Προτάσεις για αγορά λέβητα pellet εως 6.000€

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #101689 από mikaelo
Χαιρετω ολη την κοινοτητα και ευχαριστω για την φιλοξενια.

Μετα απο πολλη διαβασμα μεσα απο πολλα ενδιαφεροντα αρθρα του φορουμ καταφερα να ενημερωθω για αρκετα πραγματα με βαση τον εναλλακτικο τροπο θερμανσης περαν του πετρελαιου και να γνωρισω λιγο τα συστηματα που μπορουν να χρησιμοποιηθουν.


Βεβαια η αληθεια ειναι οτι οσο πιο πολυ διαβαζεις καταληγεις να μπερδευεσαι και περισσοτερο και φυσικα επειδη το θεμα της θερμανσης εχει παρα πολλες παραμετρους γενικα δεν μπορεις ποτε να εχεις απολυτα ασφαλη συμπερασματα...

Ξεκινησα απο την αποψη να παω σε μια λυση υδραυλικης σομπας πελλετ αλλα ευτυχως διαβαζοντας καταλαβα οτι δεν θα ειναι αυτο που χρειαζομαι και ετσι πλεον εχω στραφει στην λυση λεβητα πελλετ.

Φυσικα κατανοω και την λυση των μηχανηματων πολλαπλων καυσιμων αλλα διαβαζοντας για την ασταθεια της ποιοτητας της καυσιμης υλης και γενικα την ζητηση επιπονης προσπαθειας στην παραμετροποιηση ενος τετοιου λεβητα (που πολλες φορες δεν ειναι τελικα για ολα τα καυσιμα..) κατεληξα στην λυση του λεβητα πελλετ.


Εχω προκρινει την λυση του FUZZY LOGIC και του νεου μηχανηματος FARMER BIO μιας και δειχνουν να προσφερουν πολλα σε σχετικα ανταγωνιστικο τιμημα αλλα τιποτα δεν θεωρειται δεσμευτικο.

Εχω εναν προυπολογισμο εως 6000 ευρω απο το εξοικονομω και θελω να αξιοποιηθει το δυνατον πιο σωστα.
Ο χωρος ειναι 135μ2 με μετρια μονωση και μονα τζαμια με καταναλωση 2000-3000 λιτρα πετρελαιο.


Φιλοι τα φωτα σας!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #101690 από Stavrax
Για λεβητες δεν γνωρίζω και πολλά αλλά η κατανάλωση σου είναι πολύ μεγάλη, μηπως να ξεκινούσες με καλύτερα τζαμια και μόνωση?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #101704 από jnet
Αφου υπάρχουν 6000€ θεωρώ οτι εριξες χαμηλά στις λύσεις FUZZY LOGIC και FARMER BIO εκτός αν δεν θέλεις να τα δωσεις ολα

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #101711 από electron
Επειδή τυχαίνει να είμαι χρήστης λέβητα πελλετ / βιομάζας (είχα λέβητα πετρελαίου
πριν) εδώ και έναν χειμώνα θα σου πω τις εντυπώσεις μου :
1) Όποια και να είναι η απόφαση σου στο μηχάνημα που θα καταλήξεις κοιτά να μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα ειδή στερεών καύσιμων όπως πελλετ/ξύλο/βιομάζα
Γιατί πχ αύριο-μεθαυριο μπορεί να βρεις φθηνό ξύλο, γιατί να σε περιορίζει το μηχάνημα σου?. Τα πελλετ πάνε να γίνουν είδος πολυτελείας (γιατί ότι έχει ζήτηση μην ξεχνάμε ότι ακριβαίνει) ενώ μερικά άλλα καύσιμα πχ όπως τα αγροπελλετ και οι βιομάζες κερδίζουν έδαφος και είναι και φθηνα πιστεύω ότι για τον λόγο ότι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όλα τα μηχανήματα και ειδικά οι σόμπες.
2) Ένας λέβητας στερεών καύσιμων δεν έχει καμία σχέση με έναν λέβητα πετρελαίου. Το ότι βάζαμε πετρέλαιο και δεν ασχολούμασταν με τον λέβητα παρά μόνο μια φορά τον χρόνο κάνοντας του συντήρηση και καθαρισμό (με τον καυτηρατζη) θα πρέπει απλά να το ξεχάσεις.
Ένας λέβητας στερεών καύσιμων είναι σαν μια μεγάλη σόμπα, θέλει χρόνο, καθαρισμό κουβάλημα και επίβλεψη.

Επίσης θέλει αποθηκευτικό χώρο (για το πελλετ / ξυλο / κλπ) και κουβάλημα. Πχ εγώ το έχω στην ταράτσα και πέρυσι κουβάλησα 2 τόνους από 2 σκάλες και να σου πω δεν ήταν ευχάριστο, σε 5-10 χρόνια τι θα κάνω ?. Ευτυχώς φέτος έφτιαξα στην ταράτσα μέρος για αποθήκευση (στεγανό) όποτε επιβαρύνομαι μια φορά τον χρόνο τον γερανό. Δώσε ιδιαίτερη βάση λοιπόν στο θέμα χώρου και κουβαλήματος γιατί είναι κάτι που θα πρέπει να το διαχειριστής εσύ πλέον για πάντα.

3) Επέλεξε μηχάνημα το όποιο θα έχει αντιπροσωπεία, ελληνικό βιβλίο χρήσης, εγγύηση, πιστοποιητικά (CE και ότι άλλο χρειάζεται) και πάνω από όλα απόφυγε τα πολλά ηλεκτρονικά,. Αν και ηλεκτρονικός στο επάγγελμα θα σου πω ότι καλή ναι μεν η τεχνολογία άλλα από την άλλη επειδή όλες οι πλακέτες πλέον φτιάχνονται στην κινά από φτηνά υλικά (βλέπεις για να είναι ανταγωνιστικές οι εταιρίες μεταξύ τους) παρουσιάζουν πιο συχνά βλάβες.
Επίσης αν η περιοχή που μένεις έχει θέμα με το δίκτυο της δ.ε.η (όπως νησιά, επαρχία κλπ) τότε ξανασκέψου το. Κάθε εταιρία έχει την “καραμέλα” έτοιμη…. κάηκε από υπέρταση!

4) Επέλεξε σωστό συνεργείο εγκατάστασης. Εδώ δεν είναι κανόνας πλέον ότι ο πιο φθηνός μάστορας είναι και ο καλύτερος αλλά επίσης ούτε και ο πιο ακριβός είναι σίγουρο ότι θα είναι κάλος.. ..
Επίσης προς θεού μην τσιγκουνευτείς τα ασφαλιστικά. Να εισαι “καχύποπτος” από την άποψη ότι και το πιο ακριβό μηχάνημα της αγορας μπορεί να παρουσιάσει βλάβη και να έχεις υπερθέρμανση, πυρκαγιά , διαρροή και ότι άλλο μπορεί να συμβεί, για αυτό πάρε τα μετρά σου. Ένας πυροσβεστήρας οροφής και ενας ανιχνευτής καπνού (συνδεδεμένος με τον συναγερμό σου) ή και αυτόνομος αν δεν έχεις ,είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Επίσης ότι ασφαλιστικά χρειάζεται η υδραυλική σου εγκατάσταση να τα βάλεις.
5) Το πιο βασικό ίσως από όλα. Πρόσεχε το σημείο που θα τοποθετήσεις το μηχάνημα καθώς οι μυρωδιές μπορεί να μπαίνουν μέσα στο σπίτι!. Πχ φίλος μου έχει τον λέβητα στο υπόγειο η σκάλα μεν του κλιμακοστασίου επικοινωνεί και όποτε πάω στο σπίτι του μυρίζει από πάνω μέχρι κάτω.. πυρηνοξυλο!. Άσε την γκρίνια της γυναικάς..
Ίσως να πρέπει να σκεφτείς εκνεου το θέμα εξαερισμού του λεβητοστασίου σου..
Επίσης βασικό (αυτό δεν θα στο πει κανένας έμπορος / πωλητής ) Επέλεξε μηχάνημα που θα καθαρίζετε εύκολα!!!. Να ξέρεις οσο ποιο εύκολα τόσο λιγότερο χρόνο θα σπαταλάς για να το καθαρίσεις..

6) Δώσε σημασία στην καμινάδα. Πρέπει να μπορεί να καθαρίζετε γιατί πολύ απλά θα εχει πιο πολλά κατάλοιπα από ότι σε σχέση με το πετρέλαιο. Επίσης αν είναι χαμηλά και αν μπορεί να ενοχλεί τους γείτονες..
Άλλο ένα τζάκι πχ το ανάβουμε 2-5-8 ώρες και άλλο κάτι που θα καίει μέρα νύχτα..

Και μην βιαστείς να πάρεις βιαστική απόφαση. Μελέτησε το. Ευτιχως εδώ μεσα θα βρεις πολλά θέματα που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου.

Απλά σκέψου ότι η “ανεμελιά” του συστήματος θέρμανσης του πετρελαίου θα σου λείψει όπως και να έχει.


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #101714 από Fokion
electron υποκλινομαι......

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102265 από mikaelo
Παιδια καλα ολα αυτα και σιγουρα καιριοι οι προβληματισμοι.
Καμια προταση ομως στα χρηματα αυτα δεν βλεπω..

Αξιζει τελικα ενα καλο μηχανημα με αυτοκαθαρισμο η' μαπα το καρπουζι?
Γιατι αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα και να εχεις κλινκερ και τετοια λογοι οχι καλης καυσης και οχι απομακρυνσης της σταχτης τοτε σιγουρα δεν αξιζει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ