Οι ''Ελληναράδες'' δεν αλλάζουν τρόπους!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44347 από fani
Ειμαι αφανταστα νευριασμενη με οτι ακουω εδω και κατι μηνες που με ανωτερα βια εκατσα να ασχοληθω με το πως θα ζεσταθω οικονομικοτερα...
Εχω βαλει φιλους ξαδερφια γνωστους να με βοηθησουν να δω τι θα κανω με τη θερμανση...μια πελλετ μια ξυλο...μια σομπες μια λεβητες... Εγω μεχρι χθες με το ζορι πατουσα τον διακοπτη για να ανοιξει ο πετρελαιου και τωρα με οσα αναγκαστηκα να κατσω να μαθω ,εχω μπερδευτει και εχω κουραστει οσο ποτε αλλωτε ψυχολογικα... Εχω παει σε καταστηματα να ρωτησω ακομα και μονη μου και δε ξερω αν με βλεπουν γυναικα και χαζη με αυτα και με δουλευουν αλλα η οργη μου ειναι τεραστια... Θυμαμαι πριν απο ενα χρονο που απλα χαζευα τιμες πελλετ σε καταστηματα ,να ηταν στα 0,20 το κιλο και σημερα να εχει φτασει στο 0,34... Να μου λεει ενας εμπορος οτι θα κανω οικονομια μεχρι 50% και αλλος να μου λεει μεχρι 20%... Αλλος να μου λεει να παρω ελληνικο προιον αλλος να λεει οχι ελληνικο αλλα ιταλικο... Αλλος να λεει οτι οσα kw ειναι ο πετρελαιου μου τοσα να παρω και για πελλετ..αλλος να λεει οτι αν παρω για ξυλο να ειναι 55kw σε αναλογια με τον 30kw πετρελαιου που εχω τωρα... αλλος να λεει οτι ειτε πελλετ ειτε ξυλο ειτε πετρελαιο τα kw ειναι ιδια... Και δηλαδη αν τωρα με το πετρελαιο στο 1,40 η εξοικονομηση πελλετ φτανει στο 20% τι να το κανω;;; Μηπως τελικα το πελλετ δεν ειναι τοσο οικονομικο και οι εμποροι πλασαρουν οτι θελουν σε μας; Και τελικα βρε παιδια...τι διαφορα εχουν οι ξυλολεβητες και οι πελλετολεβητες με αυτους του πετρελαιου;;;;;; Η κατασκευη;;;;; Οι καυστηρες;;;;; Ποσο πια τεραστια διαφορα;;;; Να βρισκεις εναν πετρελαιου με 800 ευρω και εναν ξυλολεβητα με 2000 και εναν πελλετ με 4000;;;; ΕΛΕΟΣ!!! Μπορει να μην εχω ιδεα απο αυτα αλλα δε μου βγαζει κανεις απο το μυαλο οτι οι τιμες στους λεβητες ειναι υπερτιμημενες ειδικα εδω στο ελλαδισταν!!!! Οσο για το καυσιμο πελλετ και αυτο πιστευω οτι θα παρει την ανηφορα μολις πουληθουν ποσα ακομα... Ελληναραδες!!!!! Και μετα ζητουν απο τον πολιτη να βοηθεισει και να στηριξει τον ελληνα παραγωγο... Ο ελληνας παραγωγος ομως δε στηριζει τον ελληνα πελατη αλλα προσπαθει να του αρπαξει οσα περισσοτερα μπορει!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44364 από kosmidis80
fani λιγο πολυ ολοι μας περασαμε απο αυτον τον γολγοθα, δυστυχως εδω που μας εφεραν δεν μπορεσαμε να το αποφυγουμε...

ΟΜΩΣ, γι αυτο ακριβως τον λογο και φτιαξαμε το φορουμ. Την βοηθεια που μπορουμε να αλληλοπροσφερουμε μην περιμενεις να την βρεις σε κανεναν εμπορο ή κατασκευαστη. Να πουλησουν θελουν οι ανθρωποι και οι περισσοτροι απ αυτους δεν εχουν καμια ηθικη ή γνωσεις και κανουν μεγαλο κακο στην αγορα.

Αν θελεις πες μας ξανα τα δεδομενα που εχεις για να σε βοηθησουμε οσο το δυνατον περισσοτερο για την επιλογη σου.

Τα ξυλα καλο θα ηταν να τα ξεχασεις, ειδικα αν δεν εχεις προμηθευτει ηδη 5-6 τονους απο το καλοκαιρι! Το πελλετ οσο προχωραει ο χειμωνας θα ανεβαινει! Αυτο ειναι ενα δεδπμενο που συμβιβαζεσαι αν θελεις να απεμπλακεις απο το πετρελαιο - κανεις την ανοιξη ή αρχες καλοκαιριου την αγορα καυσιμης υλης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44387 από xristosdr
γεια σου φανη και απο μενα, ειμαι καινουριος και εγω εδω αλλα εχω διαβασει παρα πολλα κ εχω μαθει καποια παργματα. το καλυτερο ειναι να μας πεις πως ειναι το σπιτι για να σε βοηθεισει καποιος απο εδω με ποιον τροπο μπορεις να ζεσταθεις οικονομικα. (τμ, μονοκατοικια, μονοση κτλ.....)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44392 από fani
Το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια και ολοι μου οι τοιχοι ειναι εκτεθειμενοι.Εχω 3 οροφους απο 38 τμ ο καθενας (συνολο 114τμ).Εχω στεγη με πανελ πολυουρεθανανης και ενδιαμεσα στα πανελ και στη πλακα 10αρι fibran.Το φελιζολ το μπλε... Οι τοιχοι ομως ειναι αμονωτοι στους δυο οροφους.Στον τριτο οροφο εχω τελεια μονωση.Εσωτερικη θερμομονωση καναμε. Σε ολο το σπιτι εχω κουφωματα αλουμινιου με διπλα παραθυρα.Τα σωματα μου(19000 θερμιδες )και το μποιλερ μου(200 λιτρα-8000 θερμιδες,απ οσο μου ειπαν δηλαδη)βγαζουν,πανω κατω κοντα στις 27000 θερμιδες.Αν ειναι σωστα μετρημενο το μποιλερ..γιατι τα σωματα ειναι τοσο... Αυτη τη στιγμη εχω λεβητα πετρελαιου 30kw... Με ζεσταινει θα ελεγα εκτος απο τον τελευταιο οροφο που νομιζω οτι θα πρεπει να μπουν μεγαλυτερα σωματα τα οποια τα εχω μετρησει εικονικα στο παραπανω νουμερο θερμιδων. Αρα να παω να ψαξω σε 30αρι λεβητα πελλετ; Η σε 24αρι οπου και μου ειπαν και πολλα παιδια και απο εδω μεσα και απο καταστηματα οτι θα με κανει; Να προτιμησω σε σομπα καλοριφερ η σε λεβητα; Μου ειπαν οτι ο λεβητας ειναι παντα καλυτερος απο μια σομπα καλοριφερ... Μετα να προτιμησω ελληνικο μηχανημα η ξενο; Μιλησα με θερμουδραυλικο και μου ειπε να προτιμησω ξενο κυριως ιταλικο... γιατι θα κρατησει και περισσοτερο! Οσο για το καυσιμο περσυ ξοδευα 500 λιτρα ανα μηνα για να λειτουργησω τον λεβητα 5 ωρες την ημερα και να ζεσταινω τους δυο απο τους 3 οροφους....... Εκαψα 2.300 λιτρα πετρελαιο. Αυτα παιδια μου... Ζητω συγνωμη απο τους διαχειριστες γιατι γινομαι βαρετη κουραστικη και ενοχλητικη που εχω κανει το προβλημα μου σηριαλ...γιατι εχω ξαναποσταρει τους προβληματισμους μου... Ειμαι σε κακη οικονομικη κατασταση ομως και οι γυρω μου δεν εχουν κ αυτοι ιδεα περι του θεματος οποτε το μονο που μπορω να κανω ειναι να ρωταω επιμονα εδω μεσα κ οχι στους εμπορους και στα μαγαζια.... Αν γινομαι κουραστικη ας διαγραφτει το ποστ μου,θα το κατανοησω.Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44399 από DOOM_NX
Έχεις απόλυτο δίκιο, Φανή! Η παραπληροφόριση δίνει και παίρνει στην Ελλάδα!

Μέχρι πρόσφατα, στα αστικά κέντρα όλοι είχαμε βολευτεί με πετρέλαιο, αέριο και τηλεθέρμανση. Αυτό ξέραμε, αυτό εμπιστευόμασταν. Ελάχιστη συντήρηση - δε χρειαζόταν να ξέρουμε ούτε καν ποιο λέμε "βαλβίδα ασφαλείας" στο λεβητοστάσιο. Οι επαγγελματίες του χώρου, από κει έβγαζαν το ψωμί τους, αυτό ήξεραν να δουλεύουν καλά. Όσο να 'ναι, τόσα χρόνια είχαν σχηματίσει μια άποψη και είχαν μια εμπειρία.

Όμως, με την κρίση του πετρελαίου, άρχισαν ξαφνικά όλοι να ψάχνονται. Φέτος πολύ περισσότερος κοσμάκης. Όλοι αναζητούν την οικονομικότερη λύση που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του πετρελαίου. Μεταξύ μας, χ€στηκαν για την κλιματική αλλαγή. Η μισθολογική αλλαγή είναι που τους καίει. Οπότε βλέπεις σιγά-σιγά ξεφυτρώνουν προϊόντα να καλύψουν το κενό. Κάποια τζιμάνια το είχαν προβλέψει και βγήκαν κερδισμένοι. Οι υπόλοιποι τρέχουν τώρα να εισάγουν ό,τι πιο τελευταίο κυκλοφορεί.

Από την άλλη, η εμπειρία των εγκαταστατών με καινούριου τύπου λέβητες και σόμπες είναι ελάχιστη. Πόσο; 1-2 χρόνια; Στα μεγάλα αστικά κέντρα ΟΚ, στα μικρότερα, όμως; Οι εγκαταστάσεις που έχει κάνει ο κάθε μηχανικός μετρούνται στα δάχτυλα. Και οι περισσότεροι έχουν άλλα πράγματα να κάνουν από το να κάτσουν να διαβάσουν και να κατανοήσουν ένα manual πριν την εγκατάσταση. Ή να πάνε σε σεμινάρια της κατασκευάστριας εταιρίας. Αυτά ο μηχανικός. Μην περιμένεις από τον υδραυλικό να μελετήσει τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης του κάθε λέβητα από μόνος του. Ό,τι ξέρει ή ό,τι του πεις εσύ ή ο μηχανικός θα κάνει. Κι αν δεν έχει φροντίσει κανείς από τους τρεις να μάθει τα σημεία κλειδιά, μπορεί να βγει και λάθος η εγκατάσταση. Και όχι, δεν είναι λύση το "παίζω και μαθαίνω". Ο άλλος δε σε πληρώνει για να γίνει πειραματόζωο. Δεν πας να ανοίξεις πρώτη φορά το manual στο σπίτι του και να το πας βήμα-βήμα σα να μαθαίνεις ανάγνωση.

Είμαστε πολύ πίσω στην Ελλάδα. Οι καλοί λέβητες μετρημένοι. Επειδή είναι μετρημένοι είναι και πανάκριβοι. Οι εγκαταστάτες δηλώνουν μαθητευόμενοι. Το πετρέλαιο ακριβαίνει. Οι μισθοί μειώνονται. Εργαζόμενοι απολύονται. Όταν στο εξωτερικό έρχεται το φορτηγό και αδειάζει με τη φυσούνα τα πέλλετ στο σιλό, εμείς κουβαλάμε τα τσουβάλια ένα-ένα. Όταν στο εξωτερικό κατεβαίνουν στο λεβητοστάσιο μια φορά τη μήνα για να αδειάσουν τη στάχτη, εδώ πρέπει να πηγαίνουμε μέρα παρά μέρα είτε για να γεμίζουμε είτε για να καθαρίζουμε.

Παρ'όλα αυτά, βρίσκουν πάτημα οι "Ελληναράδες" να τσεπώσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Η φοροδιαφυγή χτυπάει κόκκινο. Η παραπλάνηση, επίσης. Όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Άσχετοι επιχειρηματίες που έχουν πλήρη άγνοια από το αντικείμενο που πραγματεύονται σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έτσι δεν πάμε μπροστά.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικές λαμπρές εξαιρέσεις που μας δίνουν ελπίδα. Όταν η τεχνολογία θα ωριμάσει και ο κόσμος θα τη δαμάσει, ο ανταγωνισμός θα μεγαλώσει και τα προϊόντα θα ξεφυτρώνουν σαν παπαρούνες. Και τότε θα πέσουν οι τιμές. Οι αυτοματισμοί θα έρθουν και στους προσιτούς λέβητες. Θα μπορούμε να μιλάμε για επάξιο αντικαταστάτη του πετρελαίου. Αν δώσουμε μια ευκαιρία στο πέλλετ μπορεί να γίνει το οικονομικό πράσινο καύσιμο του μέλλοντος.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by DOOM_NX.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dmtr, μανολης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #44406 από DOOM_NX

fani έγραψε: Το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια και ολοι μου οι τοιχοι ειναι εκτεθειμενοι.Εχω 3 οροφους απο 38 τμ ο καθενας (συνολο 114τμ).Εχω στεγη με πανελ πολυουρεθανανης και ενδιαμεσα στα πανελ και στη πλακα 10αρι fibran.Το φελιζολ το μπλε... Οι τοιχοι ομως ειναι αμονωτοι στους δυο οροφους.Στον τριτο οροφο εχω τελεια μονωση.Εσωτερικη θερμομονωση καναμε. Σε ολο το σπιτι εχω κουφωματα αλουμινιου με διπλα παραθυρα.Τα σωματα μου(19000 θερμιδες )και το μποιλερ μου(200 λιτρα-8000 θερμιδες,απ οσο μου ειπαν δηλαδη)βγαζουν,πανω κατω κοντα στις 27000 θερμιδες.Αν ειναι σωστα μετρημενο το μποιλερ..γιατι τα σωματα ειναι τοσο... Αυτη τη στιγμη εχω λεβητα πετρελαιου 30kw... Με ζεσταινει θα ελεγα εκτος απο τον τελευταιο οροφο που νομιζω οτι θα πρεπει να μπουν μεγαλυτερα σωματα τα οποια τα εχω μετρησει εικονικα στο παραπανω νουμερο θερμιδων. Αρα να παω να ψαξω σε 30αρι λεβητα πελλετ; Η σε 24αρι οπου και μου ειπαν και πολλα παιδια και απο εδω μεσα και απο καταστηματα οτι θα με κανει; Να προτιμησω σε σομπα καλοριφερ η σε λεβητα; Μου ειπαν οτι ο λεβητας ειναι παντα καλυτερος απο μια σομπα καλοριφερ... Μετα να προτιμησω ελληνικο μηχανημα η ξενο; Μιλησα με θερμουδραυλικο και μου ειπε να προτιμησω ξενο κυριως ιταλικο... γιατι θα κρατησει και περισσοτερο! Οσο για το καυσιμο περσυ ξοδευα 500 λιτρα ανα μηνα για να λειτουργησω τον λεβητα 5 ωρες την ημερα και να ζεσταινω τους δυο απο τους 3 οροφους....... Εκαψα 2.300 λιτρα πετρελαιο. Αυτα παιδια μου... Ζητω συγνωμη απο τους διαχειριστες γιατι γινομαι βαρετη κουραστικη και ενοχλητικη που εχω κανει το προβλημα μου σηριαλ...γιατι εχω ξαναποσταρει τους προβληματισμους μου... Ειμαι σε κακη οικονομικη κατασταση ομως και οι γυρω μου δεν εχουν κ αυτοι ιδεα περι του θεματος οποτε το μονο που μπορω να κανω ειναι να ρωταω επιμονα εδω μεσα κ οχι στους εμπορους και στα μαγαζια.... Αν γινομαι κουραστικη ας διαγραφτει το ποστ μου,θα το κατανοησω.Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ.

Κατ'αρχάς μην ανησυχείς! Είσαι πολύ όμορφη για να γίνεσαι κουραστική! :)
Κανείς δε διαγράφει τίποτα. Όλοι στο ψάξιμο είμαστε. Για όλους είναι καινούρια όλα αυτά. Οπότε είναι απολύτως κατανοητό το ότι πελάγωσες.

Ειδικός δεν είμαι, αλλά από αυτά που διαβάζω, θες λέβητα για όσες θερμίδες χρειάζεται να ζεσταθεί το σπίτι, απλά. Το boiler δε θα το ζεσταίνεις όλη μέρα, οπότε δε μετράει τόσο. Οι θερμίδες των σωμάτων δεν λένε κάτι, γιατί πολλές φορές είναι υπερδιαστασιολογημένα. Αν πάλι δε σε ζεσταίνουν, μπορεί να έχει γίνει λάθος στη μελέτη και να θες παραπάνω θερμίδες. Είναι σημαντικό να έχει γίνει μια σωστή μελέτη απωλειών.

Τώρα μπαίνω στη συζήτηση Ελληνικό vs Ξένο. Πάλι θα κατηγορηθώ σαν ξενομανής, αλλά ας είναι. Από το παραπάνω κείμενο συμπεραίνουμε πως η Ελλάδα γενικά δεν έχει εμπειρία στα πέλλετ. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οι λέβητες που βγάζει μέχρι και το τελευταίο χυτήριο είναι τόσο αποδοτικοί όσο οι αυστριακοί, που η χώρα τους έχει γίνει σημείο αναφοράς στο πέλλετ. Δεν αποκλείω τίποτα προφανώς, αλλά εγώ θα έδινα τα λεφτουδάκια μου σε κάτι πιστοποιημένο, δοκιμασμένο ότι λειτουργεί και με ικανή τεχνική υποστήριξη από πίσω. Θέλω να βάλω λέβητα να ζεσταθώ, όχι να μάθω το τεχνικό manual απ'έξω, μαζί με όλες τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές γνώσεις που απαιτούνται για την κατανόησή του! Χρήστης σωστού μηχανήματος θέλω να γίνω, όχι να κάνω διατριβή στον τρόπο λειτουργίας του!

Από κει και πέρα, παίζει και το χρήμα που μπορείς να διαθέσεις. Αν έχεις μπόλικο, λένε ότι συμφέρει μια αντλία θερμότητας. Λένε ότι ζεσταίνει στην τιμή των πέλλετ, αλλά χωρίς τις στάχτες και την ταλαιπωρία. Ειδικά για νέες κατασκευές, αντλία θερμότητας και ενδοδαπέδια θέρμανση λένε ότι είναι ό,τι πιο συνετό στην εποχή μας. Πρέπει να ψάξεις τι σε συμφέρει για κύρια και μόνιμη θέρμανση με βάση τον προϋπολογισμό σου.

Αν καταλήξεις σε λέβητα pellet, ρίξε μια ματιά στις παρουσιάσεις που έχουν κάνει τα μέλη. Γύρω στις 3000 € παίζουν αρκετά κομμάτια.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ