LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato - απορίες

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23678 από argiris
ΑΓΑΠΗΤΕ ASTERIS ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤHN ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ.
ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ DESIGN ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΡΗΣΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΤΖΑΚΙ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ NORDICA 80 CRYSTAL VENTILATO ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ LAUDEL 80 TURBO Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FOYER 80 GRANDE VISION ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΦΟΥΓΑΡΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΙΣΟΥ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ (ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ Κ.Λ.Π. - ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ).
ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ -ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ . ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΙΓΩ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ 3-4 ΠΥΡΟΤΟΥΒΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΦΟΥΣΚΑ . ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΝ ΕΝΤΥΣΑΝ ΜΕ ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ 2 ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΠΥΡΑΛ ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥς ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙΛΑΤΕΡ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ , ΚΑΘΕΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΕΡΣΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΑ Ο ΘΕΡΜΟΘΑΛΑΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΖΟΡΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ .
ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ :
1ΟΝ Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΣΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΑΝΩ ΧΑΡΤΟΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΟΦΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ
2ΟΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑΙΣΜΑ ΜΕ ΞΥΛΑ (ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΥΣΕΙΣ ΤΟΥ)
3ΟΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΕΣΤΗΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΑΠΕΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΜΠΕΡ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΦΤΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ )
ΚΑΙ 4ΟΝ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΒΑΜΒΑΚΑ (ΟΥΤΕ 1 ΠΟΝΤΟ ) ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΡΟΗ ΑΕΡΑ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 700 GRANDE VISION ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΖΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ( ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑ )

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23679 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato - απορίες
Τι σύνδεση με καμινάδα έγινε? Πόση διατομή έχει και πόσο ψηλά ανεβαίνει? Κλείστηκε το κενό ανάμεσα σε θερμοθάλαμο και καμινάδας στο ταβάνι?

Πόσα ξύλα θέλει την ώρα? Πάνω από 3 κιλά? Οι πάνω περσίδες δεν βγάζουν καυτό αέρα? Μην περιμένεις από την ακτινοβολία να ζεσταθείς.

Κακώς δεν αφήσανε χώρο ανάμεσα στην κασέτα και τον πετροβάμβακα. Αν δεν υπήρχε χώρος, ας μην βάζαν μόνωση, προηγείται η υγεία της κασέτας και η σωστή ροή αέρα για να δροσίζεται.

Και γράψε με μικρά γράμματα την άλλη φορά...

Το Grande Vision όπως έχουν γράψει αρκετοί εδώ μέσα, είναι πολύ δυνατό και αποδοτικό τζάκι. Διάβασε το topic Ενεργειακά Τζάκια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23689 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato - απορίες

argiris έγραψε: ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ -ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ


Δώστον εδώ δημόσια, εάν είναι έτσι όπως τα λες, για να βάλει μυαλό, και να στρώσει το μαγαζί του.

Δώστον για να γλυτώσουν όσο γίνεται περισσότεροι φίλοι μας διαβάζουν.

Δώστον γιατί γνωρίζω περίφημους τζακάδες, τεχνίτες με μεράκι και γνώσεις, που δεν παίρνουν ούτε μια δουλειά από μερικά μεγαλοτζακομάγαζα.

Ξεφτίλα να πουλάς nordica και να στέλνεις αλλοδαπούς του πάρκου να το στήσουν.

Δωστον γιατί μας παρακολουθούν όλοι οι έμποροι, και να δούμε μετά πως θα βγει να δικαιολογηθεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23737 από argiris
Απαντήθηκε από argiris στο θέμα LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato - απορίες




[attachment:3]1.JPG[/attachment]

[attachment:3]1.JPG[/attachment]
Η διατομή του τζακιού είναι φ160 και την έχει συνδέσει με inox , απ΄ όσο μπορώ να μετρήσω και να καταλάβω μάλλον με φ180 ο οποίος ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι δηλ. έχει μήκος γύρω στο 1.60 με 1.70 και μετά του έχει βάλει μία γωνία inox η οποία και βγαίνει έξω απο την τρυπα - και τελειώνει εκεί - που είχε ανοιξει στον τοίχο (συμπαγές μπετόν )ο τζακάς που έβαλε το παλιό τζάκι στην παλιά καμινάδα -τετραγωνη τσιμεντενια - η οποία έχει ύψος πάνω από 10 μέτρα . Στην παλιά τρύπα δέ , στην οποία έχει μπει η γωνία τού inox υπάρχει μεγάλο κενό απ΄ότι θυμάμαι . Μπορεί από εκεί να μπάζει κρύο αέρα στον χώρο πάνω από την φούσκα και να επηρεάζει την λειτουργία ?
Αν κλείστηκε το κενό εννοείς αν υπάρχει κενό ανάμεσα στον πετροβάμβακα και την καμινάδα? Ναι, σε ένα σημείο δεν είναι κομένος ο πετροβάμβακας ολοστρόγγυλα και έχει για το 1/3 περίπου της περιμέτρου του ενα κενό σχεδόν 1 πόντο. Είναιικανό αυτό να δημιουργεί ικανές απώλειες ώστε να κάνει την ζημιά ?
Πέρυσι μου έκαιγε 1 τόνο τον μήνα και δούλευε τις καθημερινές από 5.00 μέχρι 12.00 το βράδυ και Σαββατοκύριακα από 10.00 το πρωί ως 12.00 το βράδυ χωρίς να δουλεύει συνεχώς full , οπότε το υπολογίζω για πάνω από 3 κιλα την ώρα. Οι 2 περσίδες που συνδέονται με σπιράλ με την κασέτα βγάζουν όταν το τζάκι έχει ανάψει καλά ,πολύ ζέστη . Η άλλη της εκτόνωσης πρέπει να δουλεύει στο full γιά να βγαλει πολύ ζέστη .
Αν βγάλω τον πετροβάμβακα στα 2 πλαινά της εστίας θα δροσίζεται η εστία, αλλά μήπως καταστραφούν τα τούβλα που θα είναι γυμνά ?( τα πλαινά πυρότουβλα τα είχαν αφαιρέσει). Επίσης λές να ζεσταίνεται καλύτερα ο θερμοθάλαμος και να βγάζει πιό πολύ ζέστη από την περσίδα εκτόνωσης?
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23747 από !storm!
Απαντήθηκε από !storm! στο θέμα LaNordica Inserto 80 Crystal Ventilato - απορίες
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by !storm!.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23854 από βασιλιης
argiris εγραψε

ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ -ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Το συνεργειο φταιει?Οχι ο εμπορος?
Ο ασχετος ^μαστορας^ δεν εχει εθνικοτητα

Βοηθαμε οσο μπορουμε
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by βασιλιης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ