Μονωτικά για τζάκια: υγιεινή & ασφάλεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #80586 από dimlyk

Stavrax έγραψε: Μπά, Τούρκοι είναι και μάλιστα έχουν καμιά εικοσαριά πιστοποιήσεις από κάτι Ντεμιρέλ ουνιβερσιτι. Πάντως για σοβάς καλό λ έχει, αλλά με τίποτα όσα ισχυρίζονται :silly:


ο εμπορας της θερμης ??/?,,,δεν λεω για το υλικο ,,,για την διαφημιση λεω ...

αυτες τις γιουνιβερσιτι πιστοποιησεις ειδα και δεν διαβασα παρακατω.... :evil:


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #80594 από valsam

Gdevil έγραψε:

valsam έγραψε: Μιλουσα σημερα με φιλο που μπηκε στο εξοικονομω και μου ελεγε οτι δεν θα βαλει εξωτερικα ουτε φελιζολ ουτε νταου και θα βαλει αυτο www.ecomonosis.com/products/idiotites.html ο μαστορας που του το προτεινε του ειπε οτι με 2 ποντους σοβαντισμα αυτου του υλικου ισοδυναμουν με 7 ποντους νταου σοβα,πηρε ενα φλογιστρο προπανιου και εκαιγε ενα κομματι 2 ποντων απο αυτο το υλικο επι αρκετη ωρα και απο πισω ηταν παγομενο ,το κρατουσε ο φιλος και επαθε πλακα,αντοχη χαλαρα στους 500 βαθμους του ειπε ο μαστορας ,αντι για πετροβαμβακες κ.τ.λ μια χαρα ακουγετε για την μονωση του καπελου και ξηλωμα τα μαντεμια και μονωση και εκει ,2 ποντακια τρωει ολο κιόλο!

Υ.Γ βρηκα και βιντεο το εχει στο σαιτ πιο επανω που δειχνειοι το κολπο με το φλογιστρο.
www.ecomonosis.com/references.html

από το σάιτ
Τι είναι το THERMOVER.
Θερμική αγωγιμότητα λ: 0,050 W/m.K T1
Τι είναι το THERMOPOR.
Θερμική αγωγιμότητα λ: 0,054 W/m.K T1
Τι είναι το THERMOTER.
Θερμική αγωγιμότητα λ: 0.086W/m.k Τ1
Τι είναι το THERMOSAP.
Θερμική αγωγιμότητα λ: 0.143W/m.k


Οι πλάκες dow έχουν λ 0,033
building.dow.com/europe/el/products/thermal/index.htm
χώρια που τα επιχρίσματα αυτά μιλάνε για 2 εκατοστά ενώ πλάκες dow έχουν έως και 8 εκατοστά.

δλδ τα 7 εκατοστά ντάου που είπε ο μάστορας έχουν
R 0,07 διά 0,033 = 2,1
ενώ τα 2 εκατοστά από το καλύτερο το θερμοβέρ έχουν
R 0,02 διά 0,05 = 0,4

Συμπερασματικά
τα 7 εκατοστά ντάου έχουν 5πλάσια αντίσταση στην διαφυγή θερμοτητας από τα 2 εκατοστά του πιο θερμομονωτικού από αυτούς τους σοβάδες.

Παντος ο φιλος μου που πηγε στην εκθεση και του εκαναν το τεστ με το φλογιστρο εντυπωσιαστικε,εναταξει τα παραλενε για τα 2=7 εκατστα αλλα ιας και για την δουλεια που το θελουμε(ενα χερακι στο εσωτερικο του τζακιου οπως εκανε ο maraplus με το πυριμαχο τσιμεντο)φαινετε ιδανικο!
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91045 από caftis
Εγω θα πω την προσωπική μου εμπειρία και δεν θελω να το λάβετε ως διαφήμιση.Σημερα στην επίσκεψη μου στην kratki στον Δημητρη ,μου παρουσίασε το felix 16kw που εχει τοποθετημένο στο μαγαζι του τοποθετησαμε στην εστία 6μικρες μπρικετουλες οταν αναψαν νομιζα οτι στην εστία φυσαγε καποιο μοτερ γιατι οι φλογες ειχαν μια εντονοτατη κίνηση προς τα πάνω. Μεσα σε 40~45 λεπτα δεν μπορούσα να κρατήσω το χερι μου μπροστά στο καναλι της εστίας η οποια ειναι με φυσικη ροή. Σε μια αποσταση απο το τζακι περίπου στα 3 μετρα μετρήσαμε με το λέιζερ θερμοκρασια στο ταβανι 35 c σε όλον το χώρο ειχε γύρω στους 22 c.Με την πορτα ανοιχτή που το δοκίμασα δεν καπνιζε καθόλου και το τζάμι η αεροκουρτινα το κρατουσε καθαρό. Φαντάζομαι οτι αν μπει σε ενα σπίτι με σχετικά καλή μόνωση ωστε να μην εχει τις απώλειες που εχει ενα μαγαζί δεν θα στέκεσαι μεσα απο την ζέστη. Ακομα και σε έναν διπλανό χώρο που πήγαμε και εχει τραβήξει κανάλι δεν στέκεσαι μπροστά στην περσιδα.μετα απο 2,5 ωρες που έφυγα οι μπρικετες ακομα είχαν φλόγα, εγώ προσωπικά έμεινα ικανοποιημενος απο το τζάκι θα το εβαζα ανετα στο σπιτι μου μιας και είμαι στην αναζήτηση ενεργειακής εστίας. Καναμε και ενα άλλο τεστ σχετικά με τον πετροβαμβακα και το ιζολ, με ενα πιστόλι θερμού αερα για 30 δευτερα στον πετροβαμβακα μετα είχε ο πετροβαμβακας μια περίεργη μυρωδιά ενω το ιζολ μετα απο ενα λεπτό και σε απόσταση εναν πόντο ενω στον πετροβαμβακα 5 δεν ειχε κανενα ιχνος μυρωδιάς.Η θερμοκρασία στο ιζολ εφτασε τους 450 c.Αυτα απο την προσωπική μου εμπειρία την οποία την προτείνω και σε άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91090 από house
ε καλα το πιστολακι βγαζει πανω απο 100C ! αμα δεν ηταν και το βελγικο τοτε μυρίζουν οι ρητίνες που εχει για να το κανουν πλακα ! Αμα ομως φτιάξεις τον θαλαμο σωστα , και εχεις κανει οτι λεει ο κατασκευαστης .... τοτε δεν θα παει η θερμοκρασια πανω απο 100 οποτε δεν μυρίζει !
Ο Φιλιπακοπουλος , με το ιζολ , και τον τροπο του παει την θερμοκρασια στον θερμοθαλαμο 200C !
Παει μαλλον συμφωνα με τον κατασκευαστη

ρε σι Δημητρη δεν με λες .... οταν πουλας την εστια εχει τουλαχιστον ασημι αυτοκολητο με CE ???
Ακομα στην λαρισα ποιον εχεις , να παμε να δουμε καμια εστια (εχω κιαλο τζακι να κανω για το καλοκαιρι )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91099 από βασιλιης
Καλημερα
caftis Γιατι να μην το λαβουμε σαν διαφημιση αφου διαφημιση ειναι.
Εγω θα σου προτεινα να το βαλεις εσυ πρωτα και να το καις ενα χειμωνα και μετα να πεις την γνωμη σου
Οσο για το θορυβο σαν μοτερ θα ηταν μαλλον απο τον εξωτερικο αερα τερμα ανοιχτο
Αυτο το πραγμα το τι βρισκει ο καθενας τροπους να μειωσει καποιο υλικο δεν το βρισκω σωστο
Στο πετροβαμβακα μετρησατε θερμοκρασια?και τι μαρκα ηταν? η αντε να λεμε οτι δεν κανει
Δεν θα ηταν καλυτερα να πει οτι ο πετροβαμβακας αν δεν μπει σωστα μυριζει?
Μην μας το κανετε σαν καποια αλλη εταιρεια που εχει βαλει στην εκθεση της μια κασετα nordica και μια αλλη δεν θυμαμαι πια και τα συγκρινει με την κασετα της ανοιγοντας τα μοτερ .λεγοντας οτι το μοτερ της κανει θαυματα.

Βοηθαμε οσο μπορουμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #91131 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
καλημέρα βλέπω οτι μερικούς σας πειράζει η αλήθεια .ο Τάκης ήρθε απο το μαγαζί και σας μετέφερε αυτά που είχα κάνει παρουσίαση εγώ σε άλλο ποστ. Δεν κατάλαβα για πιο λόγο θα πρέπει να το βάλει στο σπίτι του για να μεταφέρει αυτά που είδε επι τόπου (δεν μετέφερε κάτι που του είπα εγώ αλλά κάτι που είδε από μονος του).Αλλά έχετε δίκιο έστω και έμμεσα είναι διαφήμιση και τον ευχαριστώ πολύ .
όσο για τον πετροβάμβακα μπορεί να σας το επιβεβαίωση και ο ίδιος γιατί με τέτοιο θέλει να ντύσει το τζάκι του, του είπα ότι άμα μπει 25 πόντους μακριά απο την εστία ίσως να μην έχει πρόβλημα.
ο πετροβάμβακας που κάναμε την δοκιμή είναι ένας απο τους καλύτερους της αγοράς και τον βάζω με μεγάλη σιγουριά στα τζάκια καλοριφέρ αλλά δεν τον βάζω στου αέρα για τους λόγους που έχουν αναφερθεί .και ρωτώ λοιπόν εσάς που θίχτηκα τε είναι δυνατόν στο πάνω μέρος του τζακιού ο πετροβάμβακας να μπει μακρύτερα απο 5 πόντους από την εστία και να έρθει και πρόσοψη η γυψοσανίδα ????
όσο για την θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 220 βαθμούς στον πετροβάμβακα και όπως σας είπε ο Τάκης στους 5 πόντους αντίθετα με το izol η φλόγα απο το μπιστολάκι ήταν στον 1 πόντο φτάνοντας τους 450 μετά απο 1 λεπτό .
το μπιστολάκι είναι το επαγγελματικό αν αναρωτιέστε πώς βγάζει αυτές τις θερμοκρασίες .
όσο για την φλόγα που ήταν έντονη δεν έχει να κάνει με την εισαγωγή του αέρα αλλά με το ότι στο άναμμα είχαμε το κλαπέτο καμινάδας ανοικτό .

Κύριε house :

αν και νομίζω ότι τα ξέρετε είδη .

Κάτι γενικό τώρα .
στο ποστ 90720 (3-4 πιο κάτω )
όπως βλέπετε ενώ μιλάνε συγκεκριμένα στα προηγούμενα ποστ για την kratki εγώ δεν αναφέρομαι στην εταιρία μου αλλά λέω σε οποιαδήποτε εταιρία και να πάτε .
παρόλο τη γενική μου συμπεριφορά προς το φόρουμ μπαίνοντας σε θέματα που δεν αφορούν την εταιρία μου με όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα μερικοί ενοχλήστε με την παρουσία μου στο φόρουμ .
αν ενοχλείστε τόσο πολύ τελικά να σταματήσω να γράφω γενικά και να απαντάω μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα τις εταιρίας μου (που περίτεχνα και με μεγάλη ελαφρότητα οταν θέλετε το κάνετε μερικοί σε οποιονδήποτε).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ