Οι ''Ελληναράδες'' δεν αλλάζουν τρόπους!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44408 από jnet
Καταρχήν τα όσα είπες παραπάνω είναι ο λόγος που φτιάχτηκε αυτό εδώ το forum.
Αν είχες έρθει λίγους μήνες πιο πριν στην παρέα μας θα ήξερες ότι θα αγοραζες 240€ τον τόνο το pellet τον Ιούνιο και 280 και πάνω τους τρέχοντες μήνες οπότε δεν θα είχες ξαφνιαστεί.

Εαν διαβασεις αρκετά εδω μεσα θα δείς οτι οι ανθρωποι που βοηθηθηκαν στις επιλογες τους είναι παρα πολλοί και είναι ισως αλλοι τοσοι και περισσότεροι αυτοί που δεν εγραψαν ποτέ για να το πούν.

Είναι πολλοί αυτοί που θα σε βοηθήσουν. Θα το καταλάβεις.

Φανή με βάση τα στοιχεία που δίνεις πας για max 20kW λύση.
Σε τι πόσο υπολογίζεις ότι έχεις την δυνατότητα να διαθέσεις.
Νομίζω από 2500€ και πάνω θα βρεις μια λύση.

Εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44414 από kosmidis80

fani έγραψε: Το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια και ολοι μου οι τοιχοι ειναι εκτεθειμενοι.Εχω 3 οροφους απο 38 τμ ο καθενας (συνολο 114τμ).Εχω στεγη με πανελ πολυουρεθανανης και ενδιαμεσα στα πανελ και στη πλακα 10αρι fibran.Το φελιζολ το μπλε... Οι τοιχοι ομως ειναι αμονωτοι στους δυο οροφους.Στον τριτο οροφο εχω τελεια μονωση.Εσωτερικη θερμομονωση καναμε. Σε ολο το σπιτι εχω κουφωματα αλουμινιου με διπλα παραθυρα.Τα σωματα μου(19000 θερμιδες )και το μποιλερ μου(200 λιτρα-8000 θερμιδες,απ οσο μου ειπαν δηλαδη)βγαζουν,πανω κατω κοντα στις 27000 θερμιδες.Αν ειναι σωστα μετρημενο το μποιλερ..γιατι τα σωματα ειναι τοσο... Αυτη τη στιγμη εχω λεβητα πετρελαιου 30kw... Με ζεσταινει θα ελεγα εκτος απο τον τελευταιο οροφο που νομιζω οτι θα πρεπει να μπουν μεγαλυτερα σωματα τα οποια τα εχω μετρησει εικονικα στο παραπανω νουμερο θερμιδων. Αρα να παω να ψαξω σε 30αρι λεβητα πελλετ; Η σε 24αρι οπου και μου ειπαν και πολλα παιδια και απο εδω μεσα και απο καταστηματα οτι θα με κανει; Να προτιμησω σε σομπα καλοριφερ η σε λεβητα; Μου ειπαν οτι ο λεβητας ειναι παντα καλυτερος απο μια σομπα καλοριφερ... Μετα να προτιμησω ελληνικο μηχανημα η ξενο; Μιλησα με θερμουδραυλικο και μου ειπε να προτιμησω ξενο κυριως ιταλικο... γιατι θα κρατησει και περισσοτερο! Οσο για το καυσιμο περσυ ξοδευα 500 λιτρα ανα μηνα για να λειτουργησω τον λεβητα 5 ωρες την ημερα και να ζεσταινω τους δυο απο τους 3 οροφους....... Εκαψα 2.300 λιτρα πετρελαιο. Αυτα παιδια μου... Ζητω συγνωμη απο τους διαχειριστες γιατι γινομαι βαρετη κουραστικη και ενοχλητικη που εχω κανει το προβλημα μου σηριαλ...γιατι εχω ξαναποσταρει τους προβληματισμους μου... Ειμαι σε κακη οικονομικη κατασταση ομως και οι γυρω μου δεν εχουν κ αυτοι ιδεα περι του θεματος οποτε το μονο που μπορω να κανω ειναι να ρωταω επιμονα εδω μεσα κ οχι στους εμπορους και στα μαγαζια.... Αν γινομαι κουραστικη ας διαγραφτει το ποστ μου,θα το κατανοησω.Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ.



Το πρωτο κομματι για να επιλεξεις ειναι να φωναξεις εναν Μηχανολογο να σου κανει ΜΕΛΕΤΗ για τον χωρο σου! Θα σου κοστισει 100-200 Ε, αλλα μπορει να σε γλυτωσει αρκετα χρηματα στην συνεχεια στην επιλογη σομπας ή λεβητα. ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!!!

Βασικα οι επιλογες σου ειναι σομπα-λεβητας και λεβητα πελλετ.

- Η σομπα αν θα μπει στον κατω οροφο, τοτε απλα θα κλεισεις τα σωματα του οροφου, γιατι λογικα θα σε καλυπτει η ακτινοβολια της και θα ζεσταινεις μονο τα δυο επανω. Τα δυο επανω ειναι με ηλεκτροβανες και χωριζοντα - εχεις δηλαδη αυτονομηση καθε οροφου ή ειναι ολα τα σωματα στους επανω οροφους με εναν μονο θερμοστατη? Επισης κατω η σομπα θα βολεψει να μπει κοντα στο κολλεκτορ ή θα πρεπει να γυρισει με σωληνες ολο το σπιτι?

- Ο λεβητας θα μπει στο λεβητοστασιο ετσι? υπαρχει ο χωρος για να βαζεις και μερικα καυσιμα κοντα? Για την συνδεση με την καμινδα - τι διαμμετρο καμιναδα εχεις? Βολευει και για του πελλετ?

Μηχανηματα υπαρχουν πολλα! Υπαρχουν και Ελληνικοι καλοι λεβητες, όπως φυσικα και του εξωτερικου.

Εγω στην θεση σου και αν κρινω απο την διαρυθμιση του δικου μου σπιτιου, θα εβαζα μια σομπιτσα-λεβητα και θα αραζα στον κατω οροφο χαζευοντας τις φλογες. Θα δουλευα επισης καθε οροφο ανεξαρτητα και βασει τις ωρες που ειμαστε εκει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44418 από DOOM_NX
Να πω και κάτι ακόμα και τελειώνω.

fani έγραψε: Και δηλαδη αν τωρα με το πετρελαιο στο 1,40 η εξοικονομηση πελλετ φτανει στο 20% τι να το κανω;;; Μηπως τελικα το πελλετ δεν ειναι τοσο οικονομικο και οι εμποροι πλασαρουν οτι θελουν σε μας;

Γιαυτό τουλάχιστον μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. To πέλλετ είναι πάνω από 50% φθηνότερο σαν καύσιμο.

Αυτή τη στιγμή το πέλλετ πουλιέται γύρω στα 300 ευρώ τον τόνο. Η θερμιδική του αξία είναι τουλάχιστον 16,5 MJ/kg για πιστοποιημένο πέλλετ. Η αντίστοιχη θερμιδική αξία του πετρελαίου είναι 43,4 MJ/kg ή 36 MJ/λίτρο. Τόσο οι σύγχρονοι λέβητες πετρελαίου όσο και οι λέβητες πέλλετ χτυπάνε νούμερα απόδοσης πάνω από 90%. Αν θεωρήσουμε την απόδοση του λέβητα ίδια, τότε το πέλλετ είναι κατά 53% φθηνότερο με τιμή πετρελαίου 1,40 €/λίτρο. Αν έχεις παλιάς τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με απόδοση γύρω στο 80%, τότε η εξοικονόμιση στα χρήματα ξεπερνάει το 59%.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by DOOM_NX.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": terisds

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44425 από valsam
fani μιας και ειναι αργα για αγορα ξυλων και σαν γυναικα που εισαι δεν θα το συνιστουσα το ξυλο για το χαμαλικι που εχει,εαν διαβασεις προηγουμενα μου ποστ (μην νομισουν οτι βγαζω κιολας)αγορασα για τον κουμπαρο μου μια σομπα πελλετ νερου 23kw που πιστευω οτι σε καλυπτει ανετα, με 1800 ευρω χονδρικα ολα μεσα με υλικα-περαστικα και μπουρια ινοξ,και αν ψαχτεις βρισκεις και αριστο φθηνο πελλετ με κατω απο 250 ευρω τον τονο αλλα θελει να μαζευτουν 4-5 ατομα για παραγγελια απο εξωτερικο,ουτε σεντ στους Ελληναραδες fani!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44430 από kakos
Εγώ πάλι θα πω ξανά αυτό που λέω και σε άλλους. Εφόσον έχεις κάνει μια καλή μόνωση στην ταράτσα όπω ς λές και έχεις αλλάξει και τα κουφώματα καλό είναι (και ποιο οικονομικό σε πρώτη φάση) να τελειώσεις με τις μονώσει και στους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού σου με σύστημα τύπου "κέλυφος" μιας και το σπίτι σου είναι εκτεθειμένο απο όλες τις πλευρές. Θα δεις τεράστια διαφορά τόσο στην θερμοκρασία όσο και στην κατανάλωση του ήδη υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης. Με 38 τμ / όροφο θα χρειαστείς περίπου 150-180τμ πρόσοψης για μόνωση (το υπολογίζω με βάση το δικό μου 3όροφο). Οι τιμές/τμ στην μόνωση παίζουν ανάλογα με την ποιότητα των υλικών. Πάρε και μια πρόταση δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ενημερωτικά σου λέω ότι η διαφορά που θα έχεις θα είναι της τάξεως του 40% και επάνω στις θερμικές απώλειες του κτηρίου σου. Εάν επίσης το σπίτι σου μπορεί να ενταχθεί και στο πρόγραμμα " εξοικονομώ κατ΄όικον " θα επιδοτηθείς κι΄όλας.
Αμόνωτο σπίτι δεν γιατρεύεται ότι και να επιλέξεις απο σύστημα θέρμανσης.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44439 από DOOM_NX

kakos έγραψε: Εγώ πάλι θα πω ξανά αυτό που λέω και σε άλλους. Εφόσον έχεις κάνει μια καλή μόνωση στην ταράτσα όπω ς λές και έχεις αλλάξει και τα κουφώματα καλό είναι (και ποιο οικονομικό σε πρώτη φάση) να τελειώσεις με τις μονώσει και στους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού σου με σύστημα τύπου "κέλυφος" μιας και το σπίτι σου είναι εκτεθειμένο απο όλες τις πλευρές. Θα δεις τεράστια διαφορά τόσο στην θερμοκρασία όσο και στην κατανάλωση του ήδη υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης. Με 38 τμ / όροφο θα χρειαστείς περίπου 150-180τμ πρόσοψης για μόνωση (το υπολογίζω με βάση το δικό μου 3όροφο). Οι τιμές/τμ στην μόνωση παίζουν ανάλογα με την ποιότητα των υλικών. Πάρε και μια πρόταση δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ενημερωτικά σου λέω ότι η διαφορά που θα έχεις θα είναι της τάξεως του 40% και επάνω στις θερμικές απώλειες του κτηρίου σου. Εάν επίσης το σπίτι σου μπορεί να ενταχθεί και στο πρόγραμμα " εξοικονομώ κατ΄όικον " θα επιδοτηθείς κι΄όλας.
Αμόνωτο σπίτι δεν γιατρεύεται ότι και να επιλέξεις απο σύστημα θέρμανσης.

Θέλει προσοχή εδώ... Γιατί αν είναι να βάλει από την τσέπη της 12 χιλιάρικα, θα κάνει απόσβεση σε 9 χρόνια... Και αυτό το κέλυφος διάβασα ότι έχει εγγύηση 5 ετών... Αν γίνει κάτι και χαλάσει πάνε τα λεφτά χαμένα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ