλερ γιατι απο τον λεβητα πετρελαιου στην προσαγωγη γραφει κατι για κυλινδρο ζεστων νερων χρησεης...Αν ισχυει αυτο η συνδεση μπορει να γινει πολυ πιο απλη ,στην εξοδο του λεβητα πετρελαιου ,αρκει να επιλεγει παραλληλη συνδεση και οχι σε σειρα οπως εδω.Τωρα υποτιθεται οτι το τζακι θα λειτουργει βοηθητικα στον λεβητα πετρελαιου.Στην παραλληλη συνδεση τα δυο συστηματα θα ειναι ανεξαρτητα.Φιλε μας λες οτι το τζακι εχει βαλβιδα ασφαλειας 1,5μπαρ αν καταλαβα καλα...Αν ισχυει ειναι μονο για ανοιχτο δοχειο..Πως θα παντρευτει με τον λεβητα πετρελαιου,εκτος αν γυρισεις και τα δυο συστηματα σε ανοιχτο δοχειο,για δες τι πιεση γραφει ο αυτοματος πληρωτης που ειναι απο πισω του...Κατι δεν σου ειπαν καλα η δεν το καταλαβες καλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141096 από Savvas
Ότι να'ναι. Εφ'όσον πρόκειται για νέα εγκατάσταση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις να σου ξεχωρήσουν τα δύο κυκλώμτα τζάκι - λέβητας μέσω πλακοειδούς εναλλάκτη. Υπάρχει βέβαια και άλλος τρόπος με δύο κυκλοφορητές και 4 ηλεκτροβάνες αλλά γίνεται πολύπλοκο και βγαίνει μια η άλλη στο κόστος.Τα νερά του τζακιού δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στο λέβητα, ούτε του λέβητα μέσα στο τζάκι. Μόνο προβλήματα, μειωμένη απόδοση και μειωμένη ευελιξία θα έχεις έτσι. Θα επιμείνω να ξεχωρίσουν τα δύο κυκλώματα μεταξύ τους.

Τώρα τα μανομετρικά των κυκλοφορητών μια θα προστίθενται και μια όχι. Μόνο να ισορροπήσει δε μπορεί αυτό το κύκλωμα...
Η τρίοδη αναμεικτική επίσης δεν έχει χρησιμότητα εκεί. Προτιμότερο (και φθηνότερο) είναι να βάλεις τρίοδη φορτίου στο κύκλωμα του τζακιού.
Η λύση που σου προτείνουν δεν είναι και πολύ καλή. Ζήτα να ξαναγίνει και ακόμα καλύτερα πάρε τη γνώμη ενός μηχανολόγου της εμπιστοσύνης σου.

Υ.Γ. Χρειάζεσαι ηλεκτροβάνες για τον αποτελεσματικό έλεγχο στους ορόφους. Επίσης Φ32 ανα όροφο? Υπερβολικό μου φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Πρέπει να τα δει μηχανολόγος αυτά.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141102 από Nasikas
ΓΝΩΜΗ: - Στείλε το λινκ της συζήτησης αυτής στην εταιρεία που θα κανει το τζακι. (αν δεν το έστειλες ήδη)
Και πες του να κανει εγγραφή- και να μας δωσει τα φωτα του.

Επαναλαμβανω ότι κατι αντίστοιχο εκανα και εγω στο πατρικο στην Βασιλίτσα, αλλά με ανοικτο δοχείο.
Δεν ειχα μεγαλη αγωνία αν θα πετυχει ή όχι, επειδή ήταν μια φτηνη σόμπα νερου.
Τελικά πέτυχε και καιει 20 τονους ξυλα καθε χρόνο- με επιτυχία.

(ΥΓ. Ο φίλος καλός συμφορυμίτης Δημητρης Φιλιππακόπουλος, δεν εχει τζακια νερου ? Αν εχει, ζητα και απο εκεί γνωμη. Θα κανει τα παντα πιστευω να πετυχει, για να μην τον Kratksiουμε στο φορυμ...)


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141187 από greenpug
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τους προβληματισμούς.

Έχω καταρχήν στείλει ένα μήνυμα στον κατασκευαστή και θα ήθελα να δω τα δικά τους σχέδια και όχι του τοπικού αντιπροσώπου σε περίπτωση που απαντήσουν. Το σχέδιο που μου έδωσαν δεν είναι ειδικά για το σπίτι μου αλλά ο τρόπος που προτείνουν τη σύνδεση.

Έχω στείλει και στον Τεχνικό που θα τα συνδέσει (εταιρεία κεντρικής θέρμανσης) ένα μήνυμα ζητώντας να ετοιμαστεί ένα σχέδιο για τη σύνδεση στο δικό μου σπίτι τόσο της θέρμανσης όσο και του τζακιού.

Για τον κ. Δημήτρη ελπίζω να το δει γιατί αν δεν κάνω λάθος μηνύματα μεταξύ μελών απαγορεύονται.

Μια ερώτηση εάν το κάνουμε με ανοικτό δοχείο τελικά μπορούν οι σωλήνες να περάσουν μέσα από το κτιστό φουγάρο, και μέσα από το φουγάρο να περάσει και η ανοξείδωτη καμινάδα;
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by greenpug.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141190 από panosf01
Φυσικα και μπορεις να τα περασεις απο την παλια καμιναδα,αρκει να χωρανε.Ποσα τμ ειναι ο καθε οροφος;Η αυτονομια του καθε οροφου μπορει να γινει και με τριοδη ηλεκτροβανα χρησιμοποιοντας 1 κυκλοφορητη.Επιπλεον συμφωνα με το σχεδιαγραμμα σου,οπως ειναι τωρα θα την εχεις μονο για τον λεβητα πετρελαιου και οχι για το τζακι.Ποιο τζακι εχεις επιλεξει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ