Ενεργοποίηση νέου μέλους

Επειδη υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή email ενεργοποίησης νέου μέλους στείλτε Viber μήνυμα στο 6945100102 με το όνομα χρήστη που θέλετε ενεργοποίηση.

Χαμηλη καμιναδα?

Περισσότερα
2 Εβδομάδες 5 Ημέρες πριν #185672 από Μπαλ
Χαμηλη καμιναδα? δημιουργήθηκε από Μπαλ
Καλη χρονια σε ολους! Ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο τα τζακι Jotul 570 αλλα νομιζω οτι εχω κοντη καμιναδα. Δυσκολεύομαι να αναψω φωτια ειδικα εαν εχει μείνει κάρβουνο και εχει κρυωσει λιγο η εστια εαν ριξω δυο μεγαλα κουτσουρα ξερα θα εχω καπνο αλλα θα αργησουν πολυ να παρουν σαν να λείπει οξυγονο! Εαν τα φυσηξω μονο τοτε θα παρουν.
Ειμαι τέταρτο όροφο και τελευταίο και εχω πιο κοντή καμινάδα απο τον γείτονα μου στον τριτο. Παρεμπιπτόντως το τζακι του απο κατω εαν ανοίξεις τον αερα φυσαει σαν να τα κανεις με το πιστολάκι!

Συμφωνείτε οτι μου λειπει υψος στην καμινάδα? Ακριβως δεν ξερω ποσο ειναι αλλα εκ του αποτελέσματος με το καπνο και τη δύσκολια στο αναμα εχω αποφασίσει να την ψηλώσω.
Με κόκκινο βελος η δικια μου με πράσινο του γείτονα απο κατω.

​​​​

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Εβδομάδες 4 Ημέρες πριν #185673 από Isolexion
Απαντήθηκε από Isolexion στο θέμα Χαμηλη καμιναδα?
Καλησπέρα, το βασικότερο πρόβλημα της κοντής καμινάδας είναι ο ελκυσμός. Εσύ όταν ανοίγεις την πόρτα να βάλεις ξύλο έχεις καπνό να βγαίνει πρός τα έξω? Ή πχ όταν ανάβεις την φωτιά (πρέπει να έχεις λίγο ανοιχτή την πόρτα για κάμποση ώρα, τουλάχιστον στα περισσότερα τζάκια) σου ξερνάει καπνό προς τα έξω ή όχι? Πάντως το πρόβλημά σου μάλλον είναι η εισαγωγή αέρα και όχι η κοντή καμινάδα. Αν την ώρα που πετάξεις το κούτσουρο πάνω στα κάρβουνα σκάσεις έναν πόντο την πόρτα δεν πιάνει το κούτσουρο ούτε τότε?

Περισσότερα
2 Εβδομάδες 4 Ημέρες πριν #185674 από Μπαλ
Απαντήθηκε από Μπαλ στο θέμα Χαμηλη καμιναδα?
Αμα ανοιξω την πορτα γρηγορα θα εχω καπνο. Επισης αμα βαλω οπως ειπα δυο μεγαλα ξυλα χωρις ψιλα και προσάναμα τοτε δεν αναβει φλογα , βγαζει καπνο ( λιγο ευτυχως) σαν να μη τραβα η καμιναδα. Μονο εαν ζεσταθει η καμιναδα τραβα. Αλλιως εχω downdraft και μου σβήνει το προσάναμα!

Οταν το αναβω ενω ειναι κρυο πλεον ξερω και βαζω μπολικο προσαναμμα και λεπτα ξυλα και έτσι γρήγορα ζεσταίνει ο θαλαμος και τραβαει.
Εαν γίνει καρβουνια και πιασει σταχτη πανω τοτε ειναιδ δύσκολο να ξαναναψει με χοντρα ξυλα ενω σε αλλα τζακια βλεπω οτι αμεσως τραβαει εαν ανοιξεις τον αερα.

Οντως στι οδηγίες λεει οτι θελει να ανάβει γρήγορα η φωτια για να δουλεψει σωστα ο θαλαμος. Είναι λογικο ομως με κάρβουνο να μην αναβει το ξύλο και να πρέπει να φυσαω με ανεμιστηρακι και να βαζω ξανα προσαναμα για να παρει?

Ειδικα εαν κανει κρυο εξω θελει να ζστσαθσο η καμιναδα αλλιως δεν τραβαει οπως είπα. Πάντα για να αναψει αφηνω λίγους.ποντους την πορτα ανοιχτή και εαν την κλείσω νωρις ενω φαινομενικά εχει πάρει τοτε σβήνει η φωτια.

Περισσότερα
2 Εβδομάδες 3 Ημέρες πριν #185675 από Isolexion
Απαντήθηκε από Isolexion στο θέμα Χαμηλη καμιναδα?

Αμα ανοιξω την πορτα γρηγορα θα εχω καπνο. Επισης αμα βαλω οπως ειπα δυο μεγαλα ξυλα χωρις ψιλα και προσάναμα τοτε δεν αναβει φλογα , βγαζει καπνο ( λιγο ευτυχως) σαν να μη τραβα η καμιναδα. Μονο εαν ζεσταθει η καμιναδα τραβα. Αλλιως εχω downdraft και μου σβήνει το προσάναμα!

Οταν το αναβω ενω ειναι κρυο πλεον ξερω και βαζω μπολικο προσαναμμα και λεπτα ξυλα και έτσι γρήγορα ζεσταίνει ο θαλαμος και τραβαει.
Εαν γίνει καρβουνια και πιασει σταχτη πανω τοτε ειναιδ δύσκολο να ξαναναψει με χοντρα ξυλα ενω σε αλλα τζακια βλεπω οτι αμεσως τραβαει εαν ανοιξεις τον αερα.

Οντως στι οδηγίες λεει οτι θελει να ανάβει γρήγορα η φωτια για να δουλεψει σωστα ο θαλαμος. Είναι λογικο ομως με κάρβουνο να μην αναβει το ξύλο και να πρέπει να φυσαω με ανεμιστηρακι και να βαζω ξανα προσαναμα για να παρει?

Ειδικα εαν κανει κρυο εξω θελει να ζστσαθσο η καμιναδα αλλιως δεν τραβαει οπως είπα. Πάντα για να αναψει αφηνω λίγους.ποντους την πορτα ανοιχτή και εαν την κλείσω νωρις ενω φαινομενικά εχει πάρει τοτε σβήνει η φωτια.
Καλημέρα, έτσι κι αλλιώς πρέπει να ανοίγεις την πόρτα σιγά σιγά, δλδ να την απασφαλίζεις, να την ανοίγεις 1 cm και μετά απο 1-2 sec να την ανοίγεις. Και εμένα το τζάκι μου δεν ειναι απο αυτά που ανοίγεις τέρμα τον αέρα και έρχεται ο τυφώνας Κατρίνα και για αυτό και εγώ βάζω πολλά ψιλά στην αρχή μαζί με ένα δαδί. Επίσης προσπαθώ όσο γίνεται να υπάρχει φλόγα όταν θα βάλω το επόμενο ξύλο και ποτέ δεν βάζω κούτσουρο πάνω στα κάρβουνα, πάντα βάζω ένα μεσαίο ξύλο πάνω στα κάρβουνα και απο πάνω βάζω το κούτσουρο έτσι ώστε να "αναπνέει" και να μην σβήνει. Ελπίζω να σου απαντήσουν και κάποιοι πιο ειδικοί, εγώ είμαι σχετικά νέος στο άθλημα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "_QQ_"Σε Ευχαριστώ"_QQ_": Μπαλ

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.299 δευτερόλεπτα