Re:Re:Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176307 από Panchrist
Καλησπέρα και πάλι. Σε μένα αυτό που κάνανε είναι διαφορετικός κυκλοφοριτης και σωληνώσεις για το τζάκι προς το κολλεκτερ και λειτουργεί κλείνοντας τις βάνες προς τον καυστηρα πετρελαίου. Αυτό που μόνο έχω παρατηρήσει επειδή τα σωματα είναι bypass αργούν να ζεσταθουν όλα. Με τις υπάρχουσες θερμοκρασίες την 4η φορά άρπαξαν σχεδόν όλα και μετά σχεδόν σταθεροποιηθηκε, επίσης έχω κλείσει βάνες μποιλερ γτ νομίζω ότι χάνει πολύ. Βέβαια τον χειμώνα θα δείξουν ολα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176308 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το αν δεν επαρκεί μια εστία πως θα το δούμε: στη δική μου περίπτωση το φορτώνω ξύλα και με πολύ φωτιά μπορεί και κρατάει τη θερμοκρασία του νερού σε σημείο που να δουλεύει ο κυκλοφορητης...απλά θέλει πολλά ξύλα και ξερά. Αν τύχει και βάλω κακής ποιότητας ξύλο τότε έχω πρόβλημα και η θερμοκρασία του νερού ανεβοκατεβαίνει εκεί που έχω ρυθμίσει τον κυκλοφορητή. 
Θα ήθελα να μου πείτε: ένα τζάκι νερού με τον κυκλοφορητή στους 50 βαθμούς, πόση ώρα θέλει να δουλεύει ο κυκλοφορητης για να πούμε ότι θα ζεστάνει ένα σπίτι? Αν πχ συγκριτικά με το πετρέλαιο που θέλει μια ώρα το τζάκι πόση ώρα θέλει? 

Επίσης για το κλειστό κύκλωμα. Αν αυξήσω την πίεση στο δοχείο διαστολής δε θα ανέβει και η πίεση στο δίκτυο? Αν από 1.5 την βάλω στο 2, δε θα λειτουργεί καλύτερα?
Επίσης το δοχείο διαστολής παίζει ρόλο πόσα λίτρα είναι? 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176309 από Panchrist
Απαντήθηκε από Panchrist στο θέμα Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω και οι απαντήσεις μου να είναι ακριβής. Θερμοκρασία εξωτερική περίπου στους 10, γέμισα την εστία 7 με 8 κούτσουρο, θερμοκρασία έναρξης κυκλοφοριτη 60 σβήσιμο 50,ανεβασμα θερμοκρασίας από 19 στο 20.5 κάπου στις 2 ώρες. 1.5 bar πίεση κρύο, σπίτι 170 μέτρα μεζονέτα θεωρώ με λίγες απώλειες. Τώρα να σου πω μου είπανε να καίω κυρίως πεύκο αλλά το έχω ανάψει 5 με 6 φορές επομένως δεν εχω ολοκληρωμένη άποψη, το μόνο που παρατήρησα είναι αυτό που είπα προηγουμένως ότι τα σωματα καίνε αφού κάνει 4 κύκλους ο κυκλοφοριτης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176336 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο

Harrus έγραψε: Ευχαριστώ για την απάντηση. Το αν δεν επαρκεί μια εστία πως θα το δούμε: 

Αθροίζουμε τα kW των σωμάτων, όπως υπολογίστηκαν από τη μελέτη, και προσθέτουμε επιπλέον 5-7% για απώλειες δικτύου διανομής (μήκος και μόνωση σωληνώσεων) συν 1,5-2% για διακοπτόμενη λειτουργία συν 1,5% για καύση μη πιστοποιημενου καυσίμου (μπρικέτα Α1).
Άρα, για συνολική ωφέλιμη ισχύ σωμάτων (σε θερμοκρασία λειτουργιας 85-65 °C) 16 kW απαιτείται τζάκι με ισχύ στο νερό 17,6 kW. Αν εκεί υπολογισουμε την απόδοση, που είναι γύρω στο ,75%, θα πρέπει να υπολογίσουμε αν το μέγιστο βάρος φόρτωσης καυσίμου της εστίας επαρκεί για να δώσει την ωφέλιμη ισχύ των 17,6 kW του παραδειγματος. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα πρέπει η εστία να δέχεται τουλάχιστον 25 κιλά ξύλου για να φτάσει τη θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα από 0 σε 85°C (δυσμενέστερες συνθήκες)

Harrus έγραψε: Θα ήθελα να μου πείτε: ένα τζάκι νερού με τον κυκλοφορητή στους 50 βαθμούς, πόση ώρα θέλει να δουλεύει ο κυκλοφορητης για να πούμε ότι θα ζεστάνει ένα σπίτι? 

Το σπίτι δεν πρόκειται να ζεσταθεί με θερμοκρασία προσαγωγής 50 βαθμών. Όπως σας έγραψα παραπάνω, πρέπει η αρχική φορτωση καυσίμου να είναι τέτοιας ποσότητας, ώστε όταν αρχίσει να σταματά η άνοδος της θερμοκρασίας του νερου επειδή ξεκινησε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής, να συνεχίσει η καύση με φλόγα που θα συνεχίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του νερου μετά από λίγα λεπτά (10-20, ανάλογα με τη μόνωση του τζακιού-λέβητα).

Harrus έγραψε: Επίσης για το κλειστό κύκλωμα. Αν αυξήσω την πίεση στο δοχείο διαστολής δε θα ανέβει και η πίεση στο δίκτυο? Αν από 1.5 την βάλω στο 2, δε θα λειτουργεί καλύτερα?
Επίσης το δοχείο διαστολής παίζει ρόλο πόσα λίτρα είναι? 

Δεν επεμβαίνουμε στην πίεση του δοχείου διαστολής για να αυξήσουμε την πίεση στο δικτυο. Αυτό γίνεται με ρύθμιση στον αυτόματο πλήρωσης.
Τα λίτρα του δοχείου διαστολής εξαρτωνται από τον όγκο του νερού στο δίκτυο (λέβητας+σωληνωσεις δικτύου διανομής+σώματα) και είναι αντικείμενο της μελέτης θερμανσης που συντάσσει μηχανολόγος μηχανικός.
Last edit: 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν by dryianni.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176370 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο
Πολύ κατατοπιστικα όσα γράψατε και πολύ χρήσιμα! Ευχαριστώ πολύ!
Τα σώματα που έχω βγάζουν 17kw (7 σώματα χωρίς τα σώματα του σαλονιού) το τζάκι μου αποδίδει 12 στο νερό. Οπότε θεωρητικσα η εστία δεν επαρκεί....αλλά αν αυξήσω την ποσότητα του ξύλου σε διπλή ποσότητα τότε κάτι παραπάνω θα πετύχω. Πχ διάβασα στο ίντερνετ ότι τζάκι που αποδιδει 27 kw θέλει 12 κιλά ξύλα την ώρα ενώ εμένα θέλει 2. 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #176389 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Μεγάλο δίλημμα για ενεργειακο

...αλλά αν αυξήσω την ποσότητα του ξύλου σε διπλή ποσότητα τότε κάτι παραπάνω θα πετύχω.  
Τίποτε απολύτως, όπως σας έγραψε και στο άλλο νήμα που έχετε ανοίξει και ο κ. @ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
Στο άλλο νήμα επίσης σας έχουμε υποδείξει τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την απόδοση τόσο της υδραυλικής όσο και της αερόθερμης λειτουργίας (συνοπτικά, πρέπει να κλείσετε τα σώματα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την εστία -δλδ. να μείνουν τα σώματα ισχύος 11-11,5 kW- να βελτιώσετε την απόδοση του θερμοθαλάμου όπως σας υποδείχθηκε και να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην υδραυλική εγκατάσταση ώστε η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής να ανεβαίνει εύκολα στους 75-80 ναθμούς -αν δε φτάσετε σ' αυτή τη θερμοκρασία δε θα πάρετε ποτέ 12 kW σε ισχύ στο νερό).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ