Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162645 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Re:Re:Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2
θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω εστω και μερικως ...ολα τα υλικα που ερχονται σε επαφη με τον αερα που αναπνεουμε ελεγχονται κατω απο διαφορες συνθηκες για την εκλυση αεριων και σε καποιες περιπτωσεις ραδιενεργειας ...ο λογος ειναι τα συγκολητικα και τα προσμικτα κυριως αλλα και το ιδιο το υλικο ...μπορει να τα λεμε αδρανη αλλα δεν ειναι παντα τοσο αδρανη ....απο τετοιους ελεγχους προκυπτει και η καταλληλοτητα ...ειδικα για τις κολλες πλακιδιως περιεχουν ρητινες που βραζουν στους 110 βαθμους περιπου ... το υτονγκ επισης δεν νομιζω οτι διαθετει τετοια πιστοποιητικα καταλληλοτητας σε αντιθεση με καποια αλλα πυριτικα κατασκευασματα οπως δεν συστηνεται και ο πετροβαμβακας ετσι απλα ο οποιος εχει διαφορες ποιοτητες που διαφερουν στον τροπο κατασκευης και φυσικα το κοστος .
αυτα δεν σημαινουν οτι σωνει και καλα μυριζουν τα παντα αλλα οτι περιεχει οργανικα στοιχεια οπως οι ρητινες μας υποψιαζει .
στην τελικη για οποιον θελει να χτιζει θερμοχωρους υπαρχει πυροτσιμεντο και πυροχωμα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162657 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Re:Re:Re:Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2
Δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφωνία, μάλλον δεν έγιναν πλήρως αντιληπτά αυτά που είπα (γιατί αναφέρθηκα σε διάφορα πράγματα).

Να διευκρινίσω λοιπόν
α. Δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες για το izol (δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα στοιχεία στο internet) παρά αυτά που έχουν ακουστεί εδώ μέσα κατά καιρούς, καθώς και ότι η σύσταση του είναι κάποια μορφή πυριτικού ασβεστίου.
Αυτό που όμως γνωρίζω πάρα πολύ καλά είναι ορυκτολογία, κρυσταλλογραφία, ανόργανη και οργανική χημεία καθώς και τεχνολογία των συμβατικών δομικών υλικών.
Απο αυτά που έχω καταλάβει θα με ξάφνιαζε πάρα πολύ αν αυτό που λανσάρεται ως izol κάτι κάτι ουσιωδώς διαφορετικό απο τα A.C.C. (ytong, gazbeton κτλ κτλ). Η σύνθεση τους, τείνω να πιστεύω πως είναι πανομοιότυπη και ίσως να διαφοροποιούνται στην τελική μορφοποίηση του τεμαχίου (το σχήμα, η πυκνότητα τεμάχους και το πορώδες είναι χαρακτηριστικά που μπορούμε να ρυθμίσουμε). Η συμπεριφορά σε θέρμανση όμως δεν αλλάζει.
Δεν είναι καμια απόκρυφη επιστήμη τα πυριτικά ορυκτά και οι ενώσεις τους... B) Τα brand names και οι πιστοποιήσεις απο την άλλη, είναι εμπορικά ζητήματα και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση τώρα γιατί θα χάσουμε το στόχο μας. Ευπρόσδεκτες πάντως οι όποιες πληροφορίες επι του θέματος, αν είναι να κάνουμε τεχνική/επιστημονική συζήτηση.

Δεν ανέφερα πως σε ένα θερμοθάλαμο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ότι του κατέβει. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το μήνυμα μου, θα καταλάβεις ακριβώς το αντίθετο. Αυτό που είπα, είναι πως κάθε υλικό συσχετίζεται με τις ιδιότητες εφαρμογής του να μην μπερδευόμαστε κάνοντας τα όλα αχταρμά, αλλά να καταλαβαίνουμε τι εννοείται απο τις οδηγίες του κατασκευαστή.
π.χ. Το ότι ο κατασκευαστής σε μια κολλά πλακιδίων γράφει να μην χρησιμοποιείται σε υποδαπέδια θέρμανση (θερμοκρασίες έτσι και αλλιώς χαμηλές της τάξης 35-40 οC), δεν είναι γιατί το υλικό θα δημιουργήσει αέριες εκπομπές, αλλά γιατί δεν έχει την απαραίτητη ελαστικότητα να παραλάβει τις συστολοδιαστολές. Τελεία. Δεν μπορείς απο αυτή τη οδηγία να βγάλεις άλλα συμπεράσματα (θετικά ή αρνητικά) για το αν είναι κατάλληλο να φτιάχνεις τζάκια, φούρνους κτλ. Πρέπει μετά να αναζητήσεις άλλα στοιχεία (σύνθεση κτλ).
Σε αυτό απάντησα. Πρέπει να μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει και γιατί ο κατασκευαστής και να μην επινοούμε συμπεράσματα.
Δεν υπονόησα ότι καλώς επιχρίστηκε ο θερμοθάλαμος με κόλλα πλακιδίων. Δεν έχω άποψη επί του θέματος, χωρίς άλλα στοιχεία. Σίγουρα πάντως σε θέρμανση δεν εκλύουν οι συνηθισμένες τσιμεντοειδής κόλλες κάποια ιδιαίτερη χημική μυρωδιά. Απο εκεί και πέρα είπαμε, πως "ειδικά" υλικά δεν κατηγοριοποιούνται γενικά και χρίζουν εξέτασης.

Υ.Γ. Οι προδιαγραφές για τη θέρμανση στις γυψοσανίδες είναι σε όλες ίδιες. Σε απλές, άνθυγρες και πυράντοχες!!!
50οC παρατεταμένα και 60 οC στιγμιαία. Τι σόι πυράντοχες είναι τότε ? (τροφή για σκέψη, για να κάνουμε και κανένα νοητικό παιχνίδι. Την απάντηση την έχουμε ήδη πει)
Αυτό συνδέεται με την ορυκτολογία (πάλι) της γύψου. Δε σχετίζεται με θέματα υγιεινής αέριων εκπομπών το ζήτημα αλλά με το γεγονός πως η γύψος (που έχει μεγάλη ποσότητα νερού στο κρυσταλλικό της πλέγμα), θα αρχίσει να αποβάλλει σταδιακά μόρια κρυσταλλικού νερού και να μεταπίπτει σε ανυδρίτη. Η αλλαγή αυτή είναι αμφίδρομη και ο ανυδρίτης μπορεί να απορροφήσει νερό και να μετατραπεί πάλί σε γύψο. "Αθώα" είναι και τα δύο ορυκτά, δεν υπάρχει εκεί πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πως αυτή η αλλαγή συνοδεύεται και απο μεταβολή όγκου των ορυκτών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε σχέση με το σχήμα.


Και κλείνω με το διδακτικό δικό μου πάθημα.
Όταν έφτιαξα το ενεργειακό τζάκι στο δικό μου σπίτι, αν και δεν είχα κάποια ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα (και καλύτερα να μην αναφερθώ στους επαγγελματίες -όλοι ανεξαιρέτως- που ασχολήθηκαν γιατί είμαι και σε κρίσιμη ηλικία), φρόντισα πρώτα ενημερώθηκα με αρκετό κόπο και τελικά πρόσεξα όλες τις λεπτομέρειες προσωπικά.
Όλα δούλεψαν τελικά ρολόι, οι δοκιμές έγιναν, οι μυρωδιές έφυγαν κτλ. κτλ.
Δεν είχα απλώς τοποθετήσει τις περσίδες στα ανοίγματα. Σημειώνω πως το τζάκι μου είναι υδραυλικό και στον γενικά μικρό θερμοθάλαμο, έχω σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες αέρα. Όταν βάζω τις περσίδες αλουμινίου, ξαφνικά άρχισα να έχω μεγάλο πρόβλημα με χημικές μυρωδιές. Έπαθα εγκεφαλικό, λέω "δεν μπορεί. Δεν στέκει. Το αλουμίνιο δεν μπορεί να μυρίζει, ούτε και η γυψοσανίδα επίσης".
Βγάζω τις περσίδες, η μυρωδιά μειώθηκε πολύ αλλά δεν εξαφανιζόταν. Αδιέξοδο, κόντευα να σκάσω απο τη στεναχώρια μου. Κάθομαι την άλλη μέρα με καθαρό μυαλό και το σκέφτομαι λίγο πιο καθαρά και ψύχραιμα. Τί είχα κάνει?
Όταν έβαλα τις περσίδες σκέφτηκα (μεγαλοφυώς!!!) , στην τομή της γυψοσανίδας που πατάνε οι περσίδες, να βάλω μια λεπτή στρώση ακρυλική σφραγιστική μαστίχη (την κλασική λευκή στο σωληνάριο) για να μην τρίβει η γύψος και να κολλήσουν οι περσίδες. Φυσικά με το που θερμαινόταν το αλουμίνιο, αμέσως ζεσταινόταν η μαστίχη μέσω επαφής και άρχισε να βρωμάει. Όταν έβγαζα τις περσίδες, θερμαινόταν λιγότερο και μύριζε λιγότερο.
Όταν την αφαίρεσα (είδα και έπαθα να φύγει όλη. Τελικά έκοψα 1mm περιμετρικά τη γυψοσανίδα μεγαλώνοντας τα ανοίγματα, γιατί αλλιώς δεν καθάριζε πλήρως) και έβαλα τις περσίδες απλά σφηνωτά, το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Last edit: 6 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Savvas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": liakjim

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162658 από GGEOR7777
Απαντήθηκε από GGEOR7777 στο θέμα Re:Re:Re:Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2
Τελικά θα μας πει κανείς,ποιος είναι ο ιδανικός θερμοθαλαμος???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162672 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Re:Re:Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2
τι θα πει ιδανικος ? ενα απλο μονωμενο κουτακι ειναι που θελει λιγη προσοχη στα υλικα του μονο και μονο επειδη μεταφερει αερα που αναπνεουμε και καποιες λεπτομερειες σχετικα με την καλη κυκλοφορια του αερα .δεν ειναι δα και καμμια επιστημη

Σαββα ...η ενσταση μου αναφερεται κυριως στις οσμες και σε οσα υλικα περιεχουν οργανικους διαλυτες ...φυσικα δεν ξερω αν θα μυριζουν για παντα αλλα θεωρω ευλογη την πιθανοτητα να αποβαλλουν οσμες .
αν το παμε λιγο παρακατω και θεωρωντας τα οσα ειπες περι αποσαθρωσεων σωστα,,,τοτε και τα πυριτικα υλικα ελεγχονται μια και η σκονη που παραγουν δεν ειναι αβλαβης


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162674 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Re:Re:Re:Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2
Νομιζω ο liakjim εχει μια αναλυτικότατη παρουσίαση και το πως και το τι σε υλικά.
Κι αφου "δουλεψαν" για μενα σημαινει οτι ειναι σωστα.

Με την προυποθεση οτι εχουν κρατηθει και ολες οι σωστες αποστασης γυρω απο την εστία

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 3 Μήνες πριν #162684 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Διορθωση θερμοθαλαμου vol.2

Savvas έγραψε: Σημειώνω πως το τζάκι μου είναι υδραυλικό και στον γενικά μικρό θερμοθάλαμο, έχω σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες αέρα.

Φίλε @Savvas, όταν λες "χαμηλές θερμοκρασίες αέρα", μπορείς να διευκρινίσεις ποια είναι η μέση θερμοκρασία καυσαερίων στην καμινάδα (κατά τον κατασκευαστή ή αν έχεις μετρήσει) και ποια η θερμοκρασία εντός του θαλάμου;
Επιπλέον, ποια στοιχεία της υδραυλικής εγκατάστασης βρίσκονται μέσα στο θάλαμο (π.χ. κυκλοφορητής, βαλβίδα ασφαλείας, κ.λ.π.);

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ