Προτάσεις για αγορά λέβητα pellet εως 6.000€

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102339 από DOOM_NX

mikaelo έγραψε: Εχω αδικο?

Όχι, μια χαρά τα λες.

mikaelo έγραψε: Σιγουρα ξεχναω τον τροπο λειτουργιας πετρελαιου αλλα οχι και να καθομαι με τις ωρες στο λεβητοστασιο για ρυθμισεις και τετοια.
Το καθαρισμα αν μπορει να αποφευχθει η' να παραταθει γιατι οχι..??

Αυτό ακριβώς. Μερικοί στέκονται μόνο στην τιμή και όχι στην πραγματική αξία. Γιατί όλοι θα μπορούσαμε να βάλουμε ξυλολέβητες, να κόψουμε μόνοι μας ξύλα και να πηγαινοερχόμαστε 5 φορές τη μέρα στο λεβητοστάσιο μέσα στο κρύο. Ναι, τα καθαρά νούμερα σε ευρώ είναι πολύ χαμηλά κατ'αυτόν τον τρόπο, αλλά αποκτάς και ένα δεύτερο επάγγελμα, αυτό του θερμαστή. Και αν δουλεύεις ήδη full-time, κανείς δε θα σου δώσει άδεια ή αποζημίωση για την καινούρια σου "δουλειά". Οπότε, εδώ κρύβεται και μια δεύτερη αξία, αυτή του προσωπικού χρόνου και κόπου, που δεν είναι όλοι διατεθιμένοι να πληρώσουν. Υποτίθεται ότι η θέρμανση με πέλλετ επινοήθηκε για να γίνει η χρυσή τομή, ανάμεσα στην τιμή (και τα πράσινα οφέλη) του ξύλου και τους αυτοματισμούς του πετρελαίου. Βέβαια στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στην αρχή - δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο που θα φορτώνει το φορτηγό την αποθήκη μας με χύμα πέλλετ, αλλά ακόμη κι έτσι, είναι σημαντικά πιο ξεκούραστο και καθαρό από το ξύλο. Και αν για σένα μετράει αυτό, τότε αγοράζοντας πέλλετ υψηλής ποιότητας, με ελάχιστα ποσοστά στάχτης, μπορείς να απολαύσεις από 2 έως 5 φορές μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των καθαρισμών. Και αν βάλουμε και τα πέλλετ αγριαγκινάρας στο παιχνίδι, τότε, ανάλογα το χώμα στο οποίο αναπτύχθηκε η πρώτη ύλη, μιλάμε για τουλάχιστον 20 φορές περισσότερη στάχτη, με τιμές μέχρι και 56 φορές μεγαλύτερες από αυτές των premium pellet, σύμφωνα με το ΚΑΠΕ . Η συχνότητα καθαρισμού είναι αντιστρόφως ανάλογη...

mikaelo έγραψε: Γενικα οι περισσοτεροι εμποροι διαφημιζουν το μηχανημα τους ως το μονο κορυφαιο
και φυσικο ειναι αφου να πουλησουν θελουν και καλα κανουν,
αλλα δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει ακομα και εναν πιο απλο λεβητα πελλετ να παρεις η εξοικονομηση σε σχεση με το μηχανημα τεχνολογιας ειναι ελαχιστη και αυτο προκυπτει απο καποιες αναγνωσεις εμπειριων χρηστων που τις θεωρω πολυ πιο εγκυρες απο το να διαβαζω βαθμους αποδοσης απο προσπεκτους.
Γι αυτο τουλαχιστον ρωταω για αυτοκαθαρισμους κτλ.
Απο θεμα αξιοπιστιας εγγυηση ειτε ετσι ειτε αλλιως, 2 χρονια σε ηλεκτρικα
και εγω λεω = μηδεν
αφου 2 σεζον ειναι ενα 12μηνο το πολυ..

Είτε πάρεις ένα "φθηνό" λέβητα για πέλλετ ξύλου είτε πάρεις έναν ακριβό λέβητα "καίω-τα-πάντα", αν τον αφήσεις ξερύθμιστο, η εξοικονόμιση πάει περίπατο. Ο Kiturami με το κατάλληλο καύσιμο και τις σωστές ρυθμίσεις μάς έχει δείξει και απόδοση 90%, που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να καταξοδευτείς (σχετικό όταν μιλάμε για 3-4 χιλιάρικα) για να κάψεις ένα καύσιμο με καλή απόδοση. Όμως, ένας ακριβότερος λέβητας (στα διπλάσια λεφτά) θα σου προσφέρει περισσότερες ευκολίες και, κυρίως, αυτόματο καθάρισμα, χωρίς να θυσιάζει την απόδοση. Γνώμη μου είναι ότι, αν έχεις τα λεφτά, αξίζει.

mikaelo έγραψε: Ο τοπικος αντιπροσωπος πχ του fuzzy logic μου ανεφερε ρητα οτι ο λεβητας εχει θεμα με την δημιουργια κλινκερ λογο της δομης του και ειναι κατι που η εταιρια θα δωσει λυση με αλλαγη του σωληνα του κοχλια
αλλα αν καιω πηρυνοξυλο δεν θα εχω κανενα προβλημα..

Απο την αλλη σε λεβητες αιχμης λενε μην καψεις μετριο πελλετ γιατι μπορεις να εχεις κλινκερ και ατελη καυση..????
Μα τι στα κομματια, ενας λεβητας αιχμης απαιτω να διαχειρηστει το καυσιμο και να βρει την φορμουλα τελειας καυσης και φυσικα να αυτοκαθαριζεται για να μην εχουμε κλινκερ στην σχαρα.

Δυστυχώς το διάβασα κι εγώ αυτό στη σελίδα της Kostrzewa. Υποτίθεται ότι τα μοντέλα του 2013 έχουν λύσει το πρόβλημα στο 90%. Η αλήθεια είναι ότι μου χάλασε την εικόνα που είχα σχηματίσει. Κρίμα ο αισθητήρας λ.

mikaelo έγραψε: Χωρια οτι τελικα οι τιμες εχουν εκτοξευθει γιατι οπως και να εχει βρε παιδια δεν μπορει τωρα ενα απλος λεβητας πελλετ να ξεκιναει απο 3000 ευρω και σε πιο σοβαρους να ζητανε 5-6-7-8 χιλιαρικα.
Αμαξι να παρεις πιο φτηνο ειναι.Αλιμονο.

Τουλάχιστον το αμάξι το κάνεις test drive!

mikaelo έγραψε: Και φυσικα το ποσο του προγραμματος μπορει να μην το πληρωνουμε ολο απο την τσεπη μας αλλα οι εμποροι θα το εισπραξουν εξ ολοκληρου και φυσικα δεν ειναι διολου ευκαταφρονητο για να πουμε οτι τελικα χρειαζεται να βαλουμε και το χερι στην τσεπη γιατι δεν εχει το ενα δεν εχει το αλλο και αυτα ειναι εξτρα..

Άστα μη χειρότερα... Και κάποιοι τα πλήρωσαν όλα από την τσέπη τους... :unsure:

stratis 1 έγραψε: Ο 'πολυλεβητας' καιει και το καθαροτερο πελλετ και μαλιστα με μεγαλυτερο βαθμο αποδοσης.
Γιατι εχει περισσοτερα τετραγωνικα μετρα επιφανειας εναλακτη.
Δεν ειναι απαγορευτικο να βαλης Αυστριακο 'επιπλο' στους λεβητες πυρηνοξυλου.
Στην αντιθετη περιπτωση υπαρχει προβλημα.

Δείξτε μου κι εμένα, ρε παιδιά, έναν "πολυλέβητα" σε προσιτή τιμή που να καίει τόσο τα πέλλετ ξύλου όσο και τα υπόλοιπα καύσιμα με μεγαλύτερη απόδοση. Από λόγια χορτάσαμε. Γιατί δε μας δείχνετε τα αποτελέσματα της μέτρησης από το μηχανάκι να δούμε κι εμείς; Μέχρι τώρα 90άρια έχω δει να βαράνε μόνο οι λέβητες πέλλετ.
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102345 από vag1234
Αν θελέτε την προσωπική μου άποψη ξεχάστε το χύδην πυρηνόξυλο. Το καύσιμο αυτό έχει πολλά προβλήματα εκτός και αν το αγοράζεις με τιμή <= 100€ για να πείς ότι κάνω τον μαύρο γουϊλι αλλά εξοικονομώ πολλά χρήματα.

Για μένα προσανατολίσου σε λέβητα δυνατότητας καύσης πελλετ (κυρίως) και ξύλου (δευτερέυοντως). Απλά μην επιλέξεις λέβητα που δεν μπορεί να διαχειριστεί δεύτερης ποιότητας πέλλετ.

Αν μπορείς επέλεξε να εγκαταστήσεις από την πρώτη στιγμή και δοχείο αδρανείας ώστε οποιαδήποτε στιγμή να μπορείς να διαχειριστείς την καύση ξύλου οικονομικά..

Ένας τέτοιος αξιόπιστος λεβητάς είναι ο atmos αν και υπερκοστολογημένος για μένα.

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102351 από χρηστος8
[quote="DOOM_NX"
Και αν για σένα μετράει αυτό, τότε αγοράζοντας πέλλετ υψηλής ποιότητας, με ελάχιστα ποσοστά στάχτης, μπορείς να απολαύσεις από 2 έως 5 φορές μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των καθαρισμών.


Παναγιωτη συμφωνω με ολα τα υπολοιπα, εκτος απο το παραπανω :)

Με τον απλο εως πρωτογονο λεβητα - καυστηρα που εχω (ferroli)... και το απιστοποιητο φτηνο πελλετ που καιω και θα συνεχισω να καιω... μεσα στην καρδια του χειμωνα καθαριζα ανα 7 εως και 12 μερες τον λεβητα μου...5 φορες μεγαλυτερα διαστηματα μεταξυ των καθαρισμων με το πελλετ υψηλης ποιοτητας, απο αυτη που εχω με το απιστοποιητο;;; :ohmy: :ohmy:
Δουλεια που γινεται σε 15 λεπτα ειναι το καθαρισμα.
Η διακυμανση απο 7 σε 12 μερες ειναι λογω της διαφορετικης ποσοτητας σταχτης απο μπαλετα σε μπαλετα.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102361 από DOOM_NX

χρηστος8 έγραψε:

DOOM_NX έγραψε: Και αν για σένα μετράει αυτό, τότε αγοράζοντας πέλλετ υψηλής ποιότητας, με ελάχιστα ποσοστά στάχτης, μπορείς να απολαύσεις από 2 έως 5 φορές μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των καθαρισμών.


Παναγιωτη συμφωνω με ολα τα υπολοιπα, εκτος απο το παραπανω :)

Με τον απλο εως πρωτογονο λεβητα - καυστηρα που εχω (ferroli)... και το απιστοποιητο φτηνο πελλετ που καιω και θα συνεχισω να καιω... μεσα στην καρδια του χειμωνα καθαριζα ανα 7 εως και 12 μερες τον λεβητα μου...5 φορες μεγαλυτερα διαστηματα μεταξυ των καθαρισμων με το πελλετ υψηλης ποιοτητας, απο αυτη που εχω με το απιστοποιητο;;; :ohmy: :ohmy:
Δουλεια που γινεται σε 15 λεπτα ειναι το καθαρισμα.
Η διακυμανση απο 7 σε 12 μερες ειναι λογω της διαφορετικης ποσοτητας σταχτης απο μπαλετα σε μπαλετα.

Δε μίλησα για πιστοποιημένα και μη πιστοποιημένα. Αναφέρθηκα απλά σε πέλλετ υψηλής ποιότητας με στάχτη ≤0,3%. Λογικό δεν το βλέπεις ότι αν πας από ένα πέλλετ με στάχτη 0,6% σε ένα 0,3% τότε θα γεμίζει το συρτάρι στο διπλάσιο χρόνο; Και αν πας από 1,5 σε 0,3 ο χρόνος γίνεται 5πλάσιος.

Αλλά αν θες να μιλήσουμε για μη πιστοποιημένα, μόνος σου παραδέχεσαι ότι από τη μία παλέτα στην άλλη η στάχτη μπορεί να μεγαλώσει κατά 70%. Δεν νομίζω αυτό να λέγεται σταθερή ποιότητα...
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102367 από χρηστος8
[quote="DOOM_NX"
Αλλά αν θες να μιλήσουμε για μη πιστοποιημένα, μόνος σου παραδέχεσαι ότι από τη μία παλέτα στην άλλη η στάχτη μπορεί να μεγαλώσει κατά 70%. Δεν νομίζω αυτό να λέγεται σταθερή ποιότητα...[/quote]


Τι θα πει παραδεχομαι βρε Παναγιωτη;;;
Το τονιζω ξεκαθαρα οτι απο μπαλετα σε μπαλετα η ποσοτητα σταχτης ειναι και διαφορετικη...κρυφο ειναι;;; :P

Αυτο θα με κανει να μην το ξανααγορασω;;; το αντιθετο θα ελεγα.

Καθαρισμος καθε 7 με 12 μερες του λεβητα ειναι μια χαρα για τα δικα μου δεδομενα...οποιος θελει ακριβο ας καθαριζει καθε 35 με 60 μερες τον λεβητα του :whistle:

Φετος το πελλετ αυτο το βρηκα σε εξωφρενικα χαμηλη τιμη...μεσω ιδιωτικης πρωτοβουλιας (χωρις εμπορο) η τιμη αγορας του ειναι τετοια (200 ευρω), που η ποσοτητα σταχτης ελαχιστα με ενδιαφερει εως καθολου μπορω να πω.

Μου αρκει που καιγεται αριστα στον λεβητα μου χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ προσφεροντας μου οικονομικη θερμανση...αυτο ναι λεγεται σταθερη ποιοτητα.

Ολοι βαση των οικονομικων μας κανουμε τις αναλογες υποχωρησεις στις απαιτησεις μας...σιγα μην πληρωσω 500 ευρω παραπανω για να καθαριζω σε πιο αραια διαστηματα τον λεβητα.

ΥΓ. Αραγε γιατι καποιοι που καινε ακριβα και πιστοποιημενα πελλετ (σαφως και δεν αναφερομαι σε σενα) εχουν προβληματα με την καυση τους ενω εγω με το φτηνο και απιστοποιητο οχι;;;

Μηπως εχω καποιον εξαιρετικο λεβητα;;; σαφως οχι.

Ναι θα μου πεις πληρωνουν σταθερη ποιοτητα οποτε κανουν πιο αραιο καθαρισμο σταχτης...τι να το κανεις ομως αν καθε μια η δυο μερες πρεπει να ξεμπλοκαρεις τον καυστηρα;;;

Στην τελικη ποιος κατεβαινει λιγοτερο στο λεβητοστασιο του;;;

Τρεις χειμωνες καυσης απιστοποιητων πελλετ με επεισαν πως η διαφορα τιμης (με τα πιστοποιημενα) ειναι μεγαλη και δεν αξιζει.

Για αυτο και συνεχιζω με φτηνα...



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102372 από DOOM_NX

χρηστος8 έγραψε: Αραγε γιατι καποιοι που καινε ακριβα και πιστοποιημενα πελλετ εχουν προβληματα με την καυση τους ενω εγω με το φτηνο και απιστοποιητο οχι;;;

Μηπως εχω καποιον εξαιρετικο λεβητα;;; σαφως οχι.

Προφανώς και έχεις καλύτερο μηχάνημα από κάποιον που καίει πέλλετ υψηλής ποιότητας και συνεχίζει να έχει προβλήματα...

Αν έχεις βρει τη χρυσή τομή και είσαι ικανοποιημένος με αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεσαι την αλλαγή (εκτός και αν μέτραγες με κάποιο τρόπο την απορροφούμενη θερμότητα του λέβητά σου και τελικά έβγαινε value for money το φαινομενικά ακριβότερο).
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ