Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158396 από moutsos
Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ δημιουργήθηκε από moutsos
Καλησπέρα,

πρόσφατα ολοκληρώθηκε αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ σε διαμέρισμα 118τμ στη Ν. Σμύρνη. Ο επίτοιχος λέβητας που εγκατέστησα είναι ο Bosch Condens 3000 docplayer.gr/1938935-Condens-3000-w-zwb-...-850-2010-10-gr.html

Η υδραυλική εγκατάσταση έχει ως εξής:
Ξεκινάμε από τον λέβητα με Φ22 και πάμε περιμετρικά του σπιτιού μέχρι το τελευταίο σώμα σε Φ15. Έχουμε αυτόματα εξαεριστικά στο ψηλότερο σημείο της εγκατάστασης. Έχουμε 2 σώματα στην αρχή και άλλα 5 στην συνέχεια της εγκατάστασης-οι θερμίδες είναι μοιρασμένες αναλογικά στο σπίτι. Η διαδρομή του δικτύου είναι στο σύνολο 30-35 μέτρα. Προχθές έγινε η έναυση και αφήσαμε να δουλέψει για 2 ώρες. Σημείωση: δεν έχουμε ακόμα συνδέσει τον θερμοστάτη οπότε η ρύθμιση της θερμοκρασίας γίνεται στην έξοδο του ζεστού νερού του λέβητα προς το παρών. Έχουμε ρυθμίσει την θέρμανση στην θεση 6-75 βαθμούς και ο κυκλοφορητής μας είναι στη θέση 4 ενώ η πίεση σε κρύο είναι στα 1,2bar και όταν ζεσταίνει ανεβαίνει στα 1,8bar. Διαπιστώσαμε αρχικά ότι το τελευταίο σώμα στη σειρά δεν ζέσταινε σχεδόν καθόλου ενώ κάποια άλλα ζεμάταγαν απτη μέση και πάνω και χαμηλά ήταν πιο χλιαρά. Εντωμεταξύ η πετσετιέρα του μπάνιου ζεμάταγε ολόκληρη από την αρχή. Έτσι ο υδραυλικός αποφάσισε να αδειάσει όλα τα σώματα από νερό και να κάνει εξαέρωση από την αρχή με κρύο νερό και τον λέβητα εκτός λειτουργίας. Ξαναβάλαμε μπροστά και αυτή τη φορά έιχαμε καλύτερη και πιο ομοιόμορφη θέρμανση των σωμάτων αλλά και πάλι 2 από τα 7 ήταν ελάχιστα πιο χλιαρά χαμηλά και το τελευταίο στη σειρά δεν ήταν όσο ζεστά ήταν και τα υπόλοιπα αλλά πολύ καλύτερα από την αρχή που δεν ζέσταινε καθόλου. Ο υδραυλικός της εγκατάστασης λέει ότι φταίει ο κυκλοφορητής και θέλω μεγαλύτερο, ο μηχανικός της εγκατάστασης λέει ότι συνεχίζω να έχω αέρα στο δίκτυο.

-Να κάνω πάλι εξαέρωση σωμάτων με κρύο νερό? Πόσο νερό να αδειάσω απτα σώματα μέχρι να βγει αέρας? Πάνω από 500ml? (Συμπληρώνω πίεση κάθε φορά που αδειάζω σώμα)
-Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο κυκλοφορητής(απότι είδα με υπερκαλύπτει ο κυκλοφορητής αυτού του καυστήρα για το δίκτυό μου)?

Και σχετικά με τα ζεστά νερά: στη σειρά των σωληνώσεων είναι συνδεδεμένος και ηλιακός θερμοσίφωνας με βάνες αποκοπής ζεστού κρύου προς τον ηλιακό. Παρόλο που έχω ήλιο και φαίνεται να λειτουργεί ο ηλιακός δεν έρχεται ζεστό νερό με σβηστό τον καυστήρα. Το ζεστό νερό του ηλιακού ταξιδεύει μέχρι τον καυστήρα και χάνω εκεί ή πάει και στα σώματα και χάνω ακόμα περισσότερο? Έπρεπε να τον αποκόψω από τον υπόλοιπο δίκτυο για να έχω ζεστό μέχρι το μπάνιο τουλάχιστον? Ή να κοιτάξω να αλλάξω ηλιακό?(ο υδραυλικός έβαλε υγρά και άλλαξε τα ρακόρ)

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
Γιάννης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158402 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ
τον ηλιακο θα τον συνδεσεις κατευθειαν στο ζεστο κι οχι στον λεβητα
το συστημα σου ειναι δισωληνιο η μονοσωληνιο ? δηλ καθε σωμα συνδεεται και με τις δυο σωληνες η η μια σωληνα μπαινει στρο ενα σωμα κι απο κει παει στο επομενο κλπ και η αλλη σωληνα συνδεεται μονο με το τελευταιο?
εξαερωση θα κανεις και με ζεστο νερο ....και θα βγαλεις μπολικο απο καθε σωμα μεχρι να μη βγαινει καθολου αερας ....οταν λες συμπληρωνεις πιεση τι εννοεις? ...δεν υπαρχει αυτοματος πληρωσης ?


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158409 από moutsos
Απαντήθηκε από moutsos στο θέμα Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ
Καλημέρα,

ο ηλιακός συνδέεται απευθείας στους σωλήνες του ζεστού νερού, ωστόσο οι ίδιο σωλήνες στην άλλη άκρη συνδέονται και με τον λέβητα(για τα ζεστά νερά χρήσης), οπότε παίζει κάτι εκεί ή φταίει ο ηλιακός?

Νομίζω το σύστημα είναι μονοσωλήνιο, δηλαδή σε κάθε σώμα έχω είσοδο ζεστού ψηλά και επιστροφή χαμηλά και αποκει πάει στο επόμενο κοκ-το τελευταίο σώμα έχει και αυτό είσοδο ψηλά, επιστροφή χαμηλά.

Άρα λέτε είναι θέμα σωστής εξαέρωσης και όχι κυκλοφορητής ή διακόπτες ή κάτι άλλο?

Θα δοκιμάσω ξανα εξαέρωση με κρύο νερό και θα βγάλω 1,5 λίτρο από κάθε σώμα να δούμε τι θα γίνει. Ο εγκατάστάτης του λέβητα μου τόνισε ότι η εξαέρωση πρέπει να γίνει με κρύο νερό και με τον λέβητα εκτός λειτουργίας και όχι με ζεστό. Ο λέβητας δεν πρέπει να έχει αυτόματο πλήρωσης αφού η πίεση ανεβαίνει ανοίγοντας μια βάνα στο κάτω μέρος-κάθε φορά που αδειάζω νερό από ένα σώμα πέφτει η πίεση και πρέπει να ξανασυμπληρώσω με το χέρι απτη βάνα του λέβητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158425 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ
κανονικα θα επρεπε ο υδραυλικος να σου βαλει αυτοματο πληρωσης ...αν υπαρξει μια διαρροη τι θα γινει ?
αν το συστημα ειναι δισωληνιο τα σωματα εχουν δυο βανες μια πανω μια κατω στο μονοσωληνιο εχουν μια κατω ...αν ειναι μονοσωληνιο ειναι λογικο ναχεις προβληματα γιατι ειναι πολλα τα σωματα
αν ειναι δισωληνιο δοκιμασε να κλεισεις λιγο τους διακοπτες απ τα σωματα που ζεσταινονται καλα κι αν δεις διαφοες κανεις διαφορες τετοιες δοκιμες με τους διακοπτες μεχρι να π[ετυχεις ενα καλο αποτελεσμα ...αν οχι τοτε θα αρχισεις να ψαχνεις αλλα ...αλλα εξαερωση θα κανεις μια φορα ...δεν δικαιολογειται συνεχεια ...χωρις αυτοματο πληρωσης παντως δεν εισαι ποτε σιγουρος οτι το συστημα γεμιζει σωστα
τον ηλιακο δεν ξερω πως τον εχει συνδεσει αλλα υποψιαζομαι οτι εκει ειναι το λαθος ...αυτο που συμβαινει οταν ανοιγεις την βρυση ειναι το κρυο νερο να πηγαινει στον ηλιακο κι απο και να επιστρεφει ζεστο...αν υπαρχει λαθος μπορει το κρυο να πηγαινει στον λέβητα και να ξαναγυρναει κρυο και να μην πηγαινει καθολου στον ηλιακο τουλαχιστον χρειαζονται βαννες να τις λειτουργεις χειροκινητα και να επιλεγεις αν θα εχεις νερο απ το λεβητα η τον ηλιακο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158469 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ
Το θεμα της θερμανσης των σωματων φαινεται να ειναι απλο...προσεξε τι πρεπει να κανεις...
Κατ αρχην εχεις θεμα εξισσοροπησης δικτυου...τι ειναι αυτο;;;
Θα σου εξηγησω οσο πιο απλα γινεται...
Τα νερα ναι πηγαινουν εκει που θελουμε εμεις μεσω του κυκλοφορητη...οχι ομως με τον τροπο που εμεις θελουμε αλλα με τον τροπο που θελουν αυτα :)
Ειναι λογικο στο κοντινοτερο σωμα στον λεβητα τα νερα να γυριζουν περισσοτερο και γρηγοροτερα...
Με βαση το τι συμβαινει στο πρωτο σωμα φαντασου την ταση να ειναι παντα μειωμενη, και τα νερα στα σωματα να γυριζουν λιγοτερο και πιο αργα πηγαινοντας προς το πιο απομακρυσμενο.
Ειναι απλη φυσικη και τιποτα παραπανω.
Εσυ αυτο που εχεις να κανεις, ειναι να στραγγαλισεις τους διακοπτες των πρωτων σωματων...δεν ξερω ποσων αν δεν εχω δει την εγκατασταση σου απο κοντα.
Παντως θα σου πω με σιγουρια, πως πρεπει τους διακοπτες του πρωτου σωματος να τους κλεισεις κατα 75%...
του δευτερου κατα 60% και του τριτου κατα 50% τουλαχιστον.
Αυτο θα εξισσοροπησει την κυκλοφορια των νερων στα σωματα και θα βοηθησει τα πιο απομακρυσμενα σαφεστατα και με σιγουρια.
Στο θεμα της εξαερωσης δεν μπαινω, μιας και θεωρω αυτονοητο πως εχει γινει σωστη εξαερωση με κρυα εγκατασταση και οχι ζεστη...οπως επισης και πως εχουν μπει αυτοματα εξαεριστικα οπου χρειαζονται.
Στο θεμα του πληρωτη εγω βαζω στους λεβητες αεριου...αυτο με το χειροκινητο βανακι δεν μου αρεσει.
Το ζητημα του ΖΝΧ απο ηλιακο η απο τον λεβητα επισης ειναι απλο και θελει χειροκινητες βανες η μια τριοδη επιλογης κατευθυνσης.
Και τα δυο ανοιχτα δεν γινεται...το νερο παει οπου θελει και μπερδευει.
Αυτα Γιαννη... :)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 7 Χρόνια 1 Μήνας πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #158502 από moutsos
Απαντήθηκε από moutsos στο θέμα Αυτόνομη εγκατάσταση ΦΑ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

με επισκέφθηκε εκ νέου ο μηχανικός της εγκατάστασης ο οποίος επιμένει ότι υπάρχει αέρας στο δίκτυο καθώς σε 2 από τα σώματα ακούγεται με το αυτί η κυκλοφορία του νερού(φυσαλίδες). Μου πρότεινε να αφήσω την θέρμανση να δουλέψει για καμιά βδομάδα μπας και βγεί αέρας από τα αυτόματα εξαεριστικά. Αλλιώς να τοποθετήσω και δεύτερο σετ αυτόματων εξαεριστικών σε άλλο σημείο του δικτύου. Θεμα κυκλοφορητή δεν μπαίνει καθώς ο συγκεκριμένος με υπερκαλύπτει και είναι inverter(αυτόματη αυξομείωση στροφών). Όταν του ανέφερα την εξισορόπηση δλδ να ανοιγοκλείσω διακόπτες μου είπε ότι κανονικά δεν θα πρέπει να το κάνω αυτό καθώς έχω ικανή εγκατάσταση να κάψει τα σώματα στο φουλ και το θέμα του αέρα θα παραμείνει.

Όσο για τον ηλιακό, ακόμα δεν βγάζω άκρη, το νερό παραμένει χλιαρό-υποθέτω ότι χάνει κάπου ο ηλιακός καθώς είναι 10ετίας.

Χρήστο, θα μπορούσες να έρθεις να κάνεις μια αυτοψία στην εγκατάστασή μου και να μου δώσεις λύσεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ