D.I.Y.Κατασκευη ενεργειακου τζακιου,να το τολμησω?

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132389 από gio232
Αγαπητο forum μου εχει μπει μια τρελη ιδεα τις τελευταιες μερες και δεν λεει να μου φυγει.
Να φτιαξω ενα ενεργειακο τζακι αεροθερμο μονος μου,(οχι μονο για το κοστος αλλα και για τη χαρα της δημιουργιας),ψαχνω απο ολα τα επωνυμα τζακια να κλεψω διαστασεις και ιδεες.
1.λαμαρινα 5χιλ στη στρατζα ενα μονοκομματο κομματι η βαση του τζακιου,η πλατη και μπορει και το πισω κομματι της φουσκας.
2.μετρημενα και κομμενα σε ψαλιδι τα υπολοιπα κομματια και ολα αυτα ενα καλο κολλημα για το πλαισιο του τζακιου.
3.μπροστα ανοιγομενη πορτα με πυριμαχο τζαμι και αεροκουρτινα
4.μπορει να μπει βερμικουλιτης θα δουμε???
5.στο πισω μερος της εστιας για μεγαλυτερη επιφανεια εναλλγης θα κολληθουν γυρω γυρω λαμες για ψυκτρες
6.ταμπερ φ200 πανω στη φουσκα
7.αν βρω κυλινδρο θα γυρισω μια λαμαρινα 2χιλ και 2μετρα για καμιναδα μεσα στο θερμοθαλαμο κολλωντας μερικες λαμες για να γινει και εναλλακτης
τωρα παμε στα πιο δυσκολα αερας καυσης ενα μεγαλο πι στη βαση της εστιας (απο μπροστα εσωτερικο αερα,απο πισω εξωτερικο αερα με ταμπερ στο καθενα)και τρυπες στο κεντρο της εστιας για να μπορω να διαλεξω αερα πρωτογενους καυσης εσωτερικο ή εξωτερικο.
για τριτογενη καυση σκεφτομαι ενα πι στην πλατη του τζακιου που απο μεσα θα εχει 3-4 τρυπες στο καταλληλο υψος ετσι ωστε να εχει μι αδιαδρομη ο αερας για να προλαβει να ζεσταθει ή το βιντεακι που εχει στο you tube με μια σωληνα manesman με τρυπες κολλημενη στην πλατη του τζακιου νακανει ενα γαμμα και να βγαινει στην κατω μερια της εστιας ετσι ωστε να εχει επιφανεια εναλλαγης η σωληνα 1,5μετρο μεσα στο θαλαμο καυσης για να εχει οσοσ το δυνατον πιο ζεστο αερα.

Απο εσας θελω αποψη θα μπορεσει να δουλεψει???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132405 από jnet
Οντως η χαρά της δημιουργίας είναι από τα πράγματα που μας γεμιζουν στην ζωή. Το αν θα δουλέψει η οχι θα στο πουν οι πιο σχετικοί. Καλή προσπάθεια.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132419 από panosf01
Πιστευω οτι θα δουλεψει μια χαρα,μπορει και καλυτερα απο πολλα επωνυμα εργοστασιακα.Το εξωτερικο πλαισιο του θερμοθαλαμου δεν χρειαζεται να κατασκευαστει με τοσο χοντρη λαμαρινα.Κατι αναλογο ετοιμαζω και εγω,αλλα υδραυλικο.Φροντισε να φτιαξεις εσωτερικα και τις καταλληλες διαδρομες αερα.Οσο για την δευτερογενη,δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο,εγω τουλαχιστον δεν θα το προσπαθησω καθολου.Θελει πολυ υψηλη θερμοκρασια,που σημαινει βερμικουλιτη και σχετικα μικρη εστια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132424 από dryianni
Καλή επιτυχία φίλε. Το μόνο που κατάφερα εγώ είναι να φτιάξω ένα αερόθερμο ανοικτού τζακιού με 7 σωλήνες. Επειδή όμως γνωρίζω από τη "χαρά της δημιουργίας", ...μαζί σου!!! :cheer:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132435 από gio232
panosf01 για τη λαμαρινα δεν εχω αποφασισει χιλιοστα ακομη αλλα λεω τα 5 για να φτιαξω κατι καλο μπορει να βαλω και 4 θα δω αλλα αυτο θα ειναι το εσωτερικο πλαισιο.
σκεφτομαι μηπως κανω ολη τη πλατη του τζακιου με τουμποσωληνεςφ45 οπου θα περνουν αερα με φυσικη ροη απο την κατω πλευρα του τζακιου και θα βγαινουν πανω απο τη φουσκα σαν ενας θερμοθαλαμος αν κνω ατο δεν βαζω βερμικουλιτη στην πλατη
2ος θερμοθαλαμος 3-4 αναλογα το χωρο της φουσκας οριζοντιες τουμποσωληνες φ45 το βλεπω στα περισσοτερα σιδερενια τζακια αλλα δεν θελω πολλες να καθαριζεται ευκολα
3ος θερμοθαλαμος κολλημενες λαμες για ψυκτρες στη εστια και τη φουσκα οπου μου το επιτρεπει
4ος οση αποσταση μου αφησει ως το παταρακι1μ με 1.4μ αν μπορεσω και βρω κυλινδρο να γυρισω λαμαρινα για καμιναδα χαλυβα φ200 2χιλ,αλλιως μπορει ναγινει τετραγωνη με λαμες κολλλημενες σε ολη τν επιφανεια για ψυκτρες

και ολο αυτο κλεισμενο σε ενα μεγαλο θερμοθαλαμο με υλικο κατι σαν το ιζολ.

μεγαλα ανοιγματα φυσικης ροης κατω και πανω

και σκεφτομαι κατι για ανεμιστηρα με δυο τρυπες στον τοιχο του σπιτιου μεσα στο θερμοθαλαμο να περασω 2 μπουρια εισαγωγη εξαγωγη και να βαλω τον ανεμιστηρα εξω απο το σπιτι και να τον μονωσω να αποφυγω και τον θορυβο αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο μηπως πηγαινοντας για καλο προκαλεσω σοβαρες απωλειες

αλλα σαν σκεψη ειναι να υπαρχει η φυσικη ροη και ο ανεμιστηρας να ειναι για να αποφευγεται υπερθερμανση ρυθμισμενος σε μεγαλη θερμοκρασια να ανακουφιζει το θερμοθαλαμο ή στο πολυ κρυο για γρηγοροτερη θερμανση του χωρου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132449 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Νομίζω ότι δυσκολεύεις άδικα τη ζωή σου.

Λύση 1η: Αγοράζεις μια εστία τύπου KRATKI και με 400-700 ευρώ καιέχεις το κεφάλι σου ήσυχο με εγγύηση και πιστοποιήσεις.

Λύση 2η: Δε χρειάζεται να κάνεις τόσους πολλούς θερμοθαλάμους. Πρακτικά, αυτό που θα οφελούσε είναι το εξής: 3 ή 4 τουμποσωλήνες, που θα ξεκινούν από το κάτω μέρος της εστίας και από πίσω στην πλάτη, να ανέβουν σε όλο το ύψος της πλάτης, και μετά να έρθουν προς τα έξω και προς τα πάνω μέσα στον κώνο και να καταλήξουν στο εμπρός μέρος της εστίας, στο ύψος του κώνου και λίγο κάτω από την έξοδο των καυσαερίων όπως οι εναλλάκτες των monoblocco. Μαζί με τις λάμες-ψύκτρες, θα είσαι οκ.

Ξέχνα μοτέρ και βεντυλατέρ. Έτσι θα έχεις ησυχία και δε θα εξαρτάσαι από το ρεύμα. Αν θες βάζεις κάτι πολύ μικρό, ίσα να υποβοηθήσεις λιγάκι τη φυσική ροή αν θες γρήγορα αποτελέσματα. Αλλά με πολύ μεγάλη εισαγωγή/εξαγωγή φυσικής ροής ώστε να μην έχεις θέμα.

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι:

1) Ξέχνα τον φτιαχτό εναλλάκτη καμινάδας, υπάρχει έτοιμος της KRATKI. Άσε που βγαίνει ΚΑΙ με τάμπερ καμινάδας. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτό.

2) Πως θα ανοιγοκλείνει το τάμπερ της καμινάδας με το άνοιξε/κελίσε της πόρτας.

3) Πως θα φέρεις ΜΟΝΟ εξωτερικό αέρα καύσης, κάτω από την φωτιά, και να είναι και ρυθμιζόμενος.

4) Ο 2γενής αέρας δεν είναι απαραίτητος, αλλά βελτιώνει την καύση.

5) Αν θες βάζεις στα πλαϊνά βερμικουλίτη. Αν σου ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία στο τζάμι, θα κάνει πυρόλυση και θα είναι αυτοκαθαριζόμενο.

6) Μην κάνεις πολύ μεγάλη και πολύ ψηλή εστία. Αυξάνει τον ελκσυμό και θέλει ένα σκασμό ξύλα.

7) Συρτάρι στάχτης που και αδειάζει εύκολα και ενώ ανάβει το τζάκι.

Ελπίζω να βοήθησα. Α..... και εγώ παρόλο που έχω ενδοδαπέδια και έχω λύσει το πρόβλημα της θέρμασνης, σκέφτομαι να φτιάξω ένα, έτσι για το γαμώτο. Αλλά με συρόμενη πόρτα. Αλλά επειδή κάποια πράγματα δε μου έρχονται όπως τα θέλω, ίσως κάνω ένα 1ο πρωτότυπο από ξύλο, MDF και μελαμίνη, έτσι σαν προσομοίωση.......
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ