Πρόβλημα με Kratki

Περισσότερα
1 Χρόνος 2 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 2 Μήνες πριν #179889 από apmos
Πρόβλημα με Kratki δημιουργήθηκε από apmos
Καλησπέρα στην παρέα!

Έχω το παρακάτω:
kratki.com/en/steel-fireplace-lucy-slim-...ded-8-kw-o-160-58137
Σε διαμέρισμα σε καινούργια πολυκατοικία (2020) στον 7ο όροφο με συνολικά 8 ορόφους.
Υπάρχουν 2 περσίδες (μια πάνω και μια κάτω απο το τζάκι) και υπάρχει σύνδεση με σωλήνα κάτω απο το τζάκι για να φέρνει εξωτερικό αέρα. Υπάρχει περσίδα στο μπαλκόνι διαστάσεων 13x13cm.

Το πρόβλημα που έχω είναι όταν ανοίγω την πόρτα για να βάλω ξύλα μυρίζει όλο το σπίτι. Έχω δοκιμάσει να ανοίγω την πόρτα σιγά-σιγά, να ανοίγω λίγο μια χαραμάδα και μετά γρήγορα, τα πάντα. Οπως και να την ανοίξω, το σπίτι μυρίζει έντονα και φαίνεται και με γυμνό μάτι οτι βγαίνει καπνός. Όλες τις δοκιμές τις κάνω με τέρμα ανοιχτό τον αέρα. Έχω καταντήσει να κάνω ταχυδακτυλουργικά κόλπα να ανοίγω την πόρτα 1-2 δευτερόλεπτα και να πετάω μέσα ξύλα μπας και προλάβω.

Ήρθε πρόσφατα ενας τεχνικός, το είδε και μου είπε οτι οφείλεται στην καμινάδα, επειδή καταλήγει δίπλα στο δώμα και πρέπει να την ψηλώσουμε. Το έκανε, την ψηλώσαμε περίπου 1,5 μέτρο και μπήκε και περιστροφικό καπέλο. Συνολικά αυτή τη στιγμή η καμινάδα έχει ύψος περίπου 8 μέτρα (1,5μ σε εμένα, 3 μέτρα ο πάνω όροφος και άλλα 3,5μ στην ταράτσα)

Αφού κάναμε τις απαραίτητες δοκιμές και το πρόβλημα παρέμενε, μου πρότεινε να ανοίξει μια τρύπα στον σωλήνα που φέρνει αέρα απο έξω, για να τραβάει αέρα και απο μέσα απο το σπίτι απο την περσίδα κάτω απ'το τζάκι. Με αυτό, το πρόβλημα βελτιώθηκε λίγο αλλά παραμένει το κάπνισμα, ίσως σε μικρότερο βαθμό απ'οτι πριν.

Τι προτείνετε να κάνω? Ο τεχνικός σηκώνει τα χέρια ψηλά, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει η παροχή εξωτερικού αέρα? Δηλαδή να είναι μικρή η περσίδα και να μη μπορεί να φέρει αρκετό αέρα απο έξω?

Βάσει προδιαγραφών από το site της Kratki λέει:   Min outlet grids active field (cm2)≥700    Min inlet grids active field (cm2)≥500
Αν καταλαβαίνω σωστά, το πρώτο αναφέρεται στην πάνω περσίδα που είναι πάνω απο 700cm2.
To δεύτερο αναφέρεται στην περσίδα εισαγωγής εξωτερικού αέρα που είναι στο μπαλκόνι, στην περσίδα κάτω απο το τζάκι ή στο σύνολο?

Αν δεν φταίει το παραπάνω, τι άλλο προτείνετε?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όλους.
Last edit: 1 Χρόνος 2 Μήνες πριν by apmos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 2 Μήνες πριν #179890 από pangeo7712
Απαντήθηκε από pangeo7712 στο θέμα Πρόβλημα με Kratki
Γεια χαρα οι διαστασεις που αναφερεις με τα 700 και 500 τετραγωνικα κατ ελαχιστο αναφερονται στις διαστασεις των περσιδων για την κυκλοφορια αερα στον θερμοθαλαμο και δεν εχουν καμια σχεση με το φαινομενο της καυσης εντος του τζακιου. Υπαρχουν πολλοι φιλοι και επαγγελματιες στο φορουμ να πουν μια τεχνικη αποψη. Εγω θα σου πω τη δικη μου εμπειρια απο το δικο μου τζακι που ειναι jotul. Οπως λεει ο κατασκευαστης του τζακιου μου κανει κλειστου τυπου καυση και η πορτα πρεπει να ανοιγει οταν η προηγουμενη ποσοτητα εχει μετατραπει σε φλεγον καρβουνο και δεν εχει εντονη φλογα. Εαν επιχειρησω να το ανοιξω πιο πριν ειναι σιγουρο πως θα καπνισει. Οταν εχει πιασει καλη θερμοκρασια και καει η μια φουρνια ξυλα η μπρικετα και εχουν μεινει πορτοκαλι καρβουν τοτε το ανοιγω αφου σκασω την μπαλκονοπορτα 1 δακτυλο. Αφηνω μερικα δευτερολελτα και στη συνεχεια ανοιγω αργα την πορτα για να βαλω τα προβλεπομενα ξυλα. Μερικες φορες εχω μικρες διαροες στο χωρο οχι συχνα ομως. Ειμαι σε τελευταιο οροφο με 5 μετρα καμιναδα περιπου και τζακι με παρα πολλες κοφτρες ομως.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 2 Μήνες πριν #179891 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ξεκινάς με το να φωνάξεις πάλι το "τζακά" να σου κλείσει την τρύπα που σου άνοιξε . Του λες ότι καλό είναι να διαβάσει και κάνα manual πριν σηκώσει τα χέρια ψηλά . Επίσης του λες να σου βγάλει την έξτρα καμινάδα γιατί όντως έχεις αυξήσει τον ελκυσμό που το τζάκι σου χάνει πάνω από 15% ενεργειακή απόδοση αυτή την στιγμή . Στο manual λοιπόν του τζακιού σου το λέει ξεκάθαρα ότι πριν ανοίξεις την πόρτα να βάλεις ξύλα πρέπει τα προηγούμενα να έχουν γίνει κάρβουνο . Δεν είναι ελλαττωματικό το τζάκι σου απλά είναι στενό με μεγάλη κόφτρα .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Isolexion

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ