Πιστοποιήσεις pellet

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145690 από Δημήτρης Κατσούνης
Απαντήθηκε από Δημήτρης Κατσούνης στο θέμα Πιστοποιήσεις pellet
Παρα το ότι ξεφεύγει από το "αντικείμενο" για το οποίο είμαστε όλοι στο παρόν forum να πω κάτι κι εγώ και είναι καλό για πολλούς και ευνόητους λόγους να σταματήσει εδώ.
Οι Γερμανοί και η ταυτοποίηση του ονόματός τους και μόνον, με την αξιοπιστία την εργατικότητα την εντιμότητα απέναντι στο κοινό(???) συμφέρον και γενικά με την ποιότητα των όσων (αντικειμένων ή υπηρεσιών) παράγουν ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ!!! Και το λέω αυτό με πλήρη και απόλυτη γνώση του τι λέω. Έχω έναν κουμπάρο γερμανό και είμαι γνώστης δεκάδων περιστατικών που τεκμηριώνουν αυτό που είπα πιο πάνω και φυσικά δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσω να απαριθμώ. Για γέλια αλήθεια. Τώρα όσον αφορά την περίφημη ανάπτυξή τους θα πω μόνον ότι μετά τον πόλεμο τον δεύτερο παγκόσμιο όπου η γερμανία σε όλη σχεδόν την έκτασή της θύμιζε χιροσίμα μετά τη βόμβα, και μπρος στο δυσβάστακτο του χρέους που είχαν όπου με απλή αριθμητική έπρεπε να δίνουν 150 και βγάζαν 100 (κάτι ανάλογο με μας σήμερα) και μπρος στην απόλυτη βεβαιότητα για το που θα φτάσει η ιστορία αυτή (πάλι κάτι ανάλογο με μας σήμερα) τους χαρίστηκε το 50% του χρέους τους. Και στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μπήκε ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό το τελευταίο (το οποίο αρνιούνται επίμονα για μας ενώ εμείς όντας από την άλλη πλευρά τότε είχαμε συμφωνήσει) ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΛΟΓΟΥΣ) ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ. Αυτά έτσι απλά. Και σας είπα και για την βιομηχανική τους παραγωγή και την αξιοπιστία της. Να λέω παραδείγματα με τις ώρες.
Τεσπα ας κοιτάξουμε εμείς τα του οίκου μας και ας δούμε πως θα βγάζουμε καλύτερο πέλλετ. Κι εμείς εδώ όσοι από μας είμαστε μόνον καταναλωτές μπορούμε με τις επιλογές μας να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες παραγωγής και καλύτερο προϊόν με αξιπιστία. Πχ (και δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γιαυτό) δεν υπάρχει σακούλα πέλετ να μην γράφει πάνω πιστοποίηση και αναλύσεις. Υπάρχει κάποιος που ελέγχει και θα πάρει πχ το πέλλετ μάρκας κατσούνης και θα το αναλύσει και θα πεί έλα εδώ κύριε τάδε γιατί γράφεις αυτά απέξω και παραπλανάς τους καταναλωτές? Σαυτό οι Γερμανοί με όσα τους είπα πιο πάνω είναι πολύ μπροστά. Και όχι μόνον αυτοί. Έχω δοκιμάσει τα καλύτερα κατά τεκμήριο πέλλετς της αγοράς. Τη μία είναι έτσι και την αλλη καμία σχέση. Σαν τα τσιπουράδικά όπου πας σε ένα γιατί έχει καλό τσίπουρο δοκιμασμένο και πίνεις ελεύθερα. Και ξαφνικά ο τύπος για λόγους δικούς του οικονομικούς της επιχείρησής του αλλάζει προμηθευτή και πας εσύ και πίνεις αβέρτα και σου γυρίζει το ασπράδι από το μάτι! Χαχαχαχα
Αυτά και την καλησπέρα μου!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145699 από Δημήτρης Κατσούνης
Απαντήθηκε από Δημήτρης Κατσούνης στο θέμα Πιστοποιήσεις pellet
Μετά την "απαγόρευση" του egger λόγω αύξησης τιμής του και αλλάζοντας πορεία (ένα από τα τεράστια πλεονεκτήματα του πέλλετ) πήρα αφού το δοκίμασα πρώτα μία παλετα άλφαγουντ με τη σημαία. Πολύ καλό και θα μπει στην σόμπα με το που θα τελειώσουν τα αποθέματα του egger. Σε αυτά τα πλαίσια και αφου άκουσα και γνώμες φίλων εδώ κατέληξα και στο Καρυπίδης (εξαιρετικό και ίσως καλύτερο από το άλφα). Πάντα ψάχνοντας για εναλλακτικές δοκίμασα σήμερα 4 τσουβάλια pirin και βεβαιώνω ότι δεν είναι καθόλου κακό. Με μια ιδιαιτερότητα επειδή έχει μικρά κομμάτια στο σύνολό του ο κοχλίας τροφοδοσίας τραβάει περισσότερο και θέλει μία ρύθμιση ένα κλικ στη ρύθμισή του τη σχετική να τραβάει λιγότερο. Το πόσο θα το κοντρολάρει κανείς στο μηχάνημά του με κύριο γνώμονα πιστεύω (και αν κάνω λάθος ας πει κάποιος πιο έμπειρος) την θερμοκρασία καυσαερίων μην την φτάσει σε σημείο alarm, και λίγο παρακάτω. Οπότε μπαίνει και αυτό στην τριάδα των προς καύση και απλά όπου βρεθεί φθηνο με προτεραιότητα στα δύο ελληνικά.
Αν κάποιος έχει γνώμη για όλα αυτά ας πει κάτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145706 από Δημήτρης Κατσούνης
Απαντήθηκε από Δημήτρης Κατσούνης στο θέμα Πιστοποιήσεις pellet

χρηστος8 έγραψε:
......Το Ελληνικο Αλφα Γουντ μου δημιουργουσε κλινκερ στην μπουκα του καυστηρα...καθε 2 με 3 μερες ηθελε καθαρισμα (μονο η μπουκα).
Μηπως τα πιστοποιημενα πελλετ δεν ειχαν κλινκερ σε πολλα μηχανηματα;;;

Εφοσον ζεσταινω το σπιτι μου ευκολα και με οικονομια... με απιστοποιητα πελλετ συνεχιζω ετσι...οποιοι θελουν ας εστιασουν στις πιστοποιησεις των πελλετ...κι αυτες καλες ειναι.


Να πω κι εγώ εδώ ότι έκαψα μια παλέτα german pellet που θεωρείται αν όχι το καλύτερο από τα πιο καλά. Ε δεν πα να λέει θερμοκρασία τήξης στάχτης 1500, έβγαζε κλίνκερ ίσως περισσότερο από αυτό του Καρυπίδη. Ό,τι λάθος ρυθμίσεις να είχα στη σόμπα (που σας πληροφορώ ότι έκανα σχεδόν τα πάντα) το κλινκερ εκεί κάθε μέρα. Και στάχτη βέβαια λίγότερη αλλά αξίζει? Κόστος δε σε παλέτα 5,5 το τσουβάλι. Ποιος ο λόγος να το αγοράσω λοιπόν? Θα μπορούσα να το προτιμήσω αν θα καθάριζα τη σόμπα κάθε πχ πέντε μέρες. Και πάλι βέβαια με επιφύλαξη γιατί το κόστος είναι υπέρογκο. Καρυπίδης-alfawood και τίποτα άλλο πιστέψτε με. Και τα λεφτά εδώ σε μας και όχι έξω.
Αυτά βέβαια ισχύουν στη δική μου σόμπα όπου το πάλεψα αρκετά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166871 από kostaskrls
Απαντήθηκε από kostaskrls στο θέμα Πιστοποιήσεις pellet
Απο τα λίγα που γνωρίζω απο κεντρικές θερμανσεις, θα έλεγα ,οτι δεν μπορεις να ελέγξεις την ποιότητα του PELLET και μόνο απο τον καπνό την ώρα της καύσης όπως γίνεται με τους καυστήρες πετρελαίου?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ