- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Ενεργοποίηση νέου μέλους
Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.
Τι μίξη ξύλων να κάνω για μεγάλη διάρκεια καύσης και μεγάλη θερμική απόδοση;
- petros78
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Dive member
Ειχα πριν λιγο καιρο και εκαιγα οξυα και δρυ και ειχα πολυ μεγαλη αποδοση με λιγοτερα γεμισματα στον λεβητα, ομως δεν ειχε και πολλα κρυα τοτε... εχω μπερδευτει... πρωτη χρονια φετος που δουλευω ξυλολεβητα και μεχρι να βγαλω ασφαλη συμπερασματα θα αργησω...
petransportka@hotmail.com
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
κοιτα τουλαχιστον να ειναι ξερα.εγω αυτα που εχω ειναι ενος χρονου περιπου αλλα καιγοντε πολυ καλαpetros78 έγραψε: Αλεκο εχω βρει και λεπτο πουρναρι και πολυ χοντρους κορμους σκισμενους στα δυο με 180 ο τονος και λεω να δοκιμασω...
Ειχα πριν λιγο καιρο και εκαιγα οξυα και δρυ και ειχα πολυ μεγαλη αποδοση με λιγοτερα γεμισματα στον λεβητα, ομως δεν ειχε και πολλα κρυα τοτε... εχω μπερδευτει... πρωτη χρονια φετος που δουλευω ξυλολεβητα και μεχρι να βγαλω ασφαλη συμπερασματα θα αργησω...
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Περισσότερο για να το επαναφέρω γιατί είναι πολύ καλή ερώτηση.Και υποκειμενική...
Η Ελιά στην Κρήτη που είμαι είναι το μοναδικό γνωστο και μπερδεύομαι.
Μήπως να δω κάτι σε πουρνάρι?
Ή μήπως Μπριγκέτες....???
Εκεί τίνω....
Πάντως εμένα με ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα ως προς την ποσότητα των ρύπων, καθώς επειδή είμαι σε πολυκατοικία, η καμινάδα μου είναι 20μ και τελείως κλειστή. Αποτέλεσμα να χρειαστεί να την καθαρίσω πέρισυ 2 φορές (έκαιγε full time λόγω μωρου) οπότε και μπριγκέτες να μου πείτε....αν είναι να γλυτώσω τα έξοδα του καθαρισμού...
Για πείτε....
Η θέρμανση με ξύλο είναι ο πιο υγιεινός τρόπος θέρμανσης(
Η θέρμανση με ξύλο είναι ο πιο υγιεινός τρόπος θέρμανσης(
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
Πές το μωρέ ντρέτα : Μεσές = = = Δρυγιάς ......
Η ελιά κάνει μέτρια φλόγα αλλά κρατάει και έχει και καλή καρβουνιά, η πορτοκαλιά/μανταρινιά κάνει έντονη και μπλέ φλόγα αλλά δεν κρατάει πάρα πολύ, ο δρυς δεν κάνει τόσο φλόγα αλλά κρατάει πολύ.
Έχω κάψει και κλίματα, αχλαδιά, αμυγδαλιά, αλλά μικρές πσότητες και δεν έχω βγάλει άκρη. Και όλα φυσικά από τον τόπο μας...... Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα αγοράσω ξύλα, θα πάω για κλάδεμα/κορμοτομές και θα εξοπλιστώ...