Υδραυλικό τζάκι pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14031 από George66
Υδραυλικό τζάκι pellet δημιουργήθηκε από George66
Καλημέρα και από εμένα ως καινούργιο μέλος.

Αναζητώντας τη ''λύση στο ακριβό πετρέλαιο'' (ειδικά τώρα που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο από 1,4 €/λίτρο) και διαβάζοντας πολύ καιρό τώρα διάφορα θέματα, έχω καταλήξει να εφαρμόσω από τον επόμενο χειμώνα τη ''λύση pellet''.

Χρειάζομαι όμως τη βοήθειά σας καθώς δεν είδα πουθενά τη λύση ''ΤΖΑΚΙ PELLET για ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ''.

Μένω σε πολυκατοικία στην Αθήνα. Το σπίτι είναι 96 τ.μ., οροφοδιαμέρισμα, στον 1ο όροφο, με τζάκι, με πιλοτή απο κάτω και η συνολική ισχύς των ήδη τοποθετημένων και λειτουργούντων με πετρέλαιο, καλοριφέρ είναι περίπου 12.500 kcal. (με δικούς μου υπολογισμούς και μετρήσεις αναλογικά με τα υπάρχοντα σώματα).

Αναφέρομαι στη λύση ''ΤΖΑΚΙ PELLET για ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ'' καθώς μου είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσω (αν και πολύ θα το ήθελα από όσα έχω διαβάσει) ένα λέβητα Pellet στο μπαλκόνι ή κάπου αλλού (λεβητοστάσιο). Στο μπαλκόνι υπάρχουν διάφορα προβλήματα στην τοποθέτηση (εξωτερική καμινάδα-πολεοδομία-γείτονες, κολώνες πολυκατοικίας-πρέκια-καμινάδα τζακιού κ.λ.π) ενώ για το λεβητοστάσιο ούτε λόγος (κοινόχρηστο, καμινάδα καπνού???).

Έτσι αποφάσισα να αναζητήσω λύση εντός του σπιτιού εκμεταλλευόμενος το ήδη υπάρχον τζάκι και την καμινάδα του. Σκέφτομαι να βρώ ένα τζάκι pellet το οποίο αφενός να τοποθετηθεί στη θέση του υπάρχοντος και αφετέρου να συνδεθεί στα καλοριφέρ του σπιτιού. Δυστυχώς όμως δεν βρήκα κάτι στο forum.

Μπορείτε να βοηθήσετε με προτάσεις τόσο για την αγορά όσο και για τον τρόπο εγκατάστασης ? ? ? ? ? ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14041 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
Απαντήθηκε από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. στο θέμα Υδραυλικό τζάκι pellet
καλημερα!καταρχας να σου πω οτι η σκεψη σου ειναι σε γενικες γραμμες σωστη κατα τη γνωμη μου.απο εκει και περα υπαρχουν καποιες ιδιαιτεροτητες στην κινηση που θες να κανεις.εκανα ακριβως την ιδια αλλαγη στο σπιτι των γονιων μου στη βορεια ελλαδα και το οφελος ηταν αρκετα ικανοποιητικο.καταρχας πρεπει να γκρεμισεις σχεδον εξολοκληρου το παλιο σου τζακι ενω πολυ πιθανη ειναι και μια δραστικη παρεμβαση στο εσωτερικο της καμιναδας σου. πριν απο αυτο βεβαια πρεπει με τη βοηθεια ενος μηχανολογου να κανεις μια ακριβης θερμιδομετρηση του χωρου και να επιλεξεις το αντιστοιχης θερμικης αποδοσης ενεργειακο τζακι.αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι σε περιπτωση που το τζακι δεν ανταποκρινεται στις απαιτησεις του χωρου θα καιει ουσιαστικα μονο για ομορφια αφου ο λεβητας πετρελαιου θα παιρνει αρκετα συχνα μπροστα προκειμενου να πιασει ο χωρος την θερμοκρασια που εσυ εχεις ορισει στον θερμοστατη του χωρου σου.αρα θες ενα τζακι τοσων θερμιδων ωστε σε φαση πληρους λειτουργιας του να μπορει να θερμανει το χωρο μονο του και ο λεβητας πετρελαιου να λειτουργει μεσω ενος αυτοματισμου που θα βαλεις, μονο οταν το τζακι ειναι σβηστο(βραδυ, οταν λειπεις απο το σπιτι,κτλ.).βεβαια στην περιπτωση του τζακιου πελλετ υπαρχει η δυνατοτητα αυτοματης και συνεχους πληρωσης καυσιμου με παρεμβασεις στο χωρο βεβαια τοσο μεσα οσο και στο μπαλκονι με την τοποθετηση ενος σιλο.οσον αφορα τωρα τις εταιριες υπαρχει μεγαλη ποικιλια στην αγορα με καποιες νορβηγικες και ιταλικες να κυριαρχουν αλλα και παρα πολλες αξιοπιστες και σιγουρα πολυ πιο φθηνες ελληνικες.καλη δυναμη!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": George66

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14045 από George66
Απαντήθηκε από George66 στο θέμα Υδραυλικό τζάκι pellet
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Θέλω όμως να επισημάνω τα παρακάτω που ίσως δεν κατάλαβα:

1) Λες ότι "...καταρχας πρεπει να γκρεμισεις σχεδον εξολοκληρου το παλιο σου τζακι ενω πολυ πιθανη ειναι και μια δραστικη παρεμβαση στο εσωτερικο της καμιναδας σου..."
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να γκρεμίσω σχεδόν όλο το παλιό τζάκι διότι τα τζάκια pellet-νερού που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι σχετικά μικρά σε διαστάσεις και μάλλον με μικρές παρεμβάσεις χωράνε. Ενδεικτικά μπορείς να δεις :
www.edilkamin.com/el/termocamini.aspx
www.ecosmartenergy.gr/index.php?dispatch...iew&product_id=29822

2) Λες ότι "...βοηθεια ενος μηχανολογου να κανεις μια ακριβης θερμιδομετρηση του χωρου και να επιλεξεις το αντιστοιχης θερμικης αποδοσης ενεργειακο τζακι..."
Συμφωνώ, αλλά να ξέρεις ότι με την υπάρχουσα κατάσταση των ήδη εγκατεστημένων καλοριφέρ η συνολική μέτρηση των θερμίδων που αποδίδουν είναι περίπου 13.000 kcal οπότε με αυτά τα δεδομένα μπορώ να υπολογίσω την ισχύ του απαιτούμενου τζακιού pellet σε KW.

3) Λες ότι "...σε περιπτωση που το τζακι δεν ανταποκρινεται στις απαιτησεις του χωρου θα καιει ουσιαστικα μονο για ομορφια αφου ο λεβητας πετρελαιου θα παιρνει αρκετα συχνα μπροστα προκειμενου να πιασει ο χωρος την θερμοκρασια που εσυ εχεις ορισει στον θερμοστατη του χωρου σου.αρα θες ενα τζακι τοσων θερμιδων ωστε σε φαση πληρους λειτουργιας του να μπορει να θερμανει το χωρο μονο του και ο λεβητας πετρελαιου να λειτουργει μεσω ενος αυτοματισμου που θα βαλεις,..."
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση θα έχει πλέον ο λέβητας πετρελαίου, αφού θα έχω απεξαρτηθεί από αυτόν μιας και η σύνδεση θα γίνει στο conecter και με βάνα θα λειτουργώ μόνο το pellet-τζάκι για να ζεσταθώ. Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις μήπως εννοείς κάτι άλλο?

4) Λες ότι "...οσον αφορα τωρα τις εταιριες υπαρχει μεγαλη ποικιλια στην αγορα με καποιες νορβηγικες και ιταλικες..."
Μπορείς σε παρακαλώ να βοηθήσεις αν γνωρίζεις κάποιες εταιρίες που έχουν ΤΖΑΚΙ-PELLET για καλοριφέρ γιατί δυστυχώς έχω βρει μόνο δυο-τρεις.

Ευχαριστώ και πάλι και θα περιμένω απάντηση.

Απο Jnet Επειδη υπάρχει ενα πρόβλημα αυτή την στιγμη σε σχεση με κάποια links και αγκύλες που μπαίνουν εκανα καποιες διορθώσεις για να μπορεί να εμφανιστεί το κείμενο τουλαχιστο κοβοντας το Link της Edilcamin. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε σύντομα
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14046 από George66
Απαντήθηκε από George66 στο θέμα Υδραυλικό τζάκι pellet
B) B) B) B) B)
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14051 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
Απαντήθηκε από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. στο θέμα Υδραυλικό τζάκι pellet
απο τις σελιδες που μου ανφερεις δεν μπορω να καταλαβω σε ποιο συγκεκριμενο τζακι αναφερεσε.απο εκει και περα ομως υπαρχουν σε ολα τα μοντελα σχεδον οι ακριβεις διαστασεις τους(πλατος,υψος εστιας και θαλαμου καυσης,βαθος) καθως και οδηγιες τοποθετησης οπου μπορεις να βγαλεις μονος σου μια ακρη.ο υπολογισμος των θερμιδων ειναι σωστος οπως τον σκεφτεσε απο εκει κα περα ομως εγω θα σου προτεινα πριν κανεις μια τοσο σημαντικη και δαπανηρη αλλαγη το ¨¨περιπου¨¨ να το κανεις ""ΑΚΡΙΒΩΣ"".ακου με που σου λεω γιατι την εχω πατησει.η απεξαρτηση απο το πετρελαιο ειναι καθαρα θεμα επιλογης σου αφου μπορεις με την βοηθεια μιας βανας η΄ ενος αυτοματισμου να αλλαζεις το καυσιμο που καις οποτε θες γεγονος που θα σου προτεινα για πολλους λογους(π.χ. ελλειψη πελλετ στην αγορα οπως συνεβη καποιες φορες περυσι).τελος για τις μαρκες δεν τα εχω ευκαιρα αυτην τη στιγμη ομως υπαρχουν πολλα blogs στο διαδικτυο κα στο ggogle που θα σε βοηθησουν πολυ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #14118 από tom007
Απαντήθηκε από tom007 στο θέμα Υδραυλικό τζάκι pellet
και εγω που εψαχνα για τζακι πελλετ νερου δεν εβρισκα και πολλα πραματα.θυμαμαι μονο το idropellbox edilkamin kai tpt allo.σταματησα να ασχολουμαι γιατι ειχα 15μ αποσταση απο τους συλλεκτες και μου ειπε ο υδραυλικος οτι θα ειχα καποιες απωλειες.επισης θα γεμιζα σωληνες το σπιτι-οι σωληνες θα με ζεσταιναν και οχι τα σωματα :lol: περιμενε λιγο και μη βιαζεσαι γιατι ακουω το καλοκαιρι θα βγουν πολλα νεα μοντελα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ