Τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει στο energ.gr;

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #102239 από DOOM_NX

tas έγραψε: Δυστυχώς όταν κάτι επαφίεται στο κομμάτι της προσωπικής ευθύνης και προσφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο, τις περισσότερες φορές το αγνοούμε, το αμελούμε, το αναβάλλουμε ή απλώς αδιαφορούμε.
Με μια οργανωμένη προσπάθεια, η ανταπόκριση σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη.

Έχεις δίκιο σ'αυτό... Αλλά και η μαζική αιμοδοσία δεν είναι πάντα καλή. Έτσι φορτώνονται οι Αιμοδοσίες αίμα που δε θα χρειαστούν και σε 40 μέρες που λήγει θα έχουν ξεμείνει. Καλύτερα είναι να έχει ένα πρόγραμμα ο καθένας (πχ ανά εξάμηνο) και να δίνουμε το αίμα λίγο-λίγο.

Αν υποθέσουμε ότι θα μαζευτούν οι αιμοδότες, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία. Είμαστε τελείως σκορποχώρι και οι συναντήσεις είναι δύσκολες. Ποιος θα κάνει τον πρόεδρο; Ποιος θα λαμβάνει αποφάσεις για τη διάθεση των φιαλών; Κι αν αρχίσει να εξυπηρετεί φιλίες και ξεμείνουμε από αίμα τι θα γίνει;

Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα μιας τράπεζας αίματος. Στο adslgr που είναι πολύ μεγαλύτερο φόρουμ από το δικό μας, απέτυχαν παταγωδώς στο παρελθόν.

Τα λέω αυτά γιατί η μητέρα μου δούλευε στην Αιμοδοσία για πάνω από 25 χρόνια και τα γνωρίζει όλα αυτά από την καλή και την ανάποδη. Και έχει τσακωθεί ουκ ολίγες φορές με πρoέδρους συλλόγων που δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.

Οπότε, προτείνω στον καθένα να γίνει εθελοντής αιμοδότης και να μην ανησυχεί. Δεν πρόκειται να τον αφήσει καμία αιμοδοσία ξεκρέμαστο στην ανάγκη. Αλλά να το κάνει σύστημα, όχι μια φορά και τέλος...
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104459 από jnet
Μια σκέψη ισως να μπορεί να υλοποιηθεί με την βοηθεια του energ.gr είναι η ιδρυση μιας ΜΚΟ η οποία θα ασχολείται με τα θέματα που ήδη απασχολούν τα μέλη του energ.gr οπως είναι η προμήθεια καυσίμων σε καλές τιμές κλπ. Βεβαια η μια προυποθέση είναι η ενεργή συμμετοχή από αρκετά μέλη στον σύλλογο. Συμμετέχω σε εναν αλλον νεοσύστατο και αφου γίνουν τα πρώτα βήματα θα επιστρεψω με προτάσεις.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ