Τζάκι που καπνίζει (παρά τον αντικαπνιστικό νόμο!)

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74283 από eugenia
Βασικά θέλω να βελτιώσω κάτι που ήδη έχω, δηλαδή το τζάκι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τρελές ανάγκες στην περιοχή μας, ο πραγματικός χειμώνας είναι μικρός, οι θερμοκρασίες που αντιμετωπίζουμε θα έλεγα ότι είναι κατα μέσο όρο 12 βαθμοί εξωτερικοί, με κάποιες εξάρσεις πάνω ή κάτω φυσικα. Δεν είναι ότι θα κάθομαι να ταίζω τη φωτιά νυχθημερόν, όμως όταν φέρνεις λίγο κόσμο σπίτι θέλεις να είναι ζεστό. Εμείς οι δύο βολευόμαστε και με το υγραέριο. Επίσης έχω ακούσει ότι το πελλετ είναι αρκετα ακριβό στην Αθήνα. Οπότε βασικά θα ήθελα να μετατρέψω την ανοικτή εστία σε κλειστή με έναν συμφέρον τρόπο και με ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση και με την απόδοση και την καπνίλα. Επίσης το να σφραγίσω το τζάκι και να βάλω στο χώρο μου μια σόμπα θα μου δημιουργούσε θέμα και αισθητικό και έλλειψης χώρου λόγω διαρρύθμισης. Οπότε τη πελλετόσομπα όπως την είδα την απορρίπτω.
Όσον αφορά το ρεύμα δεν είμαι θετική για δύο λόγους 1) ολοένα αυξανόμενο κόστος 2)όταν τριγύρω ανάβουν τζάκια εγώ δεν τολμώ να βάλω κλιματιστικό γιατί μας φέρνει μέσα την οσμή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74296 από Asteris
Είσαι κουτί για μιά μικρή κασετούλα, τύπου Nordica 70 ventilato, ώστε να μην πειράξεις σχεδόν τίποτα από το υπάρχων τζάκι. Το ότι δεν έχεις εύκολη είσοδο αέρα πίσω από το τζάκι δεν είναι και το τέλος του κόσμου, θα κάνεις μία τρύπα με ανοιγοκλειόμενη περσίδα στον κοντινότερο εξωτερικό τοίχο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74299 από dimlyk
για τα τζακια κλπ θα σου απαντυησουν οι αλλοι ευγενια
το μονο που θα σου πω προχωρα κι αν και μικρος ο χειμωβνας καιζεστος ο φετινος
με μια ενεργειακη λυση θα πεταξεις την "γκαζιερα" και θα κανεις και σχετικα γρηγορα αποσβεση
ασε που θα ψηνεις και κανα καστανακι :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74305 από eugenia
όταν λέμε τρύπα στον κοντινότερο εξωτερικό τοίχο, εννοούμε για να ενωθεί με κάποια σωλήνα κάτω απ την κασέτα ή απλά να φέρνει φρέσκο αέρα κοντά στο τζάκι ώστε να μην ανοίγουμε κάποιο παράθυρο που είναι πιο μακριά;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74318 από Fokion
Ευγενια απλά σκεψου μην το μετανιωσεις.... το οτι εχεις το τζακι δε λεει και πολλά οσο κι αν σου φαινεται περιεργο...

βαλε κατω τα χρηματα.. αλλα ΟΛΑ τα χρηματα
γιατθ τζακι, ειναι περαν του ιδιου του τζακιου η καμιναδα του και ολα τα συμεπακόλουθα μερεμετια...
+ αποθηκευση ξυλων απο το καλοκαιρι ωστε να ειναι ξερα και να καιγονται σωστα και στην αθηνα φτυνα δεν ειναι...

Καλη επιλογή ευχομαι

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #74548 από MICK

eugenia έγραψε: Καλημέρα σας, θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθεια σας. Βρηκα το forum σας αφού μπήκα στο τριπάκι ν' αλλάξω το απλό ανοιχτο μου τζάκι με ενεργειακό ή κασέτα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να λύσω το πρόβλημα του καπνίσματος του τζακιού. Βέβαια αφού διαβασα 30 σελίδες στο θέμα με τα ενεργειακά τζάκια εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρη για το αν αυτή θα ήταν όντως η σωστή λύση. Λοιπόν για να μην πολυλογώ η κατάσταση έχει ώς εξής : το σπίτι μας είναι στην Νίκαια περίπου 90 τμ με ένα ενιαίο χώρο γύρω στα 55 τμ σαλοκουζινοτραπεζαρία οπου φυσικά βρίσκεται και το τζάκι. Είμαστε τελευταίο όροφο, το σπίτι αρκετά εκτεθειμένο για τα διπλανά είναι πιο χαμηλά κτίρια. Ναι μεν το χειμώνα είναι ψυγείο αλλά τα τελευταία 2 χρόνια ψιλοκάνουμε δουλειά με μια σομπίτσα υγραερίου οπότε δεν έχει ιδιαίτερα υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Το ζήτημα του τζακιού ειναι το εξής αν δεν υπάρχει παράθυρο έστω λίγο ανοιχτό αυτό καπνίζει, έχουμε βρεί λίγο τα χούγια του δλδ να μην το αναβουμε με νοτιά, να βάζουμε τα ξύλα στο βάθος της εστίας κλπ οπότε τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά όχι καλά. Τώρα που οι καταστάσεις έχουν δυσκολέψει θα θέλαμε να το καίμε περισσότερο, όμως δεδομένου ότι για να ζεστάνει έστω και λίγο πρέπει να χω ανοιχτό παράθυρο παγώνουμε, και επειδή στην γειτονιά ντουμανιάζει ο τόπος απ' τα άλλα τζάκια που καίνε βρωμίζει ο τόπος είτε με κλειστό είτε με ανοιχτό παράθυρο. Απ' ότι κατάλαβα μέρος του προβλήματος είναι ότι δεν έχω τρύπα για εισαγωγή αέρα στην εστία απ'έξω. Όμως αυτό πιθανότατα δεν γίνεται επειδή στον ένα τοίχο βρίσκονται οι καμινάδες των υπολοιπων διαμερισμάτων που περνάνε μέσα από το δικό μου και στον άλλο τοίχο βρίσκεται το κούφωμα. Και η ερώτηση μου είναι : αξίζει τον κόπο να βάλω κασέτα; Δεν θα χρειάζεται κι αυτή τρύπα για εισαγωγή αέρα; Βάζω μια φωτό του τζακιού μήπως και διαφωτίσει τα πράγματα. ευχαριστώ πολύ απο πρίν.

Ευγενία, μία κασέτα περ. 9 έως 11Kw είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου. Εγώ σε ενιαίο χώρο 60τμ που συγκοινωνεί με διάδρομο για τα δωμάτια και κουζίνα, έχω τοποθετήσει τη Nordica crystal 70. Όπως και στη περιοχή σου, όπως γράφεις, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα κρύου. Η κασέτα που έβαλα μου δίνει πολύ ζέστη στον ενιαίο χώρο και λιγότερη βέβαια στη κουζίνα και στο διάδρομο. Σχεδόν το υπολειτουργώ. Θα χρειαστεί να φέρεις εξωτερικό αέρα για τη καύση κάτω από την εστία. Αγορά κασέτας, ανοξείδωτη καμινάδα (4 μέτρα χωρίς μόνωση) μονώσεις στη φούσκα, περσίδες και διάφορα άλλα παρελκόμενα πήγαν περ. 2100Ε. Αν δεν βάλεις την crystal, που είναι πιό ακριβή, αλλά την ventillato, τότε θα σου κατέβει το ποσό περ. 250Ε. Θα χρειαστεί χώρο στεγασμένο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙ)για τα ξύλα που θα τα αγοράζεις πάντα το καλοκαίρι. Χρειάζεται να γίνει σωστή τοποθέτηση, από ΥΠΕΥΘΥΝΟ εγκαταστάτη.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ